Joop

'Novax' Djokovic raakt visum kwijt en moet Australië direct verlaten

  •  
14-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
TENNIS - AUS - OPEN

© Novak Djokovic of Serbia takes part in a practice session ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 13, 2022. Mike FREY / AFP

De Servische tennisser Novak Djokovic mag niet meedoen aan de Australian Open en moet het land zo snel mogelijk verlaten. Dat heeft de Australische immigratieminister Alex Hawke bepaald. Daarmee ging de minister tegen een uitspraak van de rechter in dat Djokovic op ‘medische gronden’ ongevaccineerd aan het tennistoernooi mocht beginnen.
Volgens Hawke is het ‘in het belang van de Australische gemeenschap’ dat het visum van Djokovic direct weer wordt ingetrokken. De minister liet ook weten dat de regering ‘vastbesloten’ is er alles aan te doen de Australische grenzen te beschermen in verband met de coronapandemie.
Vorige week besloot Djokovic ondanks de strenge Australische coronawetgeving toch naar het land af te reizen. Hij was van mening dat hij met een bewijs van een recente coronabesmetting het land in kon. Omdat hij geen goede reden kon geven waarom hij niet gevaccineerd is – Djokovic is een overtuigd antivaxxer – kreeg hij geen medische vrijstelling. Een rechter besloot later de regering in het ongelijk te stellen. Minister Hawke maakt nu gebruik van zijn ministeriële bevoegdheid om het visum alsnog weer in te trekken.
Na de bekendmaking van Djokovic’ recente besmetting, verschenen er direct foto’s in de media waarop hij kort na die besmetting te zien is op een keur aan evenementen, zonder mondkapje of afstand te houden. Ook had Djokovic verklaard twee weken voor zijn aankomst in Australië niet in andere landen te zijn geweest, maar op sociale media verscheen bewijs dat hij wel degelijk Spanje had bezocht. De uitspraak van de minister kan betekenen dat Djokovic de komende drie jaar Australië niet meer in mag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

Ch0k3r
Ch0k3r15 jan. 2022 - 8:43

Het is zooo jammer dat de wereld meer tijd besteedt aan mensen die met een racket tegen een bal kunnen slaan, dan dan ze aandacht geven aan Nobelprijswinnaars etc. Djokovic is een verwarde entertainer die 1 ding heel goed kan. Tis maar tennis. Geef deze man niet zoveel aandacht. 'ja maar hij is echt heeeeel goed'... In het slaan met een racket tegen een bal. That's it. Next.

mijn-mening
mijn-mening15 jan. 2022 - 6:26

De meeste topsporters gebruiken hun faam om juist het goede voorbeeld te geven. Djokovic is een leugenachtige over het paard getilde wappie die zijn positie overschat en nu terecht in deze situatie terecht is gekomen en nu bekend staat als ,,stopsporter,, Over en sluiten.

Greendutch
Greendutch14 jan. 2022 - 18:14

waar (veel) geld verdient wordt is men bereid tot liegen, blijkt maar weer eens. ook politici die meer waarde aan geld hechten dan aan mensen doen dat makkelijk

Greendutch
Greendutch14 jan. 2022 - 18:13

gelijkwaardigheid + rechtvaardig!

PVDB2
PVDB214 jan. 2022 - 16:06

Het is zoals met veel dingen. Regels zijn er die opgesteld worden door de (lokale) overheid. Regels en wetten hebben alleen zin as er gehandhaafd wordt. Als de regel dat je gevaccineerd moet zijn om aan de Australian open mee te doen dan is dat zo. Als de regels is dat men alleen gevaccineerde toelaat in het land, dan is dat ook zo. Australië is ook nog eens een (heel groot) eiland. Praktisch alleen via vrachtverkeer kan je dan planten, insecten en dergelijke importeren. Goederen die meestal op gefumigeerde pallets vervoerd worden of in gefumigeerde containers. Voor mensen ligt dat anders uiteraard. Maar het is niet gek als men wil weten of iemand een virus bij zich draagt en mogelijk mensen kan besmetten met eventuele gevolgen van dien. Het is het voordeel van een (afgelegen) eiland. En dat terwijl er een manier is om de kans een heel stuk kleiner te maken door je te laten vaccineren. Het maakt in feite niet wie dan bent (of denkt dat je dan bent), of je zwaar gelovig bent (of als orthodox gelovig land zoals Servië). Niet dat het de reden is, maar het kan meespelen, dat Djokovic zich niet laat vaccineren. Handhaven bij elke persoon, zeker bij bekende mensen die vaker in het nieuws zullen verschijnen en wereldwijd opereren.

