Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Niemand durft Wilders aan te spreken op zijn engste agendapunt

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
9647 keer bekeken
  •  
wilders

NPO laat zich als een lammetje naar de slachtbank voeren.

Het is een PR-stunt van grote klasse. Met 13 jaar rechts beleid Nederland in vier crises tegelijkertijd storten en dan zorgen dat iedereen toch een grotere hekel krijgt aan links. Maar rechtse politici hoefden het dan ook niet alleen te doen. Vooral in de afgelopen tien jaar is het Nederlandse medialandschap steeds meer een spreekbuis geworden voor rechts populisme. Als Wilders zijn zin krijgt, wordt de NPO, waar deels nog ruimte is voor een tegengeluid, ook de nek om gedraaid.

Het interview van Mariëlle Tweebeeke met Wilders in Nieuwsuur was tenenkrommend. Waar andere politici, zoals Omtzigt, op het onredelijke af door haar werden bekritiseerd, werd Wilders met zijden handschoentjes aangepakt. De man die meer dan een miljoen islamitische Nederlanders hun grondwettelijke rechten wil ontzeggen, mocht een uur lang zijn redelijke gezicht laten zien. Alles om maar te voorkomen dat het volk denkt dat de NPO te links is.

Want nog steeds is het niet genoeg voor rechts Nederland. Met omroep ON heeft Baudet zijn eigen, door de NPO gefaciliteerde propagandakanaal en Powned mag op kosten van de belastingbetaler mensen die terecht bang zijn voor wetenschappelijke feiten over het klimaat belachelijk maken in kekke insta-reels. In de talkshows van WNL mogen rechtse politici die mensen in nood steevast dobbernegers of tsunami’s noemen hun dehumaniserende bagger uitbraken.

En het is niet zo dat er in de rest van de mainstream media geen plek is voor het rechtse geluid. De meest gelezen krant van Nederland, De Telegraaf, plaatst zes keer per week een opiniestuk dat ‘waarschuwt’ tegen Timmermans en ‘klimaatwaanzin’ en de jongens van Voetbal Inside doen schuddebuikend elke vorm van nuance af als linkse prietpraat. Vorige week verkneukelden onze gezellige tafelheren zich om het minst bekritiseerde maar misschien wel gevaarlijkste agendapunt van hun ‘Geertje,’: hij wil de hele NPO de nek om draaien.

Want dat is het plan van Wilders. Hij wil de makers van kritische onderzoeksjournalistiek als Zembla, Argos en Pointer naar huis sturen. Mariëlle Tweebeeke kan gaan breien. Elk krachtig tegengeluid wil hij tot zwijgen brengen, volgens de Orbán formule. Waar dat toe kan leiden, zagen we vorige week in de VS. Trump kan ongestoord roepen dat hij al het linkse ongedierte in de VS gaat uitroeien als hij aan de macht komt. Het tegengeluid bereikt de huiskamers van de meeste Amerikanen al niet meer: men kijkt naar een zender die iedereen die de mening van Trump niet deelt Marxist of communist noemt. Maar minstens net zo erg: ook in Nederland leidde zijn uitspraak nauwelijks tot verontruste reacties in de media.

Er zullen mensen zijn die zeggen dat Amerika geen Nederland is. Wij zijn een redelijk land, toch? Twintig jaar geleden dacht ik dat ook. Maar nu hebben we een premierskandidaat die heeft geroepen dat hij van een hele bevolkingsgroep minder, minder wil. Deze politicus wordt door de NPO met alle egards behandeld. Iets wat ik mij twintig jaar geleden niet kon voorstellen. Diezelfde NPO dreigt nu te worden vernietigd door het rechtse geluid waar ze zo graag ruimte aan bieden. En de NPO? Die laat zich als een lammetje naar de slachtbank voeren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (57)

