Joop

Nieuwe uitdaging voor Caroline van der Plas

  •    •  
20-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2148 keer bekeken
  •  
230320-1500pixels-BBB-verwachtingen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (33)

Martin van der Linde
Martin van der Linde21 mrt. 2023 - 20:06

De kleur bruin van die berg zal niet voor niets gekozen zijn.

Willem D2
Willem D221 mrt. 2023 - 17:41

Nieuwe bezems vegen schoon.

2 Reacties
LaBou
LaBou 22 mrt. 2023 - 17:57

Helaas gaat dat niet op voor stront. Dat wordt daardoor meer en meer verspreid.

Fromspace
Fromspace23 mrt. 2023 - 8:38

Ja, je bent vast gestopt met vegen in jouw huis?

Ejoth
Ejoth21 mrt. 2023 - 16:46

Ik verwacht dan ook wel de nodige tegenwerking van de kartelpartijen. Politiek is een smerige arena om in te werken. Gek wat macht of hunkeren naar macht met mensen doet.

Juppé🎗
Juppé🎗21 mrt. 2023 - 15:08

Mijn verwachtingen lijken meer op een sinkhole of een zwart gat.

Farmer3.0
Farmer3.021 mrt. 2023 - 14:53

De BBB bestaat nog maar een aantal jaren. Alle "shit" tot dusver is veroorzaakt door de traditionele partijen. ( toeslagen, Groningen enz. )

6 Reacties
vdbemt
vdbemt21 mrt. 2023 - 15:25

Dat is beslist waar. Onder het 'enz.' bij " toeslagen, Groningen enz." valt ook het stikstofprobleem. DIE shit wil de BBB alleen maar voortzetten. Is dat niet merkwaardig?

Zandb
Zandb21 mrt. 2023 - 16:20

Farmer De BBB is dan ook groot geworden omdat de kiezer meent dat deze partij de shit kan opruimen. En nu moeten die verwachtingen waar gemaakt worden. Daar helpen geen lieve moeder en uw misleidend omtrekkende beweging aan.

Juppé🎗
Juppé🎗21 mrt. 2023 - 19:58

« Onder het 'enz.' bij " toeslagen, Groningen enz." valt ook het stikstofprobleem. DIE shit wil de BBB alleen maar voortzetten. Is dat niet merkwaardig? « …..nee geldt ook voor de klimaat shit. Die oude shit daar kan ze in roeren en daardoor kan ze de stikstof en klimaatshit uit de de aandacht houden. Dat vertragen is haar enige echte doel, daar is ze voor aangenomen.

vdbemt
vdbemt22 mrt. 2023 - 13:57

@Juppé. Stikstof, klimaat, CO2. Ik heb er maar 1 genoemd, maar het gaat om alles in de richting van natuur/milieu/klimaat. "Dat vertragen is haar enige echte doel" . Dar komt toch wel heel erg overeen met wat ik zeg: DIE shit wil de BBB alleen maar voortzetten.

Juppé🎗
Juppé🎗22 mrt. 2023 - 20:02

« Dar komt toch wel heel erg overeen met wat ik zeg: DIE shit wil de BBB alleen maar voortzetten. « …..inderdaad. Ik was het meer dan met U eens bij dit onderwerp. Is dat wennen?

vdbemt
vdbemt25 mrt. 2023 - 21:26

@Juppé. Het zou kunnen wennen. Aan iets 'wennen' doe je niet na 1 keer. Maar het is mooi te zien dat we het nu eens zijn.

Iedereenisgelijkwaardig
Iedereenisgelijkwaardig21 mrt. 2023 - 11:57

Dag. Met veel bombarie heeft deze BBB mevrouw, blijkbaar samen met haar superslime en superefficiente marketing/communicatie buro, heel erg veel stemmen binnen gehaald. Ik heb eerder op deze website al geschreven dat iedereen gouden bergen kan beloven, dus de vraag is, hoe kan BBB haar beloftes aan haar kiezers waarmaken? Wat wil de BBB doen wat betreft de milieu problematiek, en de stikstof uitstoot? Ik ben ontzettend benieuwd en blijf deze jongste aflevering van de Nederlandse politieke soap nauwkeurig volgen. Fijne dag.

