Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Negen jihadistische terreurverdachten opgepakt in Eindhoven

  •  
24-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Toelichting op beschermingsoefening Rotterdamse haven

© ROTTERDAM - Een demonstratie tijdens de grote havenbeschermingsoefening. Tijdens de oefening Port Defender Rotterdam trainen de Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Dienst Speciale Int

In Eindhoven zijn donderdag negen mannen van tussen de 18 en 31 jaar opgepakt. Ze worden verdacht van het voorbereiden van en trainen voor een terroristisch misdrijf en deelname aan een terroristische organisatie. Dat meldt het Landelijk Parket in een verklaring. De verdachten zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed van ISIS en hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. Zij worden ook verdacht van deelname een terroristische organisatie.
"De verdachten zijn vrijdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam om de rechtmatigheid van hun aanhouding te toetsen. Zij zitten in alle beperkingen en mogen alleen met hun advocaten contact hebben. Het opsporingsonderzoek is in volle gang en richt zich op het verkrijgen van zicht op de mogelijke plannen en bedoelingen van de verdachten."
Bij huiszoekingen zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Wel is een groot aantal gegevensdragers in beslag genomen. Het onderzoek is gestart op basis van informatie van de inlichtingendienst AIVD.
"De grootscheepse actie vond donderdag heel vroeg in de ochtend plaats. Bewoners in Eindhoven-Noord werden rond rond vijf uur wakker van een helikopter die rondcirkelde boven de stad. De politie viel ondertussen binnen op verschillende adressen."
Update: Omroep Brabant meldt dat de verdachten een doelwit in Nederland op het oog hadden. Om welk doelwit het gaat, is niet bekend.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (66)

Zandb
Zandb26 sep. 2021 - 17:09

Damocles Dom gezwets. Dom gezwets omdat de werkelijkheid nu eenmaal leert dat er mensen die zijn die dingen geloven waar u en ik niet bij kunnen. Dom gezwets ook, omdat mensen die zaken geloven waar u en ik niet bij kunnen, een maatschappij als de onze nu niet bepaald (of bepaald niet) als 'het paradijs' zien.

2 Reacties
DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles27 sep. 2021 - 7:05

Insgelijks. Ze haten ons maar wel alle voordelen van onze maatschappij aanvaarden. En als je wilt reageren op iemand dan is het usance dat je dat ONDER de bijdrage van de ander doet.

Zandb
Zandb28 sep. 2021 - 15:31

Damocles U generaliseert enkel een eind weg, met uw "ze". U weet daar helemaal niets van wat "ze". willen en hoe "ze" denken. En laat mij nu toch een hele goede reden hebben, waarom dit niet onder uw bijdrage staat zoals "usance" is. Ik doe veel bewust behalve fouten maken.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles26 sep. 2021 - 7:26

Je moet het land dat alles wat je hartje begeert kan leveren wel erg haten als je daar ook een aanslag zou willen plegen. Maar ja, als IS dat in de naam van de profeet proclameert dan moet je gewoon gehoorzamen…

Bart Kuipers2
Bart Kuipers225 sep. 2021 - 14:42

Hoogste tijd voor uitbreiding van het Nieuwe Normaal; QR-code als bewijs van “momenteel niet besmet met jihadistisch gedachtengoed.” In te voeren voor de grootste risicogroepen, en bij niet kunnen tonen gedwongen verblijf in een quarantaine-hotel . Uiteraard Inclusief rest van de familie, aangezien ook QR-code bezitters toch nog besmet kunnen raken. We moeten er gewoon alles aan doen om een terreur uitbraak te voorkomen.????????

EenMening
EenMening25 sep. 2021 - 6:56

Rechts, niet gedreven door ideologische verblinding heeft het weer eens bij het rechte eind gehad. IS en zijn sympathisanten zijn een grote bedreiging. Jihadisten, die onze samenleving haten , zijn onder ons. Het terughalen van IS-strijders was/is buitengewoon riskant.

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 8:23

@ EenMening Jij schrijft: Het terughalen van IS-strijders was/is buitengewoon riskant. 8 van deze strijders zijn gewoon Nederlander en hier opgegroeid. Wanneer gaat het tot jou doordringen dat moslim terrorisme een Nederlands probleem is? Die moslims wonen gewoon hier. En een deel daarvan radicaliseert, dat probleem moet hier opgelost worden niet in Syrië.

Thuiszitter
Thuiszitter25 sep. 2021 - 9:20

De rechts extremisten zijn ook onder ons , ook die zijn hier geboren net als dit groepje op een na . Wees maar blij dat onze veiligheidsdienst met regelmaat de extremisten er tussen uit haalt .

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 sep. 2021 - 11:53

Het gevaarlijkst zijn nog altijd geweldsexplosies bij psychisch gestoorden.

EenMening
EenMening25 sep. 2021 - 12:46

@Daan De terugkerende IS-strijders zjn ook Nederlanders en vaak hier geboren; zij vormen een risico.

DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 20:00

@ EenMening Jij schrijft: De terugkerende IS-strijders zjn ook Nederlanders en vaak hier geboren; zij vormen een risico. Dat is nu eenmaal het kenmerk van het Nederlanderschap. Dit is je land en hier kan je naartoe. Of mensen die terugkomen in jouw ogen wel of niet een risico vormen is niet relevant. je kan niet eens aantonen dat ze een risico zijn. Ik vind Rutte een veel groter risico. Die was bij de VN. Mijn mening geeft niet de mogelijkheid hem in de VS te laten. Gezien de schade die hij heeft aangericht onder andere in de toeslagenaffaire is hij gevaarlijker dan een jihadist. Hij heeft de levens van duizenden mensen kapot gemaakt. Die jihadisten zitten nu gewoon in een cel. Die doen nu helemaal niets.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 sep. 2021 - 17:22

Er zitten ook nog wat mannelijke IS-aanhangers in kampen.

Marcus A.2
Marcus A.225 sep. 2021 - 6:14

En hier, op Joop worden vergelijkingen gemaakt tussen radicale moslims en orthodoxe christenen. Ja, het is allemaal één pot nat, wordt geroepen. Wanneer zijn voor het laatst orthodoxe christenen met een Nederlandse nationaliteit opgepakt vanwege het voorbereid en plannen van een grote terroristische aanslag?

7 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 8:21

@ Marcus A. Jij schrijft: Wanneer zijn voor het laatst orthodoxe christenen met een Nederlandse nationaliteit opgepakt vanwege het voorbereid en plannen van een grote terroristische aanslag? Dat hebben ze helemaal niets nodig. Aanslagen worden gepleegd om de aandacht op hun geloof te vestigen. Fundamentalistische christenen kunnen dat gewoon in de tweede kamer doen. Zij kunnen zelfs hele dorpen op basis van hun normen en waarden besturen zoals urk. Dus waarom zouden ze aanslagen plegen? Geef die fundamentalistische moslims ook een urk en ze plegen ook geen aanslagen.

Satya
Satya25 sep. 2021 - 8:46

"Geef die fundamentalistische moslims ook een urk en ze plegen ook geen aanslagen." Onzin. Er zijn fundamentalistische moslims die landen besturen, ze willen anderen hun leefregels opleggen desnoods met geweld. "Wanneer zijn voor het laatst orthodoxe christenen met een Nederlandse nationaliteit opgepakt vanwege het voorbereid en plannen van een grote terroristische aanslag?" Het MO is met de bijbel in de hand met aanslagen vernietigd, het verschil is dat de internationale gemeenschap een verwrongen beeld heeft van terreur, een Westers leven heeft meer waarde. Ik ga ervan uit dat je weet welke rol christendom in Amerika speelt. De manier om terreur te bestrijden is er niet aan mee te doen.

Division Bell
Division Bell25 sep. 2021 - 10:00

@DaanOuwens Moslims in Nederland hebben DENK en NIDA om zich in de politiek te vertegenwoordigen en bovendien nog orthodox Islamitische politici bij reguliere partijen zoals Kouthar Bouchallikht. Fundamentalistische moslims hebben zat Urks in de wereld om zich fundamentalistisch te kunnen uitleven, hele landen zelfs. Er is geen enkele normale reden om de aanslagen te verklaren behalve het fundamentalisme zelf, laat ze lekker in hun eigen Urk blijven als ze zich aan ons gedrag storen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 sep. 2021 - 12:05

Kouthar Bouchallikht zou zich bezig gaan houden met het bevorderen van groene politiek ook onder moslimjongeren. Of ze daarmee vorderingen maakt is de vraag. Waarschijnlijk niet nu alles zo'n beetje stilligt.

Marcus A.2
Marcus A.225 sep. 2021 - 17:27

@satya "Het MO is met de bijbel in de hand met aanslagen vernietigd" ??? Van de christenen in het mo is 90% verdreven, uitgemoord en vervolgd. Omdat ze christen zijn. Weet je eigenlijk wel waar je het over hebt?!

DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 20:09

@ Satya Probeer eens een samenhangend betoog te schrijven en ook duidelijk te maken naar wie je een reactie richt. @ Division Bell Jij schrijft: Er is geen enkele normale reden om de aanslagen te verklaren behalve het fundamentalisme zelf, laat ze lekker in hun eigen Urk blijven als ze zich aan ons gedrag storen. Hun eigen urk is hier. Het zijn Nederlanders. En ik stoor mij aan jouw gedrag, er is dus geen ons. Blijkbaar het je het idee dat er een soort gemeenschappelijk Nederland is gebaseerd op jouw normen waaraan iedereen moet voldoen. Dat is niet het geval. Er is geen ons of wij. Vermoedelijk heeft een ruime meerderheid weinig trek in jouw normen. En ook niet die van de christenen en ook niet die van de moslims. Dus als je nou tot jezelf laat doordringen dat je leeft in een land waar mensen leven met totaal verschillende opvattingen schrijf je misschien niet meer van dit soort rare tekstjes.

Mark Huysman
Mark Huysman26 sep. 2021 - 7:22

[…en bovendien nog orthodox Islamitische politici bij reguliere partijen zoals Kouthar Bouchallikht.] Kouthar Bouchallikht is geen orthodox Islamitische politicus maar een moslima die de (vrijzinnige) uitgangspunten van GL onderschrijft. Er zijn ook christenen lid van GL die je niet in de fundamentalistische hoek kunt plaatsen. [“Het MO is met de bijbel in de hand met aanslagen vernietigd” ???] De vernietiging van Irak werd door de Amerikanen met bijbelse citaten begeleid: https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2009/05/rumsfelds_bibleverse_briefings.html?t=1632640655442

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin25 sep. 2021 - 2:37

Nu de taliban Afghanistan heeft overgenomen willen onze jihadies meeliften op dat succes, we zien het de lijfstraffen zijn niet van de lucht zoals door de taliban aangekondigd, daarom heb ik een bloedhekel aan Biden gekregen, van mij mag hij binnenlands (en in het buitenland) volledig op z’n bek gaan wat mij betreft.

1 Reactie
Satya
Satya25 sep. 2021 - 8:49

"daarom heb ik een bloedhekel aan Biden gekregen, van mij mag hij binnenlands (en in het buitenland) volledig op z’n bek gaan wat mij betreft." Ben ook geen Biden fan, teveel symbool politiek ipv echte linkse politiek. Toch zie ik zijn falen als groot gevaar voor weer Trump of een nieuwe Trump ik gunde Trump dus ook een herverkiezing om daarna flink te falen. Dan waren we verder.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9324 sep. 2021 - 18:25

Hoewel het gelukkig een tijd terug is sinds de ergste recente terroristische moordpartijen in Europa blijft het gevaar daar. Om de zoveel tijd wordt er weer een dergelijk plot gestopt. Misschien waren de Oost-Europeanen nog niet zo gek. Zij hebben hier immers geen last van.

11 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin25 sep. 2021 - 2:37

O, er vallen dagelijks doden door al die syriërs die we hebben opgevangen?

EricDonkaew
EricDonkaew25 sep. 2021 - 4:28

Dat is ook de reden waarom ze doen wat ze doen.

Zandb
Zandb25 sep. 2021 - 6:27

Zee Er is voorlopig alleen nog maar sprak van 'verdenking'. Wanneer het in Oost-Europa onmogelijk zou zijn - maar waarom zou dat zo zijn? - om degelijke terroristische misdrijven te plannen, gebeurt dat wel ergens anders. En dan is het minder erg? Terroristische aanslagen moeten overal en altijd voorkomen worden. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk en vooral in fatsoenlijke rechtsstaten zal het lastiger zijn om te voorkomen. Ik zou niet graag willen pleiten voor het gebruiken van dezelfde middelen die de mensen die dergelijke aanslagen plegen zich ten doel stellen als ze bereiken wat ze willen.

Satya
Satya25 sep. 2021 - 7:31

Dit is dus gewoon collectieve schuld suggereren. Dat is extreem.

DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 7:53

@ RechtdoorZee93 Jij schrijft: Misschien waren de Oost-Europeanen nog niet zo gek. Zij hebben hier immers geen last van. Er wonen geen moslims in Oost-Europa, dus hebben ze ook geen last van moslim extremisme. Er wonen wel rechts-extremisten. Dus hebben ze wel last van rechts extremisme. Maar als je dat liever hebt. Waarom ga je daar niet wonen?

