Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Netanyahu is terug als premier Israël en presenteert meest extreemrechtse regering ooit

  •  
22-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3855 keer bekeken
  •  
ANP-457878679

De van corruptie verdachte Benjamin Netanyahu is opnieuw premier van Israël. Dit keer aan het hoofd van de meest extreem-rechtse regering die het land ooit gezien heeft. Woensdagnacht presenteerde Netanyahu zijn gekozen coalitie.

Netanyahu deelde de uitkomst van zijn coalitiegesprekken per telefoon mee aan president Isaac Hertzog, een fragment van dat gesprek werd gedeeld op sociale media. In het nieuwe kabinet zitten behalve de rechtse Likud-partij van Netanyahu zelf, ook twee ultra-orthodoxe partijen en een extreemrechtse partij.

Enkele nieuwe bewindslieden zijn ook al bekend. Zo wordt de minister van Binnenlandse Veiligheid de extremist Itamar Ben Gvir. Hij werd in 2007 nog veroordeeld wegens terrorisme en aanzetten tot racisme. Een beruchte uitspraak van Ben Gvir is zijn aanmoediging om ‘gewoon’ met scherp te schieten op Palestijnen die met stenen gooien. De zelfverklaarde ‘trotse homofoob’ Bezalel Smotrich wordt verantwoordelijk voor het deel binnen het ministerie van Defensie dat gaat over de illegaal bezette Palestijnse gebieden.

De keuze van Netanyahu voor de extremistische partijen is deels ingegeven uit opportunisme. Tegen de meervoudige Israëlische premier lopen rechtszaken wegens corruptie. Netanyahu zou mediaorganisaties gunsten hebben verleend in ruil voor positieve berichtgeving en veelvuldig geschenken hebben aangenomen in ruil voor politieke toezeggingen. De partijen met wie Netanyahu nu in zee gaat, willen deze vorm van corruptie met terugwerkende kracht legaal maken.

Voor de Palestijnen is de nieuwe regering de meest gevaarlijke ooit. Alle regeringspartijen zijn voorstander van het uitbreiden van de illegale nederzettingen en voor het verder beperken van rechten van Palestijnen.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (52)

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 dec. 2022 - 11:07

Dit is wederom een ramp voor de Palestijnen, vreselijk! Komt er dan nooit een einde aan hun ellende! Je berijpt die mensen niet. Hoe kun je als je zelf zoveel hebt meegemaakt zo met anderen omspringen en deze mensen kiezen met alle gevolgen vandien.

JaapBo
JaapBo22 dec. 2022 - 21:30

Tja, in de Knesset zijn alle Joodse partijen anti-Palestijns racistisch. De rechtse zijn racistischer en ook opener over hun racisme. Dat laatste is een pluspunt.

3 Reacties
Déjà vu
Déjà vu23 dec. 2022 - 1:30

Geen onzin verkopen!

Déjà vu
Déjà vu23 dec. 2022 - 1:39

In Israël leeft het gevoel dat de hele wereld tegen hen is. Maar gelukkig hebben ze nog één vriend over. En laat dat nu nét de machtigste vriend op deze aardkloot zijn. Als die 'vriend' zou zeggen: Treed het internationaal recht niet met je voeten! Dan zouden ze luisteren. Maar dat doet die 'vriend' niet! Waarom? Goede vraag.

JaapBo
JaapBo23 dec. 2022 - 8:08

@Déjà vu: Tja, waarom zouden politici in de VS zo vriendelijk voor Israël zijn? Omdat in de VS politici afhankelijk zijn van het geld van donoren, en er zijn veel zionistische donoren. Lees bijvoorbeeld: https://www.theguardian.com/us-news/2018/jun/08/sheldon-adelson-trump-middle-east-policy of https://mondoweiss.net/2022/09/how-powerful-is-the-israel-lobby/ En natuurlijk zijn linkse zionistische partijen ook anti-Palestijns racistisch. Ze waren bijvoorbeeld de belangrijkste daders van de massale etnische zuiveringen in 1948. Ze hebben veel racistische wetten aangenomen, zoals de wet op de terugkeer. En afgelopen zomer nog stemde zelfs de meest linkse zionistische partij voor de noodwet voor apartheid in de bezette gebieden. Volgens historicus is etnische zuivering ingebouwd in het zionisme omdat het van een Arabisch land een Joodse staat wilde maken. Linkse zionistische partijen zijn zeker met dat racisme besmet.

