Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Nilüfer Gündogan doet aangifte tegen FvD'er Van Meijeren om fascistische geweldsoproep

  •  
12-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4221 keer bekeken
  •  
ANP-451235209

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan (ex-Volt) doet dinsdag aangifte tegen de extreemrechtse FvD-parlementariër Gideon van Meijeren wegens opruiing en aanzetten tot geweld. Dat meldt het Parool. Van Meijeren had tijdens een bijeenkomst een uiteenzetting gegeven van wanneer het volgens hem geoorloofd is dat burgers geweld plegen tegen de staat. Volgens strafrechtadvocaten heeft de aangifte goede kans van slagen.

Van Meijeren stak zijn geweldsfantasie af tijdens het door FvD georganiseerde “Boeren Forum” op 2 juli, het filmpje wordt sinds dit weekend gedeeld op de kanalen van de partij. Vanaf het podium zegt Van Meijeren onder andere dat het ‘van belang is om te realiseren is dat het ook niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld’. Volgens de FvD’er hebben de boeren het wetboek aan hun zijde wanneer ze geweld gebruiken tegen ambtenaren die het stikstofbesluit uitvoeren. 

Het filmpje leverde op sociale media al direct de nodige weerstand op, onder meer van een politieagent uit Haarlemmermeer die zich afvroeg: ‘Begrijp ik het goed dat de heer Van Meijeren het volk oproept zich te bewapenen tegen de politie?’ Verschillende strafrechtadvocaten laten aan het Parool weten dat het goed is als het OM zich over de uitspraken van Van Meijeren buigt. ‘Dit mannetje is van een griezelige karikatuur veranderd in een gevaar,’ zegt advocaat Job Knoester bijvoorbeeld. 

Op Twitter liet Gündoğan al weten de uitspraken van Van Meijeren ‘aangiftewaardig’ te vinden. Inmiddels is ze met een team juristen bezig om de aangifte af te handelen. ‘Onze rechtsstaat staat door dit soort rechtsextremistische en populistische types hevig onder druk. Het wordt tijd dat we daar collectief tegen optreden,’ aldus Gündoğan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (54)

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jul. 2022 - 17:12

Iemand als van Meijeren hoort helemaal niet in de politiek, in de 2e kamer te zitten. Kan die man amper meer zien en/of horen. Wij zijn diep gezonken als land.

Dr. Drees
Dr. Drees13 jul. 2022 - 12:40

Van Meijeren verwijst naar het Second Amendment in de VS, en niet voor niets. Het recht om je te verdedigen als je wordt aangevallen, ook door een "wetteloze overheid". Op dat laatste doelt hij uiteraard, maar dat zegt hij niet expliciet.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt14 jul. 2022 - 1:04

Hij zegt expliciet, dat de boeren het wetboek aan hun zijde hebben wanneer ze geweld gebruiken tegen ambtenaren die het stikstofbesluit uitvoeren. Waarmee hij geweld goedkeurt tegen ambtenaren die niet meer dan hun werk doen. Hoe ziek is dat?

Gio Servas
Gio Servas13 jul. 2022 - 12:11

Ik heb niets met FvD oid, maar wat moet je met een regering die: -Je illegaal enorme boetes op legt en als je die niet meteen kan betalen je kinderen afpakt. - Het uitoefenen van je vak steeds onmogelijk maakt door regels te veranderen. -Je als ondernemer jaren in onzekerheid houdt door steeds manieren te zoeken om jou geen ondernemer meer te maken. -Je opzadeld met steeds hogere zorglasten en steeds lagere zorgdiensten. -Je veel laat betalen voor een steeds slechter wordend onderwijs. -Je steeds meer belasting laat betalen wat doorgesluisd wordt naar een amateuristische hobbyclub die alleen maar druk bezig is nog meer geld te stelen en klimaat/mensvernietigende beslissingen neemt waar we uiteindelijk nog meer voor moeten gaan betalen. Je kan de overheid vergelijken met een flinke pestkop die je het leven enorm moeilijk maakt. We weten allemaal waar dit op uit kan komen. Dit kan zo ver gaan dat mensen zelfmoord plegen.. In Amerika gebeurd het ook vaak dat err schoolshootings zijn en vaak blijkt de dader een slachtoffer te zijn van continue langdurig pest gedrag. We weten dus dat pestgedrag zelfmoorden en agressie kan uitlokken. Dus als de overheid blijft treiteren dan....