4 Reacties
Mathijsco
Mathijsco21 mrt. 2023 - 13:12

Ah, het reclamebureau. Je vergeet mede- plotters Campina en VanDrie. Ja, Van Drie! Uit de agro-industrie!

Ejoth
Ejoth21 mrt. 2023 - 16:47

Ja, kijk naar D66, hun marketing en de MSN en kranten die hen steunen. Partij kan diep vallen.

Martin van der Linde
Martin van der Linde21 mrt. 2023 - 20:03

Mathijsco, ga daar nou eens inhoudelijk op in. Een partij als marketingconcept bedacht door het bureau dat de grote 3 als klant heeft. Leg nu eens uit wat daar niet verdacht aan is.

vdbemt
vdbemt22 mrt. 2023 - 14:05

Kijk Ejoth. Er is verschil tussen aan de ene kant een club mensen die een maatschappelijk ideaal hebben. Daar een partij voor oprichten. En groot willen worden met campagne/marketing. En aan de andere kant een miljardenbusiness, hier zijnde de agrocultuur, die uit oogpunt van marketing een partij op gaat richten en financieren, puur om die miljardenbusiness in stand te houden. Zie je de volgorde? Partij ..... marketing (voor die partij) Marketing (voor de business) ...... partij (voor de business; want die partij IS de marketing)

Jan Man
Jan Man21 mrt. 2023 - 10:30

Een berg mest die tot in de hemel reikt. Dat is inderdaad wel een beetje wat we kunnen verwachten als de boerenpartij het voor het zeggen krijgt.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer21 mrt. 2023 - 9:52

Tuurlijk zijn de verwachtingen hooggespannen. Maar altijd beter dan de houding die we de afgelopen jaren hebben gehad: niets lukte, alles was "moeilijk", niets kon want zat juridisch vast.

1 Reactie
LaBou
LaBou 21 mrt. 2023 - 15:21

En dat is nog steeds het geval!

RoepToeter
RoepToeter21 mrt. 2023 - 9:37

''Nieuwe uitdaging voor Caroline van der Plas'' Gelukkig wel. Wel zuur voor diegenen die het rechtse kartel aanhangen dat er voor gezorgd heeft dat de rijen voor de voedselbanken en de rijen op Schiphol voor luxe milieuverziekende vliegvakanties langer worden. Want er is een kans dat BBB slaagt waar het rechtse kartel de zaak heeft verziekt.

Jan Wijn
Jan Wijn21 mrt. 2023 - 9:20

De Banner van die nepboerin op deze site begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Afschuwelijk dat ik daar steeds tegenaan moet kijken wanneer ik Joop bezoek. Dan liever Pinocchio

1 Reactie
Ejoth
Ejoth21 mrt. 2023 - 16:48

Valt het verlies U zwaar ?

Palipka
Palipka21 mrt. 2023 - 7:43

Overheid gooi het land op slot en leg de bal bij bbb als ze het zo goed weten allemaal. Los maar op. Basta.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2023 - 16:24

Paplika U vindt dat de grootste partij niet aan de bal hoort te zijn? Ik ken de precieze overwegingen van de kiezer niet maar men en zeker de BBB roept, dat de BBB zo groot is geworden omdat de mensen het zat zijn. Dan mag je toch verwachten dat de BBB zegt: "Kom maar op met die bal! Wij lossen het wel op. Dat hebben we beloofd!"

Piet Mosselman
Piet Mosselman21 mrt. 2023 - 6:52

De door politieke voorgangers veroorzaakte puinhoop als gevolg van slecht beleid en ontbrekende of gebrekkige uitvoering waar behalve natuur en milieu niet minder boeren en burger slachtoffer zijn geworden hoeft zij zich niet aan te trekken. Ze kan er alleen maar samen met boeren en burgers tezamen met verstandiger geworden andere partijen aan gaan werken er wat aan te gaan doen.

3 Reacties
Zandb
Zandb21 mrt. 2023 - 10:01

Piet Natuurlijk. Als de BBB niet aan de verwachtingen voldoet, dan ligt dat niet aan haar. Ook zij kan alleen maar 'samen tezamen' een beetje in de marge rommelen. Maar daar zitten de mensen die hun (laatste, want het zal toch wel een keer ophouden!) hoop vestigen op de BBB echt niet op te wachten. Dat de BBB een niet meer dan een 'normale partij' zal blijken te zijn. En die oproep "er wat aan te gaan doen" dat doet me denken aan die anekdote van die onderwijzer die aan een leerling vraagt: "Wat zit jij te doen". Waarop die zegt: "Mijn best, meneer".