3 Reacties
Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 16:33

Het punt is nu juist dat de (lokale) autoriteiten hebben gesteld dat hij ook met een ontheffing kon inreizen als hij in de afgelopen 6 maanden besmet is geweest. De rechter heeft hem daarbij in het gelijk gesteld.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2022 - 22:38

@Jozias. De lokale autoriteiten hebben gezegd dat Tennis Australie over het basis process gaat en dat alles dat de Douane over het visum checken gaat. De rechter zei NIET dat de reden van de ontheffing pico bello was. Daar gaat die rechter niet over. Die zei dat Djokovic niet genoeg tijd had om te procederen. Die rechten krijg je wanneer ve in het land bent.

Jozias2
Jozias215 jan. 2022 - 20:37

@paul Uit onderstaande berichtgeving maak ik op dat de deelstaat Victoria een vrijstelling heeft afgegeven en dat de douane zijn visum heeft ingetrokken. Je kunt alleen iets in trekken als je iets hebt. De rechter is kritisch op het handelen van de Australische overheden. Nu.nl: De rechter oordeelt dat de Australische overheid niet goed heeft gehandeld door het visum van de 34-jarige Djokovic in te trekken nadat hij vorige week in Melbourne was geland. De nummer één van de wereld kreeg te weinig tijd om zich fatsoenlijk te verweren tegen het, volgens de rechter, "onredelijke" besluit. Tijdens de behandeling van de zaak uitte de rechter meerdere keren zijn ongenoegen over de gang van zaken. Zo vroeg hij zich hardop af wat Djokovic "nog meer had kunnen doen" om aan te tonen dat hij daadwerkelijk een medische vrijstelling van vaccinatie tegen COVID-19 verdient. Djokovic arriveerde vorige week in Australië om zich voor te bereiden op de Australian Open. Alleen gevaccineerde tennissers mogen meedoen aan het Grand Slam-toernooi, maar de niet-ingeënte Serviër kreeg van de staat Victoria - daar behoort Melbourne toe - en de Australische tennisbond een medische vrijstelling. Op de luchthaven van Melbourne oordeelde de Australian Border Force (ABF) echter dat Djokovic niet voldoende kon uitleggen waarom hij een uitzonderingspositie verdient. Na uren vast te hebben gezeten op de luchthaven van Melbourne, werd zijn visum ingetrokken en moest Djokovic naar een quarantainehotel.

Pater
Pater14 jan. 2022 - 13:42

Het Australische grensbeleid mag dan barbaars zijn, Djokovic heeft er kennelijk vrolijk op los gelogen en zich niet aan de regels gehouden. Dat valt nooit te rechtvaardigen.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2022 - 22:29

Vaccinaties nodig hebben voor een bepaald visa is een vrij algemeen gebruik in de wereld, voor Corona ook.

JohannesV2
JohannesV214 jan. 2022 - 11:36

Elke clown (en kijkers van het programma Border Patrol Australia) weet dat het immigratiebeleid ontzettend streng is in Australie. Na de enorme strenge lock down die voor iedereen gold, kan men nu niet inbinden.

1 Reactie
Müller
Müller14 jan. 2022 - 13:16

Je moet ook wel met zo’n groot dunbevolkt land. Het land heeft al vele natuurrampen/ecologische rampen gekend met import van rare dieren en voedsel, dan maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Ivan61
Ivan6114 jan. 2022 - 10:46

Hij heeft op 16 december testuitslag gekregen en deze was positief. Volgende dagen treed hij in het openbaar en staat journalisten te woord. Niet echt slim en ik druk mij nog voorzichtig uit. Hij kan nu zijn grootheid tonen en vertrekken. Als je ergens niet welkom bent dan ga je gewoon weg.