Joost Spits
Joost Spits20 nov. 2023 - 22:02

- Weer dezelfde catastrofale fouten...- Wat zich begint af te tekenen, is een scenario van met inktzwarte wolken, als het gaat om internationale stabiliteit en vrede die steeds meer in gevaar komt en de instabiliteit mondiaal gestaag toeneemt: 1. Orban (nog niet zolang geleden herkozen door de Hongaren) 2. Slowakije (onlangs gekozen Robert Fico, pro-Poetin.) 3. Turkije ( Erdogan..het enfant terrible van de NAVO. Óók pas herkozen door de Turken, met nota bene 70% Turken uit Nederland! 4. Argentinië. (Javier Milei, een radicaal rechtsfiguur, die pro-Trump is.) 5. De Brexit kwam door het nationalisme. ...en ik kan nog wel even door gaan.....Polen... Ja, de juiste opmerkingen en vragen worden Wilders niet voorgelegd. Ik zou het wel weten!!... Wilders heeft banden met Le Pen, Philip de Winter en onlangs kwam Follow the Money erachter dat Wilders ook banden heeft met het  Russisch regime; welke hij heimelijk tracht te houden. Bovendien is bekend dat LePen geld heeft aangenomen van het Kremlin; ook Wilders weet dat, maar distantieert zich niet van LePen. Wilders opteert voor een Nexit, wil terug naar de gulden. ( zie link: https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1116095684820766725 ) Wilders is een groot gevaar voor de EU. Het nationalisme slaat wereldwijd toe. Hetzelfde nationalisme kwam op onder Hitler in 1921 NSDAP: NATIONAL Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei.

7 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 9:44

een groot gevaar voor de EU? Ik denk dat de EU daar Wilders of welke andere Nederlandse politicus niet voor nodig heeft. Ze kunnen (lees willen) niet eens het maandelijkse verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg oplossen. Als ze dat al niet kunnen, hoef je daar weinig hoop op te verwachten dat ze überhaupt een verbetering willen doorvoeren op tal van andere gebieden.

Paul Spijkers
Paul Spijkers21 nov. 2023 - 10:11

"Het nationalisme slaat wereldwijd toe." Je bent verwart. Dat soort landen bestaan niet meer in Europa. Dit is de balans tussen de staten van Europa die nu net steeds minder naties zijn en het Europeesche vrije markt project. Er is streeds minder nationalisme. Niet meer. De vergelijking is met de VS, waar de staten wat willen behouden en dus een stel mensen conservatief stemmen. De VS gaat ook nog steeds voor vrije markt verdragen die de lonen drukken en de rijke bedrijven internationaal maken inplaats dat ze iets willen terug geven an hun land.

DaanOuwens
DaanOuwens21 nov. 2023 - 12:01

@ IkHebAltijdOngelijk Jij schrijft: e kunnen (lees willen) niet eens het maandelijkse verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg oplossen. Dat is dan ook het directe gevolg van het Franse nationalisme. Dat kan je de EU dus niet verwijten.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 14:09

"Dat is dan ook het directe gevolg van het Franse nationalisme. Dat kan je de EU dus niet verwijten. " Jazeker wel. Zijn we één Europa of zijn we een vazalstaat van Frankrijk? Kennelijk zijn de Franse belangen dus groter dan de Europese, aldus de EU. Mag hoor, maar ga dan niet hoog van de toren blazen over Europa als je je eigen huis niet eens op orde wil brengen. Overigens verplicht niemand de EU-parlementariërs om elke maand naar Straatsburg af te reizen. Als ze echt dapper zijn dan zouden ze massaal in Brussel blijven. Als ze dat een paar keer doen, kijken hoe er dan gereageerd wordt. Dus de EU-parlementariërs kunnen zeker zelf hier iets aan doen. Alleen ze willen niet omdat ze kennelijk de ballen er niet voor hebben.

DaanOuwens
DaanOuwens21 nov. 2023 - 19:25

@ IkHebAltijdOngelijk Jij schrijft: Zijn we één Europa of zijn we een vazalstaat van Frankrijk? Mee we zijn niet een Europa. De EU is een samenwerking van individuele landen. Dus het nationalisme prevaleert sowieso. En daarom is de maandelijkse reis daar. Het gevolg van nationalisme.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 21:42

Oh als de Europa niet bestast, waarom hebben we dan een Eyropees parlement? En als dat Europese parlement zo Europagezind is, waar blijft hun actie dan? Ze hoeven zrlf niet mee te doen met het maandelijkse verhuiscircus. Niemand verplicht hen daartoe.

