Joop

Netanyahu: Moefti adviseerde Hitler de Endlösung

  •  
21-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
Bibi_300.jpg
Hitler wilde Joden eigenlijk alleen maar uitzetten, aldus Israëlische premier
Hitler wilde de Joden slechts deporteren uit Europa, maar de grootmoefti van Jeruzalem haalde hem over om in plaats daarvan toch maar uit te roeien. Met die uitspraak heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zich tijdens een speech voor het Zionistisch Wereldcongres wederom onsterfelijk belachelijk gemaakt. De absurde bewering werd dan ook direct door Holocaustgeleerden naar het rijk der fabelen verwezen.
Netanyahu heeft zich met zijn onverwachte uitspraak een grote dosis kritiek op de hals gehaald. Hij suggereerde dat de grootmoefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini met het idee om de Europese Joden uit te roeien kwam en daar Hitler van wist te overtuigen. Hitler, volgens Netanyahu aanvankelijk helemaal niet zo’n kwaaie peer, wilde de Joden eigenlijk slechts elders onderbrengen. Meer niet.
In de zoveelste absurde speech beschreef Netanyahu een ontmoeting tussen Hitler en moefti Husseini, een hoge islamitische wetsgeleerde, in november 1941. Hitler bracht tijdens die ontmoeting ter sprake dat hij de Europese Joden een ander onderkomen wilde geven, maar daar had de moefti wat bezwaren tegen. ‘Als je ze uitzet, komen ze allemaal naar Palestina,’ sprak de moefti volgens Netanyahu. Hitler, open voor suggesties, vroeg de moefti daarop wat hij dan moest doen. Daarop antwoordde de moefti stellig: ‘Verbrand ze’.
Het is overigens niet de eerste keer dat Netanyahu met die bizarre bewering komt. In 2012 noemde hij in een speech voor de Knesset de moefti al eens ‘een van de hoofdarchitecten van de Endlösung’. Hij is overigens niet de enige, diverse historici van twijfelachtig allooi hebben dezelfde bewering al eens gedaan. 
Holocaustgeleerden zijn het er echter over eens dat de bewering kant noch wal raakt. Volgens hen waren volgens de moefti niet Joden de oorzaak van “sabotagedaden” als de Eerste Wereldoorlog, het marxisme en daaruit voortvloeiende revoluties, maar het Zionisme. Het was Adolf Hitler zelf die daar de Joden voor verantwoordelijk hield, zoals hij ook al in Mein Kampf beschreef, ruim voor hij ooit de moefti ontmoette. 
De rol die de moefti heeft gespeeld is ook belicht in het boek ‘Nazis, Islamists and the Making of the Modern Middle East’ van Barry Rubin en Wolfgang R. Shwanitz. Volgens de auteurs is er een direct verband tussen de steun van de moefti aan Hitler en het beleid van de PLO onder Yasser Arafat. Maar de dialoog tussen de moefti en Hitler zoals Netanyahu die schetst heeft niet plaatsgevonden. 
Op Twitter is na de uitspraken van Netanyahu inmiddels onder hashtag #BibiHistoryLessons een heel overzicht te vinden van zaken waar de Moefti nog meer voor verantwoordelijk zou zijn. Zoals het zinken van de Titanic, de val van het Romeinse Rijk, de aanslag op Abraham Lincoln en het uitsterven van de dinosaurussen. 

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (292)

Machielse93
Machielse9321 okt. 2015 - 9:34

De ontmoeting van de moefti met hitler is een feit. De rest is geschiedenis. Gelijk heeft Netanyahu dat hij ook eens terugbijt.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig is het Netanyahu. Die mag alles. Een gewone burger had onmiddelijk een rechtszaak aan zijn broek gekregen.

Sachs
Sachs21 okt. 2015 - 9:34

Grote woorden voor de leider van het land dat de Nakba op zijn geweten heeft.

AndrewSm
AndrewSm21 okt. 2015 - 9:34

Misschien heeft hij dit boek gelezen? http://www.amazon.com/Nazis-Islamists-Making-Modern-Middle/dp/0300140908/ref=sr_1_1/186-2507324-5554202?s=books&ie=UTF8&qid=1445425067&sr=1-1&keywords=barry+rubin+nazis+islamists

Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Schokkend!

GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig dat hier in ieder geval nu ook nog eens duidelijk benoemd wordt dat de poging tot holocaust onomstreden is. Er worden zoals nu hier door Netanyahu, die hiermee belachelijk de Nazi-schuld in deze als eerstverantwoordelijke afschuift, wat niet hetzelfde is als de voedingsbodem voor de holocaust erkennen, die er natuurlijk zeker was in christelijke en islamitische kringen, maar ook sociaal/communistische, èn dus ook nationaal-socialistische kringen (het Joodse wereldcomplot), ook regelmatig in reacties en elders door types uit links-activistische en islamitische kringen belachelijke vraagtekens gezet bij de holocaust, waar neo-nazi's dat natuurlijk ook steeds al deden.

explorator
explorator21 okt. 2015 - 9:34

*** Maar de dialoog tussen de moefti en Hitler zoals Netanyahu die schetst heeft niet plaatsgevonden.****. Maar volgens het boek; maar ook te zien aan foto's hebben zij wel degelijk elkaar ontmoet en gesproken.....Dus zo raar is het helemaal niet

Bubblethink
Bubblethink21 okt. 2015 - 9:34

What's next? Hitler was juist een sympathieke man die vanuit de goedheid van zn hart groot-Israël wilde stichten maar viel per ongeluk Polen binnen? Het was natuurlijk ook een "feit" dat in alle moskeeën in Europa een oven stond om het uitverkoren volk tot as te reduceren.... Ik begrijp nu wel een stuk beter hoe het kan dat ook hier door de goedpraters van Israëlische moordpartijen de meest bizarre fabeltjes worden geplaatst. Ze zullen wel de officiële (Bibi-approved) Israëlische geschiedenisboeken citeren ofzo....

Paul22
Paul2221 okt. 2015 - 9:34

Hij ,Netanyahu ,meent het niet, maar het geeft wel aan hoe hij de geschiedenis misbruikt om zijn politiek te rechtvaardigen(de huidige moslims zijn de ware ''Hitlers''),om dan los te gaan op de Arabische wereld. Het is een man zonder principes ,en dan tegelijkertijd de islamitische opstandelingen tegen Assad oplappen in Israël. Divide and conquer. In feite doet ie hetzelfde als Assad(een bedreigde kleine minderheid(Alawitisch) speelt alle tegenstanders tegen elkaar uit)

JonasTH
JonasTH21 okt. 2015 - 9:34

Een gevaarlijke geschiedsvervalsing. Maar komend van Netanyahu verbaast me dit helaas allerminst.

Dehnus
Dehnus21 okt. 2015 - 9:34

Eeen het cirkeltje is rond, nu kan de NAZI weer helemaal los want het was niet hun schuld maar dat van die Semitische Moslims! Zij lieten eerst wel Joodse mensen toe in hun partijtjes zoals de NSB. En wou ze zelfs Israël gunnen. Jup... het redeneren gaat maar door :D.

Paul250371
Paul25037121 okt. 2015 - 9:34

Gaat maar door, zonder schaamte. Alles uit de kast halen om de moslims te bashen.

seniorg
seniorg21 okt. 2015 - 9:34

Je hoort wel eens het verwijt dat anti-Israël hetzelfde zou zijn als antisemitisch. Meestal is dat onzin en ingegeven door de paranoia van lieden als Leon de Winter. Maar eerlijk gezegd: er komen natuurlijk in het algemeen veel antisemieten achter de plinten vandaan in een gemiddeld rondje Israël bashen. Wat je Israël, als gemeenschap van door het land met elkaar verbonden burgers dus, wel nadrukkelijk kunt voorhouden is de bijzonder ongelukkige hand die het de laatste jaren heeft in het kiezen van zijn leiders. Deze Netanyahu bijvoorbeeld lijkt wel met de dag gekker te worden (eigenlijk net zoals Leon). 't Is natuurlijk ook geen pretje om in een land te wonen dat altijd maar weer langs een wel heel ethische meetlat wordt gelegd terwijl het is omgeven door hele en halve dictaturen waarvoor die ethische dimensie kennelijk niet geldt. Aan de andere kant maken ze het er op het ogenblik ook wel een beetje naar. En dan kun je beter zonder zo'n idioot als premier.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Zionisten zoals Netanyahu hadden die moefti nog wat kunnen leren. Wat er al jaren in Gaza gebeurt, moet alleen nog formeel nog door rechters als genocide gekwalificeerd worden. De wet beschermt groepen zoals de Palestijnen wanneer deze “als zodanig” worden aangevallen. Door b.v. opzettelijk de enige elektriciteitscentrale van de Gazastrook te bombarderen kunnen waterzuiveringsinstallaties niet functioneren en daarmee wordt de UN Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide [1948] geschonden. Die conventie is ook door Israël ondertekend. Gedurende operatie Cast Lead werd ook een rioolwaterzuiveringsinstallatie gebombardeerd en kregen IDF soldaten die zich verveelden (men kwam, i.t.t. de laatste operatie van vorig jaar, nauwelijks gewapend verzet tegen) de opdracht om op regentonnen te schieten. 95% van het water in Gaza is niet geschikt voor menselijke consumptie. Er is een lange lijst op te stellen van ‘collectief straffen’ van de zijde van Israël die deels als oorlogsmisdaden te kwalificeren zijn. Vaak wordt er gedacht dat het aantal slachtoffers bepaalt of er sprake is van genocide, maar zo is die conventie niet opgesteld: https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf Het Russell-tribunaal wilde recent niet de rol van een rechtbank op zich nemen, maar analyseerde de gebeurtenissen van vorig jaar als volgt: In terms of the crime of incitement to genocide, the tribunal received evidence ‘demonstrating a vitriolic upswing in racist rhetoric and incitement’ during the summer of 2014. ‘The evidence shows that such incitement manifested across many levels of Israeli society, on both social and traditional media, from football fans, police officers, media commentators, religious leaders, legislators, and government ministers.’ The Tribunal also found evidence of the following war crimes: * Willful killing * Extensive destruction of property not justified by military necessity * Intentionally directing attacks against a civilian population and civilian objects * Disproportionate use of force * Attacks against buildings dedicated to religion and education * The use of Palestinians as human shields * Employing weapons, projectiles, and material and methods of warfare which are of a nature to cause superfluous injury or unnecessary suffering which are inherently indiscriminate * The use of violence to spread terror among the civilian population The Tribunal further stated: ‘It is recognised that in a situation where patterns of crimes against humanity are perpetrated with impunity, and where direct and public incitement to genocide is manifest throughout society, it is very conceivable that individuals or the state may choose to exploit the conditions in order to perpetrate the crime of genocide. - See more at: http://mondoweiss.net/2014/09/incitement-genocide-humanity#sthash.4NiBu3jD.dpuf Hier nog een stukje over die moefti: Historians Avi Shlaim and Simha Flapan make the point that the Palestinian Arabs, though led by Haj Amin al Husayni, the conniving, extremist, former mufti of Jerusalem, were far from unanimous in supporting the Husayni-led crusade against the Jews. Indeed, in the first months of the hostilities, according to the Yishuv’s intelligence sources, the bulk of Palestine’s Arabs merely wanted peace and quiet, if only out of a healthy respect for the Jews’ martial prowess. But gradually, in part because of Haganah over-reactions, the conflict spread, eventually engulfing the two communities throughout the land.”, == B. Morris. 1948 and after: Israel and the Palestinians. Oxford University Press, 1994. p.10 Benjamin Netanyahu is evident een psychopaat. Bij de gebeurtenissen van de laatste weken zijn al vele malen opnames gemaakt van wederrechtelijke executies van Palestijnen door het IDF. Ook een opname van een soldaat die een mes neerlegt bij een zojuist gedode Palestijn. Voor een dergelijke misdaad kreeg een Amerikaanse agent recent een gevangenisstraf van dertig jaar. Om onder die omstandigheden herinneringen op te halen aan die moefti past in het pathologische stramien.

insignia
insignia21 okt. 2015 - 9:34

Mijn gevoel is dat mr. N. de volgende moordpartij aan het voorbereiden is. Eerst de ontvoering van een van de Palestijnse leiders en nu weer dit verhaal. Ik hou mijn hart vast.

CliffClavin1993
CliffClavin199321 okt. 2015 - 9:34

Hoogst interessant - die Benji, die weet hoe of het allemaal in elkaar steekt. Hitler was een prima goser, een groot maar helaas miskend rasschilder, en een vriendelijk visionair, die de Joden wilde vrijwaren van de rare afkeer enkele onevenwichtige Duitsers jegens hen hadden; hij wilde de Joden daarom herhuisvesten in mooie, exotische oorden, bijvoorbeeld de Malediven en Tahiti. Mufti Husseini daarentegen was een levensgevaarlijke psychopaat annex valse profeet, en totaal van de pot gerukt, zoals alle moslims. Dat zie je nu bijvoorbeeld terug bij die lieden die in de Gazastrook wonen, door- en doorgetrainde rasterroristen, bij wie vergeleken IS slechts straatschoffies zijn. Husseini heeft, naar verluidt, ook 9/11 al lang geleden gepland, alsmede de Thaise tsunami, orkaan Katrina, en ook nog de klimaatverandering, Tsjernobyl, en Fukushima. En Putin heeft zijn streken niet van een vreemde, maar van de Mufti himself. Ook kunnen gevoeglijk alle toekomstige rampen en misstanden in de wereld aan dit personage toegeschreven worden; aldus kan Adolf H. binnenkort op volledig eerherstel rekening. Met dank aan Benjamin Netenyahu, die ik bij deze voordraag voor de Nobelprijs voor de Vrede.

LoLiTa2
LoLiTa221 okt. 2015 - 9:34

We have got him: the mad dog of the Middle East.

neutralist
neutralist21 okt. 2015 - 9:34

We zien overal gekke complotten. Dat is van alle tijden. 9/11, chemtrails, de maanreizen die niet plaatsgevonden zouden hebben..... Laten we er nou maar om lachen. Dat is het beste. Complotten zijn een vorm van religie want iedereen wil ergens in geloven dat met mist is omgeven. Of het nu God is of een complot. Het heeft iets mystieks klaarblijkelijk.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

_ "Hitler wilde de Joden slechts deporteren uit Europa, maar de grootmoefti van Jeruzalem haalde hem over om in plaats daarvan toch maar uit te roeien. Met die uitspraak heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zich tijdens een speech voor het Zionistisch Wereldcongres wederom onsterfelijk belachelijk gemaakt. De absurde bewering werd dan ook direct door Holocaustgeleerden naar het rijk der fabelen verwezen.-" o, slechts naar de Fabelen wordt dat hier door die verwezen ,en daar blijft het dan bij? Wattuh? ik kots van alle machtwelustingen in hun verraad ,hun gemarchandeer met hun en andermans volkeren,als of het godverdomme stukgoed is op/in containers die verhandeld moeten worden in een of andere luche metropole havenstad , waar de prijs enkel het dispuut wordt. Dat zich dan verder gaat faciliteren in het gegooi van bommen. Ga je schamen Israel,.gaat jullie allen schamen tot op het schaambeen. en hou eens op met dit schaamteloos naaien.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"In my office in Jerusalem, there's an ancient seal. It's a signet ring of a Jewish official from the time of the Bible. The seal was found right next to the Western Wall, and it dates back 2,700 years, to the time of King Hezekiah. Now, there's a name of the Jewish official inscribed on the ring in Hebrew. His name was Netanyahu." Benjamin Netanyahu is de zoon van Benzion Mileikowsky, en de kleinzoon van Nathan Mileikowsky. "After Nathan took the family to Mandate Palestine (aliyah) in 1920, the family name eventually was changed to Netanyahu." " It was a common practice for Zionist immigrants at the time to adopt a Hebrew name." Als het op schaamteloos liegen aankomt, behoort Netanyahu tot de absolute wereldtop.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig zijn de moslims niet die Jezus hebben vermoord, anders zijn de moslims nu de Pineut door menner Natanyahu ! Want deze meneer en zijn minister van Buitenlands zaken de heer Lieberman graven liefst dieper in zo oude mogelijk graven. Zij vinden het heel normaal om de oude fragile skeletten in te schakelen als getuigen!. Ha ha ha...

Jaap Vos
Jaap Vos21 okt. 2015 - 9:34

Deze man is een extreem gevaar voor de wereld Vrede & volslagen gek !

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Het past bij de vriendschap tussen Wilders en de staat Israël.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

-- sprak de moefti **volgens Netanyahu. Hitler, open voor suggesties, vroeg de moefti daarop wat hij dan moest doen. Daarop antwoordde de moefti stellig: ‘Verbrand ze’. " goh pardoes en rap stookten alle duitse cristenen alvast de oves hoog huppah blind uit moeftii's opdracht aan Hitler en zijn cristenen die dit voor de indirecte moefti natuuuuuurlijk uitvoerden. Hitler was slechts de katalysatoren -uitvoerder joh van een duivelse moefti die hem elke keer influisterede : verbrandt ze. die domme hitler toch. Sommige noemen deze ** uitspraken(Netanyahu.) typische "jodenstreken" . na ja,..als uitverkorenen nietwaar? oef. Netanyahu. mag zich gaan schamen, en wat mij betreft gauw oprotten door deze uitspraken naar zijn eigen volk, waaronder velen hele families verloren door die holocaust . Hij weet niet meer beter lijdt wellicht als velen ernstig aan de onbehandelbare populasitis (mutatie) uit polarisatititis .bijverschijnsel -onbehandelbare opgezwollenheid hydrocyfalie. Waar HIj Netanyahu-80 jaren later,(voor wie effe doorpakkken durft naar de proefondervinderlijke opgetekende feiten) Netanyahu daarmee zijn eigen volk opnieuw verraad ? Ga lekker door door daar op je Gaza, god bless amerca en alles wat blond is. kots

Voice
Voice21 okt. 2015 - 9:34

Zie: http://thegreateststorynevertold.tv/portfolio/part-4-cultural-clash/

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Liedje voor Netanyahu: The Bogus Man https://www.youtube.com/watch?v=JDcJKtu39-4

Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

Reactie van Knesset-lid Ahmad Tibi: ‘It was the mufti who rented the buses that took Arabs to the polls in droves.’

