Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nep-imam' Abdullah Haselhoef (49) omgekomen bij auto-ongeluk

  •  
10-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
DEN HAAG-PASTORS-BOEK

© 2006-10-24 13:30:00 DEN HAAG - Marco Pastors heeft dinsdag zijn boek, Tot uw dienst; een politiek pamflet, overhandigd aan Abdullah Haselhoef in Nieuwspoort. ANP PHOTO ROBERT VOS

De 49-jarige Abdullah Haselhoef, die na 11 spetember 2001 bekendheid verwierf als imam, is bij een auto-ongeluk met een spookrijder om het leven gekomen. Dat melden de levenbeschouwelijke website NieuwWij en de Surinaamse niewssite Waterkant. Haselhoef was een graag geziene gast in onder meer talkshows totdat duidelijk werd dat hij geen imam-opleiding had gevolgd. Ook raakte hij in opspraak door homovijandige opmerkingen die hij goed probeerde te praten met een beroep op zijn religieuze overtuiging. In 2016 werd hij tot twintig maanden celstraf veroordeeld wegens miljoenenfraude.
"Haselhoef werd landelijk bekend na de aanslagen van 11 september 2001. Hij sprak tijdens een herdenkingsdienst, waarbij onder andere het Nederlandse kabinet, kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta – toen nog geen prinses – aanwezig waren. Toenmalig premier Wim Kok was zeer te spreken over zijn bijdrage. Daarna was Haselhoef regelmatig op de Nederlandse televisie te zien als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland. Ook nam Pim Fortuyn een kritische reactie van Haselhoef op in een herdruk van zijn boek over de islam, die in het najaar van 2001 verscheen. In mei 2007 trad Haselhoef terug als voorzitter van de Nederlandse Moslimraad."
"Regillio Frank Haselhoef (Paramaribo, 1968) werd in Suriname geboren, als zoon van een uit uit Amsterdam afkomstige Joodse vader en een islamitische moeder. Zijn ouders scheidden toen hij twee was, waarna hij op zijn vierde met zijn moeder naar Nederland kwam. Haselhoef groeide op in de Haagse wijk Duinoord. In 2007 verliet hij Nederland na pesterijen in zijn woonplaats."
Foto Robert Vos ANP: Toenmalig Leefbaar Rotterdam-leider Marco Pastors overhandigt in 2006 het eerste exemplaar van zijn boek Tot uw dienst; een politiek pamflet, aan Abdullah Haselhoef in Nieuwspoort.

Meer over:

nieuws, media, islam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.