Kit2
Kit222 dec. 2022 - 17:34

Met dank aan de Arbeiderspartij, onder Simon Peres regeringspartij en nuweggestruikeld tot 4 schamele zetels in de Knesset, doordat er een fusie moest plaatsvinden met een kleinere partij waarvan de leider de nieuw gevormde partij ging leiden en naar de donder hielp. Men dacht de zetels te kunnen optellen, maar nee, het werd min-min. Hmm een arbeiderspartij waar een kleine partij infuseert.. en dan alles naar de donder.. hmm waar doet me dat nou toch zo aan denken?

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier22 dec. 2022 - 20:40

Het gaat er niet om wat jij ervan denkt. Waar het over gaat is dat de entiteit "Israël" nog fascistischer gaat worden.

JaapBo
JaapBo22 dec. 2022 - 21:27

De arbeiderspartij in Israël is ook racistisch ....

EenMening3
EenMening322 dec. 2022 - 21:53

@oproerkraaier Israël is een onafhankelijk staat. Er bestaat wel een Palestijnse entiteit.

Middenman
Middenman22 dec. 2022 - 17:30

De verrechtsing in Israël is in lijn met de verrechtsing die we in heel veel landen zien. Maar links/centrum/arabisch hebben in het Israëlische parlement net geen meerderheid, dat is jammer, maar het betekent ook dat de situatie bij de volgende verkiezingen zo weer anders kan zijn. En verkiezingen zijn daar nooit ver weg. Als een groter deel van de Arabische bevolking gaat stemmen en links/centrum komt met goede mensen en programma's dan is verandering mogelijk. Ik blijf hoopvol.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier23 dec. 2022 - 0:22

De volgende keer? Hoeveel Palestijnen gaat dat hun leven kosten? Dat interesseert je geen ruk zo te zien.

Lopez
Lopez22 dec. 2022 - 16:33

Interessant is dat de nieuwe Knesset nu al op ramkoers ligt met de EU. Veertig Knessetleden (van de 120) beschuldigen de EU van antisemitisme: https://www.timesofisrael.com/dozens-of-mks-accuse-eu-of-blood-libel-hatred-after-west-bank-plan-leaked/

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier22 dec. 2022 - 20:41

haha de eu is antisemitisch volgens deze fascisten.

Prisunic
Prisunic22 dec. 2022 - 16:21

Is er al een as Rome-Tel Aviv?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout22 dec. 2022 - 16:05

Jeruzalem nu is qua regime moeiteloos te vergelijken met Berlijn 1933.

Waterman3
Waterman322 dec. 2022 - 15:27

zeg maar niets, want dan ben je antisemiet, maar treurig is het allemaal wel.

Proletarier
Proletarier22 dec. 2022 - 13:48

Duidelijk dat de Palestijnen de komende tijd afgeslacht zullen worden en degene die hier wat van zeggen zullen weggezet worden als anti semiet Stelletje criminelen. Tijd dat BDS vol word ingezet

Marcus A.2
Marcus A.222 dec. 2022 - 13:38

Dit lijkt mij mogelijk het begin van het einde. Het judaisme, de islam en het christendom zullen hier wellicht tot een aanvaring komen met apocalyptische proporties. Het is helaas bijna naïef te denken dat het anders zal lopen. En dat overigens geheel tegen de leerstellingen in. God zij met ons allen.

5 Reacties
r v b
r v b22 dec. 2022 - 14:16

>God zij met ons allen. Daar zit juist het probleem. Gelukkig worden steeds minder mensen godsdienstig. Ik wens iedereen een bestaan vrij van goden.

oproerkraaier
oproerkraaier22 dec. 2022 - 14:20

Deze reactie is verwijderd

Wakker Dier
Wakker Dier22 dec. 2022 - 14:48

Ga dat je Palestijnse vrienden eens vertellen, oproerkraaier.