DaanOuwens
DaanOuwens22 nov. 2023 - 8:15

@ IkHebAltijdOngelijk Jij schrijft: waarom hebben we dan een Eyropees parlement? Om te zorgen dat er nog iets van een democratische toets is op het gezamenlijke beleid van de individuele europese landen. En: En als dat Europese parlement zo Europagezind is, waar blijft hun actie dan? In het Europees parlement zitten ook gewoon nationalistische partijen. Bovendien gaan de nationale regeringsleiders over dit soort vraagstukken. De EU is geen hoger overkoepelend orgaan dat individuele staten iets kan opleggen. Het hoogste orgaan van de landen in de EU is het nationale parlement. Die geven hun regeringen een mandaat om in de EU met andere regeringen afspraken te maken. Dit zou je toch allemaal zelf wel moeten weten.

Joost Spits
Joost Spits20 nov. 2023 - 22:01

(vervolg tekst) Nog niet lang geleden vierde we samen 75 jaar vrijheid in Europa. ( https://www.tweedewereldoorlog.nl/75-jaar-vrijheid/educatie/) Het nationalisme is het IK & ZIJ denken; Wilders doet niets anders. Hij refereert altijd aan Henk & Ingrid, het "opkomen" voor de gewone man in de straat die niet verder kijkt dan gelukkig te zijn als zijn eigen stoepje schoon is geveegd. Wilders doordringt de mensen er niet van dat mondiaal er voor diezelfde Henk & Ingrid zeer ernstige internationale gevaren op de loer liggen en dat internationale samenwerking zoals een krachtige EU en NAVO  onontbeerlijk is voor Vrede & Veiligheid. Gebrek aan die samenwerking was immers een voedingsbodem voor de wereldoorlogen... De EU zal een sterke partij moeten zijn en op eigen benen moeten staan, als de VS volgend jaar mogelijk met een nachtmerrie- scenario gaat stemmen op Trump, want Trump wil uit de NAVO en heeft lak aan de oorlog in Oekraïne. Republikeinen willen geen militaire steun meer financieren aan Oekraïne; Wilders is het daar mee eens. Trump staat volgens  laatste peilingen op 64% van de stemmen en dus voor op Biden die ergens boven de 40% blijft steken. ...De mens anno 2023, zonder enig historisch besef, dreigt af te glijden naar een nieuw wereldwijd conflict... Weer dezelfde catastrofale fouten...

Phantom3
Phantom320 nov. 2023 - 18:40

Ik zie hier zoveel stukken over waarom we níet op Wilders, VVD, BBB of NSC moeten stemmen. Met allemaal terechte punten. Maar ik denk dat we meer kiezers overhalen om links te stemmen als we ook vertellen waarom zouden we wél op Verenigd Links moeten stemmen. Dat mis ik heel erg. Positief opbouwende informatie over onze onze plannen om mensen te helpen. Dat gaat mensen eerder naar links laten bewegen.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 6:33

Het ontbreken van een positieve boodschap illustreert dat het huidige links vooral anti-rechts is geworden. Dat is ook te zien in de oproep om (weer) 'strategisch' te stemmen. We weten allemaal hoe dat in het verleden uitpakte.

DaanOuwens
DaanOuwens21 nov. 2023 - 12:06

@ IkHebAltijdOngelijk Jij schrijft: Het ontbreken van een positieve boodschap Het illustreert vooral dat jij geen idee hebt van het linkse verhaal. Op het gebied van het klimaatbeleid heeft links een positief verhaal. Dat jij dat niet beseft maakt duidelijk dat het niet jouw verhaal is. Het zou maf zijn als mensen met jouw rechtse denkbeelden een positief links verhaal zouden horen. Dan zou je je rechtse denkbeelden ter discussie willen stellen. Gezien je reacties en ook het grote aantal in deze discussie is dat helemaal geen optie voor jou. Dus jouw mening doet er niet toe. Overigens heeft de VVD geen verhaal. Het is een soort totale leegte. Geen ambitie, geen visie, geen verantwoordelijkheid nemen voor 13 jaar Rutte.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 14:15

"Op het gebied van het klimaatbeleid heeft links een positief verhaal." Werkelijk? Welk positief verhaal dan? Want ik zie vanuit links vooral niet dat positieve geluid naar voren komen.

