Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe belastingwet kost 65-plusser geld

  •  
02-04-2013
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
ANP-Weekers_euromunt300.jpg
Eenvoudiger fiscaal stelsel voordelig voor werkenden, nadelig voor ondernemer en laagst betaalde ... Kamer wil opheldering van staatssecretaris Weekers
Een hervorming van het belastingstelsel gaat gepensioneerden geld kosten. Ook ondernemers en de laagst betaalde werknemers zien hun netto-inkomen tot 180 euro per maand dalen. De maatregel zou het kabinet niets kost of opleveren, zo schrijft de Volkskrant dinsdagochtend. De Tweede Kamer vraagt staatssecretaris Weekers (Financiën) om opheldering.
De Volkskrant kreeg inzage in een loonstrookjesanalyse van staatssecretaris Weekers (Financiën). In deze analyse vergeleek de staatssecretaris de loonstrookjes van januari vorig jaar met die van januari dit jaar. Het verschil tussen beide maanden is de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL). Die wet zorgt ervoor dat voor de heffing van alle belastingen en premies voortaan dezelfde grondslag wordt gebruikt, het zogeheten loonbegrip.
Voor veel mensen pakt de vereenvoudiging van het belastingstelsel voordelig uit. Werkenden met een bruto maandinkomen boven de 2.000 euro gaan er iets, maximaal 38 euro per maand, op vooruit, zo blijkt uit de analyse van Weekers.
Voor de gevolgen voor gepensioneerde werd eerder al gewaarschuwd door de pensioenfondsen. Die berekenden dat door de nieuwe belastingwet het aanvullende pensioen tot bijna zes procent lager kan uitvallen. Reden voor de partij 50Plus en de PVV om er bij de staatssecretaris op aan de dringen dat de gevolgen van de WUL nader zou worden onderzocht. De staatssecretaris maakte daarop de analyse van de loonstrookjes.
Daaruit blijkt dat gepensioneerden er in euro’s maximaal 81 euro per maand op achteruit gaan, schrijft de Volkskrant. Omdat Weekers naar het totaal inkomen kijkt, AOW plus aanvullend pensioen, is dit percentueel minder dat de zes procent waar de pensioenfondsen voor waarschuwden. 65-plussers met een bruto-inkomen van 3.000 euro krijgen verhoudingsgewijs de grootste tik: hun netto inkomen daalt bijna 3 procent.
Henk Krol, fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer, reageert:
Op ons meldpunt kregen we meldingen van 6 tot 11 procent achteruitgang. Dus dat lijkt mee te vallen. Wel blijkt uit de cijfers van Weekers dat de kloof tussen werkenden en gepensioneerden nog groter wordt. Een werkende met een modaal inkomen gaat er 1,3 procent op vooruit, een gepensioneerde 2,2 procent op achteruit.
Kamer De Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Weekers. De SP en PVV willen dat Weekers direct gepensioneerden gaat compenseren voor hun koopkrachtverlies. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is verontwaardigd omdat de Kamer al eerder naar de gevolgen van de wet heeft gevraagd maar nog geen informatie heeft gekregen.
Ook PvdA-Kamerlid Ed Groot stelt dat de wet “op een klungelige manier” is ingevoerd en dat nu snel mogelijk duidelijk moet worden wat de effecten zijn van de WUL. Groot wil echter nog niet zeggen of hij compensatiemaatregelen zal eisen van Weekers.
Coalitiegenoot VVD wil wachten op de presentatie van Weekers, zodat in mei of juni in de Kamer gedebatteerd kan worden over de fiscale wet. Bovendien is het nog maar de vraag of er geld is voor compensatiemaatregelen, aldus VVD-Kamerlid Helma Neppérus.
Oppositiepartijen SP en PVV menen dat er meteen iets gedaan moet worden. Ook GroenLinks dringt aan op compensatie.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (53)

lembeck
lembeck2 apr. 2013 - 9:46

Ouderen, minimumloners en kleine bedrijfjes, zoals ZZP-ers of mensen met een winkeltje? En dat konden ze niet van te voren berekenen? Daar geloof ik dus niets van. Moedwillig lage inkomens verder verarmen en daar vallen ook nog veel ouderen onder, omdat niet alle ouderen 'rijk' zijn. Tamelijk walgelijk.

