Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Nog meer problemen in PVV-gemeentes, nu in Den Haag

  •  
17-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Wilders op campagne in Den Haag
En weer is er een lokale afdeling van de PVV waar er problemen zijn. Moest Geert Wilders eerst de Rotterdamse lijsttrekker Géza Hegedüs nog terugtrekken omdat hij een te uitgesproken racist bleek te zijn, in Utrecht was het Henk Deún die voor ‘gedoe’ zorgde door hardop te fantaseren over een afbrandende ULU-moskee. Nu schrijft RTL Nieuws over onrust in de gemeente Den Haag. Aanleiding is de samenstelling van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
Van de huidige raadsleden staan alleen fractievoorzitter Karen Gerbrands en Willie Dille nog op de lijst en dat duidt op ‘een grote schoonmaak’. De twee zouden twee handen op één buik zijn en hebben besloten dat de rest niet hoeft terug te keren: de huidige PVV-raadsleden staan op een praktisch onverkiesbare plek of hebben te horen gekregen dat ze helemaal niet meer terug hoeven te keren.
RTL Nieuws schrijft hierover op basis van anonimiteit. RTL Nieuws:
“Een betrokken PVV’er benaderde RTL Nieuws om hierover alarm te slaan. Verschillende bronnen binnen de partij bevestigen het verhaal. De PVV’ers willen alleen anoniem praten uit angst voor represailles van de partijtop. Hun namen zijn bekend bij de redactie.
Ja-knikkers zonder ervaring Ze vinden het onverteerbaar dat ‘ervaren en goede raadsleden van de lijst worden getrapt in ruil voor ja-knikkers zonder ervaring’. Ook vinden zij het ‘teleurstellend’ dat de raadsleden totaal geen inspraak hebben gehad. “Het is voor mij erg dubbel om hier met de pers over te spreken”, zegt één van hen, “maar ik wil zo een signaal geven: met deze lijst wordt de partij naar de knoppen geholpen.”
De PVV’er klaagt en passant over een te grote focus op “de-islamisering”. Tegelijkertijd zegt het raadslid geen moeite te hebben met de minder-minder uitspraak waar de PVV-leider voor veroordeeld is:
“In de gemeente kunnen we op andere, sociale gebieden echt wat betekenen, maar iedereen die een eigen mening heeft en ook maar enigszins tegengas geeft, wordt er nu uitgegooid. Ze willen alleen maar mensen op de lijst die over de islam schreeuwen en bij wijze van spreken een tackle met twee benen op de moskee maken.”
De PVV doet sinds 2010 in Den Haag mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij heeft er vijf zetels. De Haagse fractie leek voor de PVV altijd een vaste waarde te hebben. De opstelling van de concept-lijst door Karen Gerbrands en Willie Dille lijkt nu roet in het eten te gooien.
“Fractievoorzitter Karen Gerbrands en Willie Dille hebben alles zelf geregeld rond de conceptlijst, de rest van de fractie wist van niets. Zij staan nu op nummer 1 en 2. Mensen die volop betrokken waren bij het werk in de gemeenteraad hebben zij op onverkiesbare plaatsen gezet, waarna die zich hebben teruggetrokken”, zegt een andere PVV tegen RTL Nieuws.

Meer over:

nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Henk13
Henk1318 jan. 2018 - 14:50

Die Wilders en de PVV zijn net een dominee die iedere zondag dezelfde preek houdt. Op een gegeven moment haken de kerkgangers af.