4 Reacties
Paul250371
Paul25037113 jul. 2022 - 12:40

Dat kan allemaal zo zijn maar er is geen excuus om sympathie voor fascisten te hebben.

Backtobasics
Backtobasics13 jul. 2022 - 15:46

Lijkt me een beetje deomgekeerde wereld zoals u het schetst. De afgelopen decennia hebben juist in het teken gestaan om de overheid zo klein mogelijk te maken.........naar Amerikaans voorbeeld. Dat is ook de kern van het neolibarale gedachtengoed: de kleine overheid moet in dienst staan van het bedrijfsleven, en dus niet de burgers. Daardoor zijn overheidsdiensten steeds slechter gaan functioneren voor de gemiddelde burger. Het is juist van belang dat de overheid weer meer voor burgers gaat opkomen, want het is nu wel gebleken dat " de markt" dat echt niet gaat doen.

Gio Servas
Gio Servas14 jul. 2022 - 6:39

@Paul250471, Over het algemeen gezien ben ik het wel met u eens, echter heb ik het niet over sympathie, maar heb ik het over of hetgeen hij zegt begrijpelijk is of niet. Als een fascist zegt dat ademhalen belangrijk is, hoeft u geen sympathie te hebben om het er mee eens te zijn. U gaat dan toch niet stoppen met ademhalen omdat een fascist zegt dat dat goed is? @Backtobasics, ik begrijp niet wat u de omgekeerde wereld noemt. Hetgeen ik hierboven noem is gewoon waar, ik heb het niet over de reden of neoliberalisme, ik heb het over de consequenties van descennia lang wanbeleid en wat de gevolgen daarvan zijn. Links/rechts geen van de partijen lijken de wil te hebben dit te veranderen.

∆
14 jul. 2022 - 12:55

@Gio Hopelijk zie je het verschil tussen ademhalen en 'het recht vuurwapenbezit voor geweld tegen een tirannieke staat'. Ik vind het onacceptabel dat een fascist dat recht opeist, terwijl hij leeft in een open democratische rechtsstaat met vrije en eerlijke verkiezingen.

jannem
jannem13 jul. 2022 - 11:02

Mij lijkt dat inzake de kwesties waar de heer Van Meijeren zich sterk voor zegt te maken, zijn oproep desnoods met geweld in verzet tegen de overheid te komen op een flinterdunne morele bodem staat die zijn zaak niet kan dragen. Het doet mij overigens denken aan de zaak zoals de nog niet zo bekende Roger Hallam bepleit. Roger Hallam is de man die het initiatief tot eXtinction Rebellion nam. De moraal is dat waar een overheid zich onvoldoende van haar grondtaak, bescherming van haar burgers, kwijt, deze overheid ook met geweld bestreden zou mogen worden wanneer blijkt dat geweldloos verzet faalt. De crux zit m er dan natuurlijk in waar/wanneer je constateert dat geweldloos verzet faalt en de grens naar geweld dan wel of net niet overschreden zou mogen/moeten worden. In het 'Vrije Westen' hebben wij er overigens een nogal hoog te paard zittend handje van andere of historische staatssystemen de maat te nemen, en daarin ook fysiek geweld te vergoelijken onder de term 'vrijheidsstrijd'. Roger Hallam stelt nu aan de orde dat het door zichzelf bejubelde 'Vrije Westen' er op het groeiend pregnante dossier van klimaatverandering een potje van maakt. Wie de klimaatwetenschap enigzins serieus volgt en neemt, kan hem niet helemaal ongelijk geven. Mijn vraag nu is: zouden wij niet beter aandacht geven aan de discussie door iemand als Roger Hallam gestart, dan aan het zoveelste 'stuk rood vlees de arena ingeslingerd.'?