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

--Netanyahu: Moefti adviseerde Hitler de Endlösung" Die heb je niet zien aankomen NU nietwaar Angela? ,in je duitse vluchtelingenhulp anno sept-okt 2015 binnen en uit de verdragen van Geneve en de TIPP in het verschiet . 3 x maal foei! !! aan Netanyahu

Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

Als het tijd is zullen er nog wetenschappelijke stukken te voorschijn komen die laten zien de VS in opdracht van ene Arabische moefti de atoombommen vervaardigd heeft! Wat Natanyahu nu beweert zou waarschijnlijk evenveel vreemd ontvangen worden door joden onder nazi Duitsland, dan zo’n bewering als men dat allemaal zou horen! Ik ben benieuwd tot hoever Israëliërs zullen dit soort waanzin laten gaan!

KapiteinJan2
KapiteinJan221 okt. 2015 - 9:34

Ik ontwaar hier weer volop verontwaardiging. Ik vraag me af of het ook waarde heeft. Als we zo nog even door gaan hebben termen als holocaust of genocide ook geen enkele waarde meer. Nog weer even en de ontkenning ervan heeft dan ook geen waarde meer. De symboolwaarde is aan devaluatie onderhevig en begint zelfs op de lachspieren te werken. In de late middeleeuwen waren er ook abominaties die de gemoederen bezig hielden: hekserij en ketterij. Het was aanvankelijk zo'n beetje de ergste misdaad die een mens mogelijk begaan kon, die tegen god en de heilige kerk en dus de hele mensheid. Hele hordes overijverige monniken en kerkelijke dignitarissen maakten overuren om alle beschuldigingen zorgvuldig(marteling was daarbij het voornaamste instrument) in procedure te nemen en anders kon de brandstapel voor de erg weerbarstige heks of ketter tot voorbeeld voor de goegemeente dienen. Probleem werd al snel dat ieder die een persoonlijke vete te beslechten had of een geschil over eigendom of niet terugbetaalde lening, ook met de beschuldiging uit de voeten kon. Zelfs de aanvankelijk enthousiaste heiligen van de kerk begonnen minder toeschietelijk te worden alle wilde beschuldigingen te honoreren met hun inquisitionele procedures. Door de vele beschuldigingen devalueerde de afschrikwekkende symboolfunctie van het kwade in de wereld en konden informanten of aanklagers op hoongelach of nog ergere tegenprocedures rekenen. Die kant gaat het nu ook op met de beschuldiging van holocaust of genocide. Niet voor niets is de term Godwin zo populair de laatste tijd. Iedereen weet opeens wat het inhoudt en de lacherigheid begint nu pijnlijk te worden als het weer de kop opsteekt want je denkt onwillekeurig toch aan de achterliggende gruwelijkheid. Nog even en zelfs dat laatste blijft achterwege in het afstompingsproces. Ik ontwaar een ontwaarding van de verontwaardiging.

insignia
insignia21 okt. 2015 - 9:34

Met de enorme hoeveelheid vernietigings materiaal in de handen van deze man moet je wel erg argeloos zijn om niet bang te zijn. Bang voor de mensen in Gaza die opgesloten zitten in hun kamp, bang voor de Palestijnen in hun bezette land maar vooral ook voor de wereldvrede want in mijn beleving is die vent in staat met een zotte handeling de lont in het kruitvat te steken. Ik reken op Obama om dit ongeleide projectiel in de hand te houden want anders zijn we ook hier niet safe.

Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Het zijn oncontroleerbare uitspraken van Netanyahu, daarom kan hij ze maken. Er zijn historici die het tegenspreken, er zijn anderen die wat deuren open houden. Kortom: het is niet duidelijk. Wat we - volgens mij - weten: er was contact tussen al-Hoesseini en de nazi's vanaf 1933. Al-Hoesseini was een fascist met grote haat tegen de joden. De Holocaust ruim vóór de eerste ontmoeting tussen al-Hoesseini en Hitler zelf. Al-Hoesseini en Hitler hebben elkaar in '41 ontmoet, feit is dat ze daar over het "jodenprobleem" gesproken hebben. Korte tijd later startte de industrialisatie van de Holocaust. Qua tijdlijn lijkt het mogelijk dat al-Hoesseini het idee van de vernietigingskampen (de industrialisatie dus) heeft geïntroduceerd, maar zeker is het allerminst. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

rbakels
rbakels21 okt. 2015 - 9:34

Duidelijkheid is fijnm Die men hoeven we dus niet meer serieus te nemen.

Roberti
Roberti21 okt. 2015 - 9:34

Oh, gelukkig! Ik had toch aldoor begrepen dat het een Europeaan van het Arische ras was die aan het endlosen was geslagen in de 2e wereldoorlog.

MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

Hitler viel inderdaad nogal mee. Hij was misschien niet super-cool waar het de joden betreft maar de vernietiging was niet echt zijn ding. Zoals voorlopers van de Likudpartij het uitdrukten: dat antisemitisme is maar vernis. Eigenlijk zijn het toffe peren die nazi’s want ze zijn in de kern lekker hard anti-communistisch. De echte klootzakken waren de Palestijnen. Die zetten aan tot haat en bedachten de Endlösung. En die arme Hitler werd betoverd door de mufti. Het is nog niet bewezen maar hoogstwaarschijnlijk hebben de Palestijnen de Holocaust ook eigenhandig uitgevoerd. Qua tijdslijn kan zou dit immers zo maar kunnen. in 1942 bestonden er Palestijnen en precies in dat jaar vond de Wannseeconferentie plaats, Toeval? Ik denk het niet. Heel goed dat ‘Bibi’ die 'Palestijnen' geen ruimte geeft want ze staan de ovens al weer op te stoken. Ook al bestaan ze niet en zijn ze een verzinsel van antisemieten.

Freeman2
Freeman221 okt. 2015 - 9:34

Bondskanselier Angela Merkel heeft reeds gisteren verklaard dat ze geen nood in ziet om revisie van de Europese geschiedenis aan te gaan op verzoek van Bibi Netanyahu. Merkel heeft bevestigd dat de Duitsers steeds zeer bewust zijn van de rol dat ze in de Europese geschiedenis hebben gespeeld en ze blijven bij deze. De zoveelste moedige uitspraak van een echte politieke leider en volbloed Bondskanselier.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Oh, als het toch niet de schuld is van Adolf maar van de Mufti is, dan kan ik als Duitser eindelijk dat holocaust trauma van mij afschudden. Nu de Nederlanders nog die er voor gezorgd hebben dat zij percentueel de meeste joden hebben geleverd voor de gaskamers.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

Verbluffend dat er dan toch nog zionisten zijn die Netanyahu verdedigen.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard21 okt. 2015 - 9:34

"Hitler wilde Joden eigenlijk alleen maar uitzetten" aldus Netanjahoe. Hitler was dus eigenlijk helaal geen jodenhater, integendeel, Hitler steunde de joden in hun streven naar een joodse staat. Zozeer zelfs dat hij de Europese joden dwong om naar Israël te emigreren. Binnenkort zal Netanjahoe in Jerusalem een monument onthullen ter nagedachtenis aan Hitler en zijn strijd voor het Zionistische ideaal.

SuziQ
SuziQ21 okt. 2015 - 9:34

"Hitler stond open voor suggesties" hahahahaha

johannn2
johannn221 okt. 2015 - 9:34

En dat is dan de machtigste man in een van de grootste en meest explosieve brandhaarden van de wereld.............. Hoe kan enig zichzelf respecterend land die man en zijn regime nog steunen ?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

twee vragen: 1 Was de Moefti die Lieberman bijvoorbeeld had geroepen om in Palestina te komen wonen? 2- wat is het verschil tussen deze gore Moefti haatzaaier tegen joden en Sharon van Sabra, Chatila, Palestijnen tegen Palestijenen ?! Opmerking: er zijn sommige Moeftis die NU haat roepen tegen joden en gebruiken Palestina als excuus, maar ik hoor heel en heel veel Imams die juist roepen dat joden onze broeders zijn en hebben het volle recht voor eigen land en eigen huis.

Nemesis2015
Nemesis201521 okt. 2015 - 9:34

US State Departments aan het woord hierover. https://www.youtube.com/watch?v=iD0Ok7DUFno Gewoon weerzinwekkend hoe die zionisten de US bij de cohones hebben.

Nemesis2015
Nemesis201521 okt. 2015 - 9:34

Het was wel een Grand Moefti waar Hitler naar luisterde , want naar een small of medium Moefti zou Hitler natuurlijk nooit naar luisteren.

Machielse93
Machielse9321 okt. 2015 - 9:34

De ontmoeting van de moefti met hitler is een feit. De rest is geschiedenis. Gelijk heeft Netanyahu dat hij ook eens terugbijt.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig is het Netanyahu. Die mag alles. Een gewone burger had onmiddelijk een rechtszaak aan zijn broek gekregen.

Sachs
Sachs21 okt. 2015 - 9:34

Grote woorden voor de leider van het land dat de Nakba op zijn geweten heeft.

AndrewSm
AndrewSm21 okt. 2015 - 9:34

Misschien heeft hij dit boek gelezen? http://www.amazon.com/Nazis-Islamists-Making-Modern-Middle/dp/0300140908/ref=sr_1_1/186-2507324-5554202?s=books&ie=UTF8&qid=1445425067&sr=1-1&keywords=barry+rubin+nazis+islamists

Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Schokkend!

GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig dat hier in ieder geval nu ook nog eens duidelijk benoemd wordt dat de poging tot holocaust onomstreden is. Er worden zoals nu hier door Netanyahu, die hiermee belachelijk de Nazi-schuld in deze als eerstverantwoordelijke afschuift, wat niet hetzelfde is als de voedingsbodem voor de holocaust erkennen, die er natuurlijk zeker was in christelijke en islamitische kringen, maar ook sociaal/communistische, èn dus ook nationaal-socialistische kringen (het Joodse wereldcomplot), ook regelmatig in reacties en elders door types uit links-activistische en islamitische kringen belachelijke vraagtekens gezet bij de holocaust, waar neo-nazi's dat natuurlijk ook steeds al deden.

explorator
explorator21 okt. 2015 - 9:34

*** Maar de dialoog tussen de moefti en Hitler zoals Netanyahu die schetst heeft niet plaatsgevonden.****. Maar volgens het boek; maar ook te zien aan foto's hebben zij wel degelijk elkaar ontmoet en gesproken.....Dus zo raar is het helemaal niet

Bubblethink
Bubblethink21 okt. 2015 - 9:34

What's next? Hitler was juist een sympathieke man die vanuit de goedheid van zn hart groot-Israël wilde stichten maar viel per ongeluk Polen binnen? Het was natuurlijk ook een "feit" dat in alle moskeeën in Europa een oven stond om het uitverkoren volk tot as te reduceren.... Ik begrijp nu wel een stuk beter hoe het kan dat ook hier door de goedpraters van Israëlische moordpartijen de meest bizarre fabeltjes worden geplaatst. Ze zullen wel de officiële (Bibi-approved) Israëlische geschiedenisboeken citeren ofzo....

Paul22
Paul2221 okt. 2015 - 9:34

Hij ,Netanyahu ,meent het niet, maar het geeft wel aan hoe hij de geschiedenis misbruikt om zijn politiek te rechtvaardigen(de huidige moslims zijn de ware ''Hitlers''),om dan los te gaan op de Arabische wereld. Het is een man zonder principes ,en dan tegelijkertijd de islamitische opstandelingen tegen Assad oplappen in Israël. Divide and conquer. In feite doet ie hetzelfde als Assad(een bedreigde kleine minderheid(Alawitisch) speelt alle tegenstanders tegen elkaar uit)

JonasTH
JonasTH21 okt. 2015 - 9:34

Een gevaarlijke geschiedsvervalsing. Maar komend van Netanyahu verbaast me dit helaas allerminst.

Dehnus
Dehnus21 okt. 2015 - 9:34

Eeen het cirkeltje is rond, nu kan de NAZI weer helemaal los want het was niet hun schuld maar dat van die Semitische Moslims! Zij lieten eerst wel Joodse mensen toe in hun partijtjes zoals de NSB. En wou ze zelfs Israël gunnen. Jup... het redeneren gaat maar door :D.

Paul250371
Paul25037121 okt. 2015 - 9:34

Gaat maar door, zonder schaamte. Alles uit de kast halen om de moslims te bashen.

seniorg
seniorg21 okt. 2015 - 9:34

Je hoort wel eens het verwijt dat anti-Israël hetzelfde zou zijn als antisemitisch. Meestal is dat onzin en ingegeven door de paranoia van lieden als Leon de Winter. Maar eerlijk gezegd: er komen natuurlijk in het algemeen veel antisemieten achter de plinten vandaan in een gemiddeld rondje Israël bashen. Wat je Israël, als gemeenschap van door het land met elkaar verbonden burgers dus, wel nadrukkelijk kunt voorhouden is de bijzonder ongelukkige hand die het de laatste jaren heeft in het kiezen van zijn leiders. Deze Netanyahu bijvoorbeeld lijkt wel met de dag gekker te worden (eigenlijk net zoals Leon). 't Is natuurlijk ook geen pretje om in een land te wonen dat altijd maar weer langs een wel heel ethische meetlat wordt gelegd terwijl het is omgeven door hele en halve dictaturen waarvoor die ethische dimensie kennelijk niet geldt. Aan de andere kant maken ze het er op het ogenblik ook wel een beetje naar. En dan kun je beter zonder zo'n idioot als premier.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Zionisten zoals Netanyahu hadden die moefti nog wat kunnen leren. Wat er al jaren in Gaza gebeurt, moet alleen nog formeel nog door rechters als genocide gekwalificeerd worden. De wet beschermt groepen zoals de Palestijnen wanneer deze “als zodanig” worden aangevallen. Door b.v. opzettelijk de enige elektriciteitscentrale van de Gazastrook te bombarderen kunnen waterzuiveringsinstallaties niet functioneren en daarmee wordt de UN Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide [1948] geschonden. Die conventie is ook door Israël ondertekend. Gedurende operatie Cast Lead werd ook een rioolwaterzuiveringsinstallatie gebombardeerd en kregen IDF soldaten die zich verveelden (men kwam, i.t.t. de laatste operatie van vorig jaar, nauwelijks gewapend verzet tegen) de opdracht om op regentonnen te schieten. 95% van het water in Gaza is niet geschikt voor menselijke consumptie. Er is een lange lijst op te stellen van ‘collectief straffen’ van de zijde van Israël die deels als oorlogsmisdaden te kwalificeren zijn. Vaak wordt er gedacht dat het aantal slachtoffers bepaalt of er sprake is van genocide, maar zo is die conventie niet opgesteld: https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume%2078/volume-78-I-1021-English.pdf Het Russell-tribunaal wilde recent niet de rol van een rechtbank op zich nemen, maar analyseerde de gebeurtenissen van vorig jaar als volgt: In terms of the crime of incitement to genocide, the tribunal received evidence ‘demonstrating a vitriolic upswing in racist rhetoric and incitement’ during the summer of 2014. ‘The evidence shows that such incitement manifested across many levels of Israeli society, on both social and traditional media, from football fans, police officers, media commentators, religious leaders, legislators, and government ministers.’ The Tribunal also found evidence of the following war crimes: * Willful killing * Extensive destruction of property not justified by military necessity * Intentionally directing attacks against a civilian population and civilian objects * Disproportionate use of force * Attacks against buildings dedicated to religion and education * The use of Palestinians as human shields * Employing weapons, projectiles, and material and methods of warfare which are of a nature to cause superfluous injury or unnecessary suffering which are inherently indiscriminate * The use of violence to spread terror among the civilian population The Tribunal further stated: ‘It is recognised that in a situation where patterns of crimes against humanity are perpetrated with impunity, and where direct and public incitement to genocide is manifest throughout society, it is very conceivable that individuals or the state may choose to exploit the conditions in order to perpetrate the crime of genocide. - See more at: http://mondoweiss.net/2014/09/incitement-genocide-humanity#sthash.4NiBu3jD.dpuf Hier nog een stukje over die moefti: Historians Avi Shlaim and Simha Flapan make the point that the Palestinian Arabs, though led by Haj Amin al Husayni, the conniving, extremist, former mufti of Jerusalem, were far from unanimous in supporting the Husayni-led crusade against the Jews. Indeed, in the first months of the hostilities, according to the Yishuv’s intelligence sources, the bulk of Palestine’s Arabs merely wanted peace and quiet, if only out of a healthy respect for the Jews’ martial prowess. But gradually, in part because of Haganah over-reactions, the conflict spread, eventually engulfing the two communities throughout the land.”, == B. Morris. 1948 and after: Israel and the Palestinians. Oxford University Press, 1994. p.10 Benjamin Netanyahu is evident een psychopaat. Bij de gebeurtenissen van de laatste weken zijn al vele malen opnames gemaakt van wederrechtelijke executies van Palestijnen door het IDF. Ook een opname van een soldaat die een mes neerlegt bij een zojuist gedode Palestijn. Voor een dergelijke misdaad kreeg een Amerikaanse agent recent een gevangenisstraf van dertig jaar. Om onder die omstandigheden herinneringen op te halen aan die moefti past in het pathologische stramien.

insignia
insignia21 okt. 2015 - 9:34

Mijn gevoel is dat mr. N. de volgende moordpartij aan het voorbereiden is. Eerst de ontvoering van een van de Palestijnse leiders en nu weer dit verhaal. Ik hou mijn hart vast.

