Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS verwijdert logo’s na bedreigingen corona-ontkenners en boze boeren

  •  
15-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
noscomplotdenkers

© Den Haag, 15 augustus 2020 - Op het Malieveld wordt er gedemonstreerd tegen onder meer onder meer de spoedwet van het kabinet met tijdelijke maatregelen vanwege de coronacrisis. De demonstra

De NOS verwijdert deze week het logo van zijn satelliet- en straalwagens. De omroep neemt die maatregel na aanhoudende bedreigingen van aanhangers van Viruswaanzin en boze boeren, meldt EenVandaag.
Bestuurders van NOS-busjes maken regelmatig mee dat auto’s expres voor hen remmen en dat mensen tegen hun voertuig aan plassen. Ook worden NOS-verslaggevers bespuugd, nageroepen en uitgemaakt voor ‘verrader’.
NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff spreekt van een ‘nederlaag voor de NOS, maar vooral ook voor de journalistiek’. “De journalistiek ligt onder vuur van mensen en groeperingen, die alleen hun eigen wereld willen terugzien, elk ander perspectief onmogelijk proberen te maken en daarmee de persvrijheid aantasten.”
Verslaggever Kysia Hekster noemt het tegenover EenVandaag ‘extreem pijnlijk’ dat de NOS deze veiligheidsmaatregel moet nemen. “Het voelt echt als zwichten voor geweld en terreur.”
NOS-journalisten zijn niet de enigen die onder vuur liggen. Woensdag riep de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, de burgemeester van Den Haag op om politici beter te beschermen tegen agressieve demonstranten die rond het Binnenhof protesteren.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg stelt donderdag in een Dreigingsanalyse dat de polarisatie de afgelopen maanden is toegenomen. Volgens de NCTV is er een ‘radicale onderstroom met extremistische gedragingen’. Het gaat daarbij om complotdenkers, hooligans en anti-overheidsactivisten die politici en agenten bedreigen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.