Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe trend: quiet quitting

  •  
31-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1392 keer bekeken
  •  
q

Meer over:

quiet quitting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman31 aug. 2022 - 19:25

Of liefst nog minder, ik laat me er komend jaar met een vaststellingsovereenkomst uitbonjouren, dan nog 2 jaar WW en dan pensioen, hoezo vroegpensioen is kostbaar?

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens1 sep. 2022 - 2:45

@Doomsdayshaman Met quiet quitting heeft dit niks te maken. Al gun ik je natuurlijk jouw eigen interpretatie van deze term (op zich wel grappig). Overigens geschiedt een vaststellingsovereenkomst meestal op voorstel van een werkgever, die de werknemer kwijt wil. Hopelijk in jouw geval niet.

Vervatte
Vervatte31 aug. 2022 - 18:49

Tja...een direct gevolg dat niet wordt gedaan wat voor handen ligt en iedereen kan bedenken en uitvoeren op de werkvloer, maar dat eerst de manager en diens manager het via een projectplan en een aantal slimme mensen op de werkvloer brengt en alsnog het eerste plan van de werknemer wordt uitgevoerd. Zelfde effect, alleen kost en duurt vele malen meer/langer. Dus denkt de man of vrouw; ik kan beter doen wat van mij verlangd wordt. Extra input levert toch niks op. Een goed voorbeeld is de hele aardbevingsproblematiek in Groningen. Deze heeft aan alle juridische en bureaucratische rompslomp al een veelvoud gekost dan wanneer er direct was uitbetaald. On top of that ook nog een parlementaire enquête, waaruit een dik boekwerk komt, dit wordt feestelijk overhandigt en verdwijnt in de KB.