Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Niet alleen Clinton schrijft geschiedenis, deze stuntvrouw doet je versteld staan

  •  
08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Het is voor het eerst in de wereldgeschiedenis dat een vrouw hoogstwaarschijnlijk de democratische nominatie voor het presidentschap van de Verenigde Staten zal ontvangen. Hillary Clinton heeft volgens Amerikaanse media de vereiste 2.383 gedelegeerden om het van Bernie Sanders te winnen. Zij is niet de enige vrouw in Amerika die deze maand barrières doorbreekt. De stuntvrouw Jessie Graff – ook wel ‘Wonder Woman’genoemd – verbreekt als eerste vrouw alle records in het populaire televisieprogramma ‘American Ninja Warrior’.
Graff werd in 2013 al bekend toen een filmpje van haar, als eerste vrouw in de finale, viral ging. Dit jaar overtreft zij alle verwachtingen door één van de moeilijkste parcours af te leggen, alsof het niets is. Met haar kracht en lenigheid inspireert zij jonge meisjes om in haar voetstappen te treden.
Hieronder een video over de overwinning van Clinton, waarin wordt teruggeblikt op de strijd van alle vrouwen van alle soorten en maten om gendergelijkheid en opgeroepen wordt om te blijven vechten om het doel te bereiken. En de kleine winsten te blijven vieren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.