Volrin
Volrin22 dec. 2022 - 20:55

"En dat overigens geheel tegen de leerstellingen in. God zij met ons allen. " Welke leerstellingen zijn dat dan? En hoe weet u dat die van God komen?

oproerkraaier
oproerkraaier23 dec. 2022 - 0:29

Wakker Dier: Volgens mij schreef ik iets van "God bestaat niet". Jij hebt dat kunnen lezen klaarblijkelijk voordat het door de redactie verwijderd is om de een of andere reden. Anyway: Jouw reactie was: dat ik dat "mijn" "Palestijnse vrienden" "maar moet gaan vertellen". Mij is het wel duidelijk wat je bedoelt, maar kun je je fascistische gedachtegoed nog iets meer explicieter verwoorden svp?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout22 dec. 2022 - 12:39

Netanyahu, a ''silver-tongued'' psychopaat met een eeuwige glimlach, is een geopolitiek risico voor alle partijen en niet alleen een dodelijk gevaar voor Palestijnen. Volgens een aantal zeer ervaren analisten heeft de tot nu toe zwaar onderdrukte contra-revolutie in Iran goede kans van slagen wat voor alle partijen goed zou uitkomen; uiteraard voor Iraniërs zelf, levering van aardgas aan de EU en andere zaken. Goede kans van slagen tenzij Washington er zich weer eens mee bemoeit, voegen deze analisten er aan toe. Netanyahu was nog niet officieel premier toen deze in een interview met een mafkees van The New York Times in een paar minuten aangeeft hoe hij alles wil verpesten, inclusief de persistente leugen dat de ayatollah's nucleaire wapens opstapelen om Israël te vernietigen. Iran als vijand is al twintig jaar een ideale vijand voor Netanyahu om zijn fascisme mee te legitimeren - daarvoor had Israël een strategische alliantie met Iran tegen de Arabieren - en met actie kan men in Iran het volgende effect veroorzaken: rally round the flag. Waarbij Ayatollah's weer vaster in het zadel zitten. Overigens zijn Israëlische Merkava-tanks het ideale wapen voor Zelensky in zijn hopeloze strijd - ik heb geen last van westerse propaganda - tegen de Russen. Benjamin Netanyahu on the War in Ukraine and Israel’s Relationship with Russia https://www.youtube.com/watch?v=ShdJbF53P2o

2 Reacties
KritischKijken
KritischKijken22 dec. 2022 - 15:32

@Arjan Alsof Israel het huidige kwaadaardige Iran heeft geschapen... Alsof Iran tot nu toe niet elke keer scandeerde "dood aan de VS en Israel" . Ik zag omgekeerd Israeliers niet hetzelfde doen in Tel Aviv.. Enne die strategische alliantie van 'daarvoor' dan moeten we wel ver terug in de geschiedenis, toch? Maar goed, u leest het nieuws wat u uitkomt..

LaBou
LaBou 22 dec. 2022 - 17:20

"Alsof Israel het huidige kwaadaardige Iran heeft geschapen... " Nee, dat regime is indirect door de VS gecreëerd. "Alsof Iran tot nu toe niet elke keer scandeerde "dood aan de VS en Israel" . Ik zag omgekeerd Israeliers niet hetzelfde doen in Tel Aviv" Alsof Israël zou zeggen tegen hun grootste beschermer: "weg met jullie". De Iraniërs hebben daar veel meer reden toe.

oproerkraaier
oproerkraaier22 dec. 2022 - 12:14

Zal wel weer bombarderen worden met de kerst, de smerige fascisten.

1 Reactie
Proletarier
Proletarier22 dec. 2022 - 13:49

En vergeet niet dat iedereen die hier wat van zegt een anti semiet is. Tijd dat we alles en iedereen boycotten die wat met Israel van doen heeft

Middenman
Middenman22 dec. 2022 - 12:07

Zo'n soort regering zou hier qua zetelverdeling ook mogelijk zijn, dus laten we maar voorzichtig zijn met oordelen.

2 Reacties
Volrin
Volrin22 dec. 2022 - 13:49

Hoezo?

Proletarier
Proletarier22 dec. 2022 - 13:50

Ik denk niet dat jij inziet hoe extreem rechts Netanyahu is. Die zit ongeveer op het niveau van Baudet wat betreft achterlijkheid. Een echte fascist en daar is in dit land gelukkig (nog) geen meerderheid voor

Bert van der Neut
Bert van der Neut22 dec. 2022 - 12:02

Da's wel een heleboel stappen achteruit. Slecht nieuws voor Israel en de Palestijnen. Er komen nu mensen op posities die veel te radicaal zijn.

