Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe Poolse wet

  •  
02-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_0124

Meer over:

cartoon, polen, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

BakkerGerard
BakkerGerard2 feb. 2018 - 19:36

Het waren geen Poolse concentratiekampen, maar Duitse op Pools grondgebied. Anders beweren is dom, maar omdat nu in een wet vast te leggen is belachelijk. Geldt overigens ook voor holocaustontkenning. Ook dom om dat te zeggen, maar het moet niet verboden zijn.

2 Reacties
DeRedeMist
DeRedeMist4 feb. 2018 - 10:47

Je ziet over het hoofd dat de wet verbiedt om te spreken van Poolse oorlogsmisdaden, en dat vele mensen in de Duitse concentratiekampen op Pools grondgebied tussen aankomst en vermoord worden geen enkele Duitse functionaris maar uitsluitend Poolse tegenkwamen.

hminkema
hminkema5 feb. 2018 - 22:01

Wat drijft 'DeRedeMist' tot het verspreiden van zulke leugens? Het is precies dit soort laster - op geen enkel feit gebaseerd - dat de Polen bracht tot het laten passeren van die (op zich idiote) wet. Met het doel daarvan ben ik het eens, met het middel niet. 'DeRedeMist', wie beweert moet bewijzen. Wie zo'n scherpe aanklacht doet, moet helemaal bewijzen. Een stemmetje binnenin mij zegt dat jij dat niet gaat doen, maar blijft zwijgen.