Joop

Nova neusdood gemaakt

  •    •  
28-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_NOVA-neusdood-gemaakt_01.jpg.jpg
Cartoon van Adriaan over het verdwijnen van Nova

Meer over:

cartoon, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

morks
morks28 jan. 2010 - 10:17

Geweldige cartoon, je hebt alleen wat voorkennis nodig.

doeidoei
doeidoei28 jan. 2010 - 10:17

Ik ben een fan van mevrouw Polak. Dat wordt met chips en pinda's op de bank, als onderdeel van mijn W-woord vrije vakantie die tot en met het weekend duurt.

mees.
mees.28 jan. 2010 - 10:17

En het nog goedpraten ook....walgelijk!

7731BK11
7731BK1128 jan. 2010 - 10:17

Het ging niet over Joodse neuzen, maar over rooie neuzen. Niet dat die er afgehakt vrolijker uitzien, maar niet iemand in de mond leggen wat niet gezegd is, dat werkt alleen maar in hun voordeel. De opmerking van Bosma is zo al idioot genoeg. Ik ben fan van die "rooie" rubriek NOVA en hoop heel erg dat Clairy en Twan weer terug te zien zullen zijn bij Nieuwsuur.

doeidoei
doeidoei28 jan. 2010 - 10:17

Eerder deze week hadden we het Camieltje; vanavond krijgen we het Bosma-atje, bekt toch minder ... Zien we in de cartoon een potlood of een fileermesje in de hand van mevrouw Polak?

HanzChristian
HanzChristian28 jan. 2010 - 10:17

Bovenstaand filmpje vereist niet zozeer voorkennis. Eronder staat een link naar een filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=6UQZig5W1S0 Mijnheer Bosma geeft aldaar flink af op linkse mensen, linkse baasjes en linkse salarissen en linkse baantjes. Op de eigen site doet hij het nog eens dunnetjes over:" Links bolwerk In Nederland haalde ik een doctoraal politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Een links bolwerk, niet altijd een pretje." http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/bosma_martin/index.jsp Ondanks die nare ervaringen ging hij daarna werken bij de linkse bolwerken: o.a. nos-journaal en de wereldomroep. Zo groot was die afkeer in eerste instantie dus niet. Misschien dat het succes wat uitbleef. Ik vergelijk de uitspraken van kamerlid Bosma het liefst met uitspraken van kamerlid Bosma. Niet met die van een TV-persoonlijkheid die het heeft over een geheel andere kwestie in een geheel ander land. Het zou overzichtelijk zijn als de wereld bestond uit een linker en een rechter halfrond, maar zo eenvoudig zit het niet in elkaar.

Joeri2
Joeri228 jan. 2010 - 10:17

Polak kan toch gewoon bij de VA van NOVA een leuk programmatje presenteren. Word vanzelf een programmatje waar je wel wil zitten omdat er verder toch niemand naar nieuwzeur kijkt.

mees.
mees.28 jan. 2010 - 10:17

Goede journalisten zijn overal in te zetten....het gaat erom dat ze goede journalistieke kwaliteit hebben,dat zit bij Clairy wel goed.

daniel565
daniel56528 jan. 2010 - 10:17

"kon hij nou echt niks beters verzinnen om zijn achterban zoet te houden?" Een van de dingen die de PVV achterband erg stoort is de linkse vooringenomenheid van de publieke omroep. Clary Polak is daar, ondanks haar qualiteiten, een voorbeeld van. De behoefte aan journalisten die onafhankelijk zijn van het rijk wordt steeds groter naar mate het monopolie op de berichtgeving verder afbrokkeld. Het verschil tussen de realiteit zoals mensen die weernemen en de goednieuwsshow die we dagelijks voorgeschoteld krijgen op de publieke omroep is onoverbrugbaar. Een correctie is derhalve onvermijdelijk.

