Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NRC-lezer Gordon woedend op lijfblad

  •  
18-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
gordon_300v.jpg
'Nimmer zo’n beledigende, op de man gespeelde openlijke tirade gelezen'
Observerend stylist Marcel van Roosmalen schreef een zoals gewoonlijk dodelijk column voor nrc.next, dit keer over de verkiezingsavond van de VVD waar ook de populaire volkszanger Gordon optrad.
Van Roosmalen spaarde de veelal grofgebekte maar ook goedlachse entertainer niet. 
 (…) je gaat niet met een paar duizend man staan ‘swingen’ op de erkende kutmuziek van Gordon en LA, The Voices. Dan ben je als politieke partij niet geloofwaardig meer, dan mag je nooit meer over cultuur praten en dan gooi je 65 jaar politieke geschiedenis te grabbel. Was dit wat Thorbecke wilde?
De harde woorden kwamen ook onder ogen van Gordon die – tot veler verbazing – trouw abonnee blijkt te zijn van het elitaire dagblad.
Ik heb nooit eerder op een column gereageerd en geloof me: ik heb heel wat bakken stront over me heen gehad in mijn carrière. Maar deze vuilspuiterij was van zo’n laag allooi dat ik mezelf niet meer kon bedwingen. Ik weet dat het algemeen bekend is dat recensenten zoals u laffe mensen zijn, die achter een bureautje met het grootste venijn mensen de grond in kunnen boren terwijl ze zelf over geen greintje talent bezitten. Behalve als het er op aankomt om iemand op veilige afstand een mes in zijn of haar rug te duwen.
De affaire maakt veel los onder de gescherpte geesten die de krant lezen. Binnen drie uur stonden er al meer dan zestig reacties. Opvallend: Alle lezers blijken te weten wie Gordon is.
RTEmagicC_gordon_300.jpg

Meer over:

gordon, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (54)

bruces
bruces18 sep. 2012 - 13:01

Marcel van Roosmalen. Als wij een referendum zouden houden, dan win je met 98%.

msj_meijerink
msj_meijerink18 sep. 2012 - 13:01

Haha, het was wel wat anders dan het obligate Dixiland-orkestje dat je vroeger altijd op vvd-evenementen aantrof. Dat was ook een belediging voor het oor. Mmm, consistent vvd-beleid dus!

rgeurtsen
rgeurtsen18 sep. 2012 - 13:01

Wat mij de laatste weken opvalt is dat anti ordinair, anti populistisch en anti-populaire geluiden worden geweerd, weggewoven, overschreeuwd etc. Gisteren bij Knevel en Bondage kreeg van Rossum slechts meewarige blikken en werd hem de mond gesnoerd. Krol werd onlangs door onze jonge politieke stagiaire a la Siewert en Fretzinimans weggelachen met het pensioenverhaal. Waarbij de jonge generatie blijk gaf van weinig kritische zin t.a.v. de pensioenregels van vandaag, terwijl het rendement van de pensieonfondsen prima is. Nu valt van Roosmalen net als vele anderen over het wangedrag van de VVD, die zich als een redelijke maar even ideologisch gedreven schreeuwlelijkers die wel schelden maar nog net niet in brievenbussen piesen. Gordon kan er niet tegen? Weet hij wel hoeveel miljoenen hem hebben gezien tijdens de verkiezingsuitzending? hij zou blij moeten zijn. Dat zijn muziek populair is maakt het nog steeds wel heel smakeloos. Ik loop liever rond op een Duits volksmuziekfeest dan op een glijdende Gordon. Dat Gordon iets over het uiterlijk van iemand zegt, was de grootste misser, Gorden mag dan zijn roos en exceem vervelend vinden, en dat hij constant fysiek bijwerken van de steeds ouder wordende kop nodig heeft voor zijn eigen (en commerciële) waarde, het zal hem verbazen dat er mensen zijn die daar geen last van hebben. Zij weten dat ze niet mooi zijn in termen van Hilversum's, Naarden's, Baarn's en Blaricum's tv-pleps, maar zijn er niet ongelukkig mee en blijken thuis aantrekkelijk, leuk lief, of zelfs geweldige minnaars en partners te zijn. Iets waartoe Gordon de gezien zijn instabiele relaties niet in staat blijkt te zijn. Gordon... populair, arm Nederland. Leve het paarse kabinet.