punt2
punt218 jan. 2018 - 12:44

PVV, gedoemd tot mislukken. De angst zit er goed in bij Wilders, en terecht, hij wordt aan alle kanten voorbijgestreefd en heeft geen ander antwoord dan anti-islam om het tij te doen keren. Het verlies van steun door de afkalving van de achterban, de enorme terugloop in de peilingen maakt dat er een beeld naar boven komt van de angst om niets anders te zijn geweest dan een betekenisloze rimpeling in de hofvijfer. Pijnlijk duidelijk is dat er niet is gepresteerd, geen enkele belofte is waargemaakt en alleen de angst voor Islam nog stemmen kan opleveren. Wilders is bedwelmd geraakt door de geur van lavendel en overstemt door pianoklanken.... en heeft geen enkel ander verweer dan de eindeloos klinkende "anti-islam". In het huidige politieke klimaat is hij blijven steken, om genadeloos te worden afgerekend om zijn resultaten, namelijk niets. Helemaal niets. Geen enkel succes om op terug te vallen, geen enkele politieke overwinning, geen enkele daad die memorabel is gebleken. Is er dan werkelijk niemand die profijt heeft gehad van Wilders? er schijnt 1 persoon te zijn die werkelijk baat heeft gehad aan Wilders, slechts één persoon die graag uitkeek naar zijn verschijnen........ de uitbater van kapsalon de Blonde Lok....

msj_meijerink
msj_meijerink17 jan. 2018 - 21:51

Sinds de komst van Baudet op het toneel is de bestaande hoofdrol op ultra-rechts hoofdrol van Geert weggegeven aan dei narcistische lavendelsnuiver. Zo roeien ze zichzelf uit.

1 Reactie
Jhonathan
Jhonathan17 jan. 2018 - 23:59

@ de heer Meijerink 17 januari 2018 at 22:51, Helaas is het tegendeel waar.

Herr Vorragend
Herr Vorragend17 jan. 2018 - 19:52

Altijd weer grappig om te zien dat sektarisme en extremisme het tegendeel zijn van politiek bedrijven. In dit voorbeeld voor de zoveelste keer de PVV. Verder is het wat dat betreft ook schuddebuiken met b.v. Denk en de projectjes van Sylvana Simons. Ook kan ik niet wachten totdat de kopstukken van narcistenclub FvD vechtend over straat rollen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin17 jan. 2018 - 18:42

Een verloren zaak - landsbreed is er geen uitstraling meer naar de mensen toe, en lokaal komt er niks van de grond. Het lijkt alweer eeuwen her dat Geert in de smaak viel bij onze hulpbehoevende rechtse zustersites. Daar snakt men nu naar de dagelijkse dosis folklore van Circus Baudet. Bij al deze treurnis denk ik aan middelbare mannen, gebogen strompelend door de modder, met plastic varkensmaskertjes op. Geheel verregend, en verkleumd. Ze worden opgewacht door enkele aardige moslima's, die een pan echte Hollandse snert klaar hebben staan. Dit is het werkelijk ware leven in ons land, begin 2018.

bob b.
bob b.17 jan. 2018 - 16:53

"Ook vinden zij het ‘teleurstellend’ dat de raadsleden totaal geen inspraak hebben gehad. " Goh, is ze nooit eerder opgevallen dat de PVV geen partij is maar de hobbyclub van Wilders? Dat inspraak en democratie helemaal niet voorkomen in het idioom van de PVV. Nee? Dan is dit hun terechte straf. Er is geen plek voor dilettanten in de politiek.

Vega !
Vega !17 jan. 2018 - 16:39

Nou, laten we hopen dat dit het begin van het einde van de pvv zal zijn !

3 Reacties
Contramine
Contramine17 jan. 2018 - 19:34

Nee, hoor. Twee afzonderlijke lijsten lijkt me waarschijnlijker. Zo'n goede krachten, die mogen voor Den Haag toch niet verloren gaan . . .

Loebkesman
Loebkesman17 jan. 2018 - 20:08

@Meta. En uiteindelijk alleen gelijkgestemde partijen overhouden? Saaai

#RU486
#RU48618 jan. 2018 - 11:11

@Loebkesman 17 januari 2018 at 21:08 @Meta. En uiteindelijk alleen gelijkgestemde partijen overhouden? Saaai Maar wel overzichtelijk