Joop

Nieuw: zwemmen met hoogtevrees

  •  
01-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
BRITAIN - ARCHITECTURE - DESIGN

© People swim in the Sky Pool - a transparent acrylic swimming pool bridge that is fixed between two apartment blocks - Embassy Gardens next to the new US Embassy in south-west London on June 1

Londenaren die op zoek waren naar verkoeling, konden terecht in de Sky Pool. Daar is wel wat lef voor nodig, want het bad is een doorzichtige kuip die op 35 meter hoogte tussen twee woontorens hangt. Het zicht is adembenemend: van de oevers van de Theems, tot de skyline van de stad, tot de straattegels recht onder het 25 meter lange bad.
Het bad hangt op de tiende verdieping tussen de wolkenkrabbers van het statige Nine Elms-appartementencomplex en is op 19 mei officieel geopend. Het is het eerste transparante zwembad dat op deze hoogte tussen twee gebouwen is geplaatst.
Video niet te zien? Klik hier.
Wie dapper genoeg is om in het bad te stappen, doet er goed aan niet eerst nog even te kijken wat er begin vorige maand gebeurde in de Chinese Piyan-bergen met een andere glazen constructie, in dit geval een brug. Daar blies een plots opgestoken harde wind een aantal van de glazen panelen weg, waarna een ongelukkige wandelaar 100 meter boven de afgrond bungelde.

Meer over:

kijk nou, zwemmen, londen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Frans Kwakman
Frans Kwakman3 jun. 2021 - 8:17

Eric, en dan die liften met uitzicht op de binnen- of buitenkant van een hoog gebouw. En dan die gondels in de bergen maar ooit was er ook een herdershond mee en die was nog veel banger dan ik. Heeft mij wel mijn angst doen verminderen.

Gualtero
Gualtero1 jun. 2021 - 21:45

Eitje ... Voor het echte werk moet je in Wales zijn. https://www.youtube.com/watch?v=ehX7gKaAL74

Eric Minnens
Eric Minnens1 jun. 2021 - 21:05

Ik sla glazen tegels in gebouwen of op pleinen, met doorzicht naar een lagere verdieping, bijv. een parkeergarage, altijd over. Terwijl ik er kindertjes gewoon op zie spelen en weet dat het onzin is. Mij niet gezien, voor geen twintig piek. Voor vijftig zou ik het misschien doen, maar dat heeft niemand mij nog geboden. Zo'n glazen zwembad zou ik eventueel willen doen voor vijfhonderd piek, al kan ik dat geld waarschijnlijk, na mijn dood, helaas niet meer uitgeven. Ook ben ik claustrofobisch en heb ik soms angst om levend begraven te worden. Voor de rest gaat het dacht ik wel goed met me, dank u.

WeesGeenKees
WeesGeenKees1 jun. 2021 - 18:14

En dan kan er dit gebeuren: https://www.youtube.com/watch?v=j0PIzcAy2Ik&t=168s

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland1 jun. 2021 - 16:18

grote hoogtes best eng maar zoiets totaal niet

JohnVKR
JohnVKR1 jun. 2021 - 14:47

Zou ook op de Kop van Zuid komen in Rotterdam, naast Hotel New York. Maar ik begreep dat ze dat onderdeel inmiddels wegens te hoge kosten hebben geschrapt.

Thuru
Thuru1 jun. 2021 - 14:36

zal vast wel veilig zijn. En met storm is het inderdaad handig om niet te zwemmen