Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Net als corona gaat Rutte nooit meer weg'

  •  
04-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2973 keer bekeken
  •  

Het is volop mei-reces in Den Haag en premier Rutte gaat gewoon op vakantie maar de twee politiek commentatoren van De Nieuws BV werken gestaag door. Ze praten over de onrust in de VVD. Daar zou volgens De Telegraaf sprake van zijn. De  krant van rechts Nederland richt de pijlen op fractievoorzitter Sophie Hermans. Peter Kee vertelt dat hij rond heeft gevraagd maar niemand bij de partij er iets over wil zeggen. Van Jole noemt het een typische poging tot karaktermoord van de krant. Hermans maakte zich onder andere hard voor klimaatbeleid. Daar heeft de krant een hekel aan. "De fractievoorzitter van de VVD zorgt vaak voor rumoer. Als Halbe Zijlstra het nog zou zijn geweest had hij al lang gezegd dat al die Oekraïense vluchtelingen naar hier komen voor gratis borstvergrotingen bijvoorbeeld. Daar houdt De Telegraaf van. Hermans leent zich er niet voor.

Kee somt een rijtje mogelijke opvolgers van Rutte op. Van Jole denkt dat Rutte nooit meer weggaat. "Het is net corona." Kee wijst er op dat er drie parlementaire enquêtes aankomen. "Maar als hij die overleeft is het inderdaad niet ondenkbaar dat hij doorgaat."

Daarna gaat het over de Daniël Koerhuis, de VVD'er die veel aandacht genereert met absurde beweringen. Zo mocht hij aanschuiven bij Op1, de talkshow waar Kee voor werkt. Van Jole vindt Koerhuis een clown, Kee zegt dat hij tenminste duidelijke taal spreekt. Er ontstaat vervolgens een woordenwisseling. Van Jole verwijt Kee gemakzuchtige journalistiek. Kee begint zijn opponent door te zeuren over een goedkoop vliegticket dat Van Jole heeft aangeschaft.

De volgende die aan bod komt is Attje Kuiken, de interim leider van de PvdA. Bij Op1 vertelde ze dat ze de nadruk gaat leggen  op ongelijkheid. Dat is toch vooral een SP thema, opvallend dat ze daarmee komt nu er een fusie met GroenLinks op handen lijkt, constateert Van Jole.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

hetklopt
hetklopt5 mei 2022 - 13:13

Kan ik mij ook tegen Rutte laten vaccineren? Ik sta wel open voor een booster!

Greendutch
Greendutch4 mei 2022 - 22:33

er rijden ook treinen Fransico

Déjà vu
Déjà vu4 mei 2022 - 22:20

Sodomie ligt niet goed bij de conservatieven. Het kan dus zo maar verkeren.

Déjà vu
Déjà vu4 mei 2022 - 21:08

"Peter Kee vertelt dat hij rond heeft gevraagd maar niemand bij de partij er iets over wil zeggen. ' Vreemd! Op radio 1 werd nl. enige tijd geleden gemeld dat Kee en Rutte vriendjes zijn!

Sonic2
Sonic24 mei 2022 - 18:17

Gewoon geen opvolger aanwijzen. Laat de bevolking Rutte weg stemmen in uiterlijk 2025. Dan kan daarna een opvolger worden gekozen. Als de VVD een val meemaakt zoals de PvdA in 2002 en het CDA in 1994 en 2010. Het is niet zo groot thema. Van die parlementaire enquetes verwacht ik overigens niets. Als ze al komen dan zal het ergens ver in 2023 of 2024 komen. De regering kan makkelijk verwijzen naar dat de hele kamer miskleunde met de toeslagen en het gas in Groningen. En ook met Corona. Het hele politieke spectrum is op die 3 grote onderwerpen de fout ingegaan. Bovendien is Rutte 3 al een keer gevallen over de toeslagen affaire. Waarom Rutte 4 dan ook nog? En er zal wel een minister worden weg gestuurd.

