Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Niet nog meer Friese ziekenhuizen sluiten

  •  
28-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1632 keer bekeken
  •  
ziekenhuisheerenveen

In ziekenhuisnormen bestaat Nederland niet. Er is een Randstedelijk Nederland en een niet Randstedelijk Nederland.

De aankondiging dat de ziekenhuizen van Sneek en Heerenveen sluiten is niet te begrijpen. Kapitaalvernietiging. Eerder zijn de ziekenhuizen in Harlingen en Dokkum gesloten. Er wordt aangekondigd dat er nieuw ziekenhuis in Joure komt. Of dat vervangende ziekenhuis er komt is volgens mij de vraag. Bovendien is niet gegarandeerd dat het aantal ziekenhuisbedden van Sneek en Heerenveen gelijk blijft in het vervangende ziekenhuis. Zeker is dat met de aankondiging van de sluitingen, de afbraak in gang is gezet. Personeel zal naar zekerheid zoeken. Met de sluitingen is de bereikbaarheid van de zorg in Friesland weer verder weg voor de burgers.

Een vergelijking tussen Rotterdam en Friesland laat zien dat in Friesland de ziekenhuiszorg nu al veel verder weg ligt voor de burgers.

ziekenhuizenfriesland

Er kan tegengeworpen worden dat de Rotterdamse ziekenhuizen ook voor de omgeving zijn. Hetzelfde geldt overigens voor Friesland. De Noordoostpolder behoort tot het verzorgingsgebied.

In Heerlen kwam de bevolking in opstand bij plannen het ziekenhuis aldaar te sluiten. Het wordt tijd dat ook in Friesland de bewoners in verzet komen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.