Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nijboer wil Ploumen opvolgen: ‘Samenwerking met GroenLinks smaakt naar meer’

  •  
19-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1087 keer bekeken
  •  
henknijboer

Henk Nijboer wil de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA worden. Hij is daarmee het eerste PvdA-Kamerlid die zich kandideert. Andere Kamerleden hebben nog tot donderdag 24:00 uur om hun kandidatuur bekend te maken. Vrijdag wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Volgens NRC Handelsblad behoort Nijboer tot de PvdA’ers die niet al te veel moeten hebben van nauwe samenwerking met GroenLinks. In een brief aan zijn partijgenoten schrijft hij echter dat de samenwerking van de afgelopen tijd “naar meer smaakt”.

Welke vorm die samenwerking uiteindelijk precies krijgt is niet alleen een zaak van ons als Tweede Kamerfractie maar ook van de partij en al onze leden in het hele land. Het gesprek daarover wil ik fatsoenlijk en met respect voor de verschillende opvattingen en ideeën in onze partij voeren.

Nijboer schrijft in zijn brief dat hij ooit lid werd van de PvdA vanwege de inzet voor de partij voor de openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. Als fractieleider wil hij vooral aandacht besteden aan “een eerlijke inkomenspolitiek, sociale keuzes en verstandig beleid voor een schone, duurzame economie”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Effie2
Effie220 apr. 2022 - 8:42

Henk komt op mij over als een uitstekend kamerlid. Alleen ben ik bang dat hij als partijleider een 'Ploumen 2.0' zal blijken te zijn. Bij hém mis ik namelijk de nodige vuurkracht, het vurige temperament, het emotionele, dat blijkbaar nodig is om de aandacht op zich te vestigen. ...Maar desondanks wens ik hem veel succes.

pahan
pahan20 apr. 2022 - 5:10

Samengaan van partijen is van alle tijden en daar is verder niets vreemd aan. Echter, het volledig ontbreken van besluitvaardigheid bij deze twee partijen geeft nou niet de hoop dat hier wat goeds uit gaat groeien. Dat gezever heeft nu lang genoeg geduurd. Neem nou toch eindelijk eens een beslissing, dit is lachwekkend geworden.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 apr. 2022 - 4:08

Ik zou het zeer toejuichen als Nijboer inderdaad de fractie voorzitter wordt, dat riep ik al voor Ploumen het werd, een combinatie van kunde en karakter, daarbij zou hij beter dan Klaver jonge kiezers kunnen aantrekken, iets wat de pvda van node mist voor de toekomst van de partij.

Meta  Foor
Meta Foor19 apr. 2022 - 17:58

Nijboer redt het niet met zijn 3 uitgangspunten ... ''eerlijk, sociaal en duurzaam'' . PvdA zal op die manier weer echt het verschil gaan uitmaken. Misschien ergens het woordje''arbeider'' erin friemelen ? daar valt men op en laten we wel wezen... over 3 mnd is iedereen dat toch vergeten van die scooterpartij.

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 apr. 2022 - 4:09

“Nijboer redt het niet met zijn 3 uitgangspunten ... ''eerlijk, sociaal en duurzaam'' .” Ah, het orakel babbelt. “Misschien ergens het woordje''arbeider'' erin friemelen ?” Heel suggestief en populair, de pvda vergeet de arbeider terwijl die vvd of pvv stemt, schiet niet op.

Greendutch
Greendutch19 apr. 2022 - 17:42

goed debater, sympathieke man

Mr Ed
Mr Ed19 apr. 2022 - 17:17

"Als fractieleider wil hij vooral aandacht besteden aan “een eerlijke inkomenspolitiek, sociale keuzes en verstandig beleid voor een schone, duurzame economie”." Nou, dat is in ieder geval een fris nieuw geluid.

1 Reactie
wittecisnoot
wittecisnoot19 apr. 2022 - 20:28

Dat lijkt me ironisch bedoeld. Het zijn weer de bekende, fletse containerbegrippen die al jaren falen om indruk te maken.