Joop

Nieuwe corona-variant rukt op, geen reden tot bezorgdheid maar virus blijkt energieproductie organen langdurig aan te tasten

  •  
10-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51721 keer bekeken
  •  
ANP-444436764

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een nieuwe variant van het corona-virus bestempeld tot een "variant of interest" wat onder meer wil zeggen dat het gaat om een mutatie die extra in de gaten gehouden moet worden. De variant roept belangstelling op omdat deze besmettelijker is dan andere varianten.

Er zijn nu nog geen aanwijzingen dat de variant die de namen EG.5 en Eris draagt een extra bedreiging voor de volksgezondheid betekent maar er wordt wel verwacht dat de mutatie tot meer besmettingen gaat leiden. Eris waart nu onder meer rond in de VS, het VK en China. De WHO noemt het risico van de variant vooralsnog laag. In Nederland is volgens het RIVM wel sprake van een stijging in het aantal corona-besmettingen maar de cijfers blijven laag. Christina Pagel, een expert van het University College London stelt tegenover The Guardian dat er waarschijnlijk een golf besmettingen komt, met meer ziekenhuisopnames en longcovid-gevallen maar voorziet niet dat de mutatie harder zal toeslaan dan eerdere golven dit jaar. Ze wijst er op dat de afnemende vaccinatiegraad er wellicht toe leidt dat Eris later en heviger gaat pieken. Andere experts verwachten dat het aantal besmettingen fors gaat toenemen als de vakanties ten einde lopen.

Ondertussen is uit onderzoek duidelijk geworden dat het coronavirus, niet alleen deze variant. een aanslag pleegt op de energiehuishouding van besmette personen en de gevolgen daarvan langer duren dan verwacht. De longen weten zich snel te herstellen maar hart en andere organen soms niet. Dat draagt vermoedelijk bij aan de longcovid-klachten die een deel van de slachtoffers ervaren. 

NRC schrijft over de ontdekking van het effect op mitochondriën, die zorgen dat het lichaam van energie wordt voorzien :

Uit eerdere studies bleek al dat het coronavirus zich aan eiwitten van mitochondriën bindt. Het nieuwe onderzoek laat zien dat het virus nog dieper ingrijpt: het verstoort ook de productie van allerlei belangrijke stofwisselingseiwitten. Wetenschappers vermoeden dat de langdurige effecten van het virus op allerlei organen hiermee te maken hebben – de nieuwe studie versterkt die theorie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa10 aug. 2023 - 17:54

gaan ze weer lockdowns beginnen, denk je ?

EenMening3
EenMening310 aug. 2023 - 16:56

Het wordt weer tijd voor een jaarlijkse corona-booster voor 60-plussers en kwetsbare mensen, vergelijkbaar met de griepprik.

4 Reacties
Henk Jaspers
Henk Jaspers10 aug. 2023 - 18:17

ik begrijp werkelijk de hersens van sommigen niet. als je iets niet lekker vindt eet je het niet. maar ze laten zich wel injecteren met nano-particles die door je hersenvlies breken wat op latere termijn verhoogde kans op Alzheimer mogelijk veroorzaakt. wat een kuddegedoe. sterker nog, ik laat mij niet injecteren met shit welke ik niet ken. bovendien zijn al die vaccinaties niet eens Goedgekeurd. ze zijn Toegelaten! enorm groot verschil. bovendien zijn er steeds minder ouderen die een griepprik halen. reden, omdat het werkelijke griepvirus mogelijk tussentijds anders blijkt te zijn dan het afgezwakte virus in de vaccinatie, en er dus geen enkele baat bij is. u bent goed op de hoogte. zo goed op de hoogte zelfs, dat u zich met elke shit laat inspuiten. kan u zeggen, over mijn lijk. en weet u wat? ik leef ook nog. en vergeet niet, achter élke maatregel zit een bewuste achterliggende strategie. niet voor niks. dus zou zeggen, spuit u maar lekker door. ben zelf 64, en nog zo gezond als een vis. nu u nog. zooo domm. happy Alzheimer, en wie weet wat nog meer straks, want het blijft voorgoed in uw lichaam zitten. afgezwakt of niet, maar in andere vitale organen. net zoals bijv. aspartaam. de beruchte stof als vervanger voor zgn. 'suikervrij'. de zgn. 'Light'produkten. slaat zich voorgòed op in je lever, en komt er dus ook nòòit meer uit. en wordt letterlijk gewonnen uit Chemisch Afval. misschien leest u niet meer dan nieuws uit uw eigen dorp, maar wordt nou eens wakker beste man.

Henk Jaspers
Henk Jaspers10 aug. 2023 - 18:32

wat een onnozele onzin kraam je hier toch weer uit. lees toch eens verder dan je neus lang eens man, en verdiep je toch eens in Officiele medische Tegenpublicaties! bewijs genoeg. ja, inderdaad, een kòe laat zich inenten. weet toch niet wat voor shit erin zit. en dat doet het gross van het koeievolk hier ook. zou zeggen happy vaccinationday. zo uiterst onnozel, stom, en zonder hersens. ga je maar lekker inspuiten dan. god heeft ons geen tijd gegeven, dus dat komt ook wel. alleen ga niet klagen of kermen later van "had ik mij maar niet gevaccineerd 😭". eigen schuld, dikke bult dan. het allergrootste gif ooit wat er met spoed doorheen is gedrukt, en Zonder "Goedkeuring", maar slechts "toegelaten" is. LETTERLIJK! bel Pfizer, optie 1, en je hoort zèlf de Mededeling. Succes. maar laat je maar inspuiten, joh. gelukkig niet mijn lijf 🙈. lmao

EenMening3
EenMening311 aug. 2023 - 0:04

@Henk Jaspers Wat een heftige reactie! Je voelt je kennelijk aangesproken. Typisch een reactie van een complottheorieën-gelovige, een wappie, een samenzwever.

Gerygrr
Gerygrr11 aug. 2023 - 14:03

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/08/09/het-coronavirus-tast-nog-lang-de-energieproductie-in-organen-aan-a4171601 Nee, geen booster. Booster maakt weer nieuwe antistoffen en ook de ongewenste dus aan. Het is nodig de erfelijke factor op te sporen.