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9325 sep. 2021 - 8:55

@Raymond, Beweerde ik dat dan? Volgens mij niet. Maar er zijn wel een aantal aanslag gepleegd door (voormalige) asielzoekers en een stuk meer zijn er gearresteerd voor het voorbereiden van aanslagen. Daar is niets aan gelogen. @Eric, Ik geef ze geen ongelijk. Als ik hen was en ik zou zien wat er in de grote West-Europese steden gebeurd dan zou ik zeggen wij doen hier niet aan mee. Nou valt Nederland gelukkig extreem mee in vergelijking met Frankrijk of België. @Zandb, Natuurlijk kan het ook in Oost-Europa gebeuren alleen de kans is veel kleiner. Bepaald beleid geeft bepaalde gevolgen. Die Franse leraar die toen vermoord was, in Polen werd de asielaanvraag afgewezen met als gevolg dat dat soort narigheid niet in Polen is gebeurd. @Satya hahaha, als er iemand altijd collectief de schuld geeft dan ben jij het. Lees niet anders dan Europa dit, het westen dat. En nee ik geef niemand collectief de schuld. @Daan, En wanneer waren de laatste Oost-Europese aanslagen op de schaal van die in West-Europa? Ik kan ze niet herinneren. Ondanks dat ik al 1,5 jaar thuiswerk mag het helaas om belastingredenen niet om te emigreren. Als het zou kunnen met behoud van huidige loon zou ik het zeker overwegen. Niet omdat ik het hier haat, Nederland is een hardstikke goed land, maar ik mis wel wat ruimte en natuur.

harmmeijer
harmmeijer25 sep. 2021 - 9:22

@ Rechtdoor “Misschien waren de Oost-Europeanen nog niet zo gek. Zij hebben hier immers geen last van.” Oost-Europeaanse grote bedrijven hadden in de jaren 60 en 70 geen behoefte aan goedkope gastarbeiders (Turken en Marokkanen) om het werk te doen dat wij West-Europeanen niet wilden doen in onze bedrijven. De VVD heeft ze in grote getale naar Nederland gehaald.

Satya
Satya25 sep. 2021 - 11:04

Rdz Ik schrijf nooit de europese bevolking, schrijf ook vaak genoeg over prima mensen. Wat jij hier schrijft is collectief.

frankie48
frankie4826 sep. 2021 - 8:16

Beste Merel, Als u zich iets meer zou verdiepen in de strijd die onze arbeiders tegen werkgeversorganisaties en overheid hebben gevoerd in de jaren vijftig, zestig en zeventig om tot een eerlijkere beloning van arbeid tegenover de extravagante bedrijfswinsten te gaan komen, en welk middel er door werkgeversorganisaties en overheid is gebruikt is om die strijd te gaan lopen breken. U nooit deze pure onzin had opgeschreven. "Oost-Europeaanse grote bedrijven hadden in de jaren 60 en 70 geen behoefte aan goedkope gastarbeiders (Turken en Marokkanen) om het werk te doen dat wij West-Europeanen niet wilden doen in onze bedrijven."

EricDonkaew
EricDonkaew26 sep. 2021 - 8:22

@RechtdoorZee93 ----------------------------------------- Oost-Europa is het voorbeeld van de Wet van de Remmende Voorsprong. Omdat de landen daar pas laat uit een totalitair regime zijn gekomen, hebben ze tientallen jaren geen kennis hoeven maken met het fenomeen immigratie, inclusief de 'verkeerde statistieken'. Vandaar dat ze nu zeggen 'Dat willen we hier niet'. Erg veel oudere Nederlanders zijn in landen als Hongarije en Roemenië gaan wonen en hebben het daar in de regel ontzettend naar hun zin. Ze zijn daar welkom, mits ze hun eigen geld meenemen. En geen gelazer veroorzaken. Geldt voor mij trouwens ook in Thailand.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 sep. 2021 - 13:02

Trouwens, waar zijn de moslims die zich in Oost-Europa gevestigd hadden eigenlijk gebleven? In Oost-Europese eindigde de Ottomaanse overheersing zo'n 3 eeuwen geleden. Daar kunnen de leiders nu vast nog goede sier mee maken. De toespraken van Orbán zitten vol met historische referenties naar dappere voorouders.

robert vos
robert vos24 sep. 2021 - 16:46

“Acht van hen zijn in Nederland geboren”. Met welk doel wordt het geboorteland/ afkomst nu ineens wel vermeld?