BasVV
BasVV18 sep. 2012 - 13:01

"Kreijg is toch als Amsterdamse zomaar een muzeumkaart. Ja. Je weet wel. Zo'n kaert waarmee ik naar het muzeum moeet. Zij die ambtenaer dat ik maar eens naar Van Gog moest. Gatver. Dat is tog die man die z'n oor afsneed." Griezels die ambetnoaren.

bob b.
bob b.18 sep. 2012 - 13:01

Tja, wat moet je daar nou van zeggen. De artiest wiens grappen het niveau van poep en pies nooit zijn ontstegen is op zijn snaterje getrapt nu iemand vertelt dat hij geen kunstenaar maar slechts een kermisartiest is.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso18 sep. 2012 - 13:01

Tsja en Gordon: ik vind het een leuke man. Iemand bijvoorbeeld gezien hoe hij "hotter than my daughter presenteerde"? Enorm grappig, soms scherp en ook meelevend en oprecht. Zijn muziek... Niet mijn muziek, en inmiddels neemt de autotune het een beetje over van Gordon. Maar ja, druk maken over de kwaliteit van muziek is volkomen zinloos.

Michiel Online
Michiel Online18 sep. 2012 - 13:01

Hieronder een quote van Gordon: “Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een luxe wagen,” waren de woorden van mijn vader ooit. ik vrees dat die strontkar in de realiteit niet meer veraf ligt.

ElChe
ElChe18 sep. 2012 - 13:01

Tja als je houseband wil zijn van de vvd, dan loop je het risico dat je commentaar krijgt.

Patrick Faas
Patrick Faas18 sep. 2012 - 13:01

Het optreden van die hysterische relnichten op het VVD verkiezingsfeest moet een marteling zijn geweest voor de VVD top. Niet aardig van Rutte. Dan heeft rechts toch liever een homo als Fortuyn, denk ik, die wel naar dark rooms ging, maar zijn partijgenoten niet dwong om mee te gaan.

Sternenstaub
Sternenstaub18 sep. 2012 - 13:01

De positieve vooringenomenheid enerzijds, in relatie tot de negatieve vooringenomenheid anderzijds, oftewel de selectieve morele code die zo typerend is voor de VVD en haar aanhang, toont de aanwezigheid van een soort collectieve persoonlijkheidsstoornis in die gelederen, precies zoals bij een religieuze sekte, en in dit geval is de religie het Vergulde Ego, oftwel het Gouden Kalf. Je kunt het ook een vergulde drol noemen. Een dergelijke flagrante hypocrisie moet wel op een persoonlijkheidsstoornis wijzen, of het nu als zodanig door het psychiatrisch handboek wordt aangemerkt of niet. Het betreft wellicht een in die gelederen acceptabel, zelfs prijzenswaardig (!) geacht ziekelijk narcisme. Maar ik heb mijn eigen taalgebruik lief, en dan noem ik het de Januskop-stoornis. Arme Gordon, arme Joling, hoe moet dat nou verder? Nou, als rijke Gordon en rijke Joling natuurlijk, die nog een duik nemen in hun ordinaire geld! Money is a strong medicine against all imagined ails and pains, but it does not provide talent, nor does it provide intelligence. Vandaar ook de Januskop. Omhoogvallen in ordinair geld doet het ego vaak mee omhoogvallen, en daarom zien Gordon en Joling hun berg geld als een berg talent. Kijk eens in de spiegel, meneer Gordon, meneer Joling. Dat kan ik in deze context trouwens alle VVD'ers aanbevelen.

BATikker
BATikker18 sep. 2012 - 13:01

Geen fan van Gordon's muziek, zeker niet L.A. The Voices, maar deze column was erg laag en plat en verdient nauwelijks de naam "column". Van Roosmalen is overduidelijk een van de vele socialisten die het er maar moeilijk mee heeft dat de VVD wederom - democratisch - de grootste partij geworden is.

SonnyBoliv
SonnyBoliv18 sep. 2012 - 13:01

Mensen die gaan bepalen dat je nooit meer over cultuur mag praten als je Gordon op je feestje hebt gehad, hoe hoog heb je het zitten. Dan ben je een wannabe intellectueel. Niet mijn muziek verder. Maar iedereen mag lekker schrijven wat ie wil. Weet wel dat ik liever die Gordon op me feestje wil hebben dan die duffe columnist.

Marc Marc
Marc Marc18 sep. 2012 - 13:01

En toch is het vermakelijk hoe mensen zich druk kunnen maken over een marginale artiest bij de VVD. Lekker belangrijk zeg. Gaan we ons ook druk maken over de man met de legendarische tekst "zal ik jou eens lekker in de bek schijten, of heb je al poep, poep in je hoofd" ? U weet wel Bob Fosko van de Raggende Manne en tegenwoordig de huisartiest van de SP en die met het nummer "Nee's Niks" in 6 seconden het SP programma samenvat. Ik hoop het niet want het blijft een stukje jeugdsentiment waar ik 23 jaar geleden nog live van genoten heb. Zijn politieke voorkeur vergeef ik hem maar. Welke artiest bij welke politieke partij ook, er is altijd wat op aan te merken want smaak is geen uniform begrip. Mensen die dat aangrijpen om kritiek te geven geven of kritiek op alles of ze hebben onvoldoende bagage om de hoofdzaken te bekritiseren. Wat betreft de laatste categorie, u herkent ze vast wel, het zijn dezelfde type mensen die alleen fel zijn op spelfouten maar de inhoud niet snappen.

rbakels
rbakels18 sep. 2012 - 13:01

Het probleem is dat veel mensen die zanger met die bril niet herkenden toen het VVD-feestje in beeld kwam, dus heeft relnicht Gordon een pasklare oplossing: hij maakt alsnog stennis. Dit is puur voor zijn commercie! Bovendien 2 vliegen in één klap: Gordon hoopt ook nooit meer door de VVD te worden uitgenodigd.

hallohierharry
hallohierharry18 sep. 2012 - 13:01

De pot verwijt de ketel spreekwoord wat hier wel erg past. Afzeiken kan/kon Gordon als geen ander toen Treble in 2006 aan het songfestival mee deed was Gordon in zijn show deze Limburgse formatie tot aan het bot aan het afbranden. "Wij hadden Trebble live gezien en genoten maar dat terzijde" Iedereen die mee deed deugde niet hij kon het beter tot dat hij zelf afging toen werd hij eindelijk stil de floppers ze noemde zich de toppers waren misschien wel de grootste afgang op het songfestival. Die LA the voices vindt ik persoonlijk niets overdreven en waardeloos, maar ja er zullen mensen zijn die het leuk vinden voor mij mogen ze. Gordon heeft altijd iedereen afgezeken alleen hij was goed. Dus dan moet je niet zeuren als een ander jou helemaal niet ziet zitten.

marietjejansen
marietjejansen18 sep. 2012 - 13:01

De VVD is eigenlijk net zo ordinair als Gordon. Omhooggevallen nouveaux riche die denken dat ook zij bij de exclusieve 10% horen omdat ze VVD stemmen.

Grootbekje
Grootbekje18 sep. 2012 - 13:01

Zo'n beschaafde, erudiete man, die Gordon. Jammer dat ie kan praten.

bruces
bruces18 sep. 2012 - 13:01

Is PRINS GEHAKTBAL beledigd ? Prima een balletje uit de eigen keuken.

Cinema2
Cinema218 sep. 2012 - 13:01

Waarom neemt NRC de moeite om deze rotzooi publiekelijk te publiceren? Lullige column/ lullige reactie Gordon. Get real.

Octagon
Octagon18 sep. 2012 - 13:01

Gordon? Nothing to see here, move along.

a.doorgeest
a.doorgeest18 sep. 2012 - 13:01

Zo, en nu even iets van nuancering terug. Het optreden van Gordon op het VVD-feest was erg matig: geen stem en geen muziek. Foutje in de programmering, een slechte akoestiek in zo'n strandtent, of onvoldoende getalenteerde mensen op het toneel? Kan allemaal. Als tv-personality in andere programma's doet Gordon het trouwens wel goed, en komt hij - binnen zijn genre - wel overtuigend over. Maar zingen op woensdag 12 september j.l. lukte dus niet erg. De NRC-columnist heeft dat geconstateerd. Daar moet Gordon niet flauw over doen; het zal hem zelf ook niet ontgaan zijn. Verder nix dan lof over Gordon: als je met zo weinig zangtalent zo veel geld kunt verdienen, doe je het gewoon verrekte goed.

Hanns2
Hanns218 sep. 2012 - 13:01

Het ergste was nog de ingeblikte muziek van Coldplay op de VVD-bijeenkomst. Het staat symbool voor het `koude spel` van deze partij.

CliffClavin1993
CliffClavin199318 sep. 2012 - 13:01

Politiek is een satire op zichzelf geworden. Vandaar dat de VVD haar ware gezicht zo onbeschaamd kan etaleren. Veel mensen herkennen zich klaarblijkelijk en helaas in dit beeld; vandaar het electorale succes. Wanneer we de publieke uitingen van Rutte van kort vóór, en kort ná de verkiezingen vergelijken, dan zien we iets heel erg verontrustends: namelijk dat woorden (talige uitingen) niet veel (niets) betekenen. Was de sociaaldemocratie eerst staatsgevaarlijk, nu wordt ze innig omhelsd. Is dat glibberig, bedrieglijk, leugenachtig? Ik vind het de perfectionering van de ironische houding: ik zeg het wel, maar of ik het meen, dat geef ik niet prijs en dat zal ook niet aan mijn handelen te zien zijn. Ik kan altijd alle kanten op. Deze leegheid is gevaarlijk; ze kan uiteindelijk naties en samenlevingen via gewapende conflicten verwoesten. Onbetrouwbaarheid, hebzucht, en machtswellust, gekoppeld aan sadisme, maken de weg vrij voor totalitaire politiek. Charlie Chaplin wist dat, vandaar 'The Great Dictator' Daarom past Gordon zo goed bij de VVD. Gordon zelf is geperfectioneerde ironie. Je hebt nooit enig zicht op wat hij écht meent, welke normen hij respecteert. Dat blijkt uit zijn TV-optredens, zijn reclamespotjes, en zijn affiniteit met het 'warme' Gooise circuit. En uiteraard: zijn 'kunst'. Ik ben ervan overtuigd dat, zou een hypothetische extreem-linkse partij hem onderhands één miljoen doneren, dat hij zonder te aarzelen op de feestjes van deze partij gaan zingen.

hphilippens
hphilippens18 sep. 2012 - 13:01

Gordon? wie is dat?

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat18 sep. 2012 - 13:01

Kent u goordoen niet ????????????????

CliffClavin1993
CliffClavin199318 sep. 2012 - 13:01

Gordon is een kunstenaar, een niet geheel onbekende vocalist, iets wat men vroeger ook wel: 'charmezanger' noemde. Naar verluidt komen er veel kiezers naar zijn grote shows in bijvoorbeeld de Arena, en er zitten ook vrouwen met kinderwagens bij, die na het eerste liedje al hun rug naar het podium keren en met elkaar in conclaaf gaan over de relatieve voordelen van Olvarit, Pampers, en Tampax boven andere merken. Ook is hij bekend van de reclame, waar hij, in witte ochtendjas gestoken, ondeugende en verborgen verwijzingen naar zijn geslachtsdeel maakt, waaruit wij dienen op te maken twee dingen: dat dat deel van aanzienlijk formaat is en betrouwbaar ook nog, en dat wij Omo moeten kopen. Tenslotte zij opgemerkt dat mijnheer Gordon van de herenliefde is, hetgeen betekent dat hij het liefst de achteringang neemt, door wijlen de Volksschrijver Gerard Reve ook wel met "artiesteningang" aangeduid. Hopende U hiermede tot genoegen en volledig geïnformeerd te hebben verblijf ik, F.L.

Tom Meijer
Tom Meijer18 sep. 2012 - 13:01

Ik ben het helemaal eens met Van Roosmalen: het is kutmuziek. Van een bezoek aan 's-mans website, al weer geruime tijd geleden, moest ik trouwens vomeren. Kutmuziek past daar wel bij.

2 Reacties
boeie
boeie18 sep. 2012 - 13:01

waarom doet het er toe wat je van muziek vind?

TheBigLebowski
TheBigLebowski18 sep. 2012 - 13:01

In Gordon's geval dan lul-muziek.

CliffClavin1993
CliffClavin199318 sep. 2012 - 13:01

Ik heb smakelijk gelachen om de column van van Roosmalen. En ik ben het nog met hem eens ook. De VVD is een gedegenereerde, hoogst gênante partij, niet vies van leugens, en haar bijeenkomsten zijn uiterst beschamende wanvertoningen, waar inderdaad een statistisch significant percentage erg dikke en zelfgenoegzame mensen rondloopt, vergeleken met de doorsnee Nederlandse bevolking. Volgens mij stinkt het er naar zweet, bier, tabak, en te lang gedragen onderbroeken, alsmede aftershaves zoals Old Spice en parfums van de Budget Outlet.