TeeJee2
TeeJee213 jul. 2022 - 9:26

Ik ben zeer benieuwd of het OM hier tot vervolging over gaat en wat de rechter vervolgens zal oordelen. Het is meer filosoferend gewauwel dan dat er daadwerkelijk dreiging van uit gaat. GeenStijl heeft een enigszins humoristische benaming voor de heer Van Meijeren; FvD-complotmarmot. Niet vriendelijk, wel grappig.

1 Reactie
Backtobasics
Backtobasics13 jul. 2022 - 11:08

Een meer passende benaming die ik tegenkwam: FvD haathamster.

∆
13 jul. 2022 - 7:38

Herformuleren: Hoe links is een persoon, die zich aangetrokken voelt door de inhoud van FvD, PVV, VVD, CDA verpakt in klare taal?

6 Reacties
Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 8:59

Er is een groot verschil tussen aanhangen, aangetrokken voelen, ondersteunen, afwijzen en afkeuren. Was alles maar zo zwart/wit, dan kan je iedereen in hokjes plaatsen en beoordelen. Alles simplistisch terugbrengen tussen 1 dimensie is voor de simpelen onder ons. Links of rechts, goed of kwaad, rechtschapen of crimineel, de mens is geen bit van aan en uit. Zelfs geen byte van 8 bits, klare taal is net als populisme, extreem en ultra een nietszeggend container begrip. Zet de tegenstander weg als fout en de strijd is gestreden. Speel het op de persoon, dan lijkt het net alsof er geen probleem is. Het leven bestaat voor een groot deel uit keuzes en in de democratie zijn doe keuzes vrij, en zo lang de wet niet overtreden wordt, mag alles gezegd worden. De verschuiving naar het schuldig verklaren van dreiging, is in mijn ogen tweeledig. Als een reageerder wijst op de mogelijke negatieve gevolgen van bepaald beleid, dient hij of zij dat hard te maken. Echter geldt dat niet voor dreiging vanuit "rechts", dat is een eenzijdige benadering. De bedreiging van mw. Blommensteijn wordt door de politie en OM afgedaan als een beschadiging van de toekomst van de twitteraar, maar de man met een toorts voor het huis van Kaag, mag 6 maanden zitten. Dat klopt principieel niet in een rechtspraak, waar iedereen hetzelfde behandeld wordt. Dat is ook als gebleken uit het Toeslagschandaal en de zwarte lijsten en op vele andere plekken bij de ondersteunende instanties van de overheid.

Zandb
Zandb13 jul. 2022 - 9:28

Driehoek Was het maar waar, dat de inhoud van politieke partijen in "klare taal" verpakt was.

Zandb
Zandb13 jul. 2022 - 9:49

Gimli U maakt volgens mij een denkfout. Met wat u misschien maar dan ten onrechte als een Godwin zult afdoen, probeer ik u dat duidelijk te maken: Wanneer je een Hitler steunt bv omdat die het belang van snelwegen hoog in het vaandel heeft staan - iets wat jij ook erg belangrijk vindt - dan verleen je impliciet steun aan die plannen die Hitler met de joden heeft. Dat heeft niets met "op de persoon spelen" te maken maar alles met wat iemand doet en/of van plan is te gaan doen. U beweert: Zo lang de wet niet overtreden wordt mag alles gezegd worden. Houdt u daar dan ook aan: De wet verbiedt mij of anderen niet anderen te waarschuwen voor mensen met naar mijn overtuiging 'foute plannen'. Ook al beweren zulke mensen ook allesbehalve foute zaken. En voordat u weer besluit dat u het niet met me eens bent. Hoe genuanceerd benadert u dan deze regering die dit volgens u volkomen foute systeem in stand houdt? Iedereen die ook maar iets tegen uw mening inbrengt, verklaart u tot vijand, omdat die dat foute systeem steunt. U brengt, als het om deze regering gaat, 'alles' terug tot die ene simplistische dimensie: dat foute systeem? U mag van mij, daar niet van. Maar lees anderen, die nog wel heel wat genuanceerder denken als u hier steeds laat zien, dan niet zo pijnlijk de les.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 14:23

@Zandb Je maakt een voorspelbare denkfout om mij te beschuldigen van het steunen van de FVD, dat doe ik niet. Ik wijs op de nuance en het gebrek aan nuance in het debat. Als je de FVD niet veroordeeld, ben je fascist en racist en ben je eigenlijk een nazi. Dat is wel een erg eenzijdige blik en die is voor de simpelen onder ons. Verder bevat je reactie veel tekst zonder enige opbouw en komt op mij erg houtje touwtje over. Ik kan er geen chocola van maken.