Volrin
Volrin22 dec. 2022 - 11:38

Dat gaat de situatie aldaar verbeteren /sarcasme.

MB19
MB1922 dec. 2022 - 11:11

Helaas, ook hier geen vrede in 2023!

Adaestuo
Adaestuo22 dec. 2022 - 11:10

Ik weet al enkele decennia heel zeker dat een bruine overhemd Benjamin Netanyahu niet zal misstaan.

LaBou
LaBou 22 dec. 2022 - 11:02

En nu maar wachten op de verdedigers van deze schurkenregering in een apartheidsland. Ik ga geen namen noemen want iedereen weet inmiddels wel wie dat zijn.

5 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 dec. 2022 - 11:57

Wie dan? Ik ken ze niet.

Volrin
Volrin22 dec. 2022 - 13:50

Kunnen wel een bingo kaart maken met dingen als 'Enige democratie in het Midden-Oosten', 'Ja maar Hamas!' en 'Antisemiet!'

Proletarier
Proletarier22 dec. 2022 - 13:52

@ IkHebAltijdGelijk -FVD -VVD - CDA -SGP Hoe duidelijk wil je het hebben. Dat volk verdedigd altijd de criminele regering van Israel met de bijbel in de hand. Op zondag naar de kerk en de rest van de week de moord op Palestijnen goedpraten

oproerkraaier
oproerkraaier22 dec. 2022 - 14:21

IHAG: lachen met jou :)

Flix
Flix22 dec. 2022 - 14:51

Ik neem aan dat je dan oa ook Orban bedoelt , hoorde vanmorgen op de radio dat netanyahu en Orban het goed met elkaar kunnen. Corrupt tuig alltogether zegmaar.

JohnVKR
JohnVKR22 dec. 2022 - 10:22

Ik denk dat deze racistische regering precies is wat Gert-Jan Segers en Ulysse Ellian willen.

10 Reacties
Middenman
Middenman22 dec. 2022 - 12:06

Verdiep je eens echt in de standpunten van andere partijen. Je roept maar wat. Begin eens bij het partijprogramma van de CU.

GeenProbleem
GeenProbleem22 dec. 2022 - 13:38

@Middenman John is van BIJ1..

Sachs
Sachs22 dec. 2022 - 13:50

@ Middenman Loopt u gerust even door de stemverhoudingen van deze moties als u twijfelt aan de quote van JohnVKR. https://rightsforum.org/cda-fungeert-in-tweede-kamer-als-zetbaas-voor-israels-belangen/ U kunt het ook samenvatten als 'waarom ontzeggen die partijen de Palestijnen hun rechten?'

Karingin
Karingin22 dec. 2022 - 14:04

Ach, en noem eens 1 uitspraak van een Bij1-er die antisemitisch is? CU en SGP hebben onlangs nog een Palestijnse organisatie van antisemitisme beschuldigd door hun woorden te verdraaien - kritiek op Israëls kolonisatiepolitiek wordt in die kringen al als antisemitsch gezien

Mark Huysman
Mark Huysman22 dec. 2022 - 15:19

@Middenman [Verdiep je eens echt in de standpunten van andere partijen. Je roept maar wat. Begin eens bij het partijprogramma van de CU.] Je kunt beter beginnen bij het optreden van die partij in de kamer. Kijk bv naar deze PVV-motie die de steun kreeg van de CU. De motie is volledig in lijn met Netanyahu en extreemrechts in Israël: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-V-54.html De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het vestigen van Joodse nederzettingen in Samaria en Judea op basis van artikel 6 van het Mandaat voor Palestina in samenhang met artikel 80, lid 1, van het VN-Handvest nog steeds aangemoedigd dient te worden; overwegende dat duiding van Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria als «illegaal» een duidelijk voorbeeld is van politieke vervuiling van internationaal recht; overwegende dat in veel van die nederzettingen Joden en Arabieren zij aan zij werken en daarmee het schoolvoorbeeld zijn van vreedzame co-existentie; overwegende dat als die nederzettingen verdwijnen, de vijandigheden tegen Israël drastisch toenemen, zoals in Gaza en Sinaï gebleken is; overwegende dat VN-lidstaten en dus ook Israël naar internationaal recht over hun eigen volkshuisvestingsbeleid gaan; verzoekt de regering, de legaliteit van Joodse vestigingen in Judea en Samaria te erkennen en nederzettingen niet langer te betitelen als een obstakel voor vrede, en gaat over tot de orde van de dag.