Bouwman2
Bouwman22 apr. 2013 - 9:46

Als deze wet fiscaal neutraal is en ouderen inleveren dan moet het haast wel zo zijn dat werkenden door hen gesubsidieerd worden. Jarenlang is er in gehamerd dat het precies andersom zou zijn: juist ouderen hebben zich verrijkt ten koste van de werkenden. Stel dat waar is, is het dan zo dat afpakken van de rijken geen stelen meer is ?

stien2
stien22 apr. 2013 - 9:46

De berichtgeving, ook deze van Joop, wekt de indruk dat er iets nieuws boven tafel is gekomen. Dat is niet het geval. De verlaging is al in januari ingegaan. Toen is dit massaal gemeld door mensen met een (laag) pensioenen. Vervolgens hebben regering en partijen gewoon ontkend dat het waar was, onder andere de PvdA. Ze doen alsof de mensen maar wat roepen. Maar op een inkomen van minder dan 1200 euro is een verlaging met 60 euro toch echt meer dan 5 procent en niet te negeren.

joão76
joão762 apr. 2013 - 9:46

Ik lees weer eens niets over de parttimers die er ook op achteruit zijn gegaan. Moet er dan eerst een partij voor deeltijdwerkenden zijn vooraleer de media aan deze groep mensen aandacht besteedt!?

Simbro
Simbro2 apr. 2013 - 9:46

Zoals hieronder ook al gemeld, is dit totaal geen nieuws. DeVolkskrant gaf op 23 januari al een staatje van de effecten op de aanvullende pensioenen. Als gevolg van de belastingwijziging hebben veel gepensioneerden in januari deze verlaging van hun pensioen al gemerkt en het is de belangrijkste oorzaak van de snelle opkomst van de 50Plus partij van Henk Krol. Deze man is door de media vaak weggezet als een leugenaar wat betreft de inkomensachteruitgang van ouderen, maar nu blijkt dat hij het steeds bij het rechte eind heeft gehad. Nieuw is, dat de maatregel budgetneutraal is, zodat er niet eens ingeleverd is voor bezuinigingen maar om de werkenden te spekken. Dit is extra schrijnend, gepensioneerden zijn namelijk ex-werkenden, dat schijnt men te willen vergeten. Hopelijk leidt deze onrechtvaardige maatregel tot een verdere aanwas van 50Plus, als opnieuw de gevestigde partijen het laten afweten. Hup Krol!

Drentenier44
Drentenier442 apr. 2013 - 9:46

oeps

Bouwman2
Bouwman22 apr. 2013 - 9:46

Deze vereenvoudiging past natuurlijk wel bij de Partij voor de Arbeid.

GingerTed
GingerTed2 apr. 2013 - 9:46

Wat de meesten terecht denken maar niet zeggen: Boeieh, of zelfs Prima!

groteherman
groteherman2 apr. 2013 - 9:46

@ Hilde Ik had laatst nog iemand die aan zijn neus geopereerd wilde worden. Ik zei: "Da's goed, maar het blijft een gok." In dat licht zie ook jouw tanden. Eén slecht gebit is een mooi offer voor het welzijn van een natie.

groteherman
groteherman2 apr. 2013 - 9:46

@ Richard Kamp. Ja, da's helder. Dat weet 99,9% van de bevolking. Open deurtje. Wat ga je doen?

groteherman
groteherman2 apr. 2013 - 9:46

@ Jens Bos Niet bemesten? Een stukje verdord gras doet de waarde van haar villa met 10% dalen. Weet je hoeveel dat is?

groteherman
groteherman2 apr. 2013 - 9:46

@ Nico de Ligt Kiezersbedrog. Daar heb ik ook wel eens iets over geschreven met een duidelijke cata hoe dingen zouden kunnen gaan. Google op "Diversity solved" .......het slot van een drieluik.