∆
13 jul. 2022 - 16:12

@Gimli [Als je de FVD niet veroordeeld, ben je fascist en racist en ben je eigenlijk een nazi.] Als je wegkijkt van de fascistoïde, racistische, nazistische oprispingen van het FvD, dan houd je je bewust van de domme of ben je een van de simpelen onder ons.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 21:45

@Driehoek Een simpele geest komt niet verder dan een 1 dimensionale oplossing, daar drijft de verdeel en heers tactiek van Rutte op. De "goede" partijen lossen helemaal niets op en blijven wijzen. Geen wonder dat er geen nieuwe bestuurscultuur komt. Verder dan wat beschuldigingen komt "links" niet meer, ze zijn hun ideologie kwijt incluis principiële veren en denken nog steeds de mannetjes pauw te zijn. Ze vertegenwoordigen hun oude kiezers niet meer en zijn alleen de kluts kwijt dat ze gedecimeerd zijn. Onterecht overtuigd van hun superioriteit zijn jullie overbodig geworden en met ieder besluit is er sterker bewijs geleverd. Zo ook met CETA, de participatie wet, en een reeks schandalen en affaires. Het cordon sanitair is zo zinloos en kost jullie alleen meer stemmen. Er is even een opleving geweest bij de mogelijke fusie, geholpen door de media. Echter na het voor stemmen voor CETA is er de herinnering aan 2012 weer actueel.

develhunt
develhunt13 jul. 2022 - 5:55

Niet zo zeuren, die Gideon, wat je er ook van mag vinden, lef en ballen heeft hij wel, praat niet met meel in de mond en spreekt duidelijke directe taal, en dat hij soms een steen in de vijver gooit om die dode Haagse stulp uit hun eigen bubbel te schudden, want iedereen reageert er op, ach wat schandalig dat kunt u niet zeggen, kan geen kwaad. Even wakker worden daar in Den Haag, en zeker Links, die steeds verder van het volk is af komen te staan en steeds meer elitair is geworden, wakker worden, jullie hebben bijna geen kiezers meer over, de gewone mensen die vroeger links stemde voelen zich veel meer vertegenwoordigd door rechts, die de problemen van het volk wel onderschrijven en benoemen. P.s ik stem links maar zie wel wat er gaande is.

6 Reacties
Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 7:16

Het is het kopie gedrag van Wilders van beide zijden, je gooit een rood stuk vlees in de arena en iedereen gaat los op bijzaken. "Links" is goed en "rechts"is fout, de manier om de aandacht weg te houden bij de echte problemen van deze samenleving. Er zijn op dit moment veel grotere problemen, dan wat een kamerlid bij een demonstratie zegt. Zo lang de politiek als een incestueuze sekte bezig is met zichzelf en niet de burger beschermt tegen de hardvochtige overheid. Wanneer institutioneel racisme en discriminatie normaal is, en er geen enkele kans is op een nieuwe en verbeterde bestuurscultuur, is dit gerommel in de marge. Hier zitten misschien de aanhangers van "links" wel op te wachten om schande te spreken over die vreselijke FVD. De bevolking heeft het helemaal gehad met deze onzin. Die willen perspectief zien, een oplossing uit de alsmaar stijgende inflatie. Uiteraard wordt de schuld bij de oorlog in de Oekraïne gelegd, dan kan de politiek de sancties tegen Poetin rechtvaardigen. Als je dan niet de gevolgen laat zien in Rusland, kun je de burgers overtuigen van het succes. "Links" is allesbehalve bezig met het vertegenwoordigen van hun eigen kiezers, er spelen andere zaken. Net als een overgroot deel van de landelijke politiek zijn ze het contact met de keizer verloren. Vandaar de versplintering en de lage opkomst bij de verkiezingen. Iedere beloofde verbetering van de afgelopen 12 jaar blijkt naderhand een verslechtering te zijn geweest.