8 Reacties
Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 13:47

@saraijlja Wat heeft het overtreden van de Corona regels een maand eerder in een ander land te maken met het besluit hem het land uit te zetten in het belang van de Corona bestrijding? Gaat Australië dat bij iedereen doen die zich ooit niet aan een lokale regel heeft gehouden?

Ivan61
Ivan6114 jan. 2022 - 15:52

Jozias, Welke gedeelte van deze soap begrijp jij niet?

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 16:36

@saraijlja Je haalt er van alles bij wat er niets mee te maken heeft. Het feit dat hij zich na zijn besmetting vorig jaar niet aan de Servische regels heeft gehouden staat compleet los van het feit dat zijn visum nu is ingetrokken. Dat is toch niet aan Australië om over te oordelen? Je kunt wat tegen de persoon Djokovic hebben, die indruk krijg ik, maar dat staat los van de juridische kant.

watcher3
watcher314 jan. 2022 - 18:54

Jozias: "vorig jaar" Dat noem ik verhullend taalgebruik.

Ivan61
Ivan6114 jan. 2022 - 21:55

Jozias, .Jij schrift : Je kunt wat tegen de persoon Djokovic hebben, die indruk krijg ik, maar dat staat los van de juridische kant. Deze vlieger gaat niet op Jozias, Jouw insinuatie is smakeloos. Nole zo noemen wij hem liefkozend is misschien de grootste sporter van Balkan en daar heb ik enorm veel respect voor. Ken jij hele juridische verhaal misschien? Heb jij alle stukken gelezen en begrepen? Zo Ja kan je dat uitleggen. Jij leest de berichten van het internet net als de andere meer niet. Omdat hij zo groot sportman is vind ik moeilijk dat hij zich liet stoppen in deze hotel. Gewoon weg gaan en hele Australia voorgoed vergeten. Laat ze lekker stikken in eigen ranzigheid.

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 21:59

@watcher Vorig jaar of een maand geleden. het is hoe dan ook totaal irrelevant als risico voor verdere COVID verspreiding tijdens het komende tennis toernooi

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jan. 2022 - 23:51

@Jozias De feiten zijn niet zo duidelijk omdat Djokovic nogal heeft zitten liegen en draaien.

Jozias2
Jozias215 jan. 2022 - 10:47

@saraijlja en stock De rechter was volgens mij overduidelijk in zijn oordeel. Kennelijk heeft een minister in Australië de bevoegdheid om de uitspraak van de rechter naast zich neer te leggen. Ik kan mij voorstellen dat dat mogelijk is in uitzonderlijke gevallen en bij een groot maatschappelijk belang. Het punt is dat dat nu ontbreekt. Het argument is de bestrijding van Corona in Australië. Hij is bewezen niet besmet en loopt al een week in Australië rond. Welk belang op het gebied van de volksgezondheid is er dan gediend met de uitzetting van Djokovic. Een uitspraak van de rechter negeren omdat je een voorbeeld wil stellen? Of uit rancune? Het feit dat Djokovic rijk is, advocaten heeft, zich niet heeft laten vaccineren, het niet zo nauw nam met de Servische regels, de reis naar Spanje niet heeft genoemd, een moeilijk karakter heeft. Allemaal waar maar voor de volksgezondheid in Australië totaal niet relevant. Dus waarom dan de rechter negeren en zo’n maatregel nemen? Wat overblijft is rancune.

JohnVKR
JohnVKR14 jan. 2022 - 8:47

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Het misdadige immigratiebeleid van de Australische regering is de afgelopen week in de wereldmedia als nooit tevoren exposed. Zo zagen we onder meer het schokkende interview met een jongen van begin 20 die al 9 jaar lang zit opgesloten in de gevangenis/hotel in Melbourne waar Djokovic 2 dagen in moest doorbrengen. Kijken we naar Djokovic zelf, dan heeft hij de schijn tegen. Wat een toeval dat hij half december positief werd getest, waardoor hij een paar dagen later een herstelbewijs kon krijgen om een visum mee aan te vragen om deel te kunnen nemen aan de Australian Open. En hoe kan het dat het serienummer van zijn eerder afgenomen positieve test hoger is dan het serienummer van zijn een paar dagen later afgenomen negatieve test, op basis waarvan hij een herstelbewijs kon krijgen. Daar waar inmiddels duidelijk is dat het serienummer van een later afgenomen test bij ieder ander hoger is. Ook de Servische gezondheidsautoriteiten moesten een verklaring schuldig blijven. Hoewel we het (nog) niet kunnen bewijzen, heeft het er vooralsnog alle schijn van dat Djokovic zijn testen en herstelbewijs simpelweg heeft gekocht om in januari naar Australië te kunnen reizen. Maar het 'goede' nieuws van de afgelopen week is dat het criminele immigratiebeleid van de Australische regering in volle omvang in de internationale media is gekomen.