Charta46
Charta462 apr. 2013 - 9:46

Op vragen uit de 2e Kamer gaf staatssecretaris Weekers van de VVD de volgende verklaring. Tsja, de ene keer win je wat en de volgende keer verlies je wat. Ik vrees dat de man ze niet allemaal op een rijtje heeft en denkt dat hij bij de Staatsloterij werkt. Wegwezen dus.

insignia
insignia2 apr. 2013 - 9:46

Kijk als je de bijdragen hieronder door leest dan weet je waar de centen van de ouderen terecht komen, juist ja bij de kortekazen die in allerlei fora hun nood hebben geklaagd. Voor die lui wordt goed gezorgd hoor. Met dank aan de heersende klasse.

Xoral
Xoral2 apr. 2013 - 9:46

De zoveelste revolutionaire verandering die wordt doorgedrukt. De sp en pvv en 50plus hoeven niets te doen om aan zetels te komen. Zo werkt politiek, alle partijen helpen er een aan meerderheid (wie van de drie zal het gaan worden, 50plus, sp of pvv? of wordt de kiezer op tijd wakker en doorziet dit hele politiek spel?

RadiusLuns
RadiusLuns2 apr. 2013 - 9:46

Dit is het Kabinet van List en Bedrog. Hoeveel verkiezingsbeloften heeft dit a-sociale Kabinet al niet gebroken? Ik ga ze niet meer opsommen, maar dat ook Samson en die zalvend sprekende Asscher zich laten inpakken door Rutte is het bewijs dat ze gewone opportunisten zijn, die tegen elke prijs willen regeren. Hun principes tellen niet meer. Het zijn laffe salonsocialisten geworden en het verlies bij de volgende verkiezingen zal rampzalig voor de PvdA zijn. Ik ken in mijn omgeving geen enkele oudere meer, die ook maar iets van deze verraders wil weten en daar zijn veel mensen bij die 50 jaar op hun partij gestemd heeft, maar dat is definitief voorbij en ik kan ze geen ongelijk geven. Ook ik had aanvankelijk vertrouwen op een eerlijk en rechtvaardig beleid, maar Samson c.s. hebben zich verkocht aan dit destratreuse neo-liberale beleid van Rutte een zijn club. Gelukkig beginnen steeds meer echte liberalen in te zien dat het land en de economie door de oogkleppen van Rutte c.s. kapot bezuinigd wordt en dat geeft hoop op vervroegde verkiezingen, want dit Kabinet krijgt steeds meer politieke- en maatschappelijke weerstand en het draagvlak is bij de overgrote meerderheid van de Nederlanders verdwenen. En terecht! Samson en Asscher manipuleren aan de lopende band cijfers en statistieken, waaruit hun wanbeleid blijkt, maar dat zal ze nog meer opbreken, want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar super snel.

bruces
bruces2 apr. 2013 - 9:46

Uw partner heeft nog geen AOW, u krijgt volledige toeslag …. Bruto = € 1.472,56 Moet gewoon netto = € 1.472,56 worden, want het is een STAATSPENSIOEN. Bij aanvullende pensioenen ligt dat anders. Die komen wel in aanmerking voor bruto-netto.

steen15000
steen150002 apr. 2013 - 9:46

Een schrale troost.. Als het aan het CDA samen met de VVD had gelegen hadden we nu een "vlaktaks" ingevoerd gekregen. Het leed was niet te overzien geweest... Het klinkt zo rechtvaardig; iedereen eenzelfde percentage belastingen. Maar de inkomensdaling van de lager betaalde zou desastreus zijn geweest.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 apr. 2013 - 9:46

Het zal weer eens niet zo zijn. De kamer keurt een wijziging goed, dan blijkt dat de invoering van de wijziging consequenties heeft, en dan moeten er kamervragen komen. Kan men nu svp niet eens een keer vooraf nadenken?