Juppé🎗
Juppé🎗4 mei 2022 - 14:00

Echt twee verschillende werelden Hermans en Koerhuis. Grote kunst van Rutte om dat in één partij bij elkaar te houden ( er mag toch wel iets positiefs worden gezegd). Koerhuis mist iedere vorm van relativeringsvermogen en lijkt op een Omtzigt koers te zitten. Het was bijna hilarisch, zeker voor een liberaal. Als er op schiphol bedrijfsmatig wat mis gaat is dat een zaak voor de directie van dat bedrijf en niet voor kamerleden. Anders is het natuurlijk bij milieuzaken.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2022 - 14:41

Even op internet gekeken naar de bizarre vertoning van Koerhuis. Het zou hilarisch zijn ware het niet dat hij ook bijval schijnt te krijgen.

Karingin
Karingin4 mei 2022 - 15:05

Nou hilarisch...ik zou zeggen schandalig. "Vreselijke verhalen", terwijl ie 't heeft over mensen die op vakantie gaan, allemachtig. Met alle oorlogsleed en armoede om je heen, je moet maar durven... En Lelystad, dat niet voor nix nog steeds niet open is hè. Ze hebben daar weer een paar sterke staaltjes creatief rekenen uitgehaald, maar nu hebben ze een hele boze en inmiddels georganiseerde club burgers tegen zich. Ons luchtruim zit propvol en het milieu is al behoorlijk naar de knoppen, dat laagvliegen is zowel slecht voor de volksgezondheid (geluidsoverlast moet je niet onderschatten) als voor de vele dieren en natuur o.a. op de Veluwe, maar joh we moeten wel op vakantie kunnen natuurlijk! Ja prima, maar dat hoeft niet met EasyJet naar Spanje - en je gaat er al helemaal niet zielig over lopen doen

Juppé🎗
Juppé🎗4 mei 2022 - 19:23

@Karingin&Danielle…Met hilarisch doelde ik op de discussie daar aan de tafel. Breder gezien is het droevig. Wat betreft massaal vliegen kunnen we stoppen met rekenen als we enigszins in de buurt van de klimaatsdoelstellingen willen komen. Voor alles is een Co2 vriendelijk alternatief, vanaf de verwarming via de trein tot de auto. Ook voor scheepvaart. Vliegtuigen op electriciteit of waterstof kan, maar niet in het huidige volume en met die snelheid en biokerosine is heel duur. Alle goedkope vluchten moeten dan gaan via landen die zich nergens wat van aantrekken, U kent ze. Hoe er minder gevlogen gaat worden is een politiek probleem maar Lelystad is onnodig behalve als je verder denkt en Schiphol gaat afbouwen en uiteindelijk alleen Lelystad blijft voor intercontinentaal verkeer. Maar ja, de TGV gaat naar CDG of Frankfurt. Lekker veel ruimte voor woningen.

vdbemt
vdbemt5 mei 2022 - 8:21

Die link met Omtzigt zie ik totaal niet. Koerhuis is een liberaalkapitalistische zielsarme dwaas. Omtzigt heeft toch wel iets enorm wezenlijks aan de kaak gesteld. En blijft dat doen.

Gerygrr
Gerygrr7 mei 2022 - 12:24

Juppé, Het is zeer vreemd om alle reacties te lezen. Het recht van de vakantiegangers en hun urenlange wachttijden. De uitwijkende reizigers. Wie rekent de milieulasten van die extra te reizen kilometers uit? De uren in trein of bus? Dat mag tot veel hogere prijzen leiden toch? Gewoon de milieubeasting doorberekenen en niet met flauwe extra bomen aanplantingen, die oncontroleerbaar zijn. De werkelijke kosten voor het milieu per burger meerekenen. Dan zou de marktwerking zijn echte loop kunnen krijgen lijkt mij en er gewoon hoger loon beschikbaar komen voor de werknemers. Elke goed hoog gekwalificeerd product heeft een prijskaartje!