DaanOuwens
DaanOuwens22 nov. 2023 - 8:17

@ IkHebAltijdOngelijk Jij schrijft: Werkelijk? Welk positief verhaal dan? Dit verhaal: https://groenlinkspvda.nl/standpunten/klimaat/ Had je ook zelf kunnen opzoeken. Zelf zeggen ze: Klimaatverandering is een grote uitdaging, maar samen kunnen we die aan. Daar zijn twee dingen voor nodig: ambitie en rechtvaardigheid. Want we moeten snel vooruit, maar dat lukt alleen als we het eerlijk doen. Kortom een positief verhaal. beetje dom dat je dit niet weet.

de passie preker
de passie preker20 nov. 2023 - 18:25

kritische onderzoeksjournalistiek als Zembla, Argos en Pointer is slechts een klein deel van het aanbod van de publieke omroep. Het overgrote deeltijd is hetzelfde platte vermaak dat de commerciële Omroepen al uitzenden. Een heel goed idee om dat hersenloze entertainment naar huis te sturen, en dat belastinggeld aan iets nuttigers te besteden.

Inzicht
Inzicht20 nov. 2023 - 17:33

Zijn engste standpunt is dat hij het heeft over een immigratieramp. De Nederlandse cultuur moet worden beschermd, maar is er sprake van een ramp? Vindt hij zijn eigen Hongaarse vrouw en zijn eigen Indonesische grootmoeder ook immigratierampen? Dat zou nog eens aan dhr. Wilders moeten worden gevraagd.

2 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers21 nov. 2023 - 10:12

De vraag is waar is de balans. Niet alles of niks.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 nov. 2023 - 16:15

Zolang de immi- en emigratie in evenwicht is is er niks aan het handje.

Ger Stoelties
Ger Stoelties20 nov. 2023 - 17:24

Deze reactie is verwijderd

5 Reacties
Push the sky away
Push the sky away20 nov. 2023 - 17:33

@Stoelties [ Religiekritiek (...) is toch geen grond mensen te diskwalificeren. ] Wel als die zogenaamde ' religiekritiek' weinig meer is dan vermomd racisme.

DaanOuwens
DaanOuwens22 nov. 2023 - 8:24

@ Ger Stoelties Jij schrijft: Religiekritiek als speerpunt, ook als het om de islam gaat in plaats van christendom, is toch geen grond mensen te diskwalificeren. Religiekritiek is een prima reden om mensen te diskwalificeren. Zeker als het om de islam gaat. Het is onzinnig en contra productief. Gelovigen zullen zelf hun geloof vorm moeten geven. Grotendeels op basis van eigen individueel inzicht. Kritiek van ongelovigen op iemands geloof is zinloos. Het enige dat ongelovigen kunnen doen is zorgen dat geloofsnormen van gelovigen niet aan hen wordt opgelegd. Zoals christenen in Nederland willen doen ten aanzien van abortus en euthanasie. Moslims doen dat niet. Het enige zinnige aandachtspunt ten aanzien van de islam is dat ervoor gezorgd moet worden dat conservatieve moslims Wat betekent lhbtqia+-ers ook accepteren. Net zoals christenen daarop aangesproken moeten worden. Religie kritiek is verder niet meer dan racisme en discriminatie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 nov. 2023 - 10:07

[Gelovigen zullen zelf hun geloof vorm moeten geven.] Absoluut, religie is dan ook geen vrijbrief voor vrouw en/of kind onvriendelijke praktijken, ook niet in eigen kring.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 nov. 2023 - 16:10

Blasfemie?

DaanOuwens
DaanOuwens22 nov. 2023 - 19:04

@ DanielleDefoe Geloof is ook geen vrijbrief. Ik vind wel dat mensen die bepaalde negatieve aspecten van een geloof voor lief nemen ook hun eigen verantwoordelijkheid hebben. En ik zie meer in het organiseren van adequate opvang voor mensen een een bepaald geloof willen ontvluchten dan in het bijsturen van de geloofsgemeenschap.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 14:54

"Diezelfde NPO dreigt nu te worden vernietigd door het rechtse geluid waar ze zo graag ruimte aan bieden." Waar blijkt dat uit dat zij zich daar zo graag ruimte aan biedt?

3 Reacties
BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 17:50

Lees het artikel voordat je commentaar geeft.