CliffClavin1993
CliffClavin199321 okt. 2015 - 9:34

Hoogst interessant - die Benji, die weet hoe of het allemaal in elkaar steekt. Hitler was een prima goser, een groot maar helaas miskend rasschilder, en een vriendelijk visionair, die de Joden wilde vrijwaren van de rare afkeer enkele onevenwichtige Duitsers jegens hen hadden; hij wilde de Joden daarom herhuisvesten in mooie, exotische oorden, bijvoorbeeld de Malediven en Tahiti. Mufti Husseini daarentegen was een levensgevaarlijke psychopaat annex valse profeet, en totaal van de pot gerukt, zoals alle moslims. Dat zie je nu bijvoorbeeld terug bij die lieden die in de Gazastrook wonen, door- en doorgetrainde rasterroristen, bij wie vergeleken IS slechts straatschoffies zijn. Husseini heeft, naar verluidt, ook 9/11 al lang geleden gepland, alsmede de Thaise tsunami, orkaan Katrina, en ook nog de klimaatverandering, Tsjernobyl, en Fukushima. En Putin heeft zijn streken niet van een vreemde, maar van de Mufti himself. Ook kunnen gevoeglijk alle toekomstige rampen en misstanden in de wereld aan dit personage toegeschreven worden; aldus kan Adolf H. binnenkort op volledig eerherstel rekening. Met dank aan Benjamin Netenyahu, die ik bij deze voordraag voor de Nobelprijs voor de Vrede.

LoLiTa2
LoLiTa221 okt. 2015 - 9:34

We have got him: the mad dog of the Middle East.

neutralist
neutralist21 okt. 2015 - 9:34

We zien overal gekke complotten. Dat is van alle tijden. 9/11, chemtrails, de maanreizen die niet plaatsgevonden zouden hebben..... Laten we er nou maar om lachen. Dat is het beste. Complotten zijn een vorm van religie want iedereen wil ergens in geloven dat met mist is omgeven. Of het nu God is of een complot. Het heeft iets mystieks klaarblijkelijk.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

_ "Hitler wilde de Joden slechts deporteren uit Europa, maar de grootmoefti van Jeruzalem haalde hem over om in plaats daarvan toch maar uit te roeien. Met die uitspraak heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zich tijdens een speech voor het Zionistisch Wereldcongres wederom onsterfelijk belachelijk gemaakt. De absurde bewering werd dan ook direct door Holocaustgeleerden naar het rijk der fabelen verwezen.-" o, slechts naar de Fabelen wordt dat hier door die verwezen ,en daar blijft het dan bij? Wattuh? ik kots van alle machtwelustingen in hun verraad ,hun gemarchandeer met hun en andermans volkeren,als of het godverdomme stukgoed is op/in containers die verhandeld moeten worden in een of andere luche metropole havenstad , waar de prijs enkel het dispuut wordt. Dat zich dan verder gaat faciliteren in het gegooi van bommen. Ga je schamen Israel,.gaat jullie allen schamen tot op het schaambeen. en hou eens op met dit schaamteloos naaien.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"In my office in Jerusalem, there's an ancient seal. It's a signet ring of a Jewish official from the time of the Bible. The seal was found right next to the Western Wall, and it dates back 2,700 years, to the time of King Hezekiah. Now, there's a name of the Jewish official inscribed on the ring in Hebrew. His name was Netanyahu." Benjamin Netanyahu is de zoon van Benzion Mileikowsky, en de kleinzoon van Nathan Mileikowsky. "After Nathan took the family to Mandate Palestine (aliyah) in 1920, the family name eventually was changed to Netanyahu." " It was a common practice for Zionist immigrants at the time to adopt a Hebrew name." Als het op schaamteloos liegen aankomt, behoort Netanyahu tot de absolute wereldtop.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

Gelukkig zijn de moslims niet die Jezus hebben vermoord, anders zijn de moslims nu de Pineut door menner Natanyahu ! Want deze meneer en zijn minister van Buitenlands zaken de heer Lieberman graven liefst dieper in zo oude mogelijk graven. Zij vinden het heel normaal om de oude fragile skeletten in te schakelen als getuigen!. Ha ha ha...

Jaap Vos
Jaap Vos21 okt. 2015 - 9:34

Deze man is een extreem gevaar voor de wereld Vrede & volslagen gek !

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Het past bij de vriendschap tussen Wilders en de staat Israël.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

-- sprak de moefti **volgens Netanyahu. Hitler, open voor suggesties, vroeg de moefti daarop wat hij dan moest doen. Daarop antwoordde de moefti stellig: ‘Verbrand ze’. " goh pardoes en rap stookten alle duitse cristenen alvast de oves hoog huppah blind uit moeftii's opdracht aan Hitler en zijn cristenen die dit voor de indirecte moefti natuuuuuurlijk uitvoerden. Hitler was slechts de katalysatoren -uitvoerder joh van een duivelse moefti die hem elke keer influisterede : verbrandt ze. die domme hitler toch. Sommige noemen deze ** uitspraken(Netanyahu.) typische "jodenstreken" . na ja,..als uitverkorenen nietwaar? oef. Netanyahu. mag zich gaan schamen, en wat mij betreft gauw oprotten door deze uitspraken naar zijn eigen volk, waaronder velen hele families verloren door die holocaust . Hij weet niet meer beter lijdt wellicht als velen ernstig aan de onbehandelbare populasitis (mutatie) uit polarisatititis .bijverschijnsel -onbehandelbare opgezwollenheid hydrocyfalie. Waar HIj Netanyahu-80 jaren later,(voor wie effe doorpakkken durft naar de proefondervinderlijke opgetekende feiten) Netanyahu daarmee zijn eigen volk opnieuw verraad ? Ga lekker door door daar op je Gaza, god bless amerca en alles wat blond is. kots

Voice
Voice21 okt. 2015 - 9:34

Zie: http://thegreateststorynevertold.tv/portfolio/part-4-cultural-clash/

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Liedje voor Netanyahu: The Bogus Man https://www.youtube.com/watch?v=JDcJKtu39-4

Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

Reactie van Knesset-lid Ahmad Tibi: ‘It was the mufti who rented the buses that took Arabs to the polls in droves.’

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

--Netanyahu: Moefti adviseerde Hitler de Endlösung" Die heb je niet zien aankomen NU nietwaar Angela? ,in je duitse vluchtelingenhulp anno sept-okt 2015 binnen en uit de verdragen van Geneve en de TIPP in het verschiet . 3 x maal foei! !! aan Netanyahu

Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

Als het tijd is zullen er nog wetenschappelijke stukken te voorschijn komen die laten zien de VS in opdracht van ene Arabische moefti de atoombommen vervaardigd heeft! Wat Natanyahu nu beweert zou waarschijnlijk evenveel vreemd ontvangen worden door joden onder nazi Duitsland, dan zo’n bewering als men dat allemaal zou horen! Ik ben benieuwd tot hoever Israëliërs zullen dit soort waanzin laten gaan!

KapiteinJan2
KapiteinJan221 okt. 2015 - 9:34

Ik ontwaar hier weer volop verontwaardiging. Ik vraag me af of het ook waarde heeft. Als we zo nog even door gaan hebben termen als holocaust of genocide ook geen enkele waarde meer. Nog weer even en de ontkenning ervan heeft dan ook geen waarde meer. De symboolwaarde is aan devaluatie onderhevig en begint zelfs op de lachspieren te werken. In de late middeleeuwen waren er ook abominaties die de gemoederen bezig hielden: hekserij en ketterij. Het was aanvankelijk zo'n beetje de ergste misdaad die een mens mogelijk begaan kon, die tegen god en de heilige kerk en dus de hele mensheid. Hele hordes overijverige monniken en kerkelijke dignitarissen maakten overuren om alle beschuldigingen zorgvuldig(marteling was daarbij het voornaamste instrument) in procedure te nemen en anders kon de brandstapel voor de erg weerbarstige heks of ketter tot voorbeeld voor de goegemeente dienen. Probleem werd al snel dat ieder die een persoonlijke vete te beslechten had of een geschil over eigendom of niet terugbetaalde lening, ook met de beschuldiging uit de voeten kon. Zelfs de aanvankelijk enthousiaste heiligen van de kerk begonnen minder toeschietelijk te worden alle wilde beschuldigingen te honoreren met hun inquisitionele procedures. Door de vele beschuldigingen devalueerde de afschrikwekkende symboolfunctie van het kwade in de wereld en konden informanten of aanklagers op hoongelach of nog ergere tegenprocedures rekenen. Die kant gaat het nu ook op met de beschuldiging van holocaust of genocide. Niet voor niets is de term Godwin zo populair de laatste tijd. Iedereen weet opeens wat het inhoudt en de lacherigheid begint nu pijnlijk te worden als het weer de kop opsteekt want je denkt onwillekeurig toch aan de achterliggende gruwelijkheid. Nog even en zelfs dat laatste blijft achterwege in het afstompingsproces. Ik ontwaar een ontwaarding van de verontwaardiging.

insignia
insignia21 okt. 2015 - 9:34

Met de enorme hoeveelheid vernietigings materiaal in de handen van deze man moet je wel erg argeloos zijn om niet bang te zijn. Bang voor de mensen in Gaza die opgesloten zitten in hun kamp, bang voor de Palestijnen in hun bezette land maar vooral ook voor de wereldvrede want in mijn beleving is die vent in staat met een zotte handeling de lont in het kruitvat te steken. Ik reken op Obama om dit ongeleide projectiel in de hand te houden want anders zijn we ook hier niet safe.

Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Het zijn oncontroleerbare uitspraken van Netanyahu, daarom kan hij ze maken. Er zijn historici die het tegenspreken, er zijn anderen die wat deuren open houden. Kortom: het is niet duidelijk. Wat we - volgens mij - weten: er was contact tussen al-Hoesseini en de nazi's vanaf 1933. Al-Hoesseini was een fascist met grote haat tegen de joden. De Holocaust ruim vóór de eerste ontmoeting tussen al-Hoesseini en Hitler zelf. Al-Hoesseini en Hitler hebben elkaar in '41 ontmoet, feit is dat ze daar over het "jodenprobleem" gesproken hebben. Korte tijd later startte de industrialisatie van de Holocaust. Qua tijdlijn lijkt het mogelijk dat al-Hoesseini het idee van de vernietigingskampen (de industrialisatie dus) heeft geïntroduceerd, maar zeker is het allerminst. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

rbakels
rbakels21 okt. 2015 - 9:34

Duidelijkheid is fijnm Die men hoeven we dus niet meer serieus te nemen.

Roberti
Roberti21 okt. 2015 - 9:34

Oh, gelukkig! Ik had toch aldoor begrepen dat het een Europeaan van het Arische ras was die aan het endlosen was geslagen in de 2e wereldoorlog.

MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

Hitler viel inderdaad nogal mee. Hij was misschien niet super-cool waar het de joden betreft maar de vernietiging was niet echt zijn ding. Zoals voorlopers van de Likudpartij het uitdrukten: dat antisemitisme is maar vernis. Eigenlijk zijn het toffe peren die nazi’s want ze zijn in de kern lekker hard anti-communistisch. De echte klootzakken waren de Palestijnen. Die zetten aan tot haat en bedachten de Endlösung. En die arme Hitler werd betoverd door de mufti. Het is nog niet bewezen maar hoogstwaarschijnlijk hebben de Palestijnen de Holocaust ook eigenhandig uitgevoerd. Qua tijdslijn kan zou dit immers zo maar kunnen. in 1942 bestonden er Palestijnen en precies in dat jaar vond de Wannseeconferentie plaats, Toeval? Ik denk het niet. Heel goed dat ‘Bibi’ die 'Palestijnen' geen ruimte geeft want ze staan de ovens al weer op te stoken. Ook al bestaan ze niet en zijn ze een verzinsel van antisemieten.

Freeman2
Freeman221 okt. 2015 - 9:34

Bondskanselier Angela Merkel heeft reeds gisteren verklaard dat ze geen nood in ziet om revisie van de Europese geschiedenis aan te gaan op verzoek van Bibi Netanyahu. Merkel heeft bevestigd dat de Duitsers steeds zeer bewust zijn van de rol dat ze in de Europese geschiedenis hebben gespeeld en ze blijven bij deze. De zoveelste moedige uitspraak van een echte politieke leider en volbloed Bondskanselier.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Oh, als het toch niet de schuld is van Adolf maar van de Mufti is, dan kan ik als Duitser eindelijk dat holocaust trauma van mij afschudden. Nu de Nederlanders nog die er voor gezorgd hebben dat zij percentueel de meeste joden hebben geleverd voor de gaskamers.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

Verbluffend dat er dan toch nog zionisten zijn die Netanyahu verdedigen.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard21 okt. 2015 - 9:34

"Hitler wilde Joden eigenlijk alleen maar uitzetten" aldus Netanjahoe. Hitler was dus eigenlijk helaal geen jodenhater, integendeel, Hitler steunde de joden in hun streven naar een joodse staat. Zozeer zelfs dat hij de Europese joden dwong om naar Israël te emigreren. Binnenkort zal Netanjahoe in Jerusalem een monument onthullen ter nagedachtenis aan Hitler en zijn strijd voor het Zionistische ideaal.

SuziQ
SuziQ21 okt. 2015 - 9:34

"Hitler stond open voor suggesties" hahahahaha

johannn2
johannn221 okt. 2015 - 9:34

En dat is dan de machtigste man in een van de grootste en meest explosieve brandhaarden van de wereld.............. Hoe kan enig zichzelf respecterend land die man en zijn regime nog steunen ?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

twee vragen: 1 Was de Moefti die Lieberman bijvoorbeeld had geroepen om in Palestina te komen wonen? 2- wat is het verschil tussen deze gore Moefti haatzaaier tegen joden en Sharon van Sabra, Chatila, Palestijnen tegen Palestijenen ?! Opmerking: er zijn sommige Moeftis die NU haat roepen tegen joden en gebruiken Palestina als excuus, maar ik hoor heel en heel veel Imams die juist roepen dat joden onze broeders zijn en hebben het volle recht voor eigen land en eigen huis.

Nemesis2015
Nemesis201521 okt. 2015 - 9:34

US State Departments aan het woord hierover. https://www.youtube.com/watch?v=iD0Ok7DUFno Gewoon weerzinwekkend hoe die zionisten de US bij de cohones hebben.

Nemesis2015
Nemesis201521 okt. 2015 - 9:34

Het was wel een Grand Moefti waar Hitler naar luisterde , want naar een small of medium Moefti zou Hitler natuurlijk nooit naar luisteren.

Zjenny
Zjenny21 okt. 2015 - 9:34

Joden zijn net zo slachtoffer van zionisme. Bibi is een zionist.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Nee man, Bibi is K-N-E-T-T-E-R-G-E-K

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Hm. In welke landen is holocaustontkenning ook alweer strafbaar ?

2 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

Niet in NL in ieder geval!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 okt. 2015 - 9:34

Niet relevant. Netanyahu bevestigd de holocaust, geeft alleen een ander de schuld. Maar ja, geschiedvervalsing als wapen dat kennen we van alle drie de religies in ver voormalig mandaatgebied.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

'Holocaustgeleerden zijn het er echter over eens dat de bewering kant noch wal raakt' Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?

3 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

'Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep' Juist daarom hun gezamenlijke standpunten als zekere juiste aangenomen worden!

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?] Dat zijn ze zeker niet, er zijn genoeg onderwerpen waarbij ze fel van mening verschillen. Alleen zijn ze het op dit onderwerp volkkomen met elkaar eens. Net als bijvoorbeeld het feit dat de Aarde niet plat is; daarover zijn ze het ook volkomen met elkaar eens.

Crunchy Frog
Crunchy Frog21 okt. 2015 - 9:34

@" Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?" Dit heeft niets met een mening te maken maar alleen met harde feiten. Toen Husseini Hitler voor het eerst sprak, op 28 november 1941, was de 'Holocaust door kogels' al maanden bezig en waren er al honderdduizenden joden dood. Dat Husseini er onsmakelijke ideeën op nahield staat wel vast, maar Hitler had echt geen moefti uit Jeruzalem nodig om hem op het idee te brengen dat hij joden ook massaal kon uitmoorden.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

ergens begrijp ik wel wat dhr netanyahu bedoelt. dit kun je allen echt begrijpen als je joods bent. het is de kern van een bepaald soort askenazi zionisme. aangehangen door de eerste setlers. het is een bepaald soort mystiek. ik ben niet joods maar goi, dus echt doorvoelen wat bibi bedoelt kan ik niet. ik kan het alleen enigzins begrijpen.

2 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

‘ik kan het alleen enigzins begrijpen.’ Zoals ook men de uitroeiing van joden begrijpt?

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Wat u beschrijft is een typische sekte. Wat betreft niet (geheel) kunnen meevoelen, wees blij! Geen sekte, geen gekte. Overigens zeer twijfelachtig of een germaans-slavisch volkje in staat zou zijn tot het hebben van een andere kwaliteit gevoelens dan de rest van ons. Dat is exceptionalisme, een omgekeerde vorm van racisme. Wat betreft de persoonlijke gevoelens van Netanyahu: de psychopaat met de prachtige bariton is, net als zijn broeders in pathologie, slechts in staat tot gevoelens omtrent zichzelf.

thunderbird2
thunderbird221 okt. 2015 - 9:34

Zo gek is die stelling niet, pas in 1941 kwam men tot de 'endlosung'. https://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini

2 Reacties
Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Vanaf 1939, direct na de bezetting waren de Sonderkommando's van de nazi's in Polen met massaexecuties bezig tegen de Joodse bevolking. In 1941 moest dit "menselijker' (voor de daders, niet voor de slachtoffers, via de gaskamers) gebeuren. Dit werd in de Wannsee conferentie begin 1942 bekrachtigd.

Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Dit verslag van bezoek moefti aan Hitler op 28 november 1941 is aanleiding tot uitspraak Netanyahu. Lees en oordeel: http://www.ns-archiv.de/verfolgung/antisemitismus/mufti/in_berlin.php

zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

Het is wel een onwelgevallige waarheid dat Al-Hoesseini een fanatiek bondgenoot van de Nazi's was. Dat hij Hitler heeft beinvloed is wel zeker. Wiki: "Zo intervenieerde hij op 6 mei 1942 bij de Bulgaarse minister van Buitenlandse Zaken toen hij vernam dat 4000 Joodse kinderen en hun begeleiders naar Palestina zouden mogen vertrekken. Hij pleitte ervoor ze naar een land te sturen waar ze onder strikte controle staan, bijvoorbeeld Polen. De kinderen werden daarna inderdaad gedeporteerd" https://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini

1 Reactie
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Je blijft je naam eer aandoen, of niet ? "Dat hij Hitler heeft beinvloed is wel zeker." Let op: Hitler was een Oostenrijker, die op dat moment de leider van Duitsland was. Geen van beide landen is ooit "Bulgarije" genoemd. [Wiki: "Zo intervenieerde hij op 6 mei 1942 bij de Bulgaarse ...]

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Marlene2
Marlene221 okt. 2015 - 9:34

"Zijn idee was om de joden in Polen te vestigen" Een oorlogsmisdadiger dus.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Als angst regeert zoeken mensen naar een sterke leider. Die hoeft niet slim te zijn als hij maar spierballen heeft. Pas als de angst weg is krijgt reden weer kansen. Angst is als onzekerheid een grote boosdoener. Nu hebben we aan twee kanten angst en onzekerheid. Langs de zijlijn staan partijen olie op het vuur te gooien en hebben lol bij escalatie. Lol in de ellende van een ander, het gelijk krijgen, het eigen gewin en ga zo verder. En dat op alle niveaus. Eigenlijk tot hier op een forum waar wij even ter ontspanning onze eigen mening en kijk op die ellende geven en elkaar met woorden in de haren vliegen. Eigenlijk te zot..... niet?

1 Reactie
Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

De moordenaars van vroeger worden de leermeesters van nu.

JohnVKR
JohnVKR21 okt. 2015 - 9:34

Wat Netanyahu wil suggereren: het is niet Hitler, het zijn eigenlijk de Palestijnen die 6 miljoen Joden hebben vermoord, dus wees u ervan bewust wat voor onmensen de Palestijnen zijn. Dat is in de kern de boodschap van Netanyahu. Daarom, aldus Netanyahu, hebben wij Israelis het volste recht om Palestijns land te bezetten, Palestijnen te onderdrukken, te vermoorden, hun huizen te vernietigen, landgoederen te stelen, te discrimineren, hen een militaire dictatuur op te leggen, en dat allemaal met volledige instemming van het propagandaclubje CIDI en hun ´woordvoerders´ Frits Barend en Barbara Barend.

1 Reactie
Herculaan
Herculaan21 okt. 2015 - 9:34

Netanyahu is flink in de war lijkt het inderdaad.

Nikovijf
Nikovijf21 okt. 2015 - 9:34

Follow the money en je weet wie de belanghebbenden bij de holocaust waren. Zo ingewikkeld kan dat niet zijn.

3 Reacties
juliusvold
juliusvold21 okt. 2015 - 9:34

Vertel eens Nico. Wie waren de belanghebbenden bij 6 miljoen joodse slachtoffers?

Herculaan
Herculaan21 okt. 2015 - 9:34

Sjezus wat een bizarre onzin dit. Ga me niet vertellen dat je geschiedenis hebt gestudeerd want dat geloof ik niet.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Aha. En wie hadden er dan financiele belangen bij het systematisch uitmoorden van enkele miljoenen Joden ?

Taljaard
Taljaard21 okt. 2015 - 9:34

De rol van die oom van Yasser Arafat was bepaald niet fris. Maar de uiteindelijke beslissing voor de systematische en opzettelijke uitroeiing van alle Europese Joden, werd in januari 1942 tijdens de Wannsee conferentie, onder leiding van Heydrich en Eichmann, genomen. Op (geheim) bevel van Hitler. Die mufti speelde alleen maar een applaudiserend bijrolletje op de achtergrond. Deze feiten zijn allang en uit den treure bekend. En het lijkt erop dat het Nethanyahu er slechts om te doen is om de Arabische Palestijnen zwart te maken. Het wordt tijd dat Likoed eens een poos in de oppositie verdwijnt. Maar Hamas en hun messenzwaaiers zijn, evenals Hezb'ollah en IS, voor die haviken een geschenk uit de hemel.

1 Reactie
zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

Overigens zou het idioot zijn dit de moslims vandaag nog aan te rekenen. Net zoals het de Duitsers niet meer is aan te rekenen dat ze de Joden hebben geprobeerd uit te roeien.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

Geen excuus om een Arabische land te bezetten, beroven van hun eigendommen, maar de echte boosdoener Duitsland met rust laten ?! Trouwens, sprak Hitler met zijn joodse wortels ook Arabisch ?!

1 Reactie
MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

[Hitler, volgens Netanyahu aanvankelijk helemaal niet zo’n kwaaie peer] Daarmee staat Netanyahu in een rijke revisionistisch zionistische traditie. Hazit Ha'am was het blad van de revisionistische zionisten t.t.v. de machtsovername van Hitler. Dit schreef ze over de nazi-ideologie: “Het antisemitische vernis moet weggegooid worden maar de anti-Marxistische kern moet bewaard blijven”: https://en.wikipedia.org/wiki/Hazit_HaAm Jabotinsky was een groot bewonderaar van Mussolini: https://en.wikipedia.org/wiki/Betar_Naval_Academy

anon1980
anon198021 okt. 2015 - 9:34

stel eens, for the sake of argument, dat de angst van Israëlische Joden op waarheid gebaseerd is, en dat de Arabische wereld Israël inderdaad over een tijdje van de aardbodem veegt. Wordt er hier dan uitbundig de vernietiging van Israël gevierd? Ik ben wel benieuwd!

6 Reacties
Pukkie2
Pukkie221 okt. 2015 - 9:34

Dat worden dan krokodilletranen. Dan: "Ze hebben het er ook wel naar gemaakt". En tenslotte: "Ausser Spesen nichts gewesen".

dino_radja
dino_radja21 okt. 2015 - 9:34

nee, dan wordt uitbundig het einde van de bezetting gevierd.

LoLiTa2
LoLiTa221 okt. 2015 - 9:34

Bedoel je: net zo als de Israëliërs de Palestijnse dorpen, steden en mensen van de aardbodem hebben geveegd, of bedoel je, for the sake of argument, iets anders?

CliffClavin1993
CliffClavin199321 okt. 2015 - 9:34

For the sake of argument - niemand van ons radicaal-linkse revolutionairen (i.e. vriendelijke en vredelievende sociaal-democraten) zou juichen als Israël van de kaart geveegd zou worden. Het is überhaupt al vreemd dat rechts kennelijk in zulk een waanwereld leeft, dat zo een gedachte op kan komen, bij wie dan ook. Persoonlijk geloof ik dat elke natie, elk leider gehouden mag worden aan algemene normen van humaan en redelijk gedrag. Wanneer wij meneer Netenyahu naast deze meetlat leggen, dan valt hij genadeloos door de mand. Hij is naar mijn idee, en dat van andere reageerders in deze thread, ziek, erg, erg ziek, in psychiatrisch opzicht. Hij kan het best zijn eigen exemplaar van de Thora naar de lommerd brengen, dan heeft een ander er nog wat aan. Ik durf hem gerust een massamoordenaar te noemen. Omdat hij dat is. Ik kan schamper lachen om het feit dat er gekende reactionaire collega-jopers (M. King, en Machielse 93) volharden in het plaatsen van verzachtende, relativerende stukjes, of uitwijken naar drogredeneringen en niet ter zake doende opmerkingen. Maar goed, ik had niet anders verwacht.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Wordt er hier dan uitbundig de vernietiging van Israël gevierd? Ik ben wel benieuwd!] Echt, die domrechtse agitprop begint de spuigaten uit te lopen ...

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Het ergste is nog dat Netanyahu gewoon toegeeft wat hij met de opmerking wilde: Mr. Netanyahu, who had also called the mufti “one of the leading architects of the Final Solution” in a 2012 speech, on Wednesday called the criticism of his remarks “absurd.” “My intention was not to absolve Hitler of his responsibility,” he said, according to a statement provided by his office as he left Israel for Germany, where he was to meet with Chancellor Angela Merkel. “But rather to show that the forefathers of the Palestinian nation, without a country and without the so-called occupation, without land and without settlements, even then aspired to systematic incitement to exterminate the Jews.” Waarom lopen er uberhaupt nog mensen achter deze volksmenner aan ? Wat is de aantrekkingskracht van iemand die gewoon toegeeft dat hij je aan het belazeren is ?

omaoeverloos
omaoeverloos21 okt. 2015 - 9:34

"Holocaustgeleerden zijn het er echter over eens dat de bewering kant noch wal raakt. Volgens hen waren volgens de moefti niet Joden de oorzaak van “sabotagedaden” als de Eerste Wereldoorlog, het marxisme en daaruit voortvloeiende revoluties, maar het Zionisme." Dus niet de joden maar het zionisme, tja, die smoes hoor je tegenwoordig nog steeds, zover zit Netanyahu er wat dat betreft dus niet naast.

1 Reactie
Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

Yep,. een goor vies klam borduurlapje, gelijk aan het politiek borduursel van "Nu" nog steeds binnen het stramien (haken) kruis steekjes . Zoiets als: Wilders die stijgt in de peilingen(polarisatitus is heel besmettelijk) ,waar niemand voor de buhne er aan lijdt.grinn vieze boel

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Er zal een tijd komen, ver in de toekomst, dat mensen zich zullen afvragen waarom Hitler nooit de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen. De geschiedenis zal altijd opnieuw geschreven worden.

2 Reacties
Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

tuurlijk joh ,. en die prijs wordt uitgereikt in Auschwitsch. waar de doden dansen in een rookshow. dirty smokes makes damaged froggy minds

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 okt. 2015 - 9:34

In een rijtje met Obama, Kissinger, Arrafat en Moeder Teresa zou hij de vijfde met bloed aan zijn handen zijn, maar niet misstaan.

TruusBeek
TruusBeek21 okt. 2015 - 9:34

Of dat zi is zal altijd een vraag blijven. Maar de moefti en de nzis warme banden onderhielden is een feit en dat bepaalde kopstukken van de nazi's belangstelling voor de islam hadden is ook een feit.

2 Reacties
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

van de 8 433 000 miljoen nederlanders stemden er in 1935 7.94% op de Hitler-adorererende NSB: 669580 nederlanders om precies te zijn.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Of dat zi is zal altijd een vraag blijven. Maar de moefti en de nzis warme banden onderhielden is een feit en dat bepaalde kopstukken van de nazi's belangstelling voor de islam hadden is ook een feit.] Bagatelliseren ... goedpraten ...

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Dit is wat er volgens de Duitse NS archieven gewisseld is tussen de Moefti en Adolf: De Füher antwoordde dat de grondhouding van Duitsland over deze kwesties duidelijk is. Duitsland staat voor een compromisloze strijd tegen de Joden. Dit omvatte natuurlijk, de strijd tegen de Joodse thuisland in Palestina, dat niets meer was dan een Centrum voor de destructieve invloed van de joodse Belangen. Duitsland wist ook dat de bewering dat Jodendom de rol van economische pionier in Palestina vervullen een leugen is. Alleen de Arabieren werken, niet de Joden. Duitsland was vastbesloten om snel voor een oplossing van het Jodenvraagstuk te zorgen en op een gegeven moment met eenzelfde oproep aan niet-Europese volkeren te doen. Momenteel is Duitsland verwikkeld in een gevecht op leven en dood tegen twee posities van macht van het jodendom: Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie. In theorie zijn het kapitalisme en communisme verschillend van elkaar, maar in werkelijkheid vervullen deze landen voor het jodendom een gemeenschappelijk doel.

1 Reactie
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Dit is wat er volgens de Duitse NS archieven gewisseld is tussen de Moefti en Adolf:" dat is nogal onzorgvuldig. Wat je hieronder citeert zijn de woorden van ene meneer Schmidt, een nazi diplomaat. Die woorden zijn bewaard gebleven in een Duits archief: "Aus der Aufzeichnung des Gesandten Schmidt über die Unterredung zwischen Adolf Hitler und dem Großmufti von Jerusalem Hadji Mohammed Amin el Hussein." Het zijn dus niet woorden gewisseld 'volgens het archief' maar volgens nazi diplomaat Schimdt, en die woorden heeft het archief in bezit. De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Dat standpunt deed Churchill en Roosevelt samenwerken met Stalin. Maakt dat Churchill verantwoordelijk voor de goelags? De verkrachting van Duitse vrouwen door Russische troepen? Maakt dat Wilhemina verantwoordelijk voor het bombardement op Dresden? De moefti streefde naar de onafhankelijkheid van arabische gebieden. Dat is wat de moefti zei en herhaalde, maar dat citeer je niet. Die gebieden werden bezet of bedreigd door Turken, Russen, Engelsen en zionisten. De moefti hanteerde hetzelfde principe als Churchill en Roosevelt: de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Is de moefti daarom verantwoordelijk voor de door Eruopeanen georganiseerde en uitgevoerde holocaust? Waar staat dat de moefti Hitler overhaalde om de Joden in Europa uit te roeien? Inderdaad, het staat er niet. Ik ben geen fan van moeftis of bisschoppen. Wel van feiten. De pogingen om de holocaust in de schoenen van Palestijnen te schuiven omdat die een conflict over land hebben met minder dan helft van 's werelds Joden werkt misschien in minder ontwikkelde hersens (en daar hoopt netanyahu haat te oogsten, in jouw geval blijkbaar met succes) maar dat verandert niets aan de waarheid: de holocaust is een trieste en zuiver Europese geschiedenis. Je mag in stilte je eigen waarheid optrekken, maar de holocaust publiekelijk ontkennen is hier verboden.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Of de mufti er wel of niet toe heeft aangedrongen is feitelijk een onbeduidend detail. Wat over duidelijk zou moeten zijn is dat wat het Joodse volk betreft de Mufti en Hitler geestverwanten waren, wat dat betreft heeft Netanyahu het 100% bij het rechte eind. Hier is een detail weer de gebruikelijke bliksemafleider om de rol van dader en slachtoffer om te draaien en de werkelijke grondslag van de problematiek te verhullen.

3 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Noem 6 miljoen joden vergassen maar een detail! Lef heb je in ieder geval wel.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Hier is een detail weer de gebruikelijke bliksemafleider om de rol van dader en slachtoffer om te draaien" daders: nazis. slachtoffers: joden (onder andere). het omdraaien is: daders: moefti / islam / palestijnen. " en de werkelijke grondslag van de problematiek te verhullen." ik zou het woord werkelijk voorlopig maar even mijden anders krijgt er nog iemand een hartaanval van het lachen. http://www.4en5meiamsterdam.nl/25178/en/vlakkenkaart

frankcasper
frankcasper21 okt. 2015 - 9:34

Er bestaat geen joods volk. Hasbara nonsens.

meijerlahn
meijerlahn21 okt. 2015 - 9:34

Waarom flikt hij dit? Juist nu, nu het hele Midden-Oosten in brand staat?

4 Reacties
Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Om een zeer omineuze reden: Chronologie, deels mijn speculatie: 1) Laten we wel wezen: momenteel is het verslaan van IS en de ´gematigde al qaida´ belangrijker dan alles-- Tijdens de VN speech van Putin, en het diplomatiek overleg eromheen (+ bezoekje Netanyahu aan Moskou) is een deal met Israel gemaakt: Israel blijft weg uit Syrië. Mijn stelling: de Palestijnse zaak was het wisselgeld. Ik keur dit als realpolitik niet af, priorities first, maar het is onzettend wreed en onrechtvaardig. 2) Vervolgens provocatie door het afsluiten van al Aqsa: garantie voor een intifada. Impulsieve reaktie door de Palestijnen (de eeuwige losers: een slechtere timing bestaat niet!) met steekpartijen etc. (niet tegen ´de joden´, maar tegen de wrede bezetter). 3) ´Het verzilveren van het wisselgeld´... Volgens mij zijn dit PR bewegingen tot demonisering, anticiperend op een spoedig volgende massaslachting/ genocide, erger dan ooit tevoren. Heeft waarschijnlijk plaats tijdens een groot offensief in Syrië, mogelijk deze maand nog, of november.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

Vrede is grenzen, oorlog is kans.

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Wat steeds mist in die verhaaltjes over die Mufti: 1) Wat is een mufti? 2) Hoe lokaal en tijdsgebonden was die mufti? 3) Hoeveel andere muftis waren er en hoe was hun mening? Ook historisch, en in welke locaties? Zijn er ook muftis geweest die later in discrediet zijn gekomen? 4) Welke groepen erkennen autoriteit, en welke groepen niet? Met name de salafisten/ wahabis en de broederschap (dat zijn de vijanden van de beschaving): wat denken die ervan? Is Baghdadi, Zawahiri of Bin Laden een mufti? Zolang die vragen open blijven is dat hele muftiverhaal flutpropaganda.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Waarom flikt hij dit? Juist nu, nu het hele Midden-Oosten in brand staat?] Omdat Israel aardig in de hoek gedreven is, inmiddels. Netanyahu heeft zich gecommiteerd aan een zeer repressief beleid tegen de Palestijnen, en hij praat dat goed met een frame waarin Palestijnen allemaal bloeddorstige terroristen zijn. Dat frame moet hoe dan ook bevestigd worden. En Netanyahu is inmiddels internationaal gezien aardig geisoleerd; er is vrijwel geen enkel land meer dat nog echt achter Israel staat. Zelfs de verhoudingen met de VS zijn inmiddels danig bekoeld.

