Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Neonazi's in het Duitse leger: WO2-verheerlijking aangetroffen in kazerne

  •  
06-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
167100288_1539059d57_o

© cc-foto: Fabio Venni https://flic.kr/p/fLr6s

In een Duitse legerkazerne zijn nazi-voorwerpen aangetroffen. Dat meldt de NOS. Nadat inspecteurs van het leger een tip hadden gekregen, stelden zij een onderzoek in. Bij doorzoeking van de kazerne werden de parafernalia ontdekt.
Het gaat om de kazerne in Fürstenberg, in Midden-Duitsland. In de onstpanningsruimte aldaar werd een vitrine aangetroffen waarin helmen van de Wehrmacht lagen uitgestald. ‘Gedenazificeerd’, aldus de ironisch bijgevoegde tekst. Behalve de helmen lagen er ook Duitse wapens uit de Tweede Wereldoorlog en aan de muur hing een schilderij van een Wehrmacht-soldaat.
De ontdekking is weer een nieuwe tegenslag voor het imago van het Duitse leger. Eerder werd al bekend dat het leger geïnfiltreerd was door een extreemrechts netwerk. Dat was aan het licht gekomen na de arrestatie van officier Franco A. Die had zich als Syrische vluchteling laten registreren in een asielzoekerscentra met het doel een aanslag te plegen en de schuld af te schuiven op vluchtelingen.
De vondst van de nazi-parafernalia is gemeld aan minister van Defensie Ursula von der Leyen. Eerder deze week zegde zij vanwege het nazi-netwerk al een gepland bezoek aan de Verenigde Staten af. Vrijdag liet zij nog weten er rekening mee te houden dat er in navolging van Franco A. meer onthullingen zullen volgen met betrekking tot neonazi’s in het Duitse leger.
cc-foto: Fabio Venni
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.