Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse vrouw stijgt op emancipatie lijst

  •  
03-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vrouwen_300.jpg
Nederland staat op de Global Gender Gap 2011 nog wel achter buurland België, Filipijnen en Lesotho
Het is iets beter gesteld met de emancipatie van de Nederlandse vrouw ten opzichte van vrouwen in 134 andere landen. Dat blijkt uit de lijst van de Global Gender Gap 2011 die ieder jaar wordt opgesteld door het World Economic Forum. Nederland is ten opzichte van een jaar geleden van de 17de naar de 15de plek opgeschoven.
Het World Economic Forum presenteert ieder jaar hoe het is gesteld met de emancipatie van vrouwen op de wereld. Bij de ranking wordt meegenomen hoe het is gesteld met de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en in topfuncties. Ook wordt bekeken in hoeverre vrouwen in een land toegang hebben tot alle niveaus in het onderwijs, hoe gezond ze zijn ten opzichte van mannen en hoeveel vrouwen op invloedrijke posities, bijvoorbeeld in de politiek, zitten. 
De top drie wordt aangevoerd door IJsland, Noorwegen en Finland. In landen als Lesotho, Filipijnen, België, Zuid-Afrika, Duitsland en Zwitserland is het nog iets beter gesteld met de emancipatie van vrouwen dan in Nederland.
cc-foto: @ikbendaf

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.