RichardHofland
RichardHofland21 okt. 2015 - 9:34

Al heel mijn leven beschouw ik mij als links progressief. En wat ik daarom maar niet begrijp is waarom tegenwoordig zoveel linkse partijen / mensen zo'n warme band met de islam voelen. De islam staat in de kern lijnrecht tegenover alles waar het humanisme van links voor zou moeten staan. Het is daarin niet anders dan het christendom of de joden, al is het verschil dat er niet zo veel joden zijn en de meeste christenen (in Europa) hun geloof niet zo serieus meer nemen. Het oude testament en de koran zijn compleet kwaadaardige boeken en beschouw ik daarom in het zelfde rijtje als "Mein Kampf". Het lijkt haast wel alsof veel linkse mensen puur omdat rechts niets met de islam heeft, zij dan dus denken voor te moeten zijn. Onzin, de islam en haar gedachtengoed is vergif en hoort net als het christendom door ons linkse mensen te worden ontmaskert.

4 Reacties
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Al heel mijn leven beschouw ik mij als links progressief. En wat ik daarom maar niet begrijp is waarom tegenwoordig zoveel linkse partijen / mensen zo'n warme band met de islam voelen.] Zucht, daar gaan we weer. Weet je dat "links-progressief" trouwens wel zeker ? Je opmerking komt eigenlijk rechtstreeks uit de Rechts Populistische hoek. Want Links voelt helemaal geen warme band met de Islam. Waar het Links om gaat, is dat iedereen dezelfde rechten heeft. Daarom verzet Links zich zo fel tegenover Rechts: omdat rechts die rechten wil inperken voor bepaalde groepen.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

Is het weleens bij je opgekomen dat het geen zak met links noch rechts te maken heeft ,noch met die religieeen die je daar noemt, wat dat betreft heeft elke religie tonnen boter op de harsens,en links en rechts erbij. Het gaat om de bereidheid dit allemaal los te laten, en de lef te hebben uit het gecondioneerde te stappen teneinde tot op het schaambot te gaan bekennen -te leven in daad en woord in : "Wat jij niet wil dat jou geschiedt,doe dat ook een ander niet." blijft maar moeilijk nietwaar? liever doorzeiken vinger wijzen boring eindeloooooos,.in/uit verraad naar dat wat ieder in kern is. so boring,.. allemaal bang om dood te gaan. dat ga "je "toch. grinn

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"De islam staat in de kern lijnrecht tegenover alles waar het humanisme van links voor zou moeten staan. " inderdaad, daarom heb ik als humanist mijn islamitische buurman valselijk beschuldigd van massamoord. het wordt tijd dat meer mensen zich actief inzetten voor normen en waarden - het gaat niet vanzelf!!!

denmol
denmol21 okt. 2015 - 9:34

"Onzin, de islam en haar gedachtengoed is vergif en hoort net als het christendom door ons linkse mensen te worden ontmaskert." Over of het gedachtengoed gif is of niet dat zullen velen het met je oneens zijn omdat het gaat om een privé opvatting die jij als algemeen aanvaard feit presenteert en wat dat ontmaskeren betreft; "commandeer je hondje en blaf zelf" zou ik zeggen. En "by the way", linkse mensen, zoals ik er een ben, zijn voor gelijke rechten en plichten voor alle mensen dus als moslims als onmensen behandeld of als zodanig weggezet worden, dan is het niet raar als men dan linkse mensen op hun pad vinden. Linkse mensen die opkomen voor gelijke behandeling voor ieder mens vanuit het besef dat als moslims anders behandeld worden er sprake is van willekeur en dat gaat tegen de principes waar een democratische rechtsstaat op gebaseerd is volgens mij.

crumb2
crumb221 okt. 2015 - 9:34

Netanyahu mag dan wel een eikel zijn, maar de Groot Muftie van Jeruzalem was toch echt een generaal van de Waffen SS en voerde een divisie van Bosnisch Islamitische SS'ers aan. Zoveel mogelijk Joden vermoorden was hun devies.

2 Reacties
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"maar de Groot Muftie van Jeruzalem was toch echt een generaal van de Waffen SS" aluhoed. "en voerde een divisie van Bosnisch Islamitische SS'ers aan." aluhoed. Er dienden zo'n 23.000 bosnische moslims in eenheden die onder controle stonden van de waffen SS. Alsmede zo'n 50.000 Nederlanders, 9.000 Noren, 20.000 Belgen, 1.000 Denen, 2.500 Finnen, 20.000 Fransen, 40.000 Hongaren, 2.500 Indiers, 18.000 Italianen, 55.000 Roemenen, 3.000 Spanjaarden, 500 Zweden, 800 Zwitsers en 20 Amerikanen. Er dienden alleen al in het vrije Franse leger zo'n 233.000 moslims. Welke chemtrail website gebruik je precies als encyclopedie?

Banjaard
Banjaard21 okt. 2015 - 9:34

die divisie vocht waarschijnlijk zij aan zij met nederlandse SS-soldaten. Hoe denk jij over die nederlanders? en de rest van de nederlanders?

GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Zelfs Anja Meulenbelt is van hiermee samenhangende belachelijke feiten overtuigd: "De groot-moefti Husseini van Jeruzalem heeft inderdaad geprobeerd steun te krijgen bij Hitler. Dat is zeker niet het mooiste deel van de Palestijnse geschiedenis, maar de redenen ervoor zijn duidelijk: de Palestijnen vonden geen steun bij de Britten of andere westerse mogendheden die na veel gesjoemel toch aan de kant van de zionisten bleven staan. Ze zaten klem tussen de Britse koloniale macht en de zionisten die er hun staat wilden vestigen. Dus zocht de moefti steun bij de ‘vijanden van zijn vijanden’, met de gedachte dat die de joden tegen zouden kunnen houden, en de vijandige koloniale Europese mogendheden in het Arabische gebied zouden kunnen verslaan. Zijn missie had weinig succes, want de nazi’s dachten er helemaal niet over om de joden die ze kwijt wilden tegen te houden, en Hitler had het niet met semieten - dus ook niet met Arabieren - en was bovendien ook niet van plan om de oorlog nog verder uit te breiden. Husseini heeft dus erg weinig voor elkaar gekregen." Pas later besloten de Nazi's tot de Holocaust waar ze als enige verantwoordelijk voor waren al heeft diezelfde Moefti toen als SS-commandant toen nog wel in Joegoslavië eigenhandig met een leger van moslimsoldaten de daar aanwezige Joden uitgemoord als bijdrage aan die Holocaust.

1 Reactie
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Zelfs Anja Meulenbelt is van hiermee samenhangende belachelijke feiten overtuigd:] Ehm, Ginger Ted ... in dat stukje tekst dat je citeert vertelt Meulenbelt dat ze het volstrekt oneens is met Netanyahu.

Armagaddon
Armagaddon21 okt. 2015 - 9:34

>>> Citaat: Netanyahu: Moefti adviseerde Hitler de Endlösung... >>> Hmm....typische in dit geval rechtse fascistische neonazistische poging, de geschiedenis naar de hand te zetten....psst.....linkse activisten blijken toch meer fatsoen, hersens en realisme te bezitten..

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Nee hoor, die zijn net zo achterlijk en net zo crimineel

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

De Eerste en Tweede wereld is niet veroorzaakt door Moefti's. Het uitmoorden van miljoenen echte bewoners van Australië is niet door Moefti's veroorzaakt. Het uitmoorden van miljoenen echte bewoners van Amerika is niet door Moefti's veroorzaakt. Het gooien van atoombommen op Japan is niet door Moefti's. De kruistochten waren niet uitgeroepen door Moefti's.

3 Reacties
Peter_K2
Peter_K221 okt. 2015 - 9:34

Nou die kruistochten waren wel een reactie op de moslim terreur destijds. Één van de aanleidingen was de vernietiging van de Heilig Grafkerk, die pas tijdens de kruistochten weer opgebouwd werd.

zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

En de islamisering van noord afrika en indonesie?

IloveIsrael
IloveIsrael21 okt. 2015 - 9:34

Zonder de kruistochten van destijds waren we al lang Islamitisch hier.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

"In her study, Hannah Arendt described Eichmann's revolting "Zionist Phase", in which he adduced his reading of Theodor Herzl's 1896 Magnum Opus "Der Judenstaat", to claim that Hitler had in no way meant to exterminate the Jews, but rather aimed to drive them into their own region, to give them "a place of their own, soil of their own" in conformity with the precepts of Zionism" - http://tinyurl.com/neos943 Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann, dat is toch niet zo vreemd?

3 Reacties
GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Ja zoals Anja Meulenbelt (zie haar quote hierover door mij aangehaald) en veel van je ideologische maatjes ook beweren. Links-extremisten, rechts-extremisten, een groot deel van de moslimwereld (zoals vroeger ook de christelijke wereld tot WOII hen er eindelijk grotendeels van genas) vinden zich in dit soort rabiate opvattingen en verhalen doordrenkt van een gedeelde oude haat aangaande Joden, het Jodendom, en dus ook de Joodse entiteit die Israël vormt. Dat de doorgeslagen havik Netanyahu in zijn extremisme dan nu ook eens zo stupide met een uitvergroting buiten context van een simpel feit komt (dat die Mufti de naar wat nu Israël is vluchtende Joden graag vernietigd zag met hun staat zoals zoveel medemoslims toen Hitler daar nog niet zoveel werk van maakte) maakt hem als niets anders dan al diegenen die hij bestrijdt. Beslist niet minder dus ook.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann ...] Volgens mij niet. Ik kan me niet herinnerren dat Eichmann wat over die moeftie heeft gezegd. Leuk geprobeerde trol poging, trouwens.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann, dat is toch niet zo vreemd?] Nee, want Netanyahu heeft het over die Moefti, en voor zover ik weet heeft Eichmann het nooit over die man gehad. Overigens, wat voor boek is het precies waar je die quote vandaan haalde ? Het lijkt op een enigszins verkeerde lezing van Arendt's werk. Bij haar probeert Eichmann juist krampachtig om elke verantwoordelijkheid voor de holocaust te ontkennen, en dat is het tegenovergestelde van wat er in je quote staat.

clara51
clara5121 okt. 2015 - 9:34

Zoals te verwachten was, staat er nu wereldwijd op internet een leger geschiedkundigen klaar om wikipedia door te spitten teneinde uit te kunnen leggen waarom Haj Amin al-Husseini wel/niet hoogstpersoonlijk Hitler op het idee heeft gebracht van de holocaust. Netanyahu weet ook wel dat hij met deze uitspraken een groot politiek risico neemt. De man is bepaald niet achterlijk. Waarom hij dat risico toch willens en wetens neemt? Ik heb het vermoeden dat er nog één schakel ontbrak aan zijn eindeloos uitgespeelde holocaust-troef: de walgelijke vernietiging van de joden in WOII linken aan de Palestijnen. En daarvoor is Haj Amin al-Husseini een dankbaar vehikel. U weet wel, zegt hij, diezelfde Haj Amin al-Husseini die een eeuw geleden als Moefti van Jeruzalem opriep tot meerdere aanvallen op de joodse samenleving. De huidige spanningen rond de Tempelberg passen "dus" in een reeks van gewelddadige aanvallen van Palestijnen op de joodse samenleving en vormen zo het bruggetje dat Netanyahu nodig had en dankbaar gebruikte. Lees zijn speech (titel: The Ten Lies) en scroll even naar Lie 2: "The second [lie] is not only that we seek to change the prayer arrangements on the Temple Mount and the non-prayer arrangements on the Temple Mount, which we don’t, is that we seek to destroy the al-Aqsa Mosque." http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Speeches/Pages/speechcongress201015.aspx Dus ga vooral door met Het Groot Moefti-Gezelschapsspel Waarbij Niemand Kan Winnen. Netanyahu zelf heeft namelijk de buit al ruimschoots binnen: in de beeldvorming is het verzet van vandaag van de Palestijnse jongeren in Oost-Jeruzalem (Netanyahu heeft het uiteraard over terroristen) het directe en logische gevolg van een bezoek van Haj Amin al-Husseini in 1941 aan Adolf Hitler. Als je dat beeld in de hoofden van mensen plant, dan hoef je het namelijk niet meer over de Israëlische bezetting zelf te hebben. En dat neemt Netyahu heel letterlijk. Het woord 'occupation' komt in de hele speech niet voor. Vergeet in de nieuwe opwinding over Haj Amin al-Husseini trouwens niet de gehele speech van Netanyahu even te lezen. Ik heb er niet voor doorgeleerd, maar mij komt het voor dat de tien leugens die Netanyahu wil doorprikken stuk voor stuk zijn eigen leugens zijn. En alle tien maar één doel dienen: legitimatie van een bezetting die - dat kan de hele wereld weten - niet legitiem is.

1 Reactie
Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

[Waarom hij dat risico toch willens en wetens neemt? Ik heb het vermoeden dat er nog één schakel ontbrak aan zijn eindeloos uitgespeelde holocaust-troef: de walgelijke vernietiging van de joden in WOII linken aan de Palestijnen. En daarvoor is Haj Amin al-Husseini een dankbaar vehikel.] The New York Times verwijst naar een toespraak van Netanyahu in 2012, waarin hij de mufti ‘one of the leading architects of the Final Solution’ noemde, en naar Netanyahu’s boek ‘A place among the nations’ (1993), waarin hij op de loop gaat met een van de verklaringen van Dieter Wisliceny in Neurenberg (1946), de enige bron van de bewering dat de mufti bijvoorbeeld concentratiekampen had bezocht. De Times voegt daaraan toe dat toen de mufti Hitler ontmoette de systematische moord op de joden al tot een miljoen doden had geleid, en de ‘Endlösung’ twee maanden later in werking trad. Maarten Jan Hijmans heeft de creatie van de mythe rond de mufti vorig jaar ontrafeld, onder verwijzing naar o.a. het boek van Idith Zertal, ‘Israel's Holocaust and the Politics of Nationhood’. Zertal concludeerde dat er geen enkel bewijs te vinden was voor de beweringen van o.a. (de in Neurenberg opgehangen) Wisliceny over de mufti, en noemde pogingen zoals die van Netanyahu om de misdaden van de nazi’s te koppelen aan de Palestijnen de ‘nazification of the enemy’. Hijmans wijst erop dat de mufti voor het eerst ten tonele werd gevoerd in 1961, tijdens het proces tegen Eichmann, en dat het Ben Gurion was die daarvoor verantwoordelijk was, precies met dit doel voor ogen. Zie http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/06/jansen-de-ruiter-en-de-zionistische.html http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/06/jan-jaap-de-ruiter-hans-jansen-en-het.html

SvenHoek
SvenHoek21 okt. 2015 - 9:34

"Het was Adolf Hitler zelf die daar de Joden voor verantwoordelijk hield, zoals hij ook al in Mein Kampf beschreef, ruim voor hij ooit de moefti ontmoette. " Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? Al ver voor 1941 was de NSDAP top geïnteresseerd in de islam. Ook over de stappen die de SS heeft genomen om de joden te deporteren naar o.a. Madagascar is veel te vinden. Net zoals de rol van de antisemitische Britse minister van buitenlandse zaken die de vlucht van joden naar Palestina tegenwerkte. Elke holocaust geleerde zal dan ook onderschrijven dat de uitroeiing nooit de uitkomst was die in 1932 al vast stond.

4 Reacties
Bubblethink
Bubblethink21 okt. 2015 - 9:34

"Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? Al ver voor 1941 was de NSDAP top geïnteresseerd in de islam." En jij bent ervan op de hoogte dat het hakenkruis een Hindoestaans symbool is? Dat de malle Duitsers zelfs tot in Tibet etc op zoektocht gingen om een rechtvaardiging/bewijs te vinden voor hun aanname dat "de ariër" superieur was en nog meer van dat soort fantasieën? Zo ja, kunnen we dan vaststellen dat zij(de Nazi s) net als Netanyahu, de geschiedenis willen herschrijven in hun eigen voordeel i.p.v er de nodige lessen uit te leren? Of gaan we voor de middenweg, die in dit geval min of meer neerkomt op: mensen verzinnen wel vaker wat. Niet alles geloven wat je hoort ;) "Ook over de stappen die de SS heeft genomen om de joden te deporteren naar o.a. Madagascar is veel te vinden. Net zoals de rol van de antisemitische Britse minister van buitenlandse zaken die de vlucht van joden naar Palestina tegenwerkte." Wat wil je daarmee nu zeggen? Netanyahu heeft gelijk want het madagaskar plan etc?

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? ] Volgens mij is de aluminiumprijs weer aan een opmars bezig ...

MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

[Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft?] Welke precies?

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft?" Je bent ervan op de hoogte dat Hitler openlijk zijn christendom belijdt in Mein Kampf en stelt Gods wil uit te voeren? Wat zegt dat over het christendom? Inderdaad, ook niets. Probeer het met argumenten, stuk eerlijker dan innuendo.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Overigens wel komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn die meewerkte aan genocide en een oorlogsmisdadiger was. Of dat op zijn minst relativeren door te zeggen: ja maar die en die werkte ook met Hitler etc. Alles lijkt geoorloofd om Israel zo slecht mogelijk af te schilderen, zelfs een pact met de duivel.

5 Reacties
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Overigens wel komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn die meewerkte aan genocide en een oorlogsmisdadiger was.] O ? Waar gebeurt dat dan hier ? Ik ben het nog niet tegengekomen. Wat ik wel zie, is dat veel mensen hun afschuw uitten over een bepaalde leugen. Edoch, het gaat dan om een leugen die verteld wordt door Netanyahu, niet door die moefti.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Die linksen doen niet zo zeer aan verdedigen, maar tonen aan door gedegen informatie dat het verhaal van Bibi lulkoek is. Dat domrechts, zoals jij, die leugens van Bibi als waar aanneemt verbaasd mij niets.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

"komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn" Je bent weer eens aan het hallucineren.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Quote: "Alles lijkt geoorloofd om Israel zo slecht mogelijk af te schilderen, zelfs een pact met de duivel." Re: Bij Mondoweiss: CJ Werleman op twitter: Netanyahu blames Palestinians – not Nazis – for Holocaust. Somewhere in Hell, Hitler high-fives the Devil. In het artikel 'Despite global disgust, Netanyahu doubles down on claim that Hitler got idea of Final Solution from a Palestinian' wordt wereldwijd, inclusief in Israël. de walging over de opmerkingen van Netanyahu opgesomt. In de reactiedraad: Auch der israelische Historiker Moshe Zimmermann ist empört: “Damit reiht sich Netanyahu in eine lange Reihe von Holocaust-Leugnern ein. Er tut etwas Unerhörtes. Er schiebt die Verantwortung Nazi-Deutschlands für die Shoa, für die Vernichtung der Juden, dem Mufti und der arabischen Welt zu. Das ist ein mieser Trick, mit dem er die arabische Welt anschwärzt.” Opvallend is dat men het zelfs bij de Bar-Ilan University, dat bolwerk van religieus natiolisme in Israël waar nogal wat buikspreekpoppen van Netanyahu rondlopen, oneens is met hun roerganger. Uniek. http://mondoweiss.net/2015/10/netanyahus-solution-palestinian#sthash.BMRkj5vV.dpuf Wat dacht je eigenlijk toen je die opmerking neerpende: als me het niet lukt met argumenten, dan probeer ik het wel met insinuaties? Ik zie geen moefti-apologeten.

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Oorlogsmisdadiger? Verklaar je nader. Dat haal ik nl niet uit wikipedia. Dat de man een jodenhater werd, daar wil ik wel in meegaan, en dat hij misschien enkele foute keuzen maakte ook. Maar kan men hem met zijn toenmalige achtergrond verwijten dat hij Hitler niet juist inschatte? Wij zijn geneigd alles met ´hindsight 20/ 20´ te beoordelen, maar kon een Palestijnse mufti dit toen doorzien? Uiteindelijk was er nog weinig gebeurd toen. Arabieren overdrijven vreselijk in hun speeches, dus in hoeverre Toch krijg ik slechts een beeld van een een misschienwat querulante vrijheidsstrijder, met name tegen de Britten. Uiteindelijk zijn zij het geweest die Palestina het ´cadeautje´ van zionistische kolonisten hebben gedaan en het legale framework. Dat die mufti daartegen in verzet kwam was zijn plicht, en volkomen consistent met zijn eerdere (helden-) rol. Historici zullen moeten oordelen welke fouten deze man heeft gemaakt, en in hoeverre dat te verwijten valt. Met de kennis van toen!!! Er zitten meerdere kanten aan dit verhaal, en Wikipedia heeft geen goede reputatie bij dit soort onderwerpen. Misschien kunnen onze zeer grondig geïnformeerde (en gerespecteerde) deskundigen mr Lopez en Al Sachs over dit onderwerp bijdragen. Want ondanks mogelijke fouten die de mufti gemaakt heeft, en de latere conflicten met de PLO etc. lijkt me dit een visionair en zeer moedig man. Een prachtig topic voor afstuderen van enkele historici: Maak een biografie met context!

Spelchecker2
Spelchecker221 okt. 2015 - 9:34

Ook Netanyahu beseft kennelijk dat we terug moeten naar de oorzaak van de conflicten rond Israël. Dat is winst! Anders dan Netanyahu richt ik me dan op VN-resolutie 181, een resolutie die door de Algemene Vergadering van de VN in 1947 werd aangenomen, maar niet werd aangenomen door de Veiligheidsraad van diezelfde VN. Israël voert die resolutie te pas en te onpas op als solide legitimatie onder haar bestaan. Nu wil het geval dat Jeremy Hammond zich heeft gebogen over het tot stand komen van die resolutie. Zijn essay (The myth of the UN-creation of Israël, eenvoudig op internet te vinden) maakt het tenminste aannemelijk dat er heel wat op die Israëlische claim valt aan te merken.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold21 okt. 2015 - 9:34

Voor de duizendste keer. Israel is gewoon een legitiem opgerichte staat en je kunt een dergelijke resolutie en erkenning helemaal niet terugdraaien. Waarom blijft er eigenlijk mee komen, terwijl u weet dat het onzin is????

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Kon niet uitblijven, een echte analyse: Kop en eerste paragraaf artikel: Mufti Advised Hitler on Holocaust, Says Middle East Forum Scholar Noted Middle East Forum scholar Dr. Wolfgang G. Schwanitz responds to criticism of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu. Schwanitz, a leading expert on ties between Nazis and Islamists, says al-Hajj Amin al-Husaini was instrumental in the decision to exterminate the Jews of Europe. Het gehele artikel: http://www.meforum.org/5574/schwanitz-husaini

2 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Waarachtig. U heeft er één gevonden. Daar staan tientallen geleerden tegenover. Tot nota bene bij de Bar-Ilan University in Israël. http://mondoweiss.net/2015/10/netanyahus-solution-palestinian#sthash.BMRkj5vV.dpuf Cherry-picking doet iedereen wel eens. Maar politieke pornografie is toch wat anders.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Kon niet uitblijven, een echte analyse:] Ze hebben er lang over gedaan om iemand te vinden dit het wilde bevestigen ...

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Er is nog iets met onze vriend Moefti, trouwens. Want na de tweede wereldoorlog is hij eigenlijk gemarginaliseerd. Tijdens de oorlogen in de jaren '40 en '50, en tijdens de opbouw van organisaties als de PLO, speelde hij geen rol van betekenis. Je kan hem niet zien als de grote organisator en inspiratiebron, want dat was hij helemaal niet; na de oorlog bleef hij een randfiguur. Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...

2 Reacties
Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

[Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...] Zie het korte profiel van de mufti dat Haaretz vandaag publiceerde, waarin aan het eind wordt ingegaan op diens huidige (niet bijster grote) populariteit: http://www.haaretz.com/israel-news/1.681935

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten21 okt. 2015 - 9:34

''Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...'' Absoluut. En zo is sinterklaas eigenlijk zwart, gaat Wilders zich bekeren tot Islam en zal volgende week het nieuws worden beheerst door een op handen zijnde invasie van aliens afkomstig uit de Andromedanevel.

johannn2
johannn221 okt. 2015 - 9:34

Ik denk, dat Bibi zijn informatie heeft van wel zeer Alternatieve Media. (AM)

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Oh, ik dacht dat AM voor Angela Merkel stond.

Sachs
Sachs21 okt. 2015 - 9:34

BREAKING Netanyahu: Evidence of Sinking USS Liberty points at Mufti https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

1 Reactie
Nikovijf
Nikovijf21 okt. 2015 - 9:34

Kijk maar uit met dit soort grappen. Voor je het weet is het een feit.

Zjenny
Zjenny21 okt. 2015 - 9:34

Joden zijn net zo slachtoffer van zionisme. Bibi is een zionist.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Nee man, Bibi is K-N-E-T-T-E-R-G-E-K

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Hm. In welke landen is holocaustontkenning ook alweer strafbaar ?

2 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

Niet in NL in ieder geval!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 okt. 2015 - 9:34

Niet relevant. Netanyahu bevestigd de holocaust, geeft alleen een ander de schuld. Maar ja, geschiedvervalsing als wapen dat kennen we van alle drie de religies in ver voormalig mandaatgebied.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

'Holocaustgeleerden zijn het er echter over eens dat de bewering kant noch wal raakt' Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?

3 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

'Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep' Juist daarom hun gezamenlijke standpunten als zekere juiste aangenomen worden!

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?] Dat zijn ze zeker niet, er zijn genoeg onderwerpen waarbij ze fel van mening verschillen. Alleen zijn ze het op dit onderwerp volkkomen met elkaar eens. Net als bijvoorbeeld het feit dat de Aarde niet plat is; daarover zijn ze het ook volkomen met elkaar eens.

Crunchy Frog
Crunchy Frog21 okt. 2015 - 9:34

@" Sinds wanneer zijn holocaustgeleerden een homogene groep met een eenduidige mening?" Dit heeft niets met een mening te maken maar alleen met harde feiten. Toen Husseini Hitler voor het eerst sprak, op 28 november 1941, was de 'Holocaust door kogels' al maanden bezig en waren er al honderdduizenden joden dood. Dat Husseini er onsmakelijke ideeën op nahield staat wel vast, maar Hitler had echt geen moefti uit Jeruzalem nodig om hem op het idee te brengen dat hij joden ook massaal kon uitmoorden.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

ergens begrijp ik wel wat dhr netanyahu bedoelt. dit kun je allen echt begrijpen als je joods bent. het is de kern van een bepaald soort askenazi zionisme. aangehangen door de eerste setlers. het is een bepaald soort mystiek. ik ben niet joods maar goi, dus echt doorvoelen wat bibi bedoelt kan ik niet. ik kan het alleen enigzins begrijpen.

2 Reacties
Sardar2
Sardar221 okt. 2015 - 9:34

‘ik kan het alleen enigzins begrijpen.’ Zoals ook men de uitroeiing van joden begrijpt?

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Wat u beschrijft is een typische sekte. Wat betreft niet (geheel) kunnen meevoelen, wees blij! Geen sekte, geen gekte. Overigens zeer twijfelachtig of een germaans-slavisch volkje in staat zou zijn tot het hebben van een andere kwaliteit gevoelens dan de rest van ons. Dat is exceptionalisme, een omgekeerde vorm van racisme. Wat betreft de persoonlijke gevoelens van Netanyahu: de psychopaat met de prachtige bariton is, net als zijn broeders in pathologie, slechts in staat tot gevoelens omtrent zichzelf.

thunderbird2
thunderbird221 okt. 2015 - 9:34

Zo gek is die stelling niet, pas in 1941 kwam men tot de 'endlosung'. https://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini

2 Reacties
Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Vanaf 1939, direct na de bezetting waren de Sonderkommando's van de nazi's in Polen met massaexecuties bezig tegen de Joodse bevolking. In 1941 moest dit "menselijker' (voor de daders, niet voor de slachtoffers, via de gaskamers) gebeuren. Dit werd in de Wannsee conferentie begin 1942 bekrachtigd.

Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

Dit verslag van bezoek moefti aan Hitler op 28 november 1941 is aanleiding tot uitspraak Netanyahu. Lees en oordeel: http://www.ns-archiv.de/verfolgung/antisemitismus/mufti/in_berlin.php

zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

Het is wel een onwelgevallige waarheid dat Al-Hoesseini een fanatiek bondgenoot van de Nazi's was. Dat hij Hitler heeft beinvloed is wel zeker. Wiki: "Zo intervenieerde hij op 6 mei 1942 bij de Bulgaarse minister van Buitenlandse Zaken toen hij vernam dat 4000 Joodse kinderen en hun begeleiders naar Palestina zouden mogen vertrekken. Hij pleitte ervoor ze naar een land te sturen waar ze onder strikte controle staan, bijvoorbeeld Polen. De kinderen werden daarna inderdaad gedeporteerd" https://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini

1 Reactie
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Je blijft je naam eer aandoen, of niet ? "Dat hij Hitler heeft beinvloed is wel zeker." Let op: Hitler was een Oostenrijker, die op dat moment de leider van Duitsland was. Geen van beide landen is ooit "Bulgarije" genoemd. [Wiki: "Zo intervenieerde hij op 6 mei 1942 bij de Bulgaarse ...]

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Marlene2
Marlene221 okt. 2015 - 9:34

"Zijn idee was om de joden in Polen te vestigen" Een oorlogsmisdadiger dus.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Als angst regeert zoeken mensen naar een sterke leider. Die hoeft niet slim te zijn als hij maar spierballen heeft. Pas als de angst weg is krijgt reden weer kansen. Angst is als onzekerheid een grote boosdoener. Nu hebben we aan twee kanten angst en onzekerheid. Langs de zijlijn staan partijen olie op het vuur te gooien en hebben lol bij escalatie. Lol in de ellende van een ander, het gelijk krijgen, het eigen gewin en ga zo verder. En dat op alle niveaus. Eigenlijk tot hier op een forum waar wij even ter ontspanning onze eigen mening en kijk op die ellende geven en elkaar met woorden in de haren vliegen. Eigenlijk te zot..... niet?

1 Reactie
Gerald2
Gerald221 okt. 2015 - 9:34

De moordenaars van vroeger worden de leermeesters van nu.

JohnVKR
JohnVKR21 okt. 2015 - 9:34

Wat Netanyahu wil suggereren: het is niet Hitler, het zijn eigenlijk de Palestijnen die 6 miljoen Joden hebben vermoord, dus wees u ervan bewust wat voor onmensen de Palestijnen zijn. Dat is in de kern de boodschap van Netanyahu. Daarom, aldus Netanyahu, hebben wij Israelis het volste recht om Palestijns land te bezetten, Palestijnen te onderdrukken, te vermoorden, hun huizen te vernietigen, landgoederen te stelen, te discrimineren, hen een militaire dictatuur op te leggen, en dat allemaal met volledige instemming van het propagandaclubje CIDI en hun ´woordvoerders´ Frits Barend en Barbara Barend.

1 Reactie
Herculaan
Herculaan21 okt. 2015 - 9:34

Netanyahu is flink in de war lijkt het inderdaad.

Nikovijf
Nikovijf21 okt. 2015 - 9:34

Follow the money en je weet wie de belanghebbenden bij de holocaust waren. Zo ingewikkeld kan dat niet zijn.

3 Reacties
juliusvold
juliusvold21 okt. 2015 - 9:34

Vertel eens Nico. Wie waren de belanghebbenden bij 6 miljoen joodse slachtoffers?

Herculaan
Herculaan21 okt. 2015 - 9:34

Sjezus wat een bizarre onzin dit. Ga me niet vertellen dat je geschiedenis hebt gestudeerd want dat geloof ik niet.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Aha. En wie hadden er dan financiele belangen bij het systematisch uitmoorden van enkele miljoenen Joden ?

Taljaard
Taljaard21 okt. 2015 - 9:34

De rol van die oom van Yasser Arafat was bepaald niet fris. Maar de uiteindelijke beslissing voor de systematische en opzettelijke uitroeiing van alle Europese Joden, werd in januari 1942 tijdens de Wannsee conferentie, onder leiding van Heydrich en Eichmann, genomen. Op (geheim) bevel van Hitler. Die mufti speelde alleen maar een applaudiserend bijrolletje op de achtergrond. Deze feiten zijn allang en uit den treure bekend. En het lijkt erop dat het Nethanyahu er slechts om te doen is om de Arabische Palestijnen zwart te maken. Het wordt tijd dat Likoed eens een poos in de oppositie verdwijnt. Maar Hamas en hun messenzwaaiers zijn, evenals Hezb'ollah en IS, voor die haviken een geschenk uit de hemel.

1 Reactie
zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

Overigens zou het idioot zijn dit de moslims vandaag nog aan te rekenen. Net zoals het de Duitsers niet meer is aan te rekenen dat ze de Joden hebben geprobeerd uit te roeien.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

Geen excuus om een Arabische land te bezetten, beroven van hun eigendommen, maar de echte boosdoener Duitsland met rust laten ?! Trouwens, sprak Hitler met zijn joodse wortels ook Arabisch ?!

1 Reactie
MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

[Hitler, volgens Netanyahu aanvankelijk helemaal niet zo’n kwaaie peer] Daarmee staat Netanyahu in een rijke revisionistisch zionistische traditie. Hazit Ha'am was het blad van de revisionistische zionisten t.t.v. de machtsovername van Hitler. Dit schreef ze over de nazi-ideologie: “Het antisemitische vernis moet weggegooid worden maar de anti-Marxistische kern moet bewaard blijven”: https://en.wikipedia.org/wiki/Hazit_HaAm Jabotinsky was een groot bewonderaar van Mussolini: https://en.wikipedia.org/wiki/Betar_Naval_Academy

anon1980
anon198021 okt. 2015 - 9:34

stel eens, for the sake of argument, dat de angst van Israëlische Joden op waarheid gebaseerd is, en dat de Arabische wereld Israël inderdaad over een tijdje van de aardbodem veegt. Wordt er hier dan uitbundig de vernietiging van Israël gevierd? Ik ben wel benieuwd!

6 Reacties
Pukkie2
Pukkie221 okt. 2015 - 9:34

Dat worden dan krokodilletranen. Dan: "Ze hebben het er ook wel naar gemaakt". En tenslotte: "Ausser Spesen nichts gewesen".

dino_radja
dino_radja21 okt. 2015 - 9:34

nee, dan wordt uitbundig het einde van de bezetting gevierd.

LoLiTa2
LoLiTa221 okt. 2015 - 9:34

Bedoel je: net zo als de Israëliërs de Palestijnse dorpen, steden en mensen van de aardbodem hebben geveegd, of bedoel je, for the sake of argument, iets anders?

CliffClavin1993
CliffClavin199321 okt. 2015 - 9:34

For the sake of argument - niemand van ons radicaal-linkse revolutionairen (i.e. vriendelijke en vredelievende sociaal-democraten) zou juichen als Israël van de kaart geveegd zou worden. Het is überhaupt al vreemd dat rechts kennelijk in zulk een waanwereld leeft, dat zo een gedachte op kan komen, bij wie dan ook. Persoonlijk geloof ik dat elke natie, elk leider gehouden mag worden aan algemene normen van humaan en redelijk gedrag. Wanneer wij meneer Netenyahu naast deze meetlat leggen, dan valt hij genadeloos door de mand. Hij is naar mijn idee, en dat van andere reageerders in deze thread, ziek, erg, erg ziek, in psychiatrisch opzicht. Hij kan het best zijn eigen exemplaar van de Thora naar de lommerd brengen, dan heeft een ander er nog wat aan. Ik durf hem gerust een massamoordenaar te noemen. Omdat hij dat is. Ik kan schamper lachen om het feit dat er gekende reactionaire collega-jopers (M. King, en Machielse 93) volharden in het plaatsen van verzachtende, relativerende stukjes, of uitwijken naar drogredeneringen en niet ter zake doende opmerkingen. Maar goed, ik had niet anders verwacht.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Wordt er hier dan uitbundig de vernietiging van Israël gevierd? Ik ben wel benieuwd!] Echt, die domrechtse agitprop begint de spuigaten uit te lopen ...