2 Reacties
lembeck
lembeck2 apr. 2013 - 9:46

Nee. Alles wordt gezien als Hype denk ik. En het moet allemaal snel, snel en sneller. Dat is een recept voor schribarende fouten. ALS het fouten zijn.... , want dat vraag ik me echt ernstig af.

denmol
denmol2 apr. 2013 - 9:46

"De kamer keurt een wijziging goed," Ze doen dat vanwege fractiediscipline en zoals bekend leidt dit tot slaafse volgzaamheid aan het regeringsbeleid. Dat is paradoxaal aan wat parlementsleden eigenlijk zouden moeten doen en dat is de regering controleren maar er is een regeerakkoord waar men zich aan gebonden voelt.

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2013 - 9:46

Net als in de Volkskrant een uiterst misleidende kop en een uiterst merkwaardige focus. De nieuwe belastingwet kost namelijk in de eerste plaats de DGA geld.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn2 apr. 2013 - 9:46

Inderdaad, net als gepensioneerden heb ik 80 euro in de maand ingeleverd als DGA.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst12 apr. 2013 - 9:46

Deze nieuwe belastingwet is een goed voorbeeld van de snel achteruitkachelende kwaliteit van het bestuur. Wetgevers en bestuurders zijn blijkbaar niet meer goed in staat de gevolgen van hun maatregelen te voorzien. Of is het de paniek die je op den duur bevant als het kaartenhuis groot begint te worden?

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten2 apr. 2013 - 9:46

Beide.

dlagewaa
dlagewaa2 apr. 2013 - 9:46

Beste Han. Het laat zich allemaal samenvatten in de term HAVO pretpakket. Oppervlakkige kennis en een volstrekt onvermogen tot abstract denken. Want laten we wel wezen. Dat de wet 'an sich' tot kostenverhoging zou leiden stond vast. Wat ook vast stond was dat werknemers geen last van de verhoging zouden hebben omdat ze zouden worden gecompenseerd middels een andere benadering van de werkgeversbijdrage. Dus hoe moeilijk is het dan om te bedenken (ik breng het even op HAVO pretpakket niveau) 1. De kosten gaan voor iedereen omhoog; 2. Tegenover die extra kosten komt voor werknemers een compensatie middels de werkgeversbijdrage; 3. Tegenover die extra kosten komt voor niet-werknemers NIETS; 4. Zodat mag worden geconcludeerd dat niet-werknemers extra kosten voor de kiezen krijgen. Wat ik nog zorgelijker vind dat het gebrek aan intellect in Tweede Kamer en Regering, is dat er ook de Eerste Kamer en de Raad van State niet aan de bel hebben getrokken.

denmol
denmol2 apr. 2013 - 9:46

"Wetgevers en bestuurders zijn blijkbaar niet meer goed in staat de gevolgen van hun maatregelen te voorzien." Blijkbaar vind ik een late vaststelling van iets dat sinds het aantreden van Rutte een al duidelijk was. Opvallend in deze consternatie is dat de PvdA hier vrolijk mee doorgaat en het beleid inclusief PVV inbreng met verve overneemt en uitvoert waarbij Asscher die op mij nogal doorgeslagen overkomt het voortouw neemt.

