Joop

NikkieTutorials op de bank bij Ellen: 'Nu ben ik vrij'

  •  
22-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
e
Nikkie de Jager, de make-up artiest en influencer van van NikkieTutorials, bracht onlangs in een coming-out video naar buiten transgender te zijn. Het filmpje ging viral en is inmiddels meer dan 31 miljoen keer bekeken. In de talkshow van Ellen DeGeneres vertelt ze openlijk over haar coming-out, en over de man die haar daartoe dwong.
In de video verklaarde de YouTuber verschillende chanterende e-mails te hebben ontvangen, waarin een man haar dwong om in de openbaarheid te treden als transgender. Als ze dit niet zou doen, dan zou hij zelf naar de media stappen. “Het voelde alsof het zijn doel was mijn leven te verpesten”, zegt Nikkie tegen Ellen. “Maar, plottwist: dat was niet wat gebeurde.”
De make-up artiest werd al snel wereldnieuws. Ze ontving duizenden steunbetuigingen via social media van onder meer Drew Barrymore, Doutzen Kroes en Ariana Grande. Ondanks dat ze zich gedwongen voelde, geeft ze aan dat ze haar verhaal al langer wilde delen. “Het is zo’n gevoelig onderwerp. Ik wilde het juiste moment vinden, maar geen moment is perfect. Ik ben de persoon die dit heeft gedaan zéker niet dankbaar, maar ik ben wel blij dat het nu is gebeurd. Nu ben ik vrij.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 jan. 2020 - 10:49

DanielleDefoe Ik heb daar eerlijk gezegd nooit bij stilgestaan. Voor mij is iets goed of niet, dat heeft met kwaliteiten te maken die voor mij op een nader niveau liggen. Soms komt heel die identiteitspolitiek me eerlijk gezegd ook een beetje de keel uit. Er wordt enorm mee gekoketteerd. Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe25 jan. 2020 - 0:49

Het is al vele malen aangetoond dat werk afgeleverd door vrouwen als van mindere kwaliteit wordt beschouwd. Jammer genoeg ook in de wetenschap.

Semmel
Semmel23 jan. 2020 - 14:34

Ik ben net in het Boerhave museum geweest. Vol met baanbrekende uitvindingen door genieën die bijna niemand kent. Tegenwoordig aanbidden we iemand die make-up filmpjes maakt.

3 Reacties
Norsemen
Norsemen23 jan. 2020 - 15:06

"Tegenwoordig aanbidden we iemand die make-up filmpjes maakt" Bedoel je dat vroeger Boerhave aanbeden werd? Dat dacht ik toch niet. Vroeger werd god aanbeden, dus wat dat betreft gaan we er op vooruit met een YouTube sterretje.

johannn2
johannn223 jan. 2020 - 20:14

Semmel, Volgens mij gaat het om de transgender, en zijn we bezig om baanbrekend af te rekenen met discriminerende genderidenteit. Zeker zo belangrijk. .

johannn2
johannn223 jan. 2020 - 20:15

genderidentiteit. .

Gefaald
Gefaald23 jan. 2020 - 12:27

Links - zeker in Amerika - is alleen maar bezig met transgenderism en andere identiteitspolitieke onderwerpen. Daarmee beweegt links zich weg van de gewone arbeiders (ook van ''allochtone" huize trouwens, denk maar niet dat de gemiddelde Latino-immigrant woke is op deze punten !). Daarmee wordt links steeds elitairder en dus steeds minder verkiesbaar. Integendeel, ze veroordelen de 'transfoben" en anderszins "foben" steeds feller, waardoor er een "heerlijk" wij-zij-sfeertje wordt gecreëerd.

1 Reactie
johannn2
johannn223 jan. 2020 - 19:23

Gefaald, ???? Je verhaaltje valt in de categorie antidiscriminatie is discriminatie. Verruiming van de identiteit, van het "wij", benoem je als een vernauwing. Bovendien frame je "de gewone arbeider" als iemand die per definitie klassieke vormen van discriminatie aanhangt. En je adviseert "links" om weer ouderwets te gaan discrimineren omdat dat des arbeiders zou zijn en hen daarom niet zou buitensluiten, discrimineren. Je bent verklaard anti-links en raad "links" aan om - ouderwets rechtse - identiteitspolitiek te gaan bedrijven. Wartaal. Volgens mij faalt je redenering weer eens. Je hebt een passende nick gekozen. .

johannn2
johannn223 jan. 2020 - 12:24

Filosoof prof. Marli Huijer stelt, dat mensen die 'uit de kast komen' denkener dat ze hun vrijheid vergroten, maar dat die juist beperkt wordt. .