KimVo
KimVo13 jul. 2022 - 7:18

En of die gast meel in de mond heeft ! Het is een dikke meelbal. Een Knodel. Hij zegt echt helemaal niks. Wat zegt hij nou eigenlijk? En dan gaan zijn domme volgertjes dei hem interpreteren zometeen los en schade maken en op de blaren zitten en Zeursmurf weet dan van niks. Pffff Wat een naar mannetje.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 7:29

Vervolg: Nu moeten de burgers van Nederland maar rekening houden dat we armer worden. Dat geldt dan niet voor de politici, die zorgen goed voor zichzelf met dik betaalde baantjes in het bedrijfsleven of ondersteunende instanties. Het bijdrukken van de € heeft 2 gevolgen, de huidige inflatie. Waardoor de Nederlander zijn of har spaargeld, en pensioen steeds minder waard wordt. De schulden van Zuid Europa worden tegelijkertijd minder waard. De rente blijft kunstmatig laag en zo is een overheveling van vermogen van Noord Europa naar Zuid Europa een feit. Dat vertelt de media niet. Door het bijdrukken verliest de waarde van de € fors en is in vergelijking van de Zwitserse Franc al gehalveerd. Kijk naar de schulden toename van de ECB door het opkopen van staatsobligaties en je ziet de ramp aankomen. Maar "links" blijft voornamelijk wijzen naar "rechts" als dader van een hoop ellende, daarmee blijft het wegkijken van de regering en haar daden een feit. Er is nu sprake dat Kaag het huurwaarde forfait wil verhogen van 0.45% naar 2.45%, om de oudjes uit hun zelf afbetaalde huizen te jagen. Ben benieuwd hoe lang het duurt, voor het in het nieuws komt. Vergelijkbaar met de escapades van de belastingdienst voor Uber, en het zijdelings melden van de lobby praktijken van Nellie. Met alle nieuwe fouten en verzwegen berekeningen van het ministerie van financiën over de stikstof uitstoot, zal het voorspelbaar snel uit het zicht verdwijnen. Het is weer de eenzijdige aandacht voor bijzaken

∆
13 jul. 2022 - 7:35

Hoe links ben je, als je je aangesproken voelt door de inhoud van FvD, PVV, VVD, CDA verpakt in klare taal?

Sonic2
Sonic213 jul. 2022 - 16:45

@ Gimli1955 Ik vraag u te onderbouwen wat rechts( wat u daar ook onder verstaat) goed heeft gedaan. Ik maak geen onderscheid nu tussen nationalistisch en economisch rechts. En dan niet in woorden, maar in daden. Waarom moet ik "rechts" als goed zien? Waarom? Waarom zijn die kiezers een groep die ik dien serieus te nemen? Waarom? Ik heb helemaal niemand dat hier ook maar voor een klein beetje zien onderbouwen. Veel kritiek op links. U bent er ook zo 1. Maar echt een sterk verhaal waarom we met rechts beter af zijn is er niets. @ Develhunt Van Meijeren is een opruiend complot denker. Dat u dat lef vindt en dat u vindt dat hij ballen heeft, bewijst u totale gebrek aan mensenkennis en politieke kennis. Je hoeft echt niet eens links te zijn om Forum een club te vinden vol met halve zolen. En dat is niet eens schelden, maar een terechte constatering. En mensen die op Forum stemmen zijn niet gewoon. U weet helemaal niet wat er gaande is. Want anders zou u Forum, PVV en ook BBB zien wat voor ze zijn. U noemt u zelf links, maar u bent een rode loper uitroller van "rechts". Die zijn dolblij met dit soort "links".