PopeyeKamper
PopeyeKamper2 apr. 2013 - 9:46

Pensioenen De oude Drees hield van de mensen en wilde hen een verzorgde oude dag toewensen Dus ontwierp hij de AOW En heel het land riep blij: Hoezee En zo werd er gezorgd voor de Oude van Dagen en het was er voor alle bevolkingslagen En als was dat inkomen niet zo heel erg groot je hoefde niet meer te werken tot aan je dood De rijkeren wilden het daar niet mee doen en spaarden verder voor een aanvullend pensioen De fondsen kregen daardoor meer centen in kas en uitbetalen hoefde men veel later pas Hee, dachten de fondsen, dit moet ook voor de gewone man zodat hij later wat ruimer rondkomen kan We regelen dat met zijn kleine salaris Hij zal er blij mee zijn als hij straks klaar is En zo spaarden de fondsen die centen erbij Vooruitzichten mooi en iedereen blij De pensioenfondsen spaarden en bulkten van 't geld Het beloofde heel wat, iedereen welgesteld Doch de regering greep ONS geld zonder ONS iets te zeggen en de fondsen begonnen fanatiek te beleggen En dit alles was helaas het begin En de plus in de pot werd een droevige min Directeuren en Commissarissen verzaakten hun plicht Want op ONS geld hield men geen zicht De pot raakte leeg, het overschot slinkt Na alle onderzoeken denk ik wel dat het STINKT Niemand krijgt boete, niemand krijgt straf Van HUN kapitaal gaat geen centje eraf Een beloninkje hier een gouden handdrukje daar Maar de pensioengerechtigde is zwaar de sigaar Inleveren Baby-Boomers, jullie zijn met te veel Dat ook zo velen betaald hebben is niet essentieel En ook de AOW leeftijd is veel te laag Al die vijfenzestigplussers zijn een vervelende plaag Dus pensioenen verlaagd, pensioenleeftijd verhoogd Want alle opgespaarde potten zijn bijna opgedroogd Wat er aan geld is verdwijnt naar Europa Dus pak je rollator en werken, opa!! Kom op partijen, heb geen harten van steen Kijk voor de verandering eens om je heen!! De oudere arbeiders mankeren wel wat Hebben soms kwalen, door hun arbeid gehad Daarbij, wie wil de oudere arbeider nog hebben? De man die zijn kracht met de jaren zag ebben! Moeten zij nu nog werkelijk solliciteren Van de pluche zittende dames en heren? Willem Drees kijkt droef op ons neer, het was toch geen spel? Maar met het beleggen leek het dat wel Zijn menslievende plan, het had zomaar gekund Maar de arbeider op leeftijd is zijn plan niet gegund. Dit is diep treurig! Maar is wel de waarheid. Wanneer mensen banken beroven gaan ze naar de gevangenis. Wanneer banken mensen beroven krijgen ze een bonus.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 apr. 2013 - 9:46

De oude Drees hield van de mensen en wilde hen een verzorgde oude dag toewensen Dus waarschuwde hij hen toen al gedwee Die pensioenleeftijd stap voor stap omhoog of de AOW door de plee

wvdstraat
wvdstraat2 apr. 2013 - 9:46

De incompetentie van de overheid begint absurde vormen aan te nemen. De 'vereenvoudiging' levert de staat niets op, maar heeft wel een boel werk gekost. Dus per saldo negatief. De toepassing blijkt denivellerend te werken. In hier sprake van stiekeme opzet? Op zich al zeer kwalijk, maar dan ook nog eens dom uitgevoerd. (Opvallend is verder dat de vvd er als de kippen bij is, om te roepen dat er waarschijnlijk geen geld om te repareren is.....). Een paar tientjes hier, een paar tientjes daar; door wanbeleid zullen velen binnenkort ten onder gaan. Ondertussen boeken de rijkeren hun vakanties....... Moeten belastingwetjes niet langs de Eerste Kamer? Anders heeft men een fraaie kans gemist. Bovendien moet men dan hoognodig rekenles krijgen, evenals het ministerie van financiën. Vooral dat laatste is dieptreurig.

2 Reacties
erikbos
erikbos2 apr. 2013 - 9:46

De toepassing blijkt denivellerend te werken. Dat valt wel de directeur/ grootaandeelhouder moet nog het meeste inleveren.