Middenman
Middenman22 dec. 2022 - 17:52

@Mark Huysman - de motie is uit 2012, maar dat terzijde. Het betreft een kwestie van internationaal recht en die motie is in dat opzicht niet helemaal incorrect. Ook in de door de Palestijnen ondertekende Oslo akkoorden van 1993 zijn de nederzettingen niet als illegaal bestempeld. Ook niet in het verdrag tussen Israël en Jordanië in 1995 en een tussentijds akkoord tussen Israël en de Palestijnen een jaar later. In het programma van de CU staat dat Israël de aspiraties van de Palestijnen om tot een eigen staat te komen moet erkennen. Ze streven dus een twee-staten oplossing na en volgens mij is dat ook de enige juiste weg. De discussie voeren over juridische kwesties en wat er in het verleden nu precies wel en niet is gebeurd zal niet leiden tot een oplossing. Onder ogen zien dat er geen andere oplossing is dan twee staten wel. Persoonlijk denk ik dat dit alleen mogelijk is als het vanuit economisch perspectief wordt benaderd. Zolang onderwerpen als veiligheid, religie en etnische vooroordelen tot en met racisme de agenda blijven bepalen dan wordt het nooit wat.

Mark Huysman
Mark Huysman22 dec. 2022 - 23:47

@Middenman [Het betreft een kwestie van internationaal recht en die motie is in dat opzicht niet helemaal incorrect. Ook in de door de Palestijnen ondertekende Oslo akkoorden van 1993, etc…] De ‘nederzettingen’ zijn wel illegaal volgens internationaal recht, zie artikel 49 van de Vierde Conventie van Genève: “The Occupying Power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies.” Dit is bevestigd in verschillende resoluties van de Veiligheidsraad en andere VN organen en door het Internationale Gerechtshof wat in 2004 stelde: “Recalling that the Security Council described Israel’s policy of establishing settlements in that territory as a “flagrant violation” of the Fourth Geneva Convention, the Court finds that those settlements have been established in breach of international law.” Het feit dat er in sommige akkoorden niet aan gerefereerd wordt maken de ‘nederzettingen’ natuurlijk niet minder illegaal. In de Oslo-akkoorden waren een heel stel zaken op de langere termijn geschoven omdat daar geen overeenstemming over bestond. En zoals je vast wel weet is vervolgens dit zogenaamde vredesproces in het slop geraakt omdat Israël ondanks de onderhandelingen gewoon illegaal bleef doorbouwen in bezet Palestijns gebied. (1/2)

Mark Huysman
Mark Huysman22 dec. 2022 - 23:50

@Middenman [In het programma van de CU staat dat Israël de aspiraties van de Palestijnen om tot een eigen staat te komen moet erkennen. Ze streven dus een twee-staten oplossing na..] Die vrome woorden hebben geen enkele waarde. In de praktijk steunt de CU de bezetting en bevordert zij economische samenwerking met de illegale kolonies (‘nederzettingen’). Zie ook: https://rightsforum.org/achtergronden/dossiers/nederlandse-en-eu-politiek/tweede-kamer/christenunie/ […en volgens mij is dat ook de enige juiste weg.] Die tweestatenoplossing leek lang geleden misschien de juiste weg maar al lang niet meer omdat Israël dat met de illegale kolonisatie (onder applaus dus van clubs als de CU) onmogelijk heeft gemaakt. Er heerst tussen de rivier en de zee één staat en in die staat heerst apartheid en onderdrukking. Het streven moet zijn om die staat democratisch te maken met gelijke rechten voor joden en Palestijnen. De tweestatenoplossing is door Israël welbewust met ‘facts on the ground’ kapot gemaakt. (2/2)

Middenman
Middenman23 dec. 2022 - 10:22

@Mark Huysman - de éénstaat oplossing gaan zowel joden als palestijnen nooit accepteren. Daarvoor is er aan beide kanten te veel haat, wantrouwen en racisme. Totaal onrealistisch.

