Joop

Nieuwe hit voor Thierry Baudet: 'Kan de microfoon aan?'

  •    •  
25-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
In het satirische programma De Kwis speciale aandacht voor het optreden van Thierry Baudet op verkiezingsavond. De Amsterdammer was wel erg, erg blij. Niet iedereen zag meteen het lijntje tussen zijn vreugde en het toch teleurstellende resultaat van slechts twee zetels (later bleken het er drie) in de gemeenteraad. Het team van De Kwis heeft echter ook een fijne neus en zag in de uitzinnige politicus een nieuwe hit: Mag De Microfoon Aan. Te zien vanaf 23:50 of in de clip hieronder
Het originele AT5-fragment van de extatische Baudet:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 mrt. 2018 - 15:22

Het lijkt wel een 'trekpop', waarvan de knieën ook altijd wat te hoog worden opgetrokken. Benieuwd wie daarboven aan de touwtjes trekt!

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard26 mrt. 2018 - 11:55

... maar geen middel om het verschil te maken. .

geyanggsr.
geyanggsr.26 mrt. 2018 - 1:48

Hoe kan het toch dat de zetel waarmee BIJ1 de Amsterdamse gemeenteraad betreedt, wat inderdaad een knappe prestatie is, als succes wordt bejubeld, terwijl de drie zetels waarmee FvD haar intrede doet minzaam als afgang wordt betiteld? Je kunt van FvD vinden wat je vindt, maar gezien de demografische samenstelling van Amsterdam en het politieke klimaat dat die stad al decennia in haar geep heeft, is de start met drie zetels niets minder dan spectaculair goed te noemen. En goed nieuws bovendien, maar dat terzijde.

2 Reacties
bako2
bako226 mrt. 2018 - 10:13

Tja, als je met je grote bek roept dat je er 8 tot 10 gaat wegslepen, dan is 3 best een afgang.

geyanggsr.
geyanggsr.26 mrt. 2018 - 11:51

Dat heet ambitie. En los van de verwachting die de man zelf wellicht had, blijft het feitelijk een prachtig resultaat, verre van een afgang. Een afgang is als je partij gemarginaliseerd wordt en je spreekt van "een gemengd beeld". Een afgang is als je dramatisch veel verliest en het tracht te verkopen als "zilver, een podiumplaats". Een afgang is dat links tegen beter weten in blijft hopen dat het electoraat dat ooit op grond van oprechte solidariteit haar stem gaf, dat in de toekomst weer gaat doen. Dat een stevig sociaal-democratisch fundament achteloos en straffeloos kan worden ingeruild voor een idioot naieve open-grenzen-cultuur, peperdure eurocratische utopieen en een volkomen doorgeslagen social-justice-fatsoensrakkerij.

Geert6
Geert625 mrt. 2018 - 18:03

We willen toch authentieke politici? Geen dertien in een dozijn? Nou dan.

3 Reacties
bako2
bako226 mrt. 2018 - 10:13

Klinkt als.....

Sonic2
Sonic226 mrt. 2018 - 16:00

Baudet is hartstikke nep. De theatrale gebaren en de theatrale uitdrukkingen. Die zijn 100 procent fake en 100 procent geacteerd en bedoeld om de media te vinden en aandacht te trekken. Je ziet het in 1 filmpje heel goed. https://www.youtube.com/watch?v=I4rzw_Q0lTw Rond 0:10 ongeveer. Als je de reactie ziet op Rutte en Dijkhoff. Compleet fake en compleet afgestemd op de camera. De hele lichaamstaal. De mimiek. Echt onvoorstelbaar fake en geacteerd. Dat had hij nooit gedaan als er geen camera op stond. De uitspraken, de toon hoogte en al die theatrale gebaartje. Het is allemaal gekunsteld en het is bedoeld om de media te halen. Dat jij zo onvoorstelbaar kritiekloos bent dat jij hier een authentiek persoon in ziet. Dat blijft erg opmerkelijk. Wilders is een ongekende lompe boer, maar in die zin wel authentiek. Baudet faket zijn zogenaamde fatsoenlijke houding. Het is een beetje Wilders light met zogenaamde intellectuele termen, zodat de achterban zich geen tokkie voelt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 mrt. 2018 - 12:34

@ Sonic (12:13u) - dat heb je uitstekend onder woorden gebracht. Ik denk aan een (uiteraard) Amerikaans fenomeen: cursussen 'empathetics'. Daarin leren adspirant-juristen, -psychologen, -psychiaters, -verpleegkundigen, -politici, en -bankiers (jawel) door middel van sluwe video-trainingen om te acteren dat zij zeer begaan zijn met hun cliënten. Ik zal eens kijken of La Baudet vóór zijn politieke 'carrière' voor enige tijd met onbekend doel in de VS geweest is.

