Joop

Netanyahu buiten de regering?

  •  
31-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online883sm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

MartinSijes
MartinSijes3 jun. 2021 - 21:28

@frans kwakman. Minder schade en doden ontstaan alleen maar als beide partijen elkaars verhalen en belangen serieus gaan nemen en daar consequenties aan gaan verbinden. Dat is een langdurig proces, dat bestaat uit vele stappen. Twee stappen vooruit en 1 achteruit. En dan weer verder. Wat Raam betreft: 60 procent van de Arabische stem gaat naar een Arabische partij. De Arabische partijen verenigd in het front kunnen roepen wat zij willen over apartheid bij gelegenheid van de installatie van de nieuwe knesseth. Maar meer dan politieke masturbatie is dat niet. Het lucht op, maar dat is dan ook alles. Abbas van RAAm is uit dat front gestapt en neemt een enorm risico. Maar als hij slaagt betekent dat, dat een kleine Arabische partij feitelijk de doorslag geeft bij het krijgen van de meerderheid. Het is voor het eerst, dat ik op de tekstbalk van het journaal las dat de politici van de zionistische partijen wachtten op een beslissing van de shura raad van het zuidelijk islamitisch front. Als de 20procent Arabieren in Israel hun stem inzetten om ook politiek echt te integreren, kan dat een politieke factor van belang worden.

JaapBo
JaapBo1 jun. 2021 - 9:07

Die Bennett en Lapid zijn net zo racistisch als Netanyahu, allemaal piraten!

Bouwman2
Bouwman231 mei 2021 - 18:05

Wat er in de joodse staat aan de hand is vind ik best spannend. De vraag is, komen er leden van de regering - uit de Arabische minderheid-- die niet joods zijn als minister in een joodse Staat?

6 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman31 mei 2021 - 19:24

Bouwman - als er ooit een oplossing moet komen dan is de vermelding "joodse staat" het eerste wat zou moeten verdwijnen. Ik heb niets tegen joods, net als tegen alle andere religies maar een staat dient niet expliciet te eisen dat je van een bepaalde religie bent en zeker mensen niet indelen in 1e en 2de rangs burgers. Dus je ik hoop dat Netanyahu verdwijnt (bij voorkeur naar Scheveningen)en dat er een minder hardvochtige regering komt.

Kuifje3
Kuifje31 jun. 2021 - 13:09

@Frans: De Joden zijn een volk en wonen voor een groot deel in Israel. De religie heeft daar niets mee te maken. De term Joodse staat is dus helemaal correct. Verder eist werkelijk niemand dat je om daar te wonen Joods moet zijn qua religie. De nieuwe regering zal opnieuw te maken gaan krijgen met Hamas en andere vergelijkbare terreurgroepen. De volgende oorlog is een kwestie van tijd. Ook in die oorlog zal Israel zich verdedigen. Net zo lang tot Hamas een keer wint en alle Joden in dat kleine land worden uitgemoord.

Sachs
Sachs1 jun. 2021 - 14:22

@ Bouwman Is daar sprake van, dan? Overigens zijn Joden in de meerderheid vanwege het op afstand houden van de Palestijnse vluchtelingen. Zie ook dit stuk van Koos van Dam: https://rightsforum.org/opinie/mag-je-het-bevolkingsbeleid-van-israe%cc%88l-wel-etnisch-zuiveren-noemen/

Frans Kwakman
Frans Kwakman1 jun. 2021 - 19:27

Kuifje,, ik zou hopen dat een nieuwe regering minder terreur zou uitoefenen in Gaza en de bezette gebieden. Maar inderdaad, dat hoop ik al vele, vele jaren. En zelfs jij zal moeten toegeven dat de regering van Israel veel succesvoller is in het moorden dan Hamas.

MartinSijes
MartinSijes3 jun. 2021 - 14:40

@bouwman. Die Arabische minister komt er als meer Arabieren er voor kiezen net als Abbas van de partij Raam kiezen voor echt meedoen aan de Israelische politiek. Echt meedoen betekent ptaktisch en consequent meedoen aan het systeem van krachtdadig geven en nemen /afdwingen waarop de rumoerige Israelische politiek drijft. Zo is Abbas de nieuwe coalitie in gegaan om de sloop van duizenden woningen te voorkomen; woningen die illegaal zijn omdat er weinig vergunningen worden gegeven. Abbas doet ook mee om de sterke Arabische musdaad clans te breken. Zo zijn deze clans er in geslaagd om meer dan een miljard euro weg te sluizen die bedoeld waren voor scholen en infrastructuur.

Frans Kwakman
Frans Kwakman3 jun. 2021 - 18:19

Martin, zou die nieuwe regering ook kunnen leiden tot minder Palestijnse doden? Zo ja, dan sta ik tejuichen.