13 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout14 jan. 2022 - 9:42

Eens. Maar dat Australië met Djokovic als antivaxxer mede gezien onderstaande link een voorbeeld wil stellen is in te denken:: Covid Infections, Hospitalizations Spike Worldwide as Omicron Spreads https://www.directrelief.org/2022/01/covid-infections-hospitalizations-spike-worldwide-as-omicron-spreads/

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 jan. 2022 - 9:46

Nou het is toch leuk voor de mensen die willen dat er iemand anders een keer wint .

korheiden2
korheiden214 jan. 2022 - 9:47

@John : 'Maar het ‘goede’ nieuws van de afgelopen week is dat het criminele immigratiebeleid van de Australische regering in volle omvang in de internationale media is gekomen.' Ik denk dat heel weinig mensen de kwestie rond Djokovic in verband zullen brengen met het Australische immigratiebeleid.

Ivan61
Ivan6114 jan. 2022 - 11:14

JohnVKR, Australische immigratiebeleid staat helemaal los van deze soap. Novak is geen immigrant, hij vliegt de wereld rond in eigen vliegtuig en levert geweldige sport prestaties af. Beetje kortzichtig van jou.

Hernandez
Hernandez14 jan. 2022 - 11:34

‘ Het misdadige immigratiebeleid van de Australische regering is de afgelopen week in de wereldmedia als nooit tevoren exposed.’ Vervelend ja, die soevereine landen met hun grenzen.

lmgikke
lmgikke14 jan. 2022 - 12:27

Sorry hoor John. Maar het Australische visumbeleid is al jarenlang bekend. Je zou verwachten van de manager van een top tennisser dat die de regels kent. We kennen allemaal van TV de shows op de Australische luchthavens. Liegen op je visum formulier wordt al jaren hard afgestraft. Als er iemand hier aan schuldig is, is het Djokovic zelf. Het is zijn manager die verzaakt. Niemand anders. De rest van de spelers wist het wel.

Müller
Müller14 jan. 2022 - 13:18

Misdadige beleid? Er zijn al miljoenen mensen binnengekomen de afgelopen jaren, dus die misdadigheid zal wel meevallen. Het is een reusachtig land met weinig inwoners, dus moet je ook wel een selectie toepassen, zeker kijkende naar de kwetsbare flora en fauna, en rekening houdende met klimaatopwarming.

adriek
adriek14 jan. 2022 - 13:59

Belangrijk is dat hij overduidelijk gelogen heeft over zijn reis naar Spanje. Daarbij de twijfelachtige manier waarop hij zijn reisdocumenten heeft verkregen heeft het land alle reden om aan zijn goede bedoelingen te twijfelen. Wegwezen dus.

JohnVKR
JohnVKR14 jan. 2022 - 16:13

@Sarajlija Het 'hotel' waar Djokovic twee dagen verbleef is feitelijk een gevangenis waar veelal erkende vluchtelingen naartoe zijn overgebracht, terwijl ze er ondanks die erkenning niet in of uit mogen. De mensonterende omstandigheden in dat 'hotel' werden in de internationale nieuwsmedia uitgebreid exposed, inclusief het krankzinnige Australische beleid dat al jaren zwaar onder vuur ligt van onder meer Amesty International en Human Rights Watch. Dat de Nederlandse media er weinig aandacht aan schonken, zegt vooral veel over de Nederlandse nieuwsmedia. Op onder meer Al Jazeera, BBC en CNN werd dat criminele beleid stevig aan de kaak gesteld.

Ivan61
Ivan6114 jan. 2022 - 16:43

JohmVKR, Novak hoefde niet naar hotel te gaan. Dat is levensgrote verschil tussen een immigrant en hem begrijp jij dat echt niet?