Thuiszitter
Thuiszitter25 mrt. 2018 - 17:13

Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij Thierry , tuurlijk vatbaar voor satire en leuk gedaan. Ga ook maar eens met mijn neus in de lavendelzak hangen schijnbaar geeft je dat onuitputtelijke energie .

1 Reactie
Sonic2
Sonic226 mrt. 2018 - 16:04

Er staat een camera bij en Baudet loopt dan te dansen. Niet in een achteraf plek. Niet tussen de mensen, maar op een plek dat het aandacht trekt. Dat is namelijk wat Baudet WEL goed kan. Een heleboel aandacht trekken. Dit filmpje moet een wake up call zijn voor VVD en CDA. Als je met Baudet in zee gaat dan krijg je dit soort overloos geprofileer. Alles wat fout gaat zal op VVD of CDA worden afgeschoven. Alles wat goed gaat, komt door de messias. Althans een bijzonder onwetend deel van Nederland vindt Baudet de messias. Baudet vindt vooral Baudet erg interessant en het is te hopen dat bestuurlijk rechts dat eens op waarde weet te schatten. Laat je nooit afhankelijk maken van dit soort narcisten. Narcisten zitten er altijd voor zichzelf.

mjensen
mjensen25 mrt. 2018 - 14:45

De parodie mist de cringe factor van het origineel.

Truus Boterkoek
Truus Boterkoek25 mrt. 2018 - 13:59

Ik vind het origineel leuker!

Absconditus
Absconditus25 mrt. 2018 - 13:44

Volgens mij heeft hij wat anders gesnoven dan lavendel.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin25 mrt. 2018 - 16:12

@ Absconditus - is ook mijn indruk. Simson-solutie? Bison Kit? Lachgas? Nootmuskaat? O wacht, daar was nóg iets...

Absconditus
Absconditus25 mrt. 2018 - 19:29

@Cliff Snuiftabak? Uit een zilveren doosje dat aan Frederik de Grote van Pruisen behoorde. met de deuk van de Oostenrijkse kogel die daar tijdens de slag bij Leuthen op afketste. Denn unserer Thierry hat ja auch den Antimachiavel gelesen. En avant, messieurs! Hunde, wollt ihr ewig leben?

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 mrt. 2018 - 12:35

@ Absconditus - je hebt een brede glimlach bij me te voorschijn getoverd!

Robert Follon
Robert Follon25 mrt. 2018 - 12:38

[In het satirische programma De Kwis] Gelukkig wordt erbij vermeld dat het satire is. Had namelijk altijd de indruk dat ik naar een natuurprogramma zat te kijken.

Opa2
Opa225 mrt. 2018 - 11:45

3 zetels uit het niets met enorme tegenslagen met medewerkers. Ongeacht de qualiteit van het partijprogramma is dat een zeer goed resultaat. Dan zijn de grappen meer zure druiven dan vreugdekreten. Het is trouwens toch opvallend hoe slecht sommige (en allemaal uit dezelfde hoek) om kunnen gaan met hun verlies... (terwijl de meeste er toch wel wat ervaring in beginnen te krijgen)

5 Reacties
vdbemt
vdbemt25 mrt. 2018 - 14:38

Wat ik heel zuur vind, is dat er mensen in onze beschaving zijn, die zich door deze malloot laten misleiden.

Henri Zwols
Henri Zwols25 mrt. 2018 - 15:27

Niet uit het niets. Er staat een landelijke partij achter met zetels in de tweede kamer (namelijk de partij van die dansende man) De enorme tegenslagen was 1 in opspraak geraakte nummer 2 op de lijst. Zo erg was dat ook niet want Annabel trekt toch de meeste aandacht. En dan heeft de nieuwe partij ook nog enorm veel aandacht gekregen in de media. Ik vind 3 zetels tegenvallen. En dit filmpje is gewoon grappig.

