Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Niveau vleesconsumptie onhoudbaar

  •  
24-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_49eee99cbc.jpg.jpg
Het leidt tot honger, verlies aan biodiversiteit en klimaatverandering
Dat is één van de conclusies van een rapport over de toekomst van de aarde, dat maandag verschijnt. De vleesconsumptie legt een groot beslag op de wereldwijde landbouwgronden. Zo’n 80 procent daarvan wordt gebruikt om slechts 15 procent van de calorieën in ons voedsel te produceren. Vooral runderen zijn relatief inefficiënte voedselfabrieken.

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Dutchkiwi2
Dutchkiwi224 okt. 2009 - 9:23

People can eat as much meat as they want just don,t try and grow it here in the dirty air of westen europe,chille-austraila-new zealand where the sheep and cows live a life in paddocks of beautiful green grass is a great product.Find another use for the land here in europe,giving farmers taxpayers money to produce bad meat is madness.Grow corn if the world can,t eat it all put it in cars,give oil a big miss.

Heldr
Heldr24 okt. 2009 - 9:23

Europese vleestax! En als zij het niet doen, doen wij het toch gewoon lekker! Lekker puh

CarmenSanDiego
CarmenSanDiego24 okt. 2009 - 9:23

Een vleestax is helemaal niet nodig, laten we eerst de subsidies eens afschaffen. Ik ben geen voorstander van onbeperkte marktwerking, maar marktwerking in combinatie met een subsidiestelsel vind ik wel erg scheef. Daarnaast regels met betrekking tot het houden van dieren. Hierdoor wordt vlees ook duurder en zullen mensen ook meer na gaan denken over de hoeveelheid vlees die ze eten. Het mooiste zou m.i. zijn als mensen uit overtuiging minder vlees zouden gaan eten en rekening zouden houden met dierenwelzijn en milieu. Veel mensen steken echter liever hun kop in het zand.