Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe buren begroeten homofoob Mike Pence met regenboogvlaggen

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-12-02 om 09.54.41
Twee weken nadat de acteurs en bezoekers van de immens succesvolle musical Hamilton hun onvrede met de aanstaande vicepresident kenbaar maakten, wordt Mike Pence opnieuw geconfronteerd met een vreedzame daad van verzet. Ditmaal in de wijk in Washington D.C. waar Pence een huis huurt tot zijn ambtswoning is opgeleverd. Daar hebben zijn nieuwe buren regenboogvlaggen aan de gevel van hun eigen huis gehangen, om de homofobe vicepresident in spé welkom te heten.
Pence heeft in het verleden niet onder stoelen of banken gestoken wat hij vindt van homoseksualiteit. Hij diende meerdere wetsvoorstellen in die de rechten van LHBT’ers ernstig beperkte. Ook draaide hij gezondheidszorg voor hiv-patiënten in zijn thuisstaat Indiana de nek om en verzette hij zich tegen de distributie van steriele injectienaalden, omdat dit volgens hem aanspoorde tot drugsgebruik. Pence ging zelfs zo ver dat hij een wet wilde indienen die het mogelijk maakte geld bestemd voor hiv-behandelingen in plaats daarvan te gebruiken voor homogenezingstherapie.
‘Dit protest is een van de manieren waarop hem kan laten zien dat ik het niet met hem eens ben,’ zegt Ilse Heintzen, een van de buurtbewoners. ‘Ik weet niet wat hij ervan vindt, maar ik hoop dat het hem helpt op andere gedachten te komen.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.