Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw bloed bij NOS Sport

  •  
09-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1952 keer bekeken
  •  
Online1337sm

Meer over:

cartoon, nos sport
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (24)

Peterrr3
Peterrr310 mrt. 2023 - 21:28

@PVDB2, lees het verhaal in de Volkskrant zelf maar. Ik denk dat zelfs Johan Derksen met zijn oren klappert als hij hoort hoe ranzig de sfeer daar was en blijkbaar nog steeds is. https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2022/ben-je-vrouw-van-kleur-of-kom-je-van-buiten-dan-krijg-je-het-lastig-bij-nos-sport~v666007/?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1678474870

Rechtse   Bal
Rechtse Bal10 mrt. 2023 - 11:39

Voor degenen die zich vd domme houden, op de cartoon staat Johan Derksen. Presentator en muziekliefhebber. Graag gedaan.

2 Reacties
Peterrr3
Peterrr310 mrt. 2023 - 18:49

@PVDB2, er is niets mis mee dat jij Derksen een enorme lul vindt. Dan nog steeds moet je inzien dat het onzinnig is om hem te koppelen aan de misstanden binnen de NOS, omdat er nog nooit een klacht over Derksen naar buiten is gekomen over zijn handelwijze als leidinggevende.

Peterrr3
Peterrr310 mrt. 2023 - 21:26

Bovenstaande reactie van mij staat één post te hoog... excuses daarvoor.

Rens Dames
Rens Dames10 mrt. 2023 - 8:00

Deze reactie is verwijderd

6 Reacties
PVDB2
PVDB210 mrt. 2023 - 10:22

Misschien iets met een kaars en een dronken vrouw te maken Rens, of een racistische grap die deze persoon enkele jaren geleden maakte, of het ridiculiseren van een transgender. Ridiculisering van minderheden. Enkele voorbeelden van on camera (tv) grensoverschrijdend gedrag. Deze (extreem) rechtse "filosoof” die paar jaar geleden nog aanhanger was van de redder van de natie Baudet, daar na geliquideerd moest worden en nu weer aanhanger schijnt te zijn van de volgende populist Van de Plas.

Peterrr3
Peterrr310 mrt. 2023 - 12:13

@PVDB2, alleen jammer voor jou dat er nog nooit een oud-werknemer van Derksen een aanklacht tegen hem ingediend heeft. Hij kraamt vaak onzin uit, maar blijkbaar is hij meer integer dan de mensen die zich keurig voordoen, maar achter de schermen heel fout bezig zijn. Daarom is Derksen in deze cartoon een slechte keuze.

Zandb
Zandb10 mrt. 2023 - 14:04

Rens Volgens u is iets sneu en dat vind ik sneu.

Grijs gebied
Grijs gebied10 mrt. 2023 - 14:41

@PvdB "Misschien iets met een kaars en een dronken vrouw te maken Rens" Dat was een onzinverhaal. Uit de duim gezogen. Zonder slachtoffer is er niets gebeurt. " ridiculiseren van een transgender" Dat was Derksen helemaal niet. U beschuldigd nu iemand valselijk. "Ridiculisering van minderheden." Wie dan? Derksen heeft nog nooit een minderheid geridiculiseerd. Als u het over homo's heeft, roept u maar wat. Er zitten wekelijks homo's in de show en die hebben het erg naar hun zin. Het enige wat Derksen ooit heeft gezegd, is dat homo's eigenlijk gewoon uit de kast moeten komen en niet bang moeten zijn voor commentaren van anderen. Ja, hij heeft een hartgrondige hekel aan Simons van Bij1. Maar mag dat dan niet? Ook vindt hij dat het asielbeleid slecht is georganiseerd en dat je zo niet iedereen binnen kunt halen, met alle gevolgen van dien. Derksen is juist een van de weinige BN'ers die daadwerkelijk iets betekent voor minderheden. Zo heeft hij bijvoorbeeld meermaals de helft van zijn salaris geschonken aan goede doelen. Dat zie ik heel veel andere mensen die op dit vlak een grote broek aantrekken niet doen. Wellicht doet u er dus slim aan om eerst een enkele afleveringen te kijken, alvorens u een mening vormt over iemand. En niet klakkeloos de mening van een ander uitkramen.

PVDB2
PVDB210 mrt. 2023 - 16:46

@Peterrr3: mooi dat je doorhebt dat hij nogal onzin uitkraamt. Dat klopt zeker. Maar omdat er geen aanklachten zijn ingediend wil niet zeggen dat er niets is gebeurd. Dat je acties zoals met de kaars en dronken dame, de racistische grappen daarmee goed kan praten. @Grijs: volgens kan je het niet verkroppen dat je grote rechtse held wat kritiek krijgt. Het kan erger; er zijn al eens doodsbedreigingen gepleegd op mensen die kritiek hadden op deze praatjesmaker. Van de transseksueel was inderdaad Van de Gijp, een even triest figuur als de meelachende Derksen. Ik heb hem regelmatig over Marokkanen horen praten. Een minderheid. Generaliseerd. Voor de "gelovige" rechtse achterban. Het verhaal van de kaars, dan de afzwakking. Dat het niet waar zou zijn zou net zo erg zijn. Je normaliseert een bepaalde actie als deze. Dat hij een fantasie heeft is zeker zoals zijn voormalige grote held Baudet dat heeft, wie later weer kaltgestellt moest worden. Goed dat je hobby detective bent. Want er was geen slachtoffer. Zonder slachtoffer had hij dit niet kunnen doen. It takes two at least. Nee, als niemand zich aanmeldt, of niet het gebeuren weer op wil rakelen, dan wil dat nog niet zeggen dat het niet gebeurd is. Derksen is van waarde voor De Mol. En voor de enkele tonnen per jaar laat Derksen zich graag gebruiken. @ Rens; Bij de Voice liepen er wat rond die grensoverschrijdend gedag vertoonde. Waar heel wat slachtoffers op reageerde. Commercieel programma. Met wurgcontracten.

