Joop

Nigel Farage verzint aanslag

  •  
06-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Farage
Volgens Franse politie en garage heeft niemand het ooit gehad over sabotage
Volgens Nigel Farage, leider van de Britse anti-Europapartij UKIP, hebben de Franse politie en een monteur hem laten weten dat zijn auto in de buurt van het Franse Duinkerke was gesaboteerd. Diezelfde politie en monteur weten echter van niets.
Afgelopen zondag zei Farage tegen de Mail on Sunday dat hij het slachtoffer was van een gerichte aanslag op zijn leven. Dat zou eind oktober gebeurd zijn, toen hij vanuit Brussel met de auto op weg naar huis was. Tijdens de rit kwam een van zijn wielen los te zitten, waardoor Farage de macht over het stuur verloor.
Farage zegt dat alle schroeven van het wiel waren losgedraaid en dat zowel de Franse politie en een automonteur bevestigden dat er opzet in het spel was. ‘De Franse politie heeft het onderzocht en vertelde me dat het kan gebeuren dat er soms een bout los kan zitten, maar nooit allemaal tegelijk.’ De monteur zou tegen Farage hebben gezegd dat hij het slachtoffer was ‘van een kwaadaardige daad’.
De Franse politie zou op verzoek van Farage geen verder onderzoek hebben ingesteld, omdat hij er geen ‘gedoe’ van wilde maken. Pas nadat de Mail on Sunday het gebeuren ontdekte, besloot hij het hele verhaal uit de doeken te doen.
De Franse krant Libération besloot in eigen land uit te zoeken wat er nu precies is gebeurd en nam contact op met zowel de monteur als de politie. Volgens de monteur is er met Farage alleen met handen en voeten gesproken, omdat beiden elkaars taal niet machtig zijn. Volgens hem was de bout gewoon slecht bevestigd in een andere garage. ‘Hij heeft ons alle bouten zien vastdraaien, maar we hebben nooit gezegd dat er iets kwaadaardigs aan de hand was.’
Ook de politie heeft niks gemerkt, dat bevestigt de openbare aanklager van Duinkerke: ‘De politie had geen enkele aanleiding om sabotage te vermoeden, anders zouden ze wettelijk verplicht zijn geweest een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Als er geen onderzoek is, dan is dat niet omdat Farage dat niet wilde, maar omdat er niets aan de hand was.’

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

msj_meijerink
msj_meijerink7 jan. 2016 - 10:36

Reactie Nigel was: It is appalling to note once again, those damned Frenchmen don't speak proper English!

jellevwal
jellevwal6 jan. 2016 - 18:22

Ik snap niet wat het er toe doet wat de Franse politie zegt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een wiel van een auto liep. Of er is inderdaad opzet, of het bedrijf wat de wielen er op zette was slordig. Het bericht wat ik zag was overigens anders, van alle vier wielen waren alle bouten los, één wiel liep er af toen Farrage remde omdat hij voelde dat er iets niet klopte.

1 Reactie
Sol Invictus
Sol Invictus7 jan. 2016 - 8:22

stap1: negeer de feiten. stap2: voer anekdotisch bewijs op. stap 3: maak een incomplete lijst van alle mogelijke alternatieven. stap4: trek de conclusie die je vertrekpunt was, en hoop dat het niemand opvalt.

Frank Lenssen
Frank Lenssen6 jan. 2016 - 16:23

Hoogst oninteressant - en typisch rechts. De greep op de realiteit is bij onze rechtse vrinden altijd een beetje losgeschroefd. Farrage zal nu wel een groep door de belastingbetaler gesponsorde ex-disco-portiers-annex-kickbocksers om zich heen krijgen. Aandacht is het levenselixir en het 'raison d'être' van Farrage, Wilders, le Pen, en hun kompanen. (Waar Elsevier en GeenStijl in Keulen en andere steden miljoenen nét gearriveerde Syrische vluchtelingen massaal zagen verkrachten, aanranden, intimideren, bestelen, en in elkaar slaan, wacht ik toch maar even de berichten in de serieuze pers af. Naar de laatste berichten ging het vooral om al langer in Duitsland woonachtige Noord-Afrikanen, en ook blanken, die die misdrijven pleegden. De rede zelf geeft me in dat het niet aannemelijk is dat juist gearriveerde en van noodonderdak voorziene vluchtelingen, verzwakt en al, via een minutieus gecoördineerde actie plots op hol sloegen en zowel hun voor de overtocht gespendeerde geld achteraf waardeloos maakten, alsook hun verhoopte verblijfsstatus op het spel zetten (i.e. riskeerden meteen weer Duitsland uitgegooid gaan worden). Ik kan ongelijk hebben, hoor. Mijn vermoeden verklaart dan ook wel dat de Duitse overheid zo terughoudend was met informatie - namelijk om bedronken heethoofdige neonazi's niet meteen op aanvalsgedachten te brengen, door het verstrekken van polyinterpretabele informatie. Revolverblaadjes als Elsevier leggen die laatste namelijk altijd en moedwillig helemaal naar het eigen verwrongen inzicht uit.

4 Reacties
Mark Gh
Mark Gh6 jan. 2016 - 18:54

Heb je een linkje naar GeenStijl en/of Elsevier waar hun schrijvers Syrische vluchtelingen de schuld geven? Ik zie ze alleen maar refereren aan Noord-Afrikanen en/of arabieren...

