Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

&…NPO betaalt ton voor domeinnaam

  •  
03-04-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
NPO_300_01.jpg
Postduivenorganisatie krijgt ton van NPO … Vrouwelijke eetgewoontes beter voor milieu ... Gemeente Rotterdam moet ongekend hard snoeien …&Israëlische groene partijen tegen windpark
Meer nieuws vandaag
Wie goed vindbaar wil zijn op het internet betaalt soms een dure prijs. De Nederlandse Publieke Omroep betaalde een ton voor de domeinnaam npo.nl om die over te nemen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Terwijl in tijden van bezuinigingen 625 mensen hun baan gaan kwijtraken vindt de NPO het belangrijk om vindbaar te zijn. (Metro-Nieuws)
Vrouwelijke eetgewoontes zijn beter voor het milieu. Uit een Duits onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld minder vlees en boter eten, maar juist meer fruit en groente. Dat is beter voor het milieu omdat daarmee minder broeikasgassen vrijkomen. Als alle Duitse mannen zouden eten zoals vrouwen, zou een oppervlakte ter grote van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe vrijkomen, menen de onderzoeken van de universiteit in het Duitse Halle. Ook zou het 15 miljoen ton broeikasgassen en 60.000 ton ammoniak schelen. (Volkskrant)
Bij de gemeente Rotterdam wordt flink gesnoeid. Maar liefst 2450 van de in totaal 13.000 voltijd banen verdwijnen. Daarmee moet 500 miljoen worden bezuinigd. Dat is bijna het dubbele van het daarvoor begrote aantal. Het bedrag liep hoog op om de gemeente het begrotingsgat van de 100 miljoen die nodig is bij de sociale dienst. (Trouw)
Canada laat toch transgender Jenna Talackova (23) meedoen aan de Miss Universe-verkiezingen. Eerder bepaalde de organisatie dat Jenna niet mocht meedoen omdat ze niet als vrouw was geboren. Het is inmiddels vier jaar geleden dat ze zich liet ombouwen. (AD)
Opmerkelijk. Groene partijen zijn doorgaans felle voorstanders van duurzame energie als windenergie. De Israëlische groene partijen bieden nu echter weerstand tegen een windmolenpark omdat de wieken vogels en vleermuizen kunnen doden. Het windpark is goed voor het opwekken van 800 megawatt. (Haaretz)
cc-foto: Riemer Palstra Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

JAWEH
JAWEH3 apr. 2012 - 10:44

Ik vermoed dat we nu toch wel een topjaar tegemoet gaan op het gebied van de nationale en internationale duivensport.. Een ton..Daar kun je nogal wat postduifjes van kopen hoor..Ik verheug me nu al op de voorjaarsklassiekers... Het werd gisteravond erg laat in menig postduivenhoudersgezin. Een dag om nooit te vergeten! WAANZIN

FransAkkermans1947
FransAkkermans19473 apr. 2012 - 10:44

En ik maar denken dat het om een armeluissport gaat: Een kwart miljoen voor een duif! http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/news/wereldrecord-voor-pieter-veenstra-1899300-euro-voor-245-duiven-mr-hu-zhen-yu-ko

neutralist
neutralist3 apr. 2012 - 10:44

Omroepen bulken van het geld. Deze aankoop bevestigt het opnieuw. Ook daar begrijpen ze nie wat een crisis inhoudt. Smijten met belastinggeld is makkelijker dan het verdienen. Ik blijf zeggen: stekkers uit TV en radio 3. In Hilversum valt nog veel te halen.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder3 apr. 2012 - 10:44

Ach, 100.000 euro. Hoeveel waardloze k*t programma's zou de npo nu niet kunnen maken? En wat missen we dan? Een docu over een duivenvereniging?

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder3 apr. 2012 - 10:44

Ach, 100.000 euro. Hoeveel waardloze k*t programma's zou de npo nu niet kunnen maken? En wat missen we dan? Een docu over een duivenvereniging?

rudi21
rudi213 apr. 2012 - 10:44

"Terwijl in tijden van bezuinigingen 625 mensen om baan gaan kwijtraken vindt de NPO het belangrijk om vindbaar te zijn." Vindbaar zijn is inderdaad heel belangrijk, zelfs van primair belang, voor een organisatie die het van communicatie moet hebben. En voor 1 ton zul je niet veel banen scheppen, dus dat doet amper ter zake.

1 Reactie
Nikos2
Nikos23 apr. 2012 - 10:44

omroep.nl is niet vindbaar?

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2012 - 10:44

Een ton. Totale idioterie. Daar heeft een hele domme onderhandelaar gezeten. Alsof de postduiven niet met 25k ook akkoord waren gegaan. Buiten dat is de importantie van een websitenaam de laatste twee jaar drastisch gekelderd. Laat staan dat bezoekers interesse hebben om een website van een archaïsche organisatie te bezoeken. Laat maar lekker snijden, met liefst nog maar twee omroepen. Want als niemand mij wil vertellen hoeveel het kopen van de voetbalrechten onlangs heeft gekost, zeg ik als belastingbetaler toedeledokie met die 20 koninkrijkjes... Als je niet snapt dat openheid de enige redding is dan ben je verloren.

1 Reactie
HanvanderHorst1
HanvanderHorst13 apr. 2012 - 10:44

Jongens, jullie kunnen zeggen wat je wilt, maar dat geld komt wél goed terecht. Wie zou die duivenmelkersclub een gelukje misgunnen?

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2012 - 10:44

In plaats van kwaad zijn over die ton, kun je ook blij zijn voor de postduivensport. Die kan wel een oppepper gebruiken. Zo komt het geld toch weer bij het volk terecht ;).

2 Reacties
pietdevries2
pietdevries23 apr. 2012 - 10:44

Zo komt het geld toch weer bij het volk terecht Zo komt het geld van het volk toch weer bij het volk terecht

neutralist
neutralist3 apr. 2012 - 10:44

Dat geldt ook voor de wapenindustrie, daar werken mensen met gezinnen. Dus laten we die JFS dan toch maar kopen, omwille van het volk.

JAWEH
JAWEH3 apr. 2012 - 10:44

NPO BETAALT POSTDUIVEN EEN TON OM GEVONDEN TE WORDEN Milieubewust en niet duur.

2 Reacties
pietdevries2
pietdevries23 apr. 2012 - 10:44

De gebakken lucht wereld.

pietdevries2
pietdevries23 apr. 2012 - 10:44

De Israëlische groene partijen bieden nu echter weerstand tegen een windmolenpark omdat de wieken vogels en vleermuizen kunnen doden. Kennelijk belangrijker dan Palestijnen.

BakkerGerard
BakkerGerard3 apr. 2012 - 10:44

Tja, als je domeinnaam erg graag wil hebben, dan kan ik me voorstellen dat je diep in de buidel wil tasten. Een gewoon bedrijf zou hier bij lange na geen Eur 100.000 voor over hebben, maar aangezien het geld door de belastingbetaler wordt opgebracht, gelden overwegingen ten aanzien van efficiënt omgaan met middelen bij de publieke omroep blijkbaar minder. Het is jammer dat de bezuinigingen op de omroep niet verder strekken.

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw3 apr. 2012 - 10:44

Ook gewone bedrijven betalen als de domeinnaam echt interessant is.