Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nieuwe huisarts krijgt geen kans'

  •  
09-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Landelijke Huisartsen Vereniging bepaalt waar een huisarts zich mag vestigen... NMa legt boete van bijna 8 miljoen euro op
Kartelwaakhond NMa heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een boete van bijna acht miljoen euro opgelegd. Volgens de NMa bemoeit de LVH zich te veel met of en waar een huisarts zich mag vestigen. Dat meldt onder meer NRC.
Leden van de LHV wordt geadviseerd alleen nieuwe huisartsen toe te laten in hun gemeente als reeds gevestigde huisartsen daarmee akkoord gaan. Een nieuwe arts heeft hierdoor geen eerlijke kans. Ook wordt patiënten en zorgverzekeraars meer keus ontnomen.
De LVH heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de boete van 7,7 miljoen euro. In een verklaring stellen zij:
Wij herkennen ons helemaal niet in het beeld dat de NMa schetst en zijn het dan ook volstrekt oneens met de conclusies. Wij zijn er voorstander van dat een huisarts zich kan vestigen op elke plek die hij wenst […] We zien de uitkomst van de beroepsprocedure met vertrouwen tegemoet.
Volgens NMa bestuurslid Henk Don is de LVH in 2001 al gewaarschuwd dat het verboden is om de vestigingsmogelijkheden voor huisartsen te beperken.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.