4 Reacties
Harba Lorifa2
Harba Lorifa224 sep. 2021 - 17:51

Wellicht om aan te tonen dat het geen immigranten waren?

rvb2
rvb224 sep. 2021 - 18:09

om extreemrechts te plezieren. Die beginnen te stuiteren als er gewoon geschreven wordt dat het om 9 Nederlanders gaat.

Zandb
Zandb25 sep. 2021 - 6:28

Gemocratie Waarom denkt u eigenlijk, dat wanneer het immigranten waren, dat dit dan niet vermeld zou worden?

frankie48
frankie4825 sep. 2021 - 7:15

Misschien om ons te laten weten dat de Afghaanse tolken die wij hier naartoe hebben gehaald, hun diensten ook tegen een redelijke betaling aan Nederlandse burgers zouden kunnen gaan aanbieden, vooral als zij ongecompliceerd met een contactpersoon in Afghanistan zouden willen gaan onderhandelen!

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles24 sep. 2021 - 16:06

Ik hoop van ganser harte dat Judith Sargentini dit ook meekrijgt want volgens haar zijn mensen die dit hebben voorspeld “hysterisch”…

4 Reacties
Zandb
Zandb25 sep. 2021 - 6:34

Damocles Weer zo ongelooflijk dom: Acht van hen zijn in Nederland geboren en niets wijst er op, dat deze mensen zich als vluchtelingen voordeden om ons land binnen te komen. Of weet u weer meer dan wij? En natuurlijk zal 'gespuis' zich als vluchteling voordoen. Maar dan is tot nu toe nog geen enkele reden om daarover hysterisch te doen. Of hebt er de bewijzen voor dat we wel "hysterisch" moeten reageren?

Satya
Satya25 sep. 2021 - 7:27

8 zijn in NL geboren. PVV haat is misselijkmakend.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles25 sep. 2021 - 8:52

@ Zandb & Satya Geboren in Nederland maar de roots liggen toch echt ergens anders. En iemand die anderen uitmaakt voor PVV-racist kan ik niet meer serieus nemen.

Zandb
Zandb26 sep. 2021 - 17:11

Damocles Het klopt misschien wat u zegt maar dan nog heeft dat niets te maken met waar u Judith Sargentini in zo'n kwaad daglicht plaatst.

Phantom3
Phantom324 sep. 2021 - 15:43

Goed dat ze gepakt zijn. Die gasten worden gevoed door het haatzaaien van rechts. Wanneer wordt dat nu eens aangepakt?

14 Reacties
Tijn Staatsen
Tijn Staatsen24 sep. 2021 - 17:43

"Die gasten worden gevoed door het haatzaaien van rechts." Je kunt niet wachten het in de schoenen van "rechts" te schuiven zoals anderen als jij het "Westen" of de "witten". Maar hoe zit dan met dit veel meer virulente gedachtegoed en bijbehorende dreiging en geweld zoals het zich vooral manifesteert in de islamitische wereld en bijbehorende regio waar deze figuren zich als bron aan laven?

Harba Lorifa2
Harba Lorifa224 sep. 2021 - 17:53

Hoi Phantom, "Die gasten worden gevoed door het haatzaaien van rechts." U kent deze potentiele terroristen persoonlijk?

Gewoon en oprecht
Gewoon en oprecht24 sep. 2021 - 18:00

U kent ze?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!24 sep. 2021 - 18:06

Deze IS sympathisanten haten de volledige westerse samenleving. Of denk jij dat ze de gay-parade in Amsterdam leuk vinden? Ze leiderschap van een vrouw accepteren? Nee, alles is de schuld van dom-rechts. Deze opgepakte mensen zijn het slachtoffer van de westerse maatschappij?

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9324 sep. 2021 - 18:21

hahaha zou dat het werkelijk zijn?

Eid
Eid24 sep. 2021 - 19:32

@Phantom Geweldig, wat een mooie analyse.... Duim enzo?

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles24 sep. 2021 - 20:11

Je bent echt krankzinnig als je islamitisch extremisme koppelt aan haatzaaien door rechts.

Freddy2
Freddy225 sep. 2021 - 4:44

@Phantom. Het haatzaaien van rechts is voornamelijk pas gekomen na de eerste grote aanslagen. Daarvoor was het niet echt serieus te nemen. En dit extremistsiche rechts krijgt steeds serieuzere vormen door anderen die wegkijken zoals u bijvoorbeeld doet in deze opmerking. Misschien dat we daar wat aan moeten doen?

