Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Droogte dreigt Rijn onbevaarbaar te maken, industrie in de problemen, prijzen omhoog

Klimaatcrisis hindert bestrijding klimaatcrisis
Joop

Nederlandse skileraren in Oostenrijk blijken massaal besmet met corona

  •  
02-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Mogelijk quarantaine voor wintersporters in Oostenrijk

© FOTO 17-12-2021 SERFAUS-FISS-LADIS - Wintersporters in het skigebied van Tirol. Het nieuws over een dreigende quarantaineplicht in Oostenrijk veroorzaakt veel ophef en onrust onder Nederlands

Nederlandse skileraren in het Oostenrijkse Kirchberg blijken zo’n coronabrandhaard, dat de lokale autoriteiten zich inmiddels ernstige zorgen maken. Het aantal besmettingen blijft oplopen en inmiddels zijn alle wintersporters die sinds eerste kerstdag de horeca hebben bezocht, opgeroepen zich te laten testen. Dat meldt de Gelderlander.
Afgelopen vrijdag meldden lokale media dat in de groep van vijftig buitenlandse skileraren, waarvan het merendeel afkomst is uit Nederland, 19 besmettingen waren. Dat zijn er nu al 32. De groep is sinds 25 december op de pistes en in berghuttten, cafés en restaurants rond Kirchberg geweest.
Volgens de eigenaar van de twee skischolen waar de leraren voor werken, zijn alle skileraren gevaccineerd. Nadat een van de leraren voor het weekend liet weten symptomen te hebben en even later positief testte, werden uit voorzorg zelftesten afgenomen. Daaruit bleek dat er nog veel meer besmettingen waren.
Zaterdag nam de Oostenrijkse overheid extra maatregelen tegen de komst van Nederlanders naar de skigebieden. Nederlanders die naar Oostenrijk willen moeten of een boosterprik hebben gehad, en zo niet een negatieve PCR-test laten zien en na aankomst tien dagen in quarantaine gaan. De afgelopen week zijn extra veel Nederlanders eerder dan gepland naar Oostenrijk gegaan om die extra maatregel te omzeilen.

Meer over:

nieuws, oostenrijk, covid-19,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

adriek
adriek3 jan. 2022 - 11:35

"Nadat ... positief testte ... werden uit voorzorg zelftesten afgenomen." Als ze voor die tijd niet minstens twee keer per week een zelftest deden verdienen ze gevangenisstraf.

Greendutch
Greendutch2 jan. 2022 - 20:22

überhaupt idioot dat in Oostenrijk (sneeuw en bergeiland) Nederlandse 'skileraren' rondlopen?? kunnen die mensen hier niet gewoon aan het werk -echt werk- komen/gaan. nu moeten ze daar blijven tot na corona.

2 Reacties
Starter2
Starter23 jan. 2022 - 8:33

Want skileraar zijn is geen "echt" werk? Maar de reden is dezelfde reden als dat hier gemeenten folders in het Arabisch verspreiden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 jan. 2022 - 11:13

Skileraar is seizoenswerk. Geschikt voor lui die de rest van het jaar al wat anders te doen hebben.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -2 jan. 2022 - 17:27

hebben we het over skileraren of skistudenten of skiers ... corona gaat over aantallen en niet over incidenten.

Peter Stans
Peter Stans2 jan. 2022 - 16:27

Tja Nederlandse mentaliteit..... dan weet je het wel.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr32 jan. 2022 - 22:26

Ehhh... leg dat eens uit aub. Ben wel benieuwd.

vdbemt
vdbemt2 jan. 2022 - 16:24

Dat is nou kenmerkend voor de Nederlander: in het buitenland TE goed laten blijken dat je er bent.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr32 jan. 2022 - 22:28

Alsof dat met vakantiegangers uit andere landen anders is. Zucht...

Ik weet het wel
Ik weet het wel2 jan. 2022 - 16:07

Bij de grens werd niemand gestopt, je kon zo doorrijden. Bij het kopen van een skipas moet je via het raampje wel laten zