Joop

NPO-directeur Mol op non-actief gezet na beschuldiging corruptie

  •  
14-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mol_300.jpg
Directeur Innovatie en Nieuwe Media van Publieke Omroep moet onderzoek thuis afwachten
Michel Mol zou volgens geruchten opdrachten hebben verstrekt aan bedrijven waar hij nauwe banden mee heeft. Ook zouden er schijnfacturen zijn betaald. De NPO neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.
Feit is dat Mol in de periode 2002-2006 als bestuurslid en aandeelhouder (met minder dan 3 procent aandelen) betrokken was bij Nieuw Akademia, een bedrijf dat onder meer betrokken is bij het NPOX-festival. Tot 2006 hoefde een belang kleiner dan 10 procent volgens de Mediawet niet gemeld te worden. Met een tweede bedrijf had hij geen formele, maar wel vriendschappelijke banden.
Er zijn volgens Broadcast Magazine opnieuw vraagtekens gerezen over het handelen van Mol. Onderzocht wordt nu of eerder gemaakte afspraken met Mol wel precies zijn nageleefd.
Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “Het onderzoek is nodig. Alleen zo kan blijken of er een grond van waarheid zit in de beschuldigingen. We gaan bij de NPO natuurlijk uit van vertrouwen in een directeur, maar de financiële verslaglegging moet zo helder zijn, dat verantwoording kan worden afgelegd. Het systeem moet waterdicht zijn en geen ruimte voor twijfels laten.
cc-foto: Kennisland

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek14 jan. 2010 - 7:46

Zakkenvuller... Dat ze meteen Station10 maar even doorlichten.

kwelwater
kwelwater14 jan. 2010 - 7:46

Ondanks dat hij er op de foto uitziet, als een foute wapen handelaar. Is het toch bizar, dat zo'n bericht met naam en toenaam inclusief foto naar buiten komt. Want men is onschuldig tot schuld bewezen. Ik snap wel dat het bij publieke figuren moeilijker is, maar toch vindt ik het niet helemaal fris om mensen zo duidelijk in het nieuws te laten komen op zo'n moment van onderzoek.

1 Reactie
fruitpower
fruitpower14 jan. 2010 - 7:46

Helemaal met u eens. Als het hier ging om een zware crimineel dan schreeuwt iedereen schande dat hij met naam en foto wordt genoemd.