Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Neelie Kroes stapt uit prestigeproject van moord beschuldigde kroonprins

  •  
12-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
3987168813_7054eb1290_b
Neelie Kroes heeft zich teruggetrokken als lid van de adviesraad van een enorm prestigeproject van de Saoedische kroonprins Mohamman Bin Salman. Dat meldt EenVandaag vrijdag. Bin Salman wordt verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van Washington Post-journalist Jamal Khashoggi. Donderdag maakte EenVandaag bekend dat Kroes commissaris was bij het megaproject van de Saoedische prins.
Wat er precies met de kritische journalist Jamal Khashoggi is gebeurd, is onduidelijk. Nadat hij een Saoedische ambassade in Istanbul betrad, is er niets meer van hem vernomen. Volgens Turkije is hij vermoord, mogelijk in opdracht van de Saoedische kroonprins. Medewerkers van de Turkse regering zouden aan de Amerikanen hebben laten weten dat ze in het bezit zijn van video- en audiobewijs waaruit blijkt dat Khashoggi vermoord is. Vooral het audiobewijs is zeer overtuigend, schrijft The Washington Post.
Dinsdag kwam al een lijst naar buiten met daarop de buitenlandse prominenten die hun naam hebben verbonden aan een prestigeproject waarmee de kroonprins zich op de kaart wil zetten. Neelie Kroes was een van hen. Het project van Bin Salman richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe stad, gebouwd op basis van technologie en duurzaamheid. Twee van de prominenten op de lijst stapten direct op nadat zij geassocieerd werden met Bin Salman. Zoals Ernest Moritz, een voormalig Amerikaanse Minister voor Energie.
De afgelopen dagen is door zowel politici, pers als ook zakenlieden verontwaardigd gereageerd op het Saoedische regime en worden zakelijke banden gestaakt of verbroken. Vrijdag liet ook Virgin-oprichter Richard Branson weten gesprekken over een Saoedische investering van ruim een miljard dollar in Bransons ruimtevaartproject te staken tot duidelijk is wat er met Khashoggi is gebeurd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.