Mark Huysman
Mark Huysman23 dec. 2022 - 11:30

@Middenman Er bestaat nu al een ‘éénstaat oplossing’ alleen is die staat racistisch en onderdrukkend. Net als ten tijde van de apartheid in Zuid-Afrika gaat het erom die staat democratisch te krijgen met one man one vote en gelijke rechten. Steun voor een democratische staat met gelijke rechten groeit enorm onder de Palestijnen. Ondertussen is al 1 op de 3 Palestijnen in de bezette gebieden voorstander en ik vermoed dat dat aantal onder Palestijnen binnen de groene lijn nog veel groter is. M.n. jonge (en seculiere) Palestijnen steunen deze oplossing dus de verwachting is dat die steun alleen nog maar zal groeien. De reden is natuurlijk dat er geen enkel vertrouwen meer bestaat in de tweestatenoplossing nu Israël dat systematisch onmogelijk heeft gemaakt. Natuurlijk zijn de meeste Israëlische joden hier tegen. Een groot deel is wel voor één staat maar dan een apartheidsstaat. En dat wordt de keus: apartheidsstaat of democratische staat. Een andere smaak bestaat niet en de internationale gemeenschap zal druk op Israël moeten uitoefenen om gelijke rechten aan de Palestijnen toe te gaan kennen. Uiteindelijk is op die manier ook het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime overstag gegaan.

GeenProbleem
GeenProbleem22 dec. 2022 - 10:08

Deze man is de Rutte van Israël, je komt er nooit meer vanaf.

6 Reacties
Flix
Flix22 dec. 2022 - 15:03

GeenProbleem. Ik snap wat je bedoeld maar je vergelijking gaat mank omdat Rutte ondanks wat je van de man kunt vinden niet probeert om wetten te veranderen zodat ie immuun is voor rechtsvervolging . Ik ga ervan uit dat tuig zoals nethanyahu. Nog wel eens aangepakt gaat worden ,Israel is "nog"een rechtsstaat.

r v b
r v b22 dec. 2022 - 16:46

@Flix: Israel is nooit een rechtsstaat geweest, het is een apartheidsstaat.

Flix
Flix22 dec. 2022 - 21:00

r v b. Het klopt wel wat je zegt maar Zuid Africa was ooit ook een apartheidsstaat en nu niet meer. Je mag ervan uitgaan dat wanneer in Israël Het inzicht komt dat de situatie zoals ie is niet langer houdbaar is verandert het wel . De pest is dat het zo verrekte lang duurt. Ik loop zo,n beetje 60 jaar mee en het was ,is en zal nog heel lang duren eer het wat wordt qua vrede tussen de Palestijnen en Israël . Denk niet dat ik het nog mee zal maken.

EricDonkaew
EricDonkaew23 dec. 2022 - 3:41

@Flix -------------------- Het Israël-Palestijnenconflict is het meest ingewikkelde conflict op Aarde. Wat dat betreft is de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gewoon ordinair landjepik, zoals bijna alle oorlogen. Twee volkeren hebben hier historische rechten op een bepaald gebied en helaas liggen die volkeren, om sociaal-culturele en religieuze redenen, elkaar niet zo goed. Een tweestatenoplossing lijkt het enige dat misschien ooit zal werken. Israël zal dan veel moeten inleveren en de Palestijnen zullen moeten beseffen dat het het enige is dat mogelijk gaat werken. Ik denk dat Israël dan zal moeten helpen met het welvarend maken van de Palestijnse gebieden en daar is het land ook toe in staat.

Flix
Flix23 dec. 2022 - 12:40

EricDonkaew. Niet vaak, ook op deze site een zo duidelijk commentaar gelezen over de israël /palestijnen kwestie gelezen. Mijn dank hiervoor.

Marinus C.
Marinus C.23 dec. 2022 - 13:22

@Eric Het Palestinaconflict is ook gewoon ordinair landjepik hoor, met een side-salad van etnische zuiveringen. En de Israëlische Joden hebben voor het overgrote deel hooguit een religieuze aanspraak op dat gebied. De Russen staan heel wat meer in hun recht als zij, en dat is niet omdat ik zelfs maar een klein beetje denk dat de Russen in hun recht staan met de oorlog,