Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nee, het komt niet goed, maar er gaat wel heel veel goed’

  •  
23-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ekiz_el-fassi_dwdd
Maandag tweede paasdag zendt de Vara de documentaire ‘ Alles komt goed ?’ van Fidan Ekiz uit. Ekiz ging op pad in Nederland om mensen te interviewen na de aanslag op Charlie Hebdo over de kloof tussen moslims en niet-moslims in Nederland. In De Wereld Draait Door riep ze vorig jaar Nederlandse moslims op zich uit te spreken tégen terreur en kreeg daar goede, maar ook veel kritische reacties op, wat haar deed besluiten de film te maken. Haar film is helaas opnieuw actueel, nu dinsdag drie terroristen de aanslagen in België pleegden.
Ook aan tafel was te gast Abdelkarim El-Fassi , maker van de documentaire ‘ Mijn vader de expat ‘, die door Ekiz in de documentaire werd geïnterviewd. El-Fassi was het destijds niet eens met Ekiz dat Moslims openlijke afstand moeten nemen van de terreur. In de uitzending van De Wereld Draait Door woensdagavond gingen ze er opnieuw met elkaar over in gesprek.

Meer over:

kijk nou, wereld, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.