1 Reactie
ElKlaasTasso
ElKlaasTasso18 sep. 2012 - 13:01

Eerste deel was ik met je eens, tweede deel lijkt me eerder hoop: "Volgens mij stinkt het er naar zweet, bier, tabak, en te lang gedragen onderbroeken, alsmede aftershaves zoals Old Spice en parfums van de Budget Outlet" Maak er maar van: mooi maatpakken, dure after shave en na het feestje thuis nog een leuke dame uitzoeken van een website.

BasVV
BasVV18 sep. 2012 - 13:01

Ach. Had de VVD dan een concert van Bach ten gehore moeten brengen. Welnee. Gordon paste perfect bij het moment van euforie. En hij is een voorbeeld van "cultuur" die geen cent van de overheid krijgt. En heel vreemd. Een publiek trekt dat elke gesubsidieerde instantie nou graag binnen wil halen. Maar helaas. Dat lukt niet. Terwijl het Gordon lukt om dat publiek een hoog entree te laten betalen. Het is blijkbaar niet het geld wat bepalend is. Maar de smaak. Subsidie heeft dan ook geen enkele zin. Smaken verschillen gewoon.

1 Reactie
Andy40
Andy4018 sep. 2012 - 13:01

Gelijk heb je Bas...weet je nog hoe men vroeger over Hazes sprak? een fimpje verder en het is een Cult held. Niets zo relatief als smaak.

freaky33
freaky3318 sep. 2012 - 13:01

Ik heb niets tegen Gordon, ik vind het een hele oprechte vent met zijn hart op de juiste plaats. Ik moet ook altijd erg om hem lachen, maar ook om deze column, erg vermakelijk. Ik dacht dat NRC zo'n rechts krantje was? Valt dus wel mee. Verder vind ik er wat van te zeggen dat hij zo uitkomt voor zijn politieke voorkeur. Dat deed Gerard Joling laatst ook, ook VVD stemmer. Ik denk echter dat het naar je fans toe niet zo slim is om die politieke voorkeur zo uit te dragen. Er zitten immers niet allemaal VVD'ers tussen de fans van beide artiesten lijkt me. Kan dus flink imago schade optreden hierdoor.

1 Reactie
Centurion2
Centurion218 sep. 2012 - 13:01

" Ik denk echter dat het naar je fans toe niet zo slim is om die politieke voorkeur zo uit te dragen. Er zitten immers niet allemaal VVD'ers tussen de fans van beide artiesten lijkt me. Kan dus flink imago schade optreden hierdoor." Wat is dat nou voor onzin? Blof trad weleens op bij de PvdA. Ik stem geen PvdA maar Blof vind ik nog altijd de beste Nederlandse band. Je gaat mensen toch niet beoordelen door ze naast jouw politieke meetlat te leggen?

meleen
meleen18 sep. 2012 - 13:01

Deze snel gekwetste man heeft iets weg van iemand die ik op TV weleens over een nekschot heb horen praten terwijl hij een verlegen vrouw keihard recht in haar gezicht uitlachte voor het oog van heel Nederland. Maar die zal het wel niet zijn want zoiemand kan natuurlijk zelf ook tegen een stootje.

2 Reacties
rgeurtsen
rgeurtsen18 sep. 2012 - 13:01

Goed gesproken, Heleen, je bent beleefd.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij18 sep. 2012 - 13:01

Klasse!

Bernie2
Bernie218 sep. 2012 - 13:01

De rechtsgedraaide boulevarddrol die zijn gasten zo graag een nekschot geeft wil zelf geen nekschot? Flauw. Opvallend dat de platte relnicht de kunst van het lezen blijkt te verstaan en vervolgens in paniek met zijn handtasje in het rond gaat slaan. Tekenend voor de VVD dat men deze SBS-reetveter klaarblijkelijk het beste vindt dat de boulevardwereld te bieden heeft. Maar het had nóg erger gekund: kennelijk zijn Jantje Smit, Simon & Jantje en hun 3 broers Jantje, Simon & Jantje nooit gebeld...

1 Reactie
Wout Berlinck
Wout Berlinck18 sep. 2012 - 13:01

Mouktafi lees je mee? Hij zei relnicht .. Niemand boos?

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2012 - 13:01

Gordon val nooit iemand aan op zijn uiterlijk want Gordon je bent zelf een slap aftreksel met je prulmondje. En altijd maar iedereen afzeiken op zijn uiterlijk je bent zelf de grootste hork die er rond loopt. Sokken verkoper.

1 Reactie
BasVV
BasVV18 sep. 2012 - 13:01

Maar hij verdient wel zijn eigen geld. Geen subsidie. Toch sterk vind je niet.

