Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe aangifte tegen PVV om campagnespotje

  •  
06-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
geert wilders
Via een zogenaamde artikel 12 procedure willen vijf maatschappelijke organisaties proberen Geert Wilders en zijn PVV alsnog voor de rechter te krijgen. Dit meldt RTV Rijnmond. Het gaat om vier islamitische koepelorganisaties en antidiscriminatiebureau RADAR. Aanleiding voor een nieuwe aangifte is een campagnefilmpje dat werd uitgezonden in de zendtijd voor Politieke Partijen in maart van dit jaar. In het spotje worden de woorden ‘islam is’ gevolgd door ‘geweld’ en ‘terreur.’ Aan het eind druipt bloed van de tekst.
Eerder zag de officier van justitie geen been in een rechtszaak. De redenering was toen dat belediging van een groep personen wél strafbaar is, en het beledigen van een geloof niet. Omdat de video volgens de officier van justitie op de islam als religie was gericht, kon van vervolging van Wilders geen sprake zijn. Volgens de vijf organisaties is de campagnespot echter ‘ontwrichtend voor de samenleving’ omdat het discriminerend is voor moslims. Het filmpje van de PVV staat hieronder:
Cc-foto: Oscar Brak

Meer over:

radar, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.