Jensbos
Jensbos2 apr. 2013 - 9:46

"(Opvallend is verder dat de vvd er als de kippen bij is, om te roepen dat er waarschijnlijk geen geld om te repareren is.....).:"" Tsja en die zorgpremie zaak kon wel teruggedraaid worden........

cormol
cormol2 apr. 2013 - 9:46

Ook PvdA-Kamerlid Ed Groot stelt dat de wet "op een klungelige manier" is ingevoerd en dat nu snel mogelijk duidelijk moet worden wat de effecten zijn van de WUL. Groot wil echter nog niet zeggen of hij compensatiemaatregelen zal eisen van Weekers. Dan heeft de heer Groot kennelijk zitten pitten toen hij voor het wetsontwerp stemde. De effecten waren toen al bekend en konden, uiteraard met kennis van zaken, op de achterkant van een sigarendoosje worden berekend. De heer Groot is de woordvoerder voor de PvdA bij belastingzaken en deze functie is kennelijk te hoog gegrepen voor deze voormalig FD-journalist. De ouderen, maar ook b.v. de wajongers zijn de dupe van deze incompetentie. Sinds 2011 leverde de laatste categorie in een AWBZ-instelling 10% in. http://tinyurl.com/c34mgm8

1 Reactie
annet25
annet252 apr. 2013 - 9:46

Deze maatregel is van het vorige kabinet: dus heeft de PvdA hier niets mee te maken. Even goed lezen.

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2013 - 9:46

kleine maatregel met massale vlucht van gedupeerden naar PVV en 50+ partijen , want bij de socialen krijg je klappen

1 Reactie
lembeck
lembeck2 apr. 2013 - 9:46

Welke socialen? Sinds wanneer is de V VD sociaal en sinds Samsom geïntroduceerd is bij de Bilderberggroep kan je de PvdA ook niet meer sociaal noemen, al staat dat nog wel in hun papieren of zo.

adrie2
adrie22 apr. 2013 - 9:46

Gek hé? De laagste belastingschijf procentueel verhogen zou dus niet ten koste gaan van de laagste inkomens? Beleidsmakers met hun riante inkomen kunnen zich kennelijk niet inleven in de situatie van mensen met weinig inkomen. Het inkomensdeel dat noodzakelijk is om fatsoenlijk aan de samenleving in Nederland deel te nemen zou nooit belast moeten zijn! De indirecte belastingen op eerste levensbehoeften, zoals energie e.d., zijn voor de laagste inkomens al erg genoeg.

2 Reacties
boeie
boeie2 apr. 2013 - 9:46

De belasting maatregel streepte weg tegen de ziektekosten bijdrage... Nu komt de aap uit de mouw, de mensen die jaren voordeel hadden van weinig betalen (militairen en ouderen) hebben er nu last van.

boeie
boeie2 apr. 2013 - 9:46

Tsja, ik heb (net als mijn vrouw) gelukkig nog een baan, en ik ben er door deze maatregel op vooruit gegaan. Was wat mij betreft niet nodig geweest, wij kunnen het wel missen.

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2013 - 9:46

Schandalig dat de ouderen weer gepakt worden bij mij is er ruim € 60 per maand afgegaan en ik heb nog maar een flex pensioen schande en nog eens schande. laten we met z`n allen de straat op gaan

1 Reactie
boeie
boeie2 apr. 2013 - 9:46

Met een spandoek: "Ik heb te weinig gespaard voor mijn pensioen en wil toch meer geld!"

groteherman
groteherman2 apr. 2013 - 9:46

Geniaal, de reacties op dit achterhaalde berichtje. Wederom zijn we getuige van reacties die slechts één ding bewijzen: We genereren minder geld dan we allemaal nodig schijnen te hebben, maar niemand wil er last van hebben. Wat zijn we in Nederland toch verworden toch een overgedemocratiseerd genootschap van verwende zieligerds. Ik schaam me om Nederlander te zijn. Mijn moeder van tachtig wordt dusdanig gekort dat ze niet eens meer geld heeft om haar gazon van 2500m2 volledig te bemesten. Voor de laatste 20m2 heeft ze geen geld. Kommer en kwel. En....er dreigt zelfs een situatie waarbij bijstandsgerechtigden geen auto meer kunnen rijden. Mijn hemel, tergende armoede. Dat kan toch allemaal niet? Kamervragen! Dat de DGA, die nog steeds bereid is de Nederlansche economie te sponsoren, het zwaarst gepakt wordt schijnt slechts weinigen op te vallen. Da's sneu. Nederland heeft geen realiteitsbesef meer.