a.doorgeest
a.doorgeest28 jan. 2010 - 10:17

Mooie prent , zowel qua kleur en vormgeving als artistiek- inhoudelijk. Perfect.

mees.
mees.28 jan. 2010 - 10:17

Verschrikkelijke politieke beweging die PVV...heb er geen andere woorden voor. Neuzen afhakken en helemaal blij zijn dat hij haar dan met afgehakte neus op de grond zou zien liggen...hoe ziek kan je zijn

1 Reactie
TheGreenMachine
TheGreenMachine28 jan. 2010 - 10:17

Mwa. Ik vind hem weer erg vergezocht en daardoor niet echt grappig of scherp. Ik moest toch weer even in het geheugen graven welke uitspraak van Bosma dat ook alweer was, dat koppelen aan de situatie met Nova, en dan komt pas het 'o ja!'-moment. Hoewel het in dit geval meer het 'tsja'-moment was.

[verwijderd]
[verwijderd]28 jan. 2010 - 10:17

enige wat ik doe is de feitelijke teksten compleet weergeven om de discussie zuiver te houden een discussie kan niet zonder feiten, dacht dat we ronkend populisme bij geenstijl zouden laten (al moet ik zeggen dat het verschil tussen geenstijl en joop kleiner is dan ik hoopte) er werd gesuggereerd dat hij letterlijk de neus van jodin!!! polak wilde afhakken, blijkt dus even wat anders te zijn groentemans uitspraak, hier gedaan, zegt denk ik alles wat er te zeggen valt, als bosma dezelfde uitspraak had gedaan maar dan ipv berlusconi vervangen door witteman zou de hele tent op tilt slaan

1 Reactie
Klaas2
Klaas228 jan. 2010 - 10:17

----"er werd gesuggereerd dat hij letterlijk de neus van jodin!!! polak wilde afhakken"------ Die suggestie heb ik nooit van gehoord of gelezen. Heb je een linkje?

SirCharles
SirCharles28 jan. 2010 - 10:17

Ach we moeten er niet te zwaar aan tillen, een beetje jennen over en weer vanuit het linkse en rechtse kamp, dat is alles.

1 Reactie
HanzChristian
HanzChristian28 jan. 2010 - 10:17

Ach ja, het was maar een grapje die vanuit het publiek kwam, zo beweert Wilders later in een tafelgesprek met Pechtold. http://www.youtube.com/watch?v=U1DdOlCMUB8 Ieder die het filmpje heeft bekeken heeft kunnen zien dat de oudere heer in het publiek het had over neuzen(als in: dezelfde kant uit staan), en dat toen Bosma daar op reageerde hij begon over zaijn voormalige NOS-collega's met "afhakken", het "plezier" wat hij daaraan zou beleven en volledig uit zichzelf daar de naam Clairy Polak aan toevoegde. In de tijd dat ik zelf in Amsterdam verkeerde heb ik geleerd dat 'neuzen' een onderons-term is voor joden. Bosma maakte dus zelf die koppeling tussen neuzen niet zozeer met eensgezindfheid, met linksom staan, maar eerder met de uitvergrootte joodsheid van Clairy. Hoezeer dit een vergissing was realiseerde hij zich terstond. Inmiddels weten we dat Wilders uit financiele motieven graag een keppeltje draagt. "nee, ik hou op. geen fantasieen..", aldus een haastige Bosma. Geen grap, geen fantasie, maar een regelrechte vergissing. Mogen we daar juist wel even zwaar aan tillen? Wilders zelf legt wel helder uit wat Bosma eigenlijk moest bedoelen: de publieke omroep terug brengen tot 1 zender, waarbij Boer Zoekt Vrouw best mag blijven maar dat het maar eens uit moet zijn met het "brainwashen" door de journalistieke programma's. http://www.youtube.com/watch?v=CNDu60Ie67M "Weg met Buitenhof, NOVA en Pauw en Witteman". Dat is wat de PVV zegt. Lang leve het familiediner en de rijdende rechter?