Zandb
Zandb25 sep. 2021 - 6:36

Phantom Daar geloof ik niet zo in. U ook niet, anders zou u daar wel goede argumenten voor aanvoeren. Dit is een reactie, een trol waardig. En u bent toch geen trol?

Ch0k3r
Ch0k3r25 sep. 2021 - 7:01

Misschien moet de de Koran en Hadiths eens lezen, kijken hoeveel haat daarin voorkomt. En je dan beseffen dat dit soort figuren extreem rechts zijn. Meeste radicaal gelovigen zijn extreem rechts, ongeacht welke religie ze aanhangen. Komt meestal door de inhoud van die religies.

Satya
Satya25 sep. 2021 - 7:29

"Je bent echt krankzinnig als je islamitisch extremisme koppelt aan haatzaaien door rechts." Jihadisten hebben geen linkse denkbeelden maar rechtse, het klopt dus exact.

DaanOuwens
DaanOuwens25 sep. 2021 - 7:57

@ DonkerekamervanDamocles Jij schrijft: Je bent echt krankzinnig als je islamitisch extremisme koppelt aan haatzaaien door rechts. Nou zeker niet. Extreem rechts creeert de voedingsbodem voor radicalisering. tel daar de discriminatie op de arbeidsmarkt, de woningmarkt en andere segmenten van de samenleving. Dan is er zeker een bijdrage van extreem rechts aan de radicalisering van moslims. Met zijn minder, minder, minder uitspraak heeft Wilders duizenden Marokkaanse jongeren duidelijk gemaakt dat zij hier niet welkom zijn. Er zijn meer redenen voor radicalisering maar dit is er zeker een van. Het is krankzinnig dat te ontkennen.

Eid
Eid25 sep. 2021 - 8:15

@Satya Dus orthodox islamtisch denken is hetzelfde als extreem rechts. Je moet het maar durven kloppend te maken. Ik mis overigens dat neo koloniale westerse schuld dingetje. Vergeten?

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles25 sep. 2021 - 8:54

@Satya Kan hier echt geen soep van koken, volgens mij haal jij dingen door elkaar.

FonsRietdijk
FonsRietdijk24 sep. 2021 - 15:14

"Omroep Brabant meldt dat de verdachten een doelwit in Nederland op het oog hadden. Om welk doelwit het gaat, is niet bekend." Het vorige jihadistische gezelschap had het gemunt op de Gay Pride. Het zou me niet verbazen als dat nu weer zo zou zijn, een goede 2e plek zou een synagoge kunnen zijn. Haat moet je met liefde beantwoorden ben ik van mening, alleen zo kun je deze verdwaalde jongens op het juiste spoor krijgen.

1 Reactie
Ch0k3r
Ch0k3r25 sep. 2021 - 7:07

Helpt geen fuck. Deze mensen zijn gebrainwashed. Opsluiten en heropvoeden. Ga jij maar lekker IS'ers knuffelen. Ze wensen jou nog steeds de dood en de hel toe. Vanwege sprookjes. Eigenlijk zou je gelovigen precies zo moeten behandelen als hun God de anders-/niet-gelovigen behandeld. Dan zijn ze vrij snel van mening dat het toch allemaal niet zo ethisch en fantastisch is als ze zich voorstellen.

EenMening
EenMening24 sep. 2021 - 15:13

IS blijft extreem gevaarlijk.

1 Reactie
hartpine
hartpine24 sep. 2021 - 20:54

Godsdienst gekkies blijven extreem gevaarlijk. Kijk naar de ''evangelicals" in de VS.

Joop den Uil
Joop den Uil24 sep. 2021 - 15:04

Over dit onderwerp werd gisteren nog uitgebreid gedebatteerd tussen voor- en tegenstanders in de 2e Kamer ! Toeval ? Mooi dat er extra geld voor de bestrijding extra is vrijgemaakt ! Waar ik van schrik is dat omwonenden diverse keren bij zowel woningbouw als politie de misstanden hadden gemeld. Niets aan gedaan !! Onbegrijpelijk, hoewel ... het gaat over Eindhoven he.

2 Reacties
Harba Lorifa2
Harba Lorifa224 sep. 2021 - 17:53

Hoi Jooo den Uil, wat is er mis met Eindhoven?

Zandb
Zandb25 sep. 2021 - 6:38

Joop Wat waren dan die misstanden die gemeld waren?