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Het ergste is nog dat Netanyahu gewoon toegeeft wat hij met de opmerking wilde: Mr. Netanyahu, who had also called the mufti “one of the leading architects of the Final Solution” in a 2012 speech, on Wednesday called the criticism of his remarks “absurd.” “My intention was not to absolve Hitler of his responsibility,” he said, according to a statement provided by his office as he left Israel for Germany, where he was to meet with Chancellor Angela Merkel. “But rather to show that the forefathers of the Palestinian nation, without a country and without the so-called occupation, without land and without settlements, even then aspired to systematic incitement to exterminate the Jews.” Waarom lopen er uberhaupt nog mensen achter deze volksmenner aan ? Wat is de aantrekkingskracht van iemand die gewoon toegeeft dat hij je aan het belazeren is ?

omaoeverloos
omaoeverloos21 okt. 2015 - 9:34

"Holocaustgeleerden zijn het er echter over eens dat de bewering kant noch wal raakt. Volgens hen waren volgens de moefti niet Joden de oorzaak van “sabotagedaden” als de Eerste Wereldoorlog, het marxisme en daaruit voortvloeiende revoluties, maar het Zionisme." Dus niet de joden maar het zionisme, tja, die smoes hoor je tegenwoordig nog steeds, zover zit Netanyahu er wat dat betreft dus niet naast.

1 Reactie
Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

Yep,. een goor vies klam borduurlapje, gelijk aan het politiek borduursel van "Nu" nog steeds binnen het stramien (haken) kruis steekjes . Zoiets als: Wilders die stijgt in de peilingen(polarisatitus is heel besmettelijk) ,waar niemand voor de buhne er aan lijdt.grinn vieze boel

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder21 okt. 2015 - 9:34

Er zal een tijd komen, ver in de toekomst, dat mensen zich zullen afvragen waarom Hitler nooit de Nobelprijs voor de vrede heeft gekregen. De geschiedenis zal altijd opnieuw geschreven worden.

2 Reacties
Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

tuurlijk joh ,. en die prijs wordt uitgereikt in Auschwitsch. waar de doden dansen in een rookshow. dirty smokes makes damaged froggy minds

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 okt. 2015 - 9:34

In een rijtje met Obama, Kissinger, Arrafat en Moeder Teresa zou hij de vijfde met bloed aan zijn handen zijn, maar niet misstaan.

TruusBeek
TruusBeek21 okt. 2015 - 9:34

Of dat zi is zal altijd een vraag blijven. Maar de moefti en de nzis warme banden onderhielden is een feit en dat bepaalde kopstukken van de nazi's belangstelling voor de islam hadden is ook een feit.

2 Reacties
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

van de 8 433 000 miljoen nederlanders stemden er in 1935 7.94% op de Hitler-adorererende NSB: 669580 nederlanders om precies te zijn.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Of dat zi is zal altijd een vraag blijven. Maar de moefti en de nzis warme banden onderhielden is een feit en dat bepaalde kopstukken van de nazi's belangstelling voor de islam hadden is ook een feit.] Bagatelliseren ... goedpraten ...

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Dit is wat er volgens de Duitse NS archieven gewisseld is tussen de Moefti en Adolf: De Füher antwoordde dat de grondhouding van Duitsland over deze kwesties duidelijk is. Duitsland staat voor een compromisloze strijd tegen de Joden. Dit omvatte natuurlijk, de strijd tegen de Joodse thuisland in Palestina, dat niets meer was dan een Centrum voor de destructieve invloed van de joodse Belangen. Duitsland wist ook dat de bewering dat Jodendom de rol van economische pionier in Palestina vervullen een leugen is. Alleen de Arabieren werken, niet de Joden. Duitsland was vastbesloten om snel voor een oplossing van het Jodenvraagstuk te zorgen en op een gegeven moment met eenzelfde oproep aan niet-Europese volkeren te doen. Momenteel is Duitsland verwikkeld in een gevecht op leven en dood tegen twee posities van macht van het jodendom: Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie. In theorie zijn het kapitalisme en communisme verschillend van elkaar, maar in werkelijkheid vervullen deze landen voor het jodendom een gemeenschappelijk doel.

1 Reactie
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Dit is wat er volgens de Duitse NS archieven gewisseld is tussen de Moefti en Adolf:" dat is nogal onzorgvuldig. Wat je hieronder citeert zijn de woorden van ene meneer Schmidt, een nazi diplomaat. Die woorden zijn bewaard gebleven in een Duits archief: "Aus der Aufzeichnung des Gesandten Schmidt über die Unterredung zwischen Adolf Hitler und dem Großmufti von Jerusalem Hadji Mohammed Amin el Hussein." Het zijn dus niet woorden gewisseld 'volgens het archief' maar volgens nazi diplomaat Schimdt, en die woorden heeft het archief in bezit. De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Dat standpunt deed Churchill en Roosevelt samenwerken met Stalin. Maakt dat Churchill verantwoordelijk voor de goelags? De verkrachting van Duitse vrouwen door Russische troepen? Maakt dat Wilhemina verantwoordelijk voor het bombardement op Dresden? De moefti streefde naar de onafhankelijkheid van arabische gebieden. Dat is wat de moefti zei en herhaalde, maar dat citeer je niet. Die gebieden werden bezet of bedreigd door Turken, Russen, Engelsen en zionisten. De moefti hanteerde hetzelfde principe als Churchill en Roosevelt: de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Is de moefti daarom verantwoordelijk voor de door Eruopeanen georganiseerde en uitgevoerde holocaust? Waar staat dat de moefti Hitler overhaalde om de Joden in Europa uit te roeien? Inderdaad, het staat er niet. Ik ben geen fan van moeftis of bisschoppen. Wel van feiten. De pogingen om de holocaust in de schoenen van Palestijnen te schuiven omdat die een conflict over land hebben met minder dan helft van 's werelds Joden werkt misschien in minder ontwikkelde hersens (en daar hoopt netanyahu haat te oogsten, in jouw geval blijkbaar met succes) maar dat verandert niets aan de waarheid: de holocaust is een trieste en zuiver Europese geschiedenis. Je mag in stilte je eigen waarheid optrekken, maar de holocaust publiekelijk ontkennen is hier verboden.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Of de mufti er wel of niet toe heeft aangedrongen is feitelijk een onbeduidend detail. Wat over duidelijk zou moeten zijn is dat wat het Joodse volk betreft de Mufti en Hitler geestverwanten waren, wat dat betreft heeft Netanyahu het 100% bij het rechte eind. Hier is een detail weer de gebruikelijke bliksemafleider om de rol van dader en slachtoffer om te draaien en de werkelijke grondslag van de problematiek te verhullen.

3 Reacties
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Noem 6 miljoen joden vergassen maar een detail! Lef heb je in ieder geval wel.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Hier is een detail weer de gebruikelijke bliksemafleider om de rol van dader en slachtoffer om te draaien" daders: nazis. slachtoffers: joden (onder andere). het omdraaien is: daders: moefti / islam / palestijnen. " en de werkelijke grondslag van de problematiek te verhullen." ik zou het woord werkelijk voorlopig maar even mijden anders krijgt er nog iemand een hartaanval van het lachen. http://www.4en5meiamsterdam.nl/25178/en/vlakkenkaart

frankcasper
frankcasper21 okt. 2015 - 9:34

Er bestaat geen joods volk. Hasbara nonsens.

meijerlahn
meijerlahn21 okt. 2015 - 9:34

Waarom flikt hij dit? Juist nu, nu het hele Midden-Oosten in brand staat?

4 Reacties
Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Om een zeer omineuze reden: Chronologie, deels mijn speculatie: 1) Laten we wel wezen: momenteel is het verslaan van IS en de ´gematigde al qaida´ belangrijker dan alles-- Tijdens de VN speech van Putin, en het diplomatiek overleg eromheen (+ bezoekje Netanyahu aan Moskou) is een deal met Israel gemaakt: Israel blijft weg uit Syrië. Mijn stelling: de Palestijnse zaak was het wisselgeld. Ik keur dit als realpolitik niet af, priorities first, maar het is onzettend wreed en onrechtvaardig. 2) Vervolgens provocatie door het afsluiten van al Aqsa: garantie voor een intifada. Impulsieve reaktie door de Palestijnen (de eeuwige losers: een slechtere timing bestaat niet!) met steekpartijen etc. (niet tegen ´de joden´, maar tegen de wrede bezetter). 3) ´Het verzilveren van het wisselgeld´... Volgens mij zijn dit PR bewegingen tot demonisering, anticiperend op een spoedig volgende massaslachting/ genocide, erger dan ooit tevoren. Heeft waarschijnlijk plaats tijdens een groot offensief in Syrië, mogelijk deze maand nog, of november.

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

Vrede is grenzen, oorlog is kans.

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Wat steeds mist in die verhaaltjes over die Mufti: 1) Wat is een mufti? 2) Hoe lokaal en tijdsgebonden was die mufti? 3) Hoeveel andere muftis waren er en hoe was hun mening? Ook historisch, en in welke locaties? Zijn er ook muftis geweest die later in discrediet zijn gekomen? 4) Welke groepen erkennen autoriteit, en welke groepen niet? Met name de salafisten/ wahabis en de broederschap (dat zijn de vijanden van de beschaving): wat denken die ervan? Is Baghdadi, Zawahiri of Bin Laden een mufti? Zolang die vragen open blijven is dat hele muftiverhaal flutpropaganda.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Waarom flikt hij dit? Juist nu, nu het hele Midden-Oosten in brand staat?] Omdat Israel aardig in de hoek gedreven is, inmiddels. Netanyahu heeft zich gecommiteerd aan een zeer repressief beleid tegen de Palestijnen, en hij praat dat goed met een frame waarin Palestijnen allemaal bloeddorstige terroristen zijn. Dat frame moet hoe dan ook bevestigd worden. En Netanyahu is inmiddels internationaal gezien aardig geisoleerd; er is vrijwel geen enkel land meer dat nog echt achter Israel staat. Zelfs de verhoudingen met de VS zijn inmiddels danig bekoeld.

RichardHofland
RichardHofland21 okt. 2015 - 9:34

Al heel mijn leven beschouw ik mij als links progressief. En wat ik daarom maar niet begrijp is waarom tegenwoordig zoveel linkse partijen / mensen zo'n warme band met de islam voelen. De islam staat in de kern lijnrecht tegenover alles waar het humanisme van links voor zou moeten staan. Het is daarin niet anders dan het christendom of de joden, al is het verschil dat er niet zo veel joden zijn en de meeste christenen (in Europa) hun geloof niet zo serieus meer nemen. Het oude testament en de koran zijn compleet kwaadaardige boeken en beschouw ik daarom in het zelfde rijtje als "Mein Kampf". Het lijkt haast wel alsof veel linkse mensen puur omdat rechts niets met de islam heeft, zij dan dus denken voor te moeten zijn. Onzin, de islam en haar gedachtengoed is vergif en hoort net als het christendom door ons linkse mensen te worden ontmaskert.

4 Reacties
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Al heel mijn leven beschouw ik mij als links progressief. En wat ik daarom maar niet begrijp is waarom tegenwoordig zoveel linkse partijen / mensen zo'n warme band met de islam voelen.] Zucht, daar gaan we weer. Weet je dat "links-progressief" trouwens wel zeker ? Je opmerking komt eigenlijk rechtstreeks uit de Rechts Populistische hoek. Want Links voelt helemaal geen warme band met de Islam. Waar het Links om gaat, is dat iedereen dezelfde rechten heeft. Daarom verzet Links zich zo fel tegenover Rechts: omdat rechts die rechten wil inperken voor bepaalde groepen.

Opinius
Opinius21 okt. 2015 - 9:34

Is het weleens bij je opgekomen dat het geen zak met links noch rechts te maken heeft ,noch met die religieeen die je daar noemt, wat dat betreft heeft elke religie tonnen boter op de harsens,en links en rechts erbij. Het gaat om de bereidheid dit allemaal los te laten, en de lef te hebben uit het gecondioneerde te stappen teneinde tot op het schaambot te gaan bekennen -te leven in daad en woord in : "Wat jij niet wil dat jou geschiedt,doe dat ook een ander niet." blijft maar moeilijk nietwaar? liever doorzeiken vinger wijzen boring eindeloooooos,.in/uit verraad naar dat wat ieder in kern is. so boring,.. allemaal bang om dood te gaan. dat ga "je "toch. grinn

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"De islam staat in de kern lijnrecht tegenover alles waar het humanisme van links voor zou moeten staan. " inderdaad, daarom heb ik als humanist mijn islamitische buurman valselijk beschuldigd van massamoord. het wordt tijd dat meer mensen zich actief inzetten voor normen en waarden - het gaat niet vanzelf!!!

denmol
denmol21 okt. 2015 - 9:34

"Onzin, de islam en haar gedachtengoed is vergif en hoort net als het christendom door ons linkse mensen te worden ontmaskert." Over of het gedachtengoed gif is of niet dat zullen velen het met je oneens zijn omdat het gaat om een privé opvatting die jij als algemeen aanvaard feit presenteert en wat dat ontmaskeren betreft; "commandeer je hondje en blaf zelf" zou ik zeggen. En "by the way", linkse mensen, zoals ik er een ben, zijn voor gelijke rechten en plichten voor alle mensen dus als moslims als onmensen behandeld of als zodanig weggezet worden, dan is het niet raar als men dan linkse mensen op hun pad vinden. Linkse mensen die opkomen voor gelijke behandeling voor ieder mens vanuit het besef dat als moslims anders behandeld worden er sprake is van willekeur en dat gaat tegen de principes waar een democratische rechtsstaat op gebaseerd is volgens mij.

crumb2
crumb221 okt. 2015 - 9:34

Netanyahu mag dan wel een eikel zijn, maar de Groot Muftie van Jeruzalem was toch echt een generaal van de Waffen SS en voerde een divisie van Bosnisch Islamitische SS'ers aan. Zoveel mogelijk Joden vermoorden was hun devies.

2 Reacties
Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"maar de Groot Muftie van Jeruzalem was toch echt een generaal van de Waffen SS" aluhoed. "en voerde een divisie van Bosnisch Islamitische SS'ers aan." aluhoed. Er dienden zo'n 23.000 bosnische moslims in eenheden die onder controle stonden van de waffen SS. Alsmede zo'n 50.000 Nederlanders, 9.000 Noren, 20.000 Belgen, 1.000 Denen, 2.500 Finnen, 20.000 Fransen, 40.000 Hongaren, 2.500 Indiers, 18.000 Italianen, 55.000 Roemenen, 3.000 Spanjaarden, 500 Zweden, 800 Zwitsers en 20 Amerikanen. Er dienden alleen al in het vrije Franse leger zo'n 233.000 moslims. Welke chemtrail website gebruik je precies als encyclopedie?

Banjaard
Banjaard21 okt. 2015 - 9:34

die divisie vocht waarschijnlijk zij aan zij met nederlandse SS-soldaten. Hoe denk jij over die nederlanders? en de rest van de nederlanders?

GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Zelfs Anja Meulenbelt is van hiermee samenhangende belachelijke feiten overtuigd: "De groot-moefti Husseini van Jeruzalem heeft inderdaad geprobeerd steun te krijgen bij Hitler. Dat is zeker niet het mooiste deel van de Palestijnse geschiedenis, maar de redenen ervoor zijn duidelijk: de Palestijnen vonden geen steun bij de Britten of andere westerse mogendheden die na veel gesjoemel toch aan de kant van de zionisten bleven staan. Ze zaten klem tussen de Britse koloniale macht en de zionisten die er hun staat wilden vestigen. Dus zocht de moefti steun bij de ‘vijanden van zijn vijanden’, met de gedachte dat die de joden tegen zouden kunnen houden, en de vijandige koloniale Europese mogendheden in het Arabische gebied zouden kunnen verslaan. Zijn missie had weinig succes, want de nazi’s dachten er helemaal niet over om de joden die ze kwijt wilden tegen te houden, en Hitler had het niet met semieten - dus ook niet met Arabieren - en was bovendien ook niet van plan om de oorlog nog verder uit te breiden. Husseini heeft dus erg weinig voor elkaar gekregen." Pas later besloten de Nazi's tot de Holocaust waar ze als enige verantwoordelijk voor waren al heeft diezelfde Moefti toen als SS-commandant toen nog wel in Joegoslavië eigenhandig met een leger van moslimsoldaten de daar aanwezige Joden uitgemoord als bijdrage aan die Holocaust.

1 Reactie
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Zelfs Anja Meulenbelt is van hiermee samenhangende belachelijke feiten overtuigd:] Ehm, Ginger Ted ... in dat stukje tekst dat je citeert vertelt Meulenbelt dat ze het volstrekt oneens is met Netanyahu.

Armagaddon
Armagaddon21 okt. 2015 - 9:34

>>> Citaat: Netanyahu: Moefti adviseerde Hitler de Endlösung... >>> Hmm....typische in dit geval rechtse fascistische neonazistische poging, de geschiedenis naar de hand te zetten....psst.....linkse activisten blijken toch meer fatsoen, hersens en realisme te bezitten..

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Nee hoor, die zijn net zo achterlijk en net zo crimineel

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 okt. 2015 - 9:34

De Eerste en Tweede wereld is niet veroorzaakt door Moefti's. Het uitmoorden van miljoenen echte bewoners van Australië is niet door Moefti's veroorzaakt. Het uitmoorden van miljoenen echte bewoners van Amerika is niet door Moefti's veroorzaakt. Het gooien van atoombommen op Japan is niet door Moefti's. De kruistochten waren niet uitgeroepen door Moefti's.