Hernandez
Hernandez14 jan. 2022 - 19:40

@JohnVKR Wat denk je nou dat we in Nederland doen als je Nederland wil binnen komen zonder geldig visum?

Jonathan2
Jonathan215 jan. 2022 - 7:20

@Hernandez. Om de vergelijking kloppend te maken. Wat denk je dat we in Nederland zouden doen als de Marokkanen het land hadden overgenomen en besloten dat je zonder geldig visum, met uiterst opmerkelijke criteria, het land niet binnenkomt. We hebben dus over crimineel tuig uit het VK dat een land heeft afgepikt van de oorspronkelijke bewoners, om het mild uit te drukken. Zou zeggen trap eerst al dat blanke tuig terug naar hun echte land.

Hernandez
Hernandez15 jan. 2022 - 12:18

@Jonathan Alleen is dat niet, sowieso is het nogal armoedig om die vergelijking te moeten maken.

Juppé🎗
Juppé🎗14 jan. 2022 - 8:43

Berichtgeving in Equipe ‘21, meestal betrouwbaar, is dat hij dit nog kan aanvechten en zijn advocaat dat heeft gedaan.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2022 - 8:36

Hij is nog niet weg hoor. Als hij dat wil kan ie gewoon weer naar de rechter voor een injunctie en een overbruggings visa. Als je een westers land eenmaal binnen bent, krijgen ze je er niet meer zo snel uit. Daarom moet je de grens bewaken en processen buiten houden. De vraag is of het gevecht hem waard is. 3 jaar Australie niet in. Maar wat doet zoiets met je spel? Deze regering vind vieze streken leuk als afleiding. Vooral als he over de grens gaat. Er zitten nog steeds een stel onschuldige mensen in detentie, al jaren, ook omdat ze geen tellend visa hadden. Verder is die afleiding van de nieuws koppen hard nodig. Het is namenlijk een zooi wat betreft Corona. Australie heeft de binnenlandse grenzen regels en criteria bijna weggegooid, met kerst en nieuwjaar, en Omikron, dus er is een nogal hoge golf, en alles kraakt en schreurt. Men was breed ontzettend boos op de regering, en toen kwam Djokovic. https://www.betootaadvocate.com/uncategorized/nsw-residents-facing-1k-fine-for-not-reporting-results-of-tests-they-cant-get-into-system-that-doesnt-work

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 8:11

Volgens mij een sterk staaltje klassenjustitie en machtsmisbruik. Er is geen enkele twijfel over dat hij geen geen covid heeft en hij loopt er al dagen rond. Vanwege de bestrijding van covid (het argument wat is genoemd) is er geen enkele reden om hem nu nog het land uit te zetten.

11 Reacties
plainview
plainview14 jan. 2022 - 9:28

Liegen op zijn immigratieformulieren? Bewust je niet aan maatregelen houden. Dus ziek zijn en naar evenementen gaan zonder masker.

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2022 - 10:34

Behalve dat anderen wel ingeent moesten zijn. Als je uitzonderingen gaat maken om dit of dat, dan kan je het wel blijven doen. En als je een uitzondering maakt voor zo'n rijke pief die toevallig wel advocaten kan huren om te blijven hangen, dan krijgt doe minister een flikker op van de mensen die wel de regels volgen. Maar Djokovic is het echte nieuws niet. Dat is de bijna Europeesche zooi die de regering er van gemaakt geeft met het nieuwe corona niet-beleid deze twee manden.

Martin108
Martin10814 jan. 2022 - 11:19

Er zijn kennelijk wat twijfels over de geldigheid van die positieve test. https://www.welingelichtekringen.nl/sport/3168139/is-er-gerommeld-met-de-positieve-pcr-test-van-djokovic.html Maar zelfs als die testen volgens de regels zouden zijn dan heeft hij zich toch niet aan de quarantaine plicht gehouden. Hij staat gewoon in sociale situaties daags na zijn positieve test. Dus is t aannemelijk dat hij zich niet aan de regels wilt houden en is t terecht dat hij geweerd wordt. Je kan het hartgrondig oneens zijn met de geldende regels in een land maar je zult je er toch aan moeten houden. Klassenjustitie zou zijn om hem door te laten omdat ie beroemd en rijk is waar andere het land niet in mochten om hun dierbaren te begraven.