PVDB2
PVDB210 mrt. 2023 - 21:14

@Peterrr3: Dat ik Derksen een lul vind zijn woorden. Het zijn een stelletje dat met hun onzin en framing veel invloed op mensen die het format van programma niet begrijpen dat zich richt op het dommige, goedgelovige rechtse kijkerspubliek. Ze zitten niet in een redactie, dus kan je het niet bepalen of er misstanden waren. Bij de redactie weten ze, volgens Genee in de Wandelgangen ook wel dat ze krankjorum zijn en een stel idioten. Het gaat er om of meeste kijkers dat wel door hebben. Buiten dit programma is hij anders. Zeker als het om muziek gaat. Het draait om de centjes die hij van De Mol krijgt om buiten de gemeende onzin ook andere onzin uit te kramen. Ophef is aandacht, is nieuwgierigheid is kijkcijfers en reclame. Dat als leidinggevende, van als hoofdredacteur dan van VI niks bekend is omdat niemand iets van weet of kwijt wil.

Rens Dames
Rens Dames10 mrt. 2023 - 1:01

Deze reactie is verwijderd

7 Reacties
Zandb
Zandb10 mrt. 2023 - 14:09

Rens U zal vast wat anders bedoelen dan u beweert. Want er is geen sprake van dat programma's van de NOS en BNN/VARA "seksueel en anderszins vergaand grensoverschrijdend" zijn. Helaas kunt u, onder welke naam zich ook aandient, niet heel vaak precies onderwoorden brengen wat er in uw geest om gaat. (Tenminste, ik mag toch hopen dat dat het geval is!)

Grijs gebied
Grijs gebied10 mrt. 2023 - 14:50

@zand "Want er is geen sprake van dat programma's van de NOS en BNN/VARA "seksueel en anderszins vergaand grensoverschrijdend" zijn." Niet? Dan heeft u onder een steen geleefd. Ik ga het hier niet allemaal opnoemen, want dan wordt het waarschijnlijk niet geplaatst. aar er zijn voorbeelden te over. Feit is dat het niet kies is, om een individu (Derksen in dit geval) indirect te koppelen aan grensoverschrijdend gedrag van anderen. Dit is gewoon op de man spelen. Onterecht.

Jozias2
Jozias210 mrt. 2023 - 15:12

@zandb https://www.metronieuws.nl/entertainment/2022/01/tim-hofman-maakt-excuses-voor-eigen-vrouwonvriendelijke-opmerkingen-ik-schaam-me/

Peterrr3
Peterrr310 mrt. 2023 - 15:56

@Zandb, je zit hier toch echt mis met je reactie. Je kan heel veel zeggen over Derksen, maar vooralsnog is er - zover ik weet - nog nooit een klacht over hem ingediend door een oud-werknemer. Daarom is het zo raar en onterecht dat hij gekoppeld wordt aan de problemen op andere werkvloeren.

Zandb
Zandb11 mrt. 2023 - 7:35

Grijs Als u ook al niet zou begrijpen dat het hier gaat om wat er achter de schermen gebeurt en dat het dus niet om de inhoud van de, in dit geval sportprogramma's, gaat daar kan ik weinig meer aan doen dat ik doe.

Zandb
Zandb11 mrt. 2023 - 7:36

Jozias Het gaat hier niet om de inhoud van de programma's maar om wat er achter de schermen gebeurt.

Zandb
Zandb11 mrt. 2023 - 7:37

Peter Hoe komt u daar nou bij? Ik zeg helemaal niets over Derksen.

Jan Wijn
Jan Wijn9 mrt. 2023 - 23:43

Ik meen deze persoon te herkennen, maar ik weet niet zeker waarvan het had niet met sport van doen. Er was enige jaren geleden een drama serie over opstandige bejaarden, die hete dacht ik Herman Groen.

Peter1957
Peter19579 mrt. 2023 - 23:23

:-)

2 Reacties
Wir sind Pabst
Wir sind Pabst10 mrt. 2023 - 8:56

Wat wilt u nu zeggen?

onyxcumulus
onyxcumulus10 mrt. 2023 - 16:55

@Wir sind Pabst 10 mrt. 2023 - 9:56 ""Wat wilt u nu zeggen?"" Soms zegt een 😁 meer dan een overbodige vraag. En voor dat overbodig had ik eigenlijk een ander woord willen gebruiken. Dat heb ik maar niet gedaan omdat dat anders niet door de moderatie komt

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst9 mrt. 2023 - 20:17

Wie is die man?

2 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot10 mrt. 2023 - 6:52

Verlegen en onopvallende beleidsadviseur van extreemrechts in Nederland, toch?

Thuru
Thuru11 mrt. 2023 - 5:10

@willemdegroot Dit is natuurlijk onzin wat je zegt en dat weet jij ook wel. Of je die persoon wel of niet mag heeft daar niets mee te maken.