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 22:00

@Sonic2 Ik stel nergens dat rechts het goed doet, ik ben juist degene die constant verwijst naar schandalen en affaires. Echter is "links" daar ook onderdeel van geweest. De PvdA heeft in Rutte 2 gezeten met de participatie wet, en GL heeft Kunduz of Uruzgan gesteund incluis het Lente akkoord. Dat heb ik de extreem rechtse partijen nog niet zien doen, zij vertegenwoordigen hun kiezers. Dat U een aversie heeft tegen FVD Kamerleden is duidelijk, maar dat is een persoonlijke mening zonder onderbouwing, die voor waar wordt beschouwd door de constante herhaling. De partij is democratisch gekozen en als je respect wil hebben voor je standpunten, dien je ook respect te hebben voor je tegenstanders. Gelijke monniken en gelijke kappen. Door de beschuldigingen te blijven herhalen, wordt geen Toeslagouder geholpen, incluis de versterking van huizen in Groningen. Je herhalingen verliezen zeggenschap door het niet doen van je taak, en dat is voor links het beschermen van kwetsbaren in de samenleving. Dat is de core business en daar schort het al heel lang aan bij "links". Ik ben mijn hele leven al gericht op het verbeteren van de levens van de kwetsbaren, ik ben veel minder geïnteresseerd in woke, en zeker niet in de gender neutrale toiletten in de musea. Er is veel onrecht en vind het nog steeds triest dat mijn "links" zo ver is afgedwaald en dat "rechts die taak heeft overgenomen. Er zit niet meer in "links" van de verlichting of het verbeteren van de levensstandaard van de kwetsbaren

pahan
pahan13 jul. 2022 - 5:13

Het is een stelling die meer te horen is, en waarvan de grond diep in de Nederlandse aard verweven zit. Je laat je niet als een lam naar de slachtbank leiden. We hebben allemaal in ons reptielenbrein een geweldoptie zitten. De vraag is of dit voorliggende geval als zodanig geclassificeerd kan worden.

EenMening3
EenMening312 jul. 2022 - 21:20

Een goede actie van Nilüfer Gündoğan. Van Meijeren is een gevaarlijk mannetje, Flirten met Poetin neigt naar verraad. Dat geldt trouwens voor iedereen die "putinverstehen" combineert met een anti-defensie, anti-NAVO en anti-VS standpunt.

∆
12 jul. 2022 - 20:17

Het opvallende is, dat Gideon er sterk naar verlangt, om een dreiging te vormen. Desnoods bewapend met schiet-tuig.

2 Reacties
TeeJee2
TeeJee213 jul. 2022 - 9:28

Ik denk niet dat de heer Van Meijeren vroeger een zeer populaire leerling was. Dat kan de geldingsdrang zeer goed verklaren.

Paul250371
Paul25037113 jul. 2022 - 12:44

Teejee2 Inderdaad. Typisch geval van als laatste gekozen worden met gym en meisjes die hem meden als de pest. De ideale voedingsbodem voor een wannabefascist.

∆
12 jul. 2022 - 19:21

Ja hoor, recht op het bezit van vuurwapens, net zoals de Amerikaanse 2nd amendment het voorschrijft. Want de beste remedie tegen een 'bad' guy met een gun is een 'good' guy met een gun. Je zult maar als agent naar een plaats delict moeten waar een hele straat elkaar beschiet met militaire graad machinegeweren. Wie is de 'bad' Guy tegen wie jij het moet opnemen met jouw dienst-pistool?

Sam V
Sam V12 jul. 2022 - 18:30

Levert voor beide publiciteit op die niet slecht zal vallen bij beider achterbannen. Win-win. Ik weet alleen niet zeker of aangifte doen tegen een collega die jou niet rechtstreeks iets heeft aangedaan, past bij de functiebeschrijving van Tweede Kamerleden. Misschien kan mevr. Gündogan weer trachten het vertegenwoordigen van het volk in het parlement op te pakken.

9 Reacties
Satya
Satya12 jul. 2022 - 19:04

"Misschien kan mevr. Gündogan weer trachten het vertegenwoordigen van het volk in het parlement op te pakken." Wat mij betreft doet de dat hier, ik zit in ieder geval niet op volksvertegenwoordigers te wachten die op een burgeroorlog aansturen te wachten. Bij fvd zullen dan de pogroms ook beginnen denk ik.

badgast
badgast12 jul. 2022 - 20:05

Beste Sam, je maakt weer duidelijk dat je nooit het niveau van je avatar zal halen. Iedereen in Nederland die weet heeft van een door iemand gepleegd strafbaar feit heeft het recht daar aangifte van te doen. Of je nu slachtoffer of buitenstaander bent.