Nico de Mus
Nico de Mus6 jan. 2016 - 21:10

@@toch maar even de berichten in de serieuze pers af@@ Lees dit maar eens helemaal. http://www.welt.de/politik/deutschland/article150698990/Antanz-Banden-agieren-immer-aggressiver.html

yoyo2
yoyo28 jan. 2016 - 7:48

gelukkig bent u objectief en hopelijk ook voldoende ontwikkeld om dit te lezen : http://www.welt.de/politik/deutschland/article150735341/Die-meisten-waren-frisch-eingereiste-Asylbewerber.html?wtrid=socialmedia.socialflow....socialflow_twitter

yoyo2
yoyo28 jan. 2016 - 16:18

Heer Lenssen, er zat kennelijk één wielboutje los, maar aan uw (over-)reactie zit ook een steekje los! Dat die idioot van Farrage daar een dom cowboyverhaal van maakt is typerend voor een reactionaire, rechtse, fascistische ellendeling, misschien was hij ook wel neo-nazi en een verre neef van Wilders? U hebt het niet makkelijk met de grote boze wereld om u heen. Apropos, meerdere Duitse kranten en de Neue Zürcher Zeiting hebben gisteren bevestigd dat er ter plekke weldegelijk een groot aantal Syrische vluchtelingen zijn aangehouden en wat daar zo verontrustend aan is, is het feit dat zij zich zo razendsnel hebben weten aan te sluiten bij het crème van het noord-afrikaanse criminele crème... U bent vast wel in staat om dit weer recht te praten, maar geloofwaardig wordt u er niet van!

Mark Huysman
Mark Huysman6 jan. 2016 - 16:20

Croisetje?

Mark Gh
Mark Gh6 jan. 2016 - 15:58

En misschien is het dus geen verzinsel, maar een probleem in de communicatie tussen Farage en de Fransen. Verder zou het goed kunnen dat er ook andere belangen meespelen, bijvoorbeeld bij de Fransen (geen zin in gedoe met Engeland, bijvoorbeeld, en daarom een doofpotje). Door zonder meer de conclusie te trekken dat Farage de boel verzint is net zo slecht onderbouwd als de conclusie dat het een aanslag op zijn leven was.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 jan. 2016 - 15:53

Jammer van zo iets, ik heb de heer Farage erg hoog zitten en hij heeft dit soort onzin niet nodig. Neemt niet weg dat je niemand de weg opstuurt met loszittende wielen.

schleborsjki
schleborsjki6 jan. 2016 - 14:16

En 'geenstijl' blaast het op.

msj_meijerink
msj_meijerink6 jan. 2016 - 13:14

Tjonge jonge, wat je allemaal doet om te kunnen framen. Wanneer ziet Geert dat, naast de bedrading in het hoofd ook zijn wielen los zitten?

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer6 jan. 2016 - 15:49

Ach, het past gewoon in wat we gewend zijn van Farage, Le Pen, Wilders, en noem het tuig maar op. Als er even niets te melden is dan verzin je toch wat? Zeg nou zelf, doet iedereen toch, heel gewoon hoor.

blues boy
blues boy6 jan. 2016 - 16:07

https://pbs.twimg.com/media/BkU3D5zIgAAphfZ.jpg

Grozny
Grozny6 jan. 2016 - 12:48

Politici verzinnen altijd verhalen om "cooler" te zijn voor de kiezers. Het is jammer dat de kiezers er altijd maar weer intrappen. Kijk naar clinton en haar verhalen(bevestigde leugens) over dat ze onder snippervuur zat, of dat chelsea bij de twin towers op 9/11 aan het hardlopen was, terwijl ze in het echt aan het slapen was, of dat ze geprobeerd heeft in de marine te komen, of dat haar naam van de edmund hillary kwam omdat hij als eerste de top van everest heeft bereikt, ook al gebeurde dit een aantal jaren pas na haar geboorte. Het grappige is dat politici er altijd maar weer mee wegkomen.

1 Reactie
DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 13:27

Veel mensen hebben wat dat betreft inderdaad een extreem kort geheugen....en dat weten de politici heel goed.

hugo bergveen
hugo bergveen6 jan. 2016 - 11:54

Als iemand als Farage een 'aanslag' niet onderzocht wil hebben omdat hij er geen 'gedoe' van wil maken, dan weet je op voorhand dat er iets niet klopt aan zijn verhaal.

3 Reacties
DejanSalomon
DejanSalomon6 jan. 2016 - 13:27

Juist...

GeertvanDuinen
GeertvanDuinen6 jan. 2016 - 19:24

Iemand als Farage?

hugo bergveen
hugo bergveen7 jan. 2016 - 18:02

@ GeertvanDuinen iemand als Farage, de leider van een partij die zich voortdurend luidkeels afficheert als de niet- gehoorde en dwarsgezeten bestrijder van de gevestigde elite en die er alle belang bij heeft om het beeld van een aanslag te cultiveren. @jellevanwal Ik heb het wel meegemaakt: een garagebedrijf dat vergeten was de wielbouten na te trekken. Dan lopen de bouten na verloop van tijd los.