Joeri2
Joeri218 sep. 2012 - 13:01

Gordon. Die bij Idols iedereen tot jankend toe het pand uit pestte vind het niet leuk als z'n eigen projectje met kritische noot wordt belicht. Zielig hoor. In wist trouwens niet dat Gordon kon lezen.

1 Reactie
neutralist
neutralist18 sep. 2012 - 13:01

Dat is inderdaad het echte nieuws: Gordon schijnt te kunnen lezen. Valt me niet tegen.

Heileeuw
Heileeuw18 sep. 2012 - 13:01

Je moet eerlijk zijn: Gordon heeft gewoon gelijk, het geeft geen pas.

1 Reactie
neutralist
neutralist18 sep. 2012 - 13:01

Kom op hein, Gordon is groot geworden door zich van vergelijkbare praktijken te bedienen. Beledigen is zijn handelsmerk. En nu hij zelf aan de beurt is zo reagren? Hij moet zich nog dieper schamen dan hij al had moeten doen. De man is volkomen verknipt.

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2012 - 13:01

Gordon. De Vermoorde Onschuld. Ik ben een beetje bang dat hij het echt meent. Pompous Twat.

1 Reactie
Bernie2
Bernie218 sep. 2012 - 13:01

Ik vrees dat Nekschot Gordon straks gruwelijk wraak neemt tijdens de eerste uitzending van de op handen zijnde SBS "So you think you can Shit." Waarin hij samen met ene Patty (waarvan de achternaam mij even ontschiet) bovenop de afbeelding van een breedgrijnzende Van Roosmalen een vette bolus draait. Gelijkspel.

neutralist
neutralist18 sep. 2012 - 13:01

Toch heeft de columnist groot gelijk. Gorden en VVD gaan niet samen. De platvloersheid van Gordon staat symbool voor de culturele teloorgang in dit land. Daar moet je je als partij niet mee afficheren. Gordon is het laagste van het laagste. Dieper kun je niet gaan.

5 Reacties
Bernie2
Bernie218 sep. 2012 - 13:01

Aiai Pepijn, daar zit 'm nu net de kneep. Het was immers de VVD die tijdens Rutte's eerste regeerpoging dodelijk heeft willen snoeien op cultuur & kunst (en dat ook werkelijk heeft gedaan). Na het vallen van die gewraakte PVC-coalitie hebben erg verstandige niet-VVD'ers nog eea. proberen te redden, maar de VVD heeft enorme schades aangericht. De glibberige onderlagen, waar Nekschot Gordon en de zijnen nog in rondbaggeren hebben overleefd en mochten de kampioensloper op hun niveau toezingen. Cultuur op maat voor de slopers met vakman Halbe Zijlstra die achter de schermen de karaoke cd-tjes mocht aanslingeren...

Cinema2
Cinema218 sep. 2012 - 13:01

"Toch heeft de columnist groot gelijk. Gordon en VVD gaan niet samen" Zowel de columnist als Gorden zijn in mijn ogen eikels. Laag bij de grond en platvloers, zeg ik als VVD-er. Marcel van Roosmalen misbruikt Gordon om VVD-ers in de zeik te nemen, meer is het niet. En zie de reacties, missie geslaagd! Ergerlijk dat de NRC hieraan meewerkt...

Aliekber
Aliekber18 sep. 2012 - 13:01

U geeft argumenten waarom ze juist wel samen gaan. Gordon is duidelijk een VVD'er en de VVD is niet veel hoger dan het niveau van LA The Voices.

Gogol
Gogol18 sep. 2012 - 13:01

"Daar moet je je als partij niet mee afficheren. " Ah. En wat is dan jouw oordeel over de over-the-top uitspraken van rutte over de pvda? En de laag-bij-de-grondse verkiezingsaffiches van de vvd? Zelfs vvd'ers stoorden zich daar aan. En de poster van Roemer door quote? Nee, moddergooien daar zijn vvd'ers tegen, behalve als ze het zelf doen.

rosaluxemburg
rosaluxemburg18 sep. 2012 - 13:01

Dat is inderdaad zo: kunstzinnigheid en cultuur is inderdaad ten onder gegaan onder de vaandel van de VVD, immers van Halve-zijlstra of zoiets. Vandaar dat ze Gordon hebben, want dat is makkelijk herkenbaar, want ze kijken allemaal naar de zender waar hij voor werkt. Ik weet niet voor welke zender hij werkt.