Gimli1955
Gimli195512 jul. 2022 - 20:18

Het lijkt me zinvoller dat ze gaat doen waar ze voor gekozen is, haar kiezers vertegenwoordigen in de TK. In de lijsten van moties die ingediend zijn en wat partijen gestemd hebben, is zij vrijwel niet aanwezig en ook bij de debatten zie ik haar niet. Zo is het wel erg makkelijk geld innen als TK lid.

Backtobasics
Backtobasics12 jul. 2022 - 21:23

Publiciteit dus Win-Win? Wat zal de volgende publiciteits stunt van FVD worden?.........na deze promotie voor wapenbezit. Je mag asielzoekers afknallen, om je vaderland te verdedigen?

Karingin
Karingin12 jul. 2022 - 23:49

Aha, dus als jouw collega iemand in elkaar ramt dan hou jij je heel genuanceerd op de vlakte...nee dan is dat ook weer duidelijk

haarklover
haarklover13 jul. 2022 - 4:56

Ik vind het fijn als Tweede Kamerleden ook protesteren tegen bedreigingen of geweld als ze niet zelf het slachtoffer zijn. Sterker nog, ik zou het een slechte zaak vinden als Tweede Kamerleden pas in actie komen als ze zelf slachtoffer worden.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 5:58

@Karingin Het extrapoleren van mogelijke daden van de FVD wordt weer gebracht als werkelijkheid. Haar geschiedenis echter is niet helemaal zuiver anders had ze nog bij Volt gezeten, of is dat waar je naar verwijst? Als ze niet in de TK had gezeten, was ze totaal onbekend geweest en van generlei belang in deze zaak, dan was dit niet eens verschenen op Joop.

∆
13 jul. 2022 - 7:29

@Gimli Zinloze argument. Het gaat hier niet om de persoon, maar om haar standpunt. Je kunt kunt proberen, om haar in discrediet te brengen, maar slaat daarmee heel doorzichtig de plank mis.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 14:29

@∆ Welk standpunt? Ze heeft geen standpunt, en die hoort ze in de TK uit te brengen als kamerlid, dat is haar taak. Ik heb niets met iemand die anderen voor het gerecht daagt om een punt te maken. Haar taak is haar kiezers te vertegenwoordigen en daar zie ik haar niet, net zo min wanneer ze haar stem uit hoort te brengen. Als ze nu eerst haar standpunt uitbrengt op de plaats waar ze gekozen is, maar daar ziet niemand haar. Ik sla geen plank mis, ik wijs op haar afwezigheid in de TK en die TK betaalt voor haar aanwezigheid een vorstelijke €120.000 per jaar bruto. Laat ze gewoon haar werk doen.

Backtobasics
Backtobasics12 jul. 2022 - 16:25

Zoals ik al vermoedde bij FVD, probeert men heel geleidelijk ook het wapenbezit goed te praten................net als in Amerika. Een ongelofelijk eng mannetje, die probeert ontevreden mensen die niet al te kritisch nadenken, voor zijn karretje te spannen.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman12 jul. 2022 - 15:55

De ene advocaat zegt zus de andere zo.... "Advocaat Mark-Jan Bouwman is niet gecharmeerd van de speech, maar denkt ook dat de aangifte weinig kans van slagen heeft. ,,Ik vind het niet een heel erg goed, eerder een wat warrig betoog, maar opruiing is het denk ik niet. Hij blijft net aan de niet strafbare kant van de grens naar mijn mening.”"

4 Reacties
Zandb
Zandb12 jul. 2022 - 16:12

Doomsdayshaman Daarom kan je maar het best die advocaat geloven die gelijk heeft. En dat heeft een advocaat die Va Meijeren gelijk geeft niet. Overigens is het zelfs advocaten toegestaan er allerhande meningen op na te houden. Mits ze zich daarbij aan de wet houden.

vdbemt
vdbemt12 jul. 2022 - 17:22

Dat is de mening van 1. Verschillende strafrechtadvocaten laten weten dat het goed is als het OM zich erover buigt. Advocaten zijn er voor de weg naar de rechter. Zij zijn geen rechter.

michellekepen
michellekepen12 jul. 2022 - 22:44

Zandb, 'Nietes', 'niet' of 'nee'. Je reactie, kort samengevat. Zonder enig argument. Zelfs geen poging daartoe. Dat tegenover iemand die wél over expertise beschikt. En ik ga er van uit, geen belang heeft of partij is in deze zaak.

Karingin
Karingin12 jul. 2022 - 23:47

Advocaten gaan er niet over hè, tenzij ze bij het OM werken, en dan nog heeft de rechter het laatste woord. Niettemin heb ik ook mijn twijfels; "[...] dat het ook niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld" als op zichzelf staande uitspraak is feitelijk en juridisch gezien helemaal waar. Wat mij betreft is het in deze context opruiend als de pest, maar of een rechter het ook zo ziet...

Pietje Puk139
Pietje Puk13912 jul. 2022 - 15:08

Gündogan is van Volt. Een extreem liberale partij. Het verschil met FvD? Weinig. Dus? Dit is een staaltje van politiek opportunisme. Mevrouw Gündogan moet natuurlijk wél haar zetel behouden, na de volgende verkiezingen (á 8599 euro per maand).

6 Reacties
Zandb
Zandb12 jul. 2022 - 16:14

Piet Het maakt voor een rechtszaak alleen maar uit of er grond is voor een aangifte en of te bewijzen valt of, in dit geval Van Meijeren, de wet overtreedt.

Volrin
Volrin12 jul. 2022 - 17:09

Behalve dat Volt niet: - Flirt met het fascisme - Flirt met Rusland/Poetin - Racistisch en homofoob is. - Populistisch is.

vdbemt
vdbemt12 jul. 2022 - 17:23

Kom op zeg. Volt extreem rechts? No way.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen12 jul. 2022 - 18:01

Pietje Puk, Het kan best zijn dat Gündogan dit doet om zichzelf in de kijker te spelen, maar als je het verschil tussen Volt en het FvD niet ziet mankeert er wel iets aan je blik.

Gimli1955
Gimli195513 jul. 2022 - 6:00

@Kees Ze zit niet meer bij Volt, of heb je het nieuws gemist. Ze is ook nog niet in de TK gezien, ook stemt ze nooit mee. Wat ze dan wel doet, laat zich raden. We weten nu dat ze zich in ieder geval niet bezig houdt met haar core bussiness, het zijn van kamerlid en het vertegenwoordigen van haar kiezers.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen13 jul. 2022 - 12:17

Gimli, Ach ja, dat is ook zo. Maar het is Pietje Puk hierboven die de vergelijking tussen Volt en het Fvd maakt.

MarcusLucas
MarcusLucas12 jul. 2022 - 14:56

Ze gaan steeds verder in het shockeren en provoceren, om aandacht te krijgen. Daarbij indoctrineren ze hun volgelingen met leugens en verdraaiingen van de realiteit. Het is net een sekte. Enkel ertegenin gaan, protesteren, aangifte doen, is niet genoeg. Er is ook een counter-narrative nodig.

1 Reactie
Sonic2
Sonic212 jul. 2022 - 17:50

Je rijdt niet door rood. Je gooit je vuil in de vuilnisbak. Je ruimt de drollen van je hond op. En het lijkt me ook een omgangsvorm dat je gewoon niet op dit soort partijen stemt. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk moet links en ook andere partijen leveren. Ik ben de eerste om dat toe te geven, maar we zijn op een punt aan gekomen van no return.

Jopie666
Jopie66612 jul. 2022 - 14:21

Een 2e Kamerlid mag niet oproepen tot geweld tegen andersdenkenden. Dus deze aanklacht kan best gevolgen hebben voor het desbetreffende Kamerlid. Ik zelf zou zeggen zet hem uit naar Rusland.

1 Reactie
Zandb
Zandb12 jul. 2022 - 16:15

Jopie U zou toch moeten weten, dat het niet mogelijk is om mensen een straf op te leggen, die niet in overeenstemming is met het recht.