MoreBobVylan
MoreBobVylan20 nov. 2023 - 18:06

Onder welke steen lag u de afgelopen jaren?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 6:36

Nou GL/PvdA heeft toch niet te klagen gehad om in de aandacht te komen?

Gerygrr
Gerygrr20 nov. 2023 - 14:22

De publieke omroep gaat weer gekort worden. Neem een probleem als racisme, discriminatie bij onderwijs en politie. Institutioneel dus. De publieke omroep gaat dezelfde foute vooroordelen bevestigen. De jonge mensen aanstormend talent van kleur gaan klagen, dat ze geen kansen gaan krijgen. Waarom? Bezuinigen betekent minder banen, oude rechten en verhoogde werdruk met inhuren van flexwerkers. Oud gaat aangeklaagd worden. Onvermijdelijk.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 14:55

"Bezuinigen betekent minder banen, oude rechten en verhoogde werdruk met inhuren van flexwerkers." En jij weet hoeveel (of beter gezegd) hoe weinig flexwerkers en ZZP'ers er nu al bij de omroepen werken? Met meer geld gaat dat echt niet minder worden.

Gerygrr
Gerygrr21 nov. 2023 - 12:32

Ihag, Daar gaat het niet om. Ik heb geluisterd naar de klachten van aanstormend talent van kleur die zich gediscrimineerd voelen en programma’s willen gaan maken. Bezuinigen houdt in geen vervanging ouderen die plaatsmaken voor jongeren. Ook het begeleiden van stagiaires komt in het gedrang. En je krijgt grensoverschrijdend gedrag. Alles staat onder druk. Hogere verwachtingen waarmaken met minder mensen, slechter opgeleid of voorbereid.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 14:19

"En je krijgt grensoverschrijdend gedrag." Nogmaals meer geld betekent niet dat het er allemaal beter op wordt of hoe denk je anders wat er bij Talpa speelde over The Voice, e.d..

7anpau1
7anpau120 nov. 2023 - 14:01

Wat een geleuter. Als Wilders een Orban was dan zou hij in zijn programma eerder plannen hebben om de redactionele vrijheid te beperken of allerlei eigen news outlets hebben. Dat in Amerika mensen alleen kijken naar nieuws uit hun eigen bubbel, meestal trouwens via internet, is ook al geen argument. Ook in Nederland zijn er genoeg mensen die geen NPO kijken of überhaupt geen t.v. Voor mij is het geen reden om wel of niet op een partij te stemmen (het asielstandpunt maakt de PVV cs voor mij een absolute no go) maar, je mag je terecht afvragen of radio en t.v. nog wel subsidie nodig hebben. Tenslotte gaat het niet alleen Zembla, Argos en Pointer maar ook om allerlei andere bagger.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 14:58

"Dat in Amerika mensen alleen kijken naar nieuws uit hun eigen bubbel is ook al geen argument." Dat is in Nederland niet anders. Kijk maar het recente fragment met Van der Plas bij Khalid & Sophie terug, dan zie je hetzelfde gedrag in Nederland. Alleen waarom wordt het niet benoemd als het niet uitkomt?

badgast
badgast20 nov. 2023 - 15:58

@7: In de programma's van Orban stond ook niet dat hij de onafhankelijke pers de nek zou omdraaien. Maar hij deed het wel.

BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 17:16

Dat zouden de fascisten graag zien: geen publieke omroep meer.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 9:39

"Dat zouden de fascisten graag zien: geen publieke omroep meer." Je spreekt jezelf hier tegen want de nazi's hadden juist de media in de eigen hand (dus juist alleen nog maar een publieke omroep en geen ruimte voor een andere media).

JoostdeF
JoostdeF20 nov. 2023 - 13:18

Net als in de jaren dertig zijn de huidig meidia medeplichtig aan het in het zadel helpen van dictators. Vrijwel alle media zijn fiancieel afhankelijk van rijke olichargen, ook in West Europa. Tot nu toe heeft de propaganda voor een conservatief rechtse agenda deze mega rijken vele miljarden opgeleverd. Ze negeren de door hun lobby veroorzaakte ongelijkheid en onzekerheid in de samenleving en nemen daarmee voor lief dat ze daarmee een groeiend machtsblok creëren voor extreem rechts. Uiteindelijk zullen de ultra rijken net als in Rusland zelf het slachtoffer worden van de dictators en maffia regeringen die ze in hun zucht naar rijkdom in het zadel hebben geholpen. Tegen die tijd is er van onze sociale democratische samenleving met rechtsbescherming, vrije pers, sociale vangnetten, brede gezondheidszorg en goed toegankelijk onafhankelijk onderwijs allang niets meer over.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 15:00

Heb je het nu over die twee Belgische krantenuitgevers? Daar valt ook de volkskrant onder.

BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 17:17

Vandaar de term domrechts.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk21 nov. 2023 - 6:38

Noem jij de Volkskrant dom? Dat zou ik nu niet zeggen.

Kit2
Kit220 nov. 2023 - 13:07

De man die meer dan een miljoen islamitische Nederlanders hun grondwettelijke rechten wil ontzeggen heeft wel zometeen drie miljoen andere Nederlanders achter zich, die we missschien geen grondwettelijke rechten hebben ontnomen, maar die we als zowel als rechts als links hevig in de steek gelaten hebben. Dus: de PVV aan het bewind zou een drama zijn, maar wij moeten wel in de spiegel kijken, we hebben het ons zelf aangedaan.

10 Reacties
Hann63
Hann6320 nov. 2023 - 13:54

Klopt. Ik wil best bekennen dat ik de laatste verkiezingen op de PVV (Fleur Agema) gestemd heb. Na jaren PvdA en/of SP te hebben gestemd, is mijn geloof totaal weg bij die partijen. En ik merk het ook in mijn omgeving, dat men deze linkse partijen zat zijn om hun........vluchtelingen beleid.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 14:33

"En ik merk het ook in mijn omgeving, dat men deze linkse partijen zat zijn om hun........vluchtelingen beleid." Maar wel blijven parasiteren, wat nu juist zoveel vluchtelingen creëert. Die zwarten mogen dood zodat hann lekker gratis welvaart heeft. Kun je de beveiliging van je leider op eigen kosten gaan verzorgen? Mag ik aub losgekoppeld worden van het collectief waar ik gedwongen word met jou her te verdelen. Al eet je niet en krijg je geen zorg mij interesseert het niet. Kut racisten.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 14:36

"De man die meer dan een miljoen islamitische Nederlanders hun grondwettelijke rechten wil ontzeggen heeft wel zometeen drie miljoen andere Nederlanders achter zich" Alle reden Wilders levenslang op te sluiten zou je in een rechtsstaat verwachten.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 15:02

"Alle reden Wilders levenslang op te sluiten zou je in een rechtsstaat verwachten." Waarom opsluiten? Of geldt dat alleen voor mensen die een mening hebben dat niet in het straatje past? Want wat zou het omgekeerde betekenen? Niet mijn ding overigens.

Hann63
Hann6320 nov. 2023 - 15:17

Satya, Wat moet jij een rot leven hebben in Nederland. Wij allen in Nederland hebben een bepaalde welvaart. En ik zeg toch niet dat zwarten dood kunnen vallen? Ik stemde uit ongenoegen op de PVV. Alleen links heeft dat nog steeds niet door. Hindert niet. Het stem gedrag van de Nederlander is in de loop der jaren dus veranderd. Daar veranderd Marijnissen en Timmermans niets aan.

Pindaklaas
Pindaklaas20 nov. 2023 - 15:35

"En ik merk het ook in mijn omgeving, dat men deze linkse partijen zat zijn om hun........vluchtelingen beleid." Het aandeel migranten dat binnenstroomt daar is de vluchteling de kleinste groep van. Rechts likt z'n vingers af bij de arbeids- en kennismigranten. De eerste groep houd de lage lonen laag, en de tweede groep jatten we weg uit landen waar ze die mensen eigenlijk ook hard nodig hebben. Verder roven we landen leeg en voeren we samen met onze 'partners' oorlogen om democratie te brengen. Die oorlogen veroorzaken vluchtelingenstromen. Oh ja, vergeet ik de klimaatvluchteling nog. Die bestaat omdat we hier in het westen niet een paar tandjes lager willen waardoor de klimaatcrisis alleen maar groter wordt. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/11/19/vn-klimaatrapport-voor-cop28-emissions-gap-report/

