Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw: zwemmen met hoogtevrees

  •  
01-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
BRITAIN - ARCHITECTURE - DESIGN

© People swim in the Sky Pool - a transparent acrylic swimming pool bridge that is fixed between two apartment blocks - Embassy Gardens next to the new US Embassy in south-west London on June 1

Londenaren die op zoek waren naar verkoeling, konden terecht in de Sky Pool. Daar is wel wat lef voor nodig, want het bad is een doorzichtige kuip die op 35 meter hoogte tussen twee woontorens hangt. Het zicht is adembenemend: van de oevers van de Theems, tot de skyline van de stad, tot de straattegels recht onder het 25 meter lange bad.
Het bad hangt op de tiende verdieping tussen de wolkenkrabbers van het statige Nine Elms-appartementencomplex en is op 19 mei officieel geopend. Het is het eerste transparante zwembad dat op deze hoogte tussen twee gebouwen is geplaatst.
Video niet te zien? Klik hier.
Wie dapper genoeg is om in het bad te stappen, doet er goed aan niet eerst nog even te kijken wat er begin vorige maand gebeurde in de Chinese Piyan-bergen met een andere glazen constructie, in dit geval een brug. Daar blies een plots opgestoken harde wind een aantal van de glazen panelen weg, waarna een ongelukkige wandelaar 100 meter boven de afgrond bungelde.

Meer over:

kijk nou, zwemmen, londen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.