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 12:21

@Erik B Het klopt dat hij iets onjuist heeft ingevuld maar volgens mij wordt niet iedereen die een administratieve fout maakt het land uitgezet. En daarnaast is dat aspect niet genoemd als reden en totaal niet relevant voor de bestrijding van Covid in Australie. Volgens mij hebben we in Nederland ervaring met mensen die een administratieve fout maakten en waarbij de toeslagen werden ingetrokken. Volgens mij is iedereen het over eens dat dat niet gepast is. Het klopt ook dat Djokovic zich niet aan de maatregelen in Servië heeft gehouden na zijn besmetting. Daar kun je van alles van vinden maar dat is ook niet relevant voor de Australische autoriteiten om wel of niet een visum af te geven. Een heel groot deel van de Nederlanders laten zich niet testen bij klachten, kan bij hen ook allemaal een visum worden ingetrokken? @Paul, Naar Djokovic is door Australische autoriteiten gecommuniceerd dat een doormaakte besmetting reden was voor een vrijstelling. De rechter heeft ook gezegd niet te zien wat Djokovic anders one beter had moeten doen om Australie binnen te komen en mocht verwachten op basis van de beschikbare informatie deel te mogen nemen. Anderen mochten in vergelijkbare gevallen wel Australie binnen reizen. De autoriteiten maken juist een negatieve uitzondering omdat het Djokovic is. Omdat men een voorbeeld wil stellen krijgt hij een behandeling die anderen niet krijgen

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jan. 2022 - 12:53

Nee, nu gaat het erom dat liegen over Covid niet beloond moet worden. Waar zie jij de klassenjustitie en machtsmisbruik?

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 13:51

@stockickhuysen Een andere tennisster en een begeleider waren op dezelfde gronden al wel toegelaten waar Djokovic werd tegen gehouden. Pas na ophef is ook het visum vs nu hen ingetrokken. Je denkt dat de minister ook in andere gevallen met minder ophef het oordeel van de rechter naast zich neer zou leggen om een dergelijk besluit te nemen?

plainview
plainview14 jan. 2022 - 13:57

@jozias "Het klopt dat hij iets onjuist heeft ingevuld maar volgens mij wordt niet iedereen die een administratieve fout maakt het land uitgezet." Er worden wel mensen voor uitgezet, dus hij is geen uitzondering.

adriek
adriek14 jan. 2022 - 14:01

Er is ook geen twijfel over dat hij de waarheid geweld heeft aangedaan rond zijn 'Spanje' verklaring, dus waarom zou de immigratiedienst zijn andere verklaringen wel gewoon geloven? De man is een potentieel gevaar voor de volksgezondheid, die moet je niet in je land willen hebben.

Jozias2
Jozias214 jan. 2022 - 16:40

@eirda De man is door de rechter in het gelijk gesteld. Vastgesteld is dat hij nu geen Corona heeft en recent Corona heeft gehad en loopt nu al een week in Australië rond (waar het aantal besmettingen een stuk hoger is dan in Nederland). Welk risico vormt hij nu nog voor Corona verspreiding in Australië?

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2022 - 22:50

Jozias. Er was nog een geval waar iemand binnengelaten werd door datzelfde foute lokale process in strijd met de visa wetten om de douane langs te mogen ja. Maar die is inmiddels weer weg. Dat was een fout van Tennis Australie die door de plaatselijke overheids instantie fout doorgewuift werd. Het blijft gewoon een fout, en het blijft zo dat de regel is dat ie een vaccinatie nofig had voor dat visum. De autoriteit komt niet van de plaatselijke instantie. Die komt van de nationale wet, en de federale overheid. Als iemand lokaal een fout maakt zijn ze daar niet aan gebonden of zo om het fout te blijven doen natuurlijk. De rechters gaat over de procedure. Niet de macht of de reden. Die rechter heeft besloten dat Djokovic het recht heeft op verder procedure, en dus niet zomaar het land uit mocht worden gezet.

mijn-mening
mijn-mening15 jan. 2022 - 6:32

Dit is wel een hele beperkte samenvatting.