2 Reacties
Jensbos
Jensbos2 apr. 2013 - 9:46

"Mijn moeder van tachtig wordt dusdanig gekort dat ze niet eens meer geld heeft om haar gazon van 2500m2 volledig te bemesten." Boft zij even..........(met die 2500m.), maar ze heeft er ongetwijfeld hard voor gewerkt, dus dat ook verdiend, dan maar niet bemesten.

Hathor2
Hathor22 apr. 2013 - 9:46

Nee Herman, het gaat om mijn nieuwe tanden. zijn gezicht verliezen (=zijn eer verliezen)

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2013 - 9:46

Je ziet wat een oen en aso deze Weekers is. Iemand met enige kennis van zaken en enig sociaal gevoel had van te voren een persbericht doen uitgaan. Net deze maand worden vele pensioenen verlaagd, nadat al een jaar of zeven die pensioenen niet aan prijsontwikkelingen zijn aangepast. En maar klagen over degenen die 50+ gaan stemmen.

1 Reactie
boeie
boeie2 apr. 2013 - 9:46

ik heb ook al een aantal jaar geen prijs inflatie correctie gehad, en ik ben nog lang niet gepensioneerd... Dat heet crisis...

[verwijderd]
[verwijderd]2 apr. 2013 - 9:46

di 02 april 2013 18:40 Met een spandoek: "Ik heb te weinig gespaard voor mijn pensioen en wil toch meer geld!" Onzin. De euro is de hoofdoorzaak. Vanwege die euro legt Brussel desastreuze bezuinigingen op, vanwege die euro is de rekenrente gezakt van rond vier tot een één procent, die rente is de hoofdoorzaak van de te lage dekkingsgraad. Vandaar het welvaartsverlies van gepensioneerden.

1 Reactie
itsme3
itsme32 apr. 2013 - 9:46

Ook onzin. Brussel legt die desastreuze bezuinigingen met op omdat met name het vorige kabinet (PVV, VVD en CDA) in zijn hoogmoed geëist heeft dat Brussel dat ging doen. En nu loopt Nederland in zijn eigen val. De rente is zo laag omdat de rente op staatsleningen in "veilige landen" zo laag is. Dit komt omdat beleggers hun geld niet meer in risicovollere landen willen stallen en ergens hun geld met hun geld naartoe moeten. Of dat de rekenrente een goed afspiegeling is het te verwachten rendement is een geheel andere vraag.

bEngel2
bEngel22 apr. 2013 - 9:46

Begin er maar eens mee om iedereen met een vermogen van meer dan 1 miljoen geen AOW meer uit te keren.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten2 apr. 2013 - 9:46

Sympathiek voorstel. Mogen we dan ook stoppen eraan mee te betalen en ons pensioen zelf te verzekeren? Heerlijk die keuzevrijheid. En als het mis gaat kunnen we i.i.g. niemand anders behalve ons zelf de schuld geven. Dat ligt nu, met die gedwongen winkelnering, wel even anders. Of niet dan?

vanessa2
vanessa22 apr. 2013 - 9:46

Een hoop gejammer van de bejaarden hier. Zijn dat niet de mensen die in de jaren negentig zo hard gejuicht hebben bij de rechtse onzin die de boel in het honderd liet lopen?

2 Reacties
lancelot2
lancelot22 apr. 2013 - 9:46

Toen was er PAARS, u weet wel een kabinet met o.a. de pvda.

JanB2
JanB22 apr. 2013 - 9:46

Zijn dat niet de mensen die in de jaren negentig zo hard gejuicht hebben bij de rechtse onzin die de boel in het honderd liet lopen? Nee. Het zijn de mensen die mede aan de basis van de huidige welvaart hebben gestaan, zich van uw (?) PvdA afkeerden toen die allerhande neoliberale onzin begon uit te kramen en vaak toen al aangaven dat het een grote puinhoop zou worden (waarvan akte (en denk niet dat het einde in zicht is, dit is pas het begin)).