Sonic2
Sonic225 mrt. 2018 - 17:07

Het toppunt van in een bubbel leven. Dat zijn FvD'ers. Denk je serieus dat er ook maar 1 links iemand is die zich druk maakt over FvD? Die zijn veel te blij dat Baudet zetels van VVD en PVV af pakt. En ook iets van het CDA trouwens. Alleen al op basis van dit soort compleet idioot gedrag is Baudet volledig ongeschikt als premier. Stel je voor dat Klaver of Pechtold zo idioot had gedaan. Dan waren ze door Geenstijl en de rechtse media helemaal af gefakkeld. Baudet kan geen organisatie leiden. Hij kan geen debat voeren. Zijn programma is volledig onuitvoerbaar. Over een paar jaar kruipt u naar mij toe om uw excuses aan te bieden dat u deze charlatan gesteund heeft. Dat zouden tenminste alle FvD'ers moeten doen. Hun excuus alvast aanbieden voor de puinzooi die deze oplichter gaat aanrichten. Het falen van Wilders erkennen. Daar zijn ze te laf voor. Misschien kunnen ze dat met het toekomstige falen van Baudet doen. En Henri heeft je al gecorrigeerd. Tegenvallend resultaat. Het zure zit bij radicaal rechts. Die maar blijft klagen over de winst van GL in Amsterdam en Utrecht. Enorm zielig. Als een rechtse partij de grootste is dan heeft het volk gesproken en moet er naar geluisterd worden. Als GL de grootste wordt regent het haat. Om maar over D66 nog maar te zwijgen. In plaats van kiezers die anders denken altijd maar weer voor dom uit te maken. In plaats van gewoon eens normaal accepteren dat de VVD landelijk de grootste is. En dat links dat in veel plekken in het land is. Gewoon eens erkennen. Gewoon eens erkennen dat er mensen zijn die er anders over denken. Dik 2,3 miljoen mensen hebben VVD gestemd en PVV en FvD komen met niets anders als gezeik op de grootste partij. Accepteer het gewoon eens en erken eens dat de PVV en ook FvD verpletterend verslagen is door de VVD. Net als Le Pen historisch is weg gevaagd door Macron. Ook iets wat radicaal rechts werkelijk overal weg liegt. En maar janken straks als ze buitenspel. Terwijl ze overal tegen aan schoppen. Dan doe je het je zelf ook aan.

RobSon2
RobSon225 mrt. 2018 - 19:06

@Sonic... "Denk je serieus dat er ook maar 1 links iemand is die zich druk maakt over FvD?" Gezien het grote aantal artikelen dat er hier op joop aan het FvD gewijd wordt, denk ik dat het antwoord op jou vraag 'ja' moet zijn.

Sonic2
Sonic226 mrt. 2018 - 15:52

@ Robson FvD artikelen leveren goede clicks op, omdat de kritiekloze groupie achterban van Baudet overal mee leest en zich ook komt opdringen op linkse site. Je ziet ( behalve wat trollen) dat nooit andersom. Het is altijd een substantiële groep die zeer nadrukkelijk de politiek volgt en ook een zeer loyale groep aan Baudet. Ook reageren hier ( voor een linkse site) bovengemiddeld veel mensen die FvD stemmen. Een aantal links radicalen maakt zich druk over Baudet, maar een aantal linkse mensen heeft nogal de neiging de electorale potentie van radicaal rechts enorm te overdrijven. Las laatst iemand die Verdonk virtueel 40 zetels had toegedicht. Wilders werd ook 30 a 40 zetels toe bedeeld Het aantal kiezers voor FvD en PVV is al jaren stabiel. Het schommelt rond de 22 a 30 zetels van het electoraat. Behalve in wat leugenachtige peilingen. Die er natuurlijk ook belang bij hebben om partijen als de FvD/ PVV en SP groter te laten zijn als dat ze zijn. De VVD of het CDA die met 35 zetels de grootste is dat is niet meer spannend. PVV of FvD heel groot is wel nieuws en goed voor aandacht. Net als SP en 50 Plus.

Cave Canem
Cave Canem25 mrt. 2018 - 11:20

Het is in elk geval een serieuze poging van Baudet om Camiel Eurlings te verdringen van de eerste plaats waar het gaat om tenenkrommend paljasgedrag van politici.

vdbemt
vdbemt25 mrt. 2018 - 11:17

Geweldige act.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*25 mrt. 2018 - 10:35

Met slechts drie zetels in de Amsterdamse Raad, na zoveel landelijke mediaaandacht de laatste tijd, zelfs in al die zogenaamde kwaliteitskranten van Nederland, hebben GroenLinks en Denk samen met hun grote overwinning in bijna heel Nederland de wind uit zijn zeilen genomen, tenminste wel in de hoofdstad, op dit moment, gelukkig maar. Het zogenaamde *Thierry Baudet* politieke fenomeen van 2017/2018 blijkt achteraf toch een ontzettend grote luchtbel, hahaha!. :) Nu in de rest van Nederland nog graag wat betreft zijn nog veel te veel aantal virtuele zetels, die hopelijk zullen flink dalen, de komende drie jaren, op weg naar maart 2021. Een fijne dag!.

2 Reacties
punt2
punt226 mrt. 2018 - 8:32

Pagina's vol met artikelen over het "grote Kwaad"wat de FvD is, dat het bestreden dient te worden, optochten/protestdemonstraties in de stad (minder aanwezigen dan er stemmers op de FvD zijn geweest trouwens) Het "kwaad "mag niet in de raad!!! Halen ze drie zetels, stelt het ineens niets meer voor...... Dat is volgens mij toch echt drie keer meer dan de bedoeling van de protesten waren ...

bako2
bako226 mrt. 2018 - 10:17

@Rob Roy 26 maart 2018 at 10:32 Het “kwaad “mag niet in de raad!!! Halen ze drie zetels, stelt het ineens niets meer voor…… ROTFLMAO. Dat je het woord demoniseren niet gebruikt. Dat maakt je statement een stuk sterker.. LOL