Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nilüfer Gündogan sleept Volt-fractie voor de rechter

  •  
18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
Tweede Kamer debatteert over abortuswet

© DEN HAAG - Nilüfer Gündoğan (Volt) tijdens een wetgevingsoverleg met de Tweede Kamercommissie over de wijziging van de Wet afbreking zwangerschap in verband met het afschaffen van de verplich

Nilüfer Gündoğan daagt de Tweede Kamerfractie van Volt voor de rechter. Ze wil op die manier afdwingen dat haar schorsing wordt opgeheven, meldt Marcel Haenen van NRC Handelsblad op Twitter. Ook wil Gündoğan een rectificatie en een schadevergoeding.
Eerder deze week nam het Kamerlid al advocaat Geert-Jan Knoops in de arm. Volgens Gündoğan is de schorsing onrechtmatig. Het bestuur van Volt droeg haar onder meer op om gedurende de schorsing geen berichten op sociale media te plaatsen.
Volt maakte zondagavond bekend Gündoğan te  schorsen na meldingen over grensoverschrijdend gedrag. In een persbericht stellen de advocaten van Gündoğan dat het Kamerlid de afgelopen dagen heeft geprobeerd de zaak in der minne te schikken.
Update: In een reactie schrijft Volt dat Gündoğan de zaken verdraait. Het Kamerlid zou niet willen meewerken aan het externe onderzoek.
"Nilüfer Gündoğan is niet ingegaan op herhaaldelijke uitnodigingen van het onderzoeksbureau om de klachten te bespreken. Zij heeft aangegeven niet mee te zullen werken aan dit onderzoek. Wij betreuren het dat Nilüfer Gündoğan niet meewerkt aan het onderzoek, maar zich in plaats daarvan via de media uitlaat. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een veilige omgeving is waarin het onderzoek zorgvuldig kan worden uitgevoerd."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.