3 Reacties
Peter_K2
Peter_K221 okt. 2015 - 9:34

Nou die kruistochten waren wel een reactie op de moslim terreur destijds. Één van de aanleidingen was de vernietiging van de Heilig Grafkerk, die pas tijdens de kruistochten weer opgebouwd werd.

zweistein
zweistein21 okt. 2015 - 9:34

En de islamisering van noord afrika en indonesie?

IloveIsrael
IloveIsrael21 okt. 2015 - 9:34

Zonder de kruistochten van destijds waren we al lang Islamitisch hier.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

"In her study, Hannah Arendt described Eichmann's revolting "Zionist Phase", in which he adduced his reading of Theodor Herzl's 1896 Magnum Opus "Der Judenstaat", to claim that Hitler had in no way meant to exterminate the Jews, but rather aimed to drive them into their own region, to give them "a place of their own, soil of their own" in conformity with the precepts of Zionism" - http://tinyurl.com/neos943 Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann, dat is toch niet zo vreemd?

3 Reacties
GingerTed
GingerTed21 okt. 2015 - 9:34

Ja zoals Anja Meulenbelt (zie haar quote hierover door mij aangehaald) en veel van je ideologische maatjes ook beweren. Links-extremisten, rechts-extremisten, een groot deel van de moslimwereld (zoals vroeger ook de christelijke wereld tot WOII hen er eindelijk grotendeels van genas) vinden zich in dit soort rabiate opvattingen en verhalen doordrenkt van een gedeelde oude haat aangaande Joden, het Jodendom, en dus ook de Joodse entiteit die Israël vormt. Dat de doorgeslagen havik Netanyahu in zijn extremisme dan nu ook eens zo stupide met een uitvergroting buiten context van een simpel feit komt (dat die Mufti de naar wat nu Israël is vluchtende Joden graag vernietigd zag met hun staat zoals zoveel medemoslims toen Hitler daar nog niet zoveel werk van maakte) maakt hem als niets anders dan al diegenen die hij bestrijdt. Beslist niet minder dus ook.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann ...] Volgens mij niet. Ik kan me niet herinnerren dat Eichmann wat over die moeftie heeft gezegd. Leuk geprobeerde trol poging, trouwens.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Dus Netanyahu zegt gewoon hetzelfde als destijds Adolf Eichmann, dat is toch niet zo vreemd?] Nee, want Netanyahu heeft het over die Moefti, en voor zover ik weet heeft Eichmann het nooit over die man gehad. Overigens, wat voor boek is het precies waar je die quote vandaan haalde ? Het lijkt op een enigszins verkeerde lezing van Arendt's werk. Bij haar probeert Eichmann juist krampachtig om elke verantwoordelijkheid voor de holocaust te ontkennen, en dat is het tegenovergestelde van wat er in je quote staat.

clara51
clara5121 okt. 2015 - 9:34

Zoals te verwachten was, staat er nu wereldwijd op internet een leger geschiedkundigen klaar om wikipedia door te spitten teneinde uit te kunnen leggen waarom Haj Amin al-Husseini wel/niet hoogstpersoonlijk Hitler op het idee heeft gebracht van de holocaust. Netanyahu weet ook wel dat hij met deze uitspraken een groot politiek risico neemt. De man is bepaald niet achterlijk. Waarom hij dat risico toch willens en wetens neemt? Ik heb het vermoeden dat er nog één schakel ontbrak aan zijn eindeloos uitgespeelde holocaust-troef: de walgelijke vernietiging van de joden in WOII linken aan de Palestijnen. En daarvoor is Haj Amin al-Husseini een dankbaar vehikel. U weet wel, zegt hij, diezelfde Haj Amin al-Husseini die een eeuw geleden als Moefti van Jeruzalem opriep tot meerdere aanvallen op de joodse samenleving. De huidige spanningen rond de Tempelberg passen "dus" in een reeks van gewelddadige aanvallen van Palestijnen op de joodse samenleving en vormen zo het bruggetje dat Netanyahu nodig had en dankbaar gebruikte. Lees zijn speech (titel: The Ten Lies) en scroll even naar Lie 2: "The second [lie] is not only that we seek to change the prayer arrangements on the Temple Mount and the non-prayer arrangements on the Temple Mount, which we don’t, is that we seek to destroy the al-Aqsa Mosque." http://www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Speeches/Pages/speechcongress201015.aspx Dus ga vooral door met Het Groot Moefti-Gezelschapsspel Waarbij Niemand Kan Winnen. Netanyahu zelf heeft namelijk de buit al ruimschoots binnen: in de beeldvorming is het verzet van vandaag van de Palestijnse jongeren in Oost-Jeruzalem (Netanyahu heeft het uiteraard over terroristen) het directe en logische gevolg van een bezoek van Haj Amin al-Husseini in 1941 aan Adolf Hitler. Als je dat beeld in de hoofden van mensen plant, dan hoef je het namelijk niet meer over de Israëlische bezetting zelf te hebben. En dat neemt Netyahu heel letterlijk. Het woord 'occupation' komt in de hele speech niet voor. Vergeet in de nieuwe opwinding over Haj Amin al-Husseini trouwens niet de gehele speech van Netanyahu even te lezen. Ik heb er niet voor doorgeleerd, maar mij komt het voor dat de tien leugens die Netanyahu wil doorprikken stuk voor stuk zijn eigen leugens zijn. En alle tien maar één doel dienen: legitimatie van een bezetting die - dat kan de hele wereld weten - niet legitiem is.

1 Reactie
Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

[Waarom hij dat risico toch willens en wetens neemt? Ik heb het vermoeden dat er nog één schakel ontbrak aan zijn eindeloos uitgespeelde holocaust-troef: de walgelijke vernietiging van de joden in WOII linken aan de Palestijnen. En daarvoor is Haj Amin al-Husseini een dankbaar vehikel.] The New York Times verwijst naar een toespraak van Netanyahu in 2012, waarin hij de mufti ‘one of the leading architects of the Final Solution’ noemde, en naar Netanyahu’s boek ‘A place among the nations’ (1993), waarin hij op de loop gaat met een van de verklaringen van Dieter Wisliceny in Neurenberg (1946), de enige bron van de bewering dat de mufti bijvoorbeeld concentratiekampen had bezocht. De Times voegt daaraan toe dat toen de mufti Hitler ontmoette de systematische moord op de joden al tot een miljoen doden had geleid, en de ‘Endlösung’ twee maanden later in werking trad. Maarten Jan Hijmans heeft de creatie van de mythe rond de mufti vorig jaar ontrafeld, onder verwijzing naar o.a. het boek van Idith Zertal, ‘Israel's Holocaust and the Politics of Nationhood’. Zertal concludeerde dat er geen enkel bewijs te vinden was voor de beweringen van o.a. (de in Neurenberg opgehangen) Wisliceny over de mufti, en noemde pogingen zoals die van Netanyahu om de misdaden van de nazi’s te koppelen aan de Palestijnen de ‘nazification of the enemy’. Hijmans wijst erop dat de mufti voor het eerst ten tonele werd gevoerd in 1961, tijdens het proces tegen Eichmann, en dat het Ben Gurion was die daarvoor verantwoordelijk was, precies met dit doel voor ogen. Zie http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/06/jansen-de-ruiter-en-de-zionistische.html http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/06/jan-jaap-de-ruiter-hans-jansen-en-het.html

SvenHoek
SvenHoek21 okt. 2015 - 9:34

"Het was Adolf Hitler zelf die daar de Joden voor verantwoordelijk hield, zoals hij ook al in Mein Kampf beschreef, ruim voor hij ooit de moefti ontmoette. " Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? Al ver voor 1941 was de NSDAP top geïnteresseerd in de islam. Ook over de stappen die de SS heeft genomen om de joden te deporteren naar o.a. Madagascar is veel te vinden. Net zoals de rol van de antisemitische Britse minister van buitenlandse zaken die de vlucht van joden naar Palestina tegenwerkte. Elke holocaust geleerde zal dan ook onderschrijven dat de uitroeiing nooit de uitkomst was die in 1932 al vast stond.

4 Reacties
Bubblethink
Bubblethink21 okt. 2015 - 9:34

"Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? Al ver voor 1941 was de NSDAP top geïnteresseerd in de islam." En jij bent ervan op de hoogte dat het hakenkruis een Hindoestaans symbool is? Dat de malle Duitsers zelfs tot in Tibet etc op zoektocht gingen om een rechtvaardiging/bewijs te vinden voor hun aanname dat "de ariër" superieur was en nog meer van dat soort fantasieën? Zo ja, kunnen we dan vaststellen dat zij(de Nazi s) net als Netanyahu, de geschiedenis willen herschrijven in hun eigen voordeel i.p.v er de nodige lessen uit te leren? Of gaan we voor de middenweg, die in dit geval min of meer neerkomt op: mensen verzinnen wel vaker wat. Niet alles geloven wat je hoort ;) "Ook over de stappen die de SS heeft genomen om de joden te deporteren naar o.a. Madagascar is veel te vinden. Net zoals de rol van de antisemitische Britse minister van buitenlandse zaken die de vlucht van joden naar Palestina tegenwerkte." Wat wil je daarmee nu zeggen? Netanyahu heeft gelijk want het madagaskar plan etc?

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft? ] Volgens mij is de aluminiumprijs weer aan een opmars bezig ...

MarkHuisman
MarkHuisman21 okt. 2015 - 9:34

[Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft?] Welke precies?

Sol Invictus
Sol Invictus21 okt. 2015 - 9:34

"Je bent er van op de hoogte dat Mein Kampf letterlijke passages uit de Koran heeft?" Je bent ervan op de hoogte dat Hitler openlijk zijn christendom belijdt in Mein Kampf en stelt Gods wil uit te voeren? Wat zegt dat over het christendom? Inderdaad, ook niets. Probeer het met argumenten, stuk eerlijker dan innuendo.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Overigens wel komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn die meewerkte aan genocide en een oorlogsmisdadiger was. Of dat op zijn minst relativeren door te zeggen: ja maar die en die werkte ook met Hitler etc. Alles lijkt geoorloofd om Israel zo slecht mogelijk af te schilderen, zelfs een pact met de duivel.

5 Reacties
arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Overigens wel komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn die meewerkte aan genocide en een oorlogsmisdadiger was.] O ? Waar gebeurt dat dan hier ? Ik ben het nog niet tegengekomen. Wat ik wel zie, is dat veel mensen hun afschuw uitten over een bepaalde leugen. Edoch, het gaat dan om een leugen die verteld wordt door Netanyahu, niet door die moefti.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch21 okt. 2015 - 9:34

Die linksen doen niet zo zeer aan verdedigen, maar tonen aan door gedegen informatie dat het verhaal van Bibi lulkoek is. Dat domrechts, zoals jij, die leugens van Bibi als waar aanneemt verbaasd mij niets.

TomPoes2
TomPoes221 okt. 2015 - 9:34

"komisch dat linkse mensen hier vol vuur een Moefti aan het verdedigen zijn" Je bent weer eens aan het hallucineren.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Quote: "Alles lijkt geoorloofd om Israel zo slecht mogelijk af te schilderen, zelfs een pact met de duivel." Re: Bij Mondoweiss: CJ Werleman op twitter: Netanyahu blames Palestinians – not Nazis – for Holocaust. Somewhere in Hell, Hitler high-fives the Devil. In het artikel 'Despite global disgust, Netanyahu doubles down on claim that Hitler got idea of Final Solution from a Palestinian' wordt wereldwijd, inclusief in Israël. de walging over de opmerkingen van Netanyahu opgesomt. In de reactiedraad: Auch der israelische Historiker Moshe Zimmermann ist empört: “Damit reiht sich Netanyahu in eine lange Reihe von Holocaust-Leugnern ein. Er tut etwas Unerhörtes. Er schiebt die Verantwortung Nazi-Deutschlands für die Shoa, für die Vernichtung der Juden, dem Mufti und der arabischen Welt zu. Das ist ein mieser Trick, mit dem er die arabische Welt anschwärzt.” Opvallend is dat men het zelfs bij de Bar-Ilan University, dat bolwerk van religieus natiolisme in Israël waar nogal wat buikspreekpoppen van Netanyahu rondlopen, oneens is met hun roerganger. Uniek. http://mondoweiss.net/2015/10/netanyahus-solution-palestinian#sthash.BMRkj5vV.dpuf Wat dacht je eigenlijk toen je die opmerking neerpende: als me het niet lukt met argumenten, dan probeer ik het wel met insinuaties? Ik zie geen moefti-apologeten.

Rootman
Rootman21 okt. 2015 - 9:34

Oorlogsmisdadiger? Verklaar je nader. Dat haal ik nl niet uit wikipedia. Dat de man een jodenhater werd, daar wil ik wel in meegaan, en dat hij misschien enkele foute keuzen maakte ook. Maar kan men hem met zijn toenmalige achtergrond verwijten dat hij Hitler niet juist inschatte? Wij zijn geneigd alles met ´hindsight 20/ 20´ te beoordelen, maar kon een Palestijnse mufti dit toen doorzien? Uiteindelijk was er nog weinig gebeurd toen. Arabieren overdrijven vreselijk in hun speeches, dus in hoeverre Toch krijg ik slechts een beeld van een een misschienwat querulante vrijheidsstrijder, met name tegen de Britten. Uiteindelijk zijn zij het geweest die Palestina het ´cadeautje´ van zionistische kolonisten hebben gedaan en het legale framework. Dat die mufti daartegen in verzet kwam was zijn plicht, en volkomen consistent met zijn eerdere (helden-) rol. Historici zullen moeten oordelen welke fouten deze man heeft gemaakt, en in hoeverre dat te verwijten valt. Met de kennis van toen!!! Er zitten meerdere kanten aan dit verhaal, en Wikipedia heeft geen goede reputatie bij dit soort onderwerpen. Misschien kunnen onze zeer grondig geïnformeerde (en gerespecteerde) deskundigen mr Lopez en Al Sachs over dit onderwerp bijdragen. Want ondanks mogelijke fouten die de mufti gemaakt heeft, en de latere conflicten met de PLO etc. lijkt me dit een visionair en zeer moedig man. Een prachtig topic voor afstuderen van enkele historici: Maak een biografie met context!

Spelchecker2
Spelchecker221 okt. 2015 - 9:34

Ook Netanyahu beseft kennelijk dat we terug moeten naar de oorzaak van de conflicten rond Israël. Dat is winst! Anders dan Netanyahu richt ik me dan op VN-resolutie 181, een resolutie die door de Algemene Vergadering van de VN in 1947 werd aangenomen, maar niet werd aangenomen door de Veiligheidsraad van diezelfde VN. Israël voert die resolutie te pas en te onpas op als solide legitimatie onder haar bestaan. Nu wil het geval dat Jeremy Hammond zich heeft gebogen over het tot stand komen van die resolutie. Zijn essay (The myth of the UN-creation of Israël, eenvoudig op internet te vinden) maakt het tenminste aannemelijk dat er heel wat op die Israëlische claim valt aan te merken.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold21 okt. 2015 - 9:34

Voor de duizendste keer. Israel is gewoon een legitiem opgerichte staat en je kunt een dergelijke resolutie en erkenning helemaal niet terugdraaien. Waarom blijft er eigenlijk mee komen, terwijl u weet dat het onzin is????

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2015 - 9:34

Kon niet uitblijven, een echte analyse: Kop en eerste paragraaf artikel: Mufti Advised Hitler on Holocaust, Says Middle East Forum Scholar Noted Middle East Forum scholar Dr. Wolfgang G. Schwanitz responds to criticism of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu. Schwanitz, a leading expert on ties between Nazis and Islamists, says al-Hajj Amin al-Husaini was instrumental in the decision to exterminate the Jews of Europe. Het gehele artikel: http://www.meforum.org/5574/schwanitz-husaini

2 Reacties
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 okt. 2015 - 9:34

Waarachtig. U heeft er één gevonden. Daar staan tientallen geleerden tegenover. Tot nota bene bij de Bar-Ilan University in Israël. http://mondoweiss.net/2015/10/netanyahus-solution-palestinian#sthash.BMRkj5vV.dpuf Cherry-picking doet iedereen wel eens. Maar politieke pornografie is toch wat anders.

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

[Kon niet uitblijven, een echte analyse:] Ze hebben er lang over gedaan om iemand te vinden dit het wilde bevestigen ...

arieroos
arieroos21 okt. 2015 - 9:34

Er is nog iets met onze vriend Moefti, trouwens. Want na de tweede wereldoorlog is hij eigenlijk gemarginaliseerd. Tijdens de oorlogen in de jaren '40 en '50, en tijdens de opbouw van organisaties als de PLO, speelde hij geen rol van betekenis. Je kan hem niet zien als de grote organisator en inspiratiebron, want dat was hij helemaal niet; na de oorlog bleef hij een randfiguur. Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...

2 Reacties
Lopez
Lopez21 okt. 2015 - 9:34

[Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...] Zie het korte profiel van de mufti dat Haaretz vandaag publiceerde, waarin aan het eind wordt ingegaan op diens huidige (niet bijster grote) populariteit: http://www.haaretz.com/israel-news/1.681935

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten21 okt. 2015 - 9:34

''Misschien wel juist door zijn nazi sympathien ...'' Absoluut. En zo is sinterklaas eigenlijk zwart, gaat Wilders zich bekeren tot Islam en zal volgende week het nieuws worden beheerst door een op handen zijnde invasie van aliens afkomstig uit de Andromedanevel.

johannn2
johannn221 okt. 2015 - 9:34

Ik denk, dat Bibi zijn informatie heeft van wel zeer Alternatieve Media. (AM)

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh21 okt. 2015 - 9:34

Oh, ik dacht dat AM voor Angela Merkel stond.

Sachs
Sachs21 okt. 2015 - 9:34

BREAKING Netanyahu: Evidence of Sinking USS Liberty points at Mufti https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

1 Reactie
Nikovijf
Nikovijf21 okt. 2015 - 9:34

Kijk maar uit met dit soort grappen. Voor je het weet is het een feit.