Pindaklaas
Pindaklaas20 nov. 2023 - 15:38

"En ik merk het ook in mijn omgeving, dat men deze linkse partijen zat zijn om hun........vluchtelingen beleid." De SP is nagenoeg de enige partij die wat aan de arbeidsmigratie wil doen. De heer WIlders zal dit probleem niet gaan oplossen. Alleen maar meer onrust in de maatschappij brengen.

badgast
badgast20 nov. 2023 - 16:00

Beste Kit, zo te zien val ook jij voor het frame dat links het niet opneemt voor de gewone man. De grap is dat links als oppositie alleen maar langs de zijlijn heeft mogen roepen dat rechts ons het moeras instuurt. Maar de rechtse roerganger hoefde zich daar helaas bitter weinig van aan te trekken.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 18:13

"Alleen links heeft dat nog steeds niet door. " Jij denkt serieus dat dit over links of rechts gaat? Dit gaat om zondebok ideologie. Dat heeft helemaal niets met links of rechts te maken. Rechtse kennissen van mij stemmen d66, volt of vvd. Zelf stem ik nog veel rechtser, libertaire partij. Hoeveel zwarte mensen zijn al gestorven omdat we migratie niet als probleem zien maar migranten? Dat migratie deze omvang zou krijgen werd 50 jaar geleden al voor gewaarschuwd maar een groeiende economie had voorrang. Waar kom jij mee? Het ligt aan de buitenlander! Joh, dit is niet links of rechts die pvv van jou. Kan er niets mee en wil er niets mee. Nederland was een top land om op te groeien, het word hard minder. Stel je voor dat ik nu bij1 zou stemmen. Hahahaha.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 18:21

"Of geldt dat alleen voor mensen die een mening hebben dat niet in het straatje past? " Waarom heb jij het steeds over een mening als we het over een actie hebben? Wilders creëert haat met zijn zondebok ideologie, een filmpje waarin Afrikaanse mannen collectief aan misdaden worden verbonden is geen mening geven hoor. Dat is een actieve bezigheid. Daar zit strategie en alles achter. Etnische opruiers moet je niet dulden zodra ze om minder gaan krijsen en beloven dat te doen. Volgens mij hoort de rechtsstaat dan de grens te trekken. Heb jij bewijs dat als dat soort gereutel normaal is dat geen slachtoffers oplevert?

Debby Teusink
Debby Teusink20 nov. 2023 - 12:58

Niet alleen Wilders wordt niet stevig genoeg aangepakt, geen vragen over zijn Putin adoratie, niets over zijn bezoekje aan de duma, 4 jaar nadat 196 Nederlanders vermoord zijn door dat regime maar ook Omtzigt komt er mee weg. Waarom wordt deze niet geconfronteerd met het opvoeren van een Russische desinformant tijdens de MH17 onderzoeken. De rechtse media boeit het niet, ze zien putin stiekem een beetje als hun held, lekker wat homo's terroriseren, jezelf schaamteloos verrijken, schijten op de lagere klassen, het gedroomde John de Mol paradijs.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 15:03

En waarom is Putin dan ergen dan bijvoorbeeld een regime als Iran os Saudi Arabië?

Satya
Satya20 nov. 2023 - 12:52

Rechts geluid? Waar? Dit is proto fascisme.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 nov. 2023 - 15:05

Dus iedereen die het niet het linkse mening eens is staat gelijk aan een puntje-puntje-puntje. Op deze manier ga je die groep niet overtuigen dat zij van standpunt zouden moeten veranderen?

BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 17:59

Ihag, dat is weer eens een stroop. Probeer maar te bedenken waarom.

Satya
Satya20 nov. 2023 - 19:08

"Dus iedereen die het niet het linkse mening eens is staat gelijk aan een puntje-puntje-puntje." Vertel mij eens waarom het niet zou kloppen dan. Dat propagandistische geleuter over geen linkse mening is niet als argument bedoelt toch? Onderbouw eens waarom ik het mis heb. Doe een poging. Het is nationalistisch, het heeft een zondebok, het beweert namens het volk te spreken, het heeft ook sociaal democratische ideeën, het is autoritair, het wil vvmu inperken. Kun je me uitleggen waarom proto fascisme niet van toepassing is op deze partij met één lid?