LaBou
LaBou 21 mrt. 2023 - 15:25

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

LaBou
LaBou 21 mrt. 2023 - 22:28

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Radio-Head
Radio-Head21 mrt. 2023 - 6:33

Het is een verademing om te zien dat de BBB gelijk al een daad stelt om de door hun gewenste dialoog, zonder vooraf uit te sluiten, te bestempelen. Bijv. nu met formateurs die niet uit hun eigen partij komen, maar wel veelal politiek ervaren zijn. Denk dat dat de burger moed geeft, niet vanuit angst polariserende stront bijspuiten, maar heldere lucht scheppen, zodat er er weer vergezichten met een toekomst kunnen ontstaan, in plaats van het zogenaamde, "we moeten wel, want zie anders toch de mogelijke ravijnen en de hel en verdoemenis". Het is juist die taal die ons heel veel bagger heeft opgeleverd. Een strontbult waarin de mens is vervallen tot een aan tijd gebonden afval product. https://www.groene.nl/artikel/wij-zijn-slijtende-werkpaarden Want Boxer (Werkpaard uit de Animal Farm) "Napoleon is not always right".

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2023 - 10:14

Radio-Head Ik wil de pret niet bederven maar een uitspraak als: "Het is een verademing om te zien dat de BBB gelijk al een daad stelt om de door hun gewenste dialoog, zonder vooraf uit te sluiten, te bestempelen." doet wel heel sterk vermoeden dat de BBB geen oplossing heeft. Ik garandeer u dat dat de BBB, terecht, niet in dank zal worden afgenomen. En wat dat uitsluiten betreft. Kijk je kunt mensen en partijen uitsluiten. Dat lijkt mij niet heel lastig om daar een geschikte vorm voor te vinden. (Als een Hitler nou heel goede auto' maakt, zijn die dan niet goed omdat hij ze maakte?) Maar je kunt wel standpunten uitsluiten. Ik kan me heel goed voorstellen dat de BBB een PvdD zou willen uitsluiten, omdat die de veeteelt compleet weg wil werken. Ik zou het zelfs heel raar vinden, wanneer de BBB mee zou werken aan een mogelijkheid dat de PvdD haar doel kan bereiken.

Mathijsco
Mathijsco21 mrt. 2023 - 1:16

Niemand heeft verwachtingen. Dat is nou juist het hele eieren eten. Op tafel ligt gewoon het aloude oersaaie CDA-program met een andere kaft. Kennen we allemaal, is gewoon spruitjes lucht zonder gekke schoenen, hybride BMW 7-series en coffee to go's. Het is even een nationaal rustpunt na psychopaat Rutte. Even een rustpunt na de ontelbare schandalen, het nepotisme, het ongekende dedain, het liegen en het jagen op eigen burgers. Even een rustpunt, na de bizarre capriolen van Patrick Bateman van het FVD. Even een pauze van zo'n nare vent (want dat is het gewoon) Sjoerd Sjoerdsma. En last but not least is het even een pauze van die irritante wijsneusjes uit klas 3 van het Groenlinks-lyceum die aan de hand van Jesse! (Meester Jesse = VOC en plantage) op eeuwig durende excursie is in lalala-land.

1 Reactie
Zandb
Zandb21 mrt. 2023 - 10:21

Mathijsco Wat is dat voor onzin. Natuurlijk hebben mensen verwachtingen. Waarom stemmen ze anders op een partij of kiezen ze een vertegenwoordiger? Verder is het niet zo heel moeilijk om beledigende omschrijvingen (wel knap gevonden overigens) te verzinnen voor wie dan ook. Van Roosmalen is er bekend en groot mee geworden. Misschien lukt het u ook om er een boterham mee te verdienen.

Kilted
Kilted21 mrt. 2023 - 0:14

Een plaatje kan soms meer zeggen dan 1000 woorden, maar dit dacht ik ook gelijk. Oké, en nu waarmaken! Want dit is meer een stem tegen Rutte e.a. dan een stem vóór BBB. Dat kan zich vrij makkelijk gaan wreken... Nou ja, we gaan het zien