Magische
Magische23 jan. 2020 - 6:03

Laten we even vooropstellen dat chantage walgelijk is en dat degene die haar gechanteerd hebben ooit vervolg kunnen worden. Nu enige kanttekening; Dit soort BN'ers lopen al snel in de maat mee als het gaat om hun juiste bedoelingen te geven over vliegreizen, duurzaam en ga zo maar door. Ook deze dame vliegt even voor een interview naar de VS (het land waar Trump woont, ook nog eens iemand die niet veel goed kan doen). Waarom niet een Skype interview met deze internet dame? Dit toont wel aan hoe hypocriet die hele klimaat discussie is van onze BN’ers.

JanB2
JanB223 jan. 2020 - 0:47

Waar mensen zich mee bezig houden (en worden gehouden). Brood en spelen!

2 Reacties
Gandalf2
Gandalf223 jan. 2020 - 18:51

Ok, ik kom er maar voor uit, mensen.... Ik ben hetero. Deze prachtige primeur krijgt Joop van mij zo maar gratis. Ik wacht wel op de uitnodigingen van de diverse andere praatprogramma’s. Daarin zal ik vertellen hoe zwaar het wel niet is om hetero te zijn. Na dat succes kan een boek natuurlijk ook niet uitblijven. Als iedereen dan mijn boek koopt, dan maakt dat voor mij het leven misschien niet gelukkiger maar wel gemakkelijker. Of telt het niet als je uit de kast komt als hetero? Maar is dat dan geen discriminatie?

JanB2
JanB225 jan. 2020 - 23:21

Mijn oprechte bewondering voor zoveel persoonlijke moed en durf. Zo uit de kast komen is niet voor iedereen weggelegd. Het komt ook niet vaak voor, en dat terwijl er toch ontzettend veel hetero's rondlopen. Maar niet iedereen durft het aan om zich zo te outen natuurlijk. Dus ook namens die miljoenen anonieme hetero's in Nederland: bedankt! En hou vol!

Thuiszitter
Thuiszitter22 jan. 2020 - 19:59

Wat een heisa om die meid , wel slim aangepakt, bewust of onbewust. Ik had er al eerder over vermeld dat iedereen toch al wist dan deze meid een transgender betrof maar dat bleek dus niet zo te zijn. T’is toch wel aardig duidelijk te zien.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal422 jan. 2020 - 18:31

nou, dat zijn nogal wat namen die haar ondersteunen ! doel & middel wordt wat door elkaar gehaald, maar de media zijn er maar druk mee bezig. Overigens: nooit geweten dat films op YouTube zoveel inkomen kunnen genereren ! wie dat betaalt mag Joost weten maar er schijnt toch wel wat geld ''over'' te zijn

6 Reacties
Karingin
Karingin22 jan. 2020 - 18:52

Gewoon reclame. Zowel tussen de filmpjes door als door fabrikanten die aan product placement doen. Overigens snap ik niet dat er blijkbaar nog zoveel mensen zijn zonder ad blocker. Ik zie nooit reclamefilmpjes op YT.

Mat Von
Mat Von22 jan. 2020 - 19:23

Karingin, jij bent blijkbaar iemand die een youtuber, wie zijn tijd besteed aan het maken van content, inkomen ontzegt en zo zijn verdere professionalisering ondermijnt. Klasse!

Mat Von
Mat Von22 jan. 2020 - 19:28

besteedt

Thuiszitter
Thuiszitter22 jan. 2020 - 19:52

@ Karingh steeds meer websites ontzeggen de toegang van adblock gebruikers . ( het zijn de adverteerders die u de gratis content verzorgen)

Karingin
Karingin23 jan. 2020 - 18:15

Mat: Ik luister voornamelijk muziek op YT, dus die inkomensderving is nauwelijks van toepassing. Bovendien verdienen de "influencers" voornamelijk met product placement. En ik voel me geen seconde schuldig dat ik geen tijd hoef te besteden aan domme reclamefilmpjes. Thuiszitter: Totaal geen last van.

johannn2
johannn223 jan. 2020 - 20:18

Thuiszitter, Dus moeten we er naar kijken? .

TRAXX2
TRAXX222 jan. 2020 - 17:38

Ik denk dat het gewoon een publiciteitsstunt is. Het meest verbazende aan deze zaak vind ik dat kennelijk niemand in één oogopslag ziet dat dit een vent is (geweest). Allemaal dat hysterische over elkaar heenvallen met "go girl" en "sterke vrouw" en dat soort uitspraken. Of doen ze gewoon lekker allemaal alsof om maar tentoon te spreiden hoe vooruitstrevend ze wel niet zijn. Hou toch op. Ze heeft grotere klauwen dan ik.

10 Reacties
Karingin
Karingin22 jan. 2020 - 18:55

Dat laatste zegt echt nix. Ik had een vriendin met kolenschoppen als handen en schoenmaat 43 vanaf dat ze een jaar of 15 was. Nikkie heeft geen heel geprononceerde adamsappel, dus daar zie je het ook niet aan. Er zijn ook zat vrouwen trouwens met een mannelijk uiterlijk, denk aan Hannah Gadsby. Dus je kunt nooit puur op looks afgaan.

Karingin
Karingin22 jan. 2020 - 19:01

En waarom is 't hysterisch om je steun te betuigen aan iemand die een moeilijke bekentenis doet? Het is toch ook dapper om zoiets in de openbaarheid te brengen? En het is toch een voorbeeld voor (jonge) mensen in dezelfde situatie? Of 't een publiciteitsstunt is, ach, dat kind leeft van publiciteit dus het zou me niets verbazen. Maar dat doet niets af aan het feit dat het altijd goed is als zo iemand publiekelijk uit de kast komt. Hoe normaler het wordt, hoe beter.

Stuurman aan wal
Stuurman aan wal22 jan. 2020 - 19:11

Deze generatie heeft een ziekelijke behoefte aan aandacht, vanwege het compulsieve gebruik van social media. Zodoende creëren we mensen met een gigantisch minderwaardigheidscomplex. Er hoeft maar één afgewezen kunstschilder-in-spé tussen te zitten en Wereldoorlog 3 staat in de steigers.

I am Legion
I am Legion22 jan. 2020 - 19:12

Wat een domme reactie. \ Één: Wat is er tegen op het zoeken van publiciteit als het gaat om een zaak van groot onrecht hoe discriminerend er met transgenders en hun aan iedereen gelijke rechten op hun seksualiteit gaat? Zoals eerder persoonlijkheden onder vrouwen en homo's hebben ook transseksuelen het nodig dat ze door wat mensen als jij stunts of provocaties ervaart zich hun gelijke rechten en seksualiteit opeisen. Twee: En wat denk je nou in hemelsnaam te bewijzen met je claim dat jij zo goed zou kunnen zien dat ze van oorsprong een man is? Of liever: Wat denk je daarmee te betogen? Ik weet wel een aantal zaken waar zij in ieder geval meer van heeft. Hersens en moed.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 jan. 2020 - 20:36

Het is een grote meid. Mijn zegen heeft ze, ook al heb ik geen enkele belangstelling voor haar tutorials. De eerste transvrouw die de pers haalde was dacht ik April Asley die inmiddels 84 is. Dat waren andere tijden.

JanDuine2
JanDuine222 jan. 2020 - 20:48

Als ik jouw kronkel lees, kom ik tot de objectief gevormde conclusie dat zij meer verstand en gevoel in haar kleine teen heeft dan jij in je gehele lichaam!

OlavM
OlavM22 jan. 2020 - 21:45

@ TRAXX: [Allemaal dat hysterische over elkaar heenvallen met “go girl” en “sterke vrouw” en dat soort uitspraken.] Kennelijk snap je nog steeds niet dat ze werkelijk een vrouw was en is. Alleen geboren in het lichaam van een jongen. Ga je eerst eens echt goed in dit onderwerp verdiepen voordat je zulke rare uitspraken doet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jan. 2020 - 3:24

Ik wist het van Maxime Februari ook niet. Dus wat is het probleem? Hij schrijft in ieder geval heel goed, dat zijn kwaliteiten waar het tenslotte om draait in het leven! Mensen die iets toevoegen. Dat doet deze Nikki voor mij ook niet. Ik vind de ophef dan ook wat overdreven. Laat onverlet dat het goed is als iemand ervoor uitkomt en daarmee zichzelf ook volledig accepteert. Verder heb ik helemaal niets met YouTubers en zeggen ze me niet zoveel als zodanig en vind ik het woord 'influencers' genoeg zeggen daaromtrent. Het zegt echter ook iets over haar 'adepten' in deze waar ik ook niets mee heb. So be it!

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jan. 2020 - 11:27

In de tijd dat Maxim onder het pseudoniem Marjolein Februari schreef zullen de stukken ook wel niet minder goed geweest zijn, al is het niet ongewoon dat "mannelijke" schrijvers gunstiger worden beoordeeld.

OlavM
OlavM26 jan. 2020 - 18:13

@ DanielleDefoe: De columns die (toen nog) "Marjolijn Februari" in de Volkskrant schreef vond ik in het algemeen heel goed. (Toevalligheid: in een uitgave van die krant verscheen een column die precies dezelfde strekking had als een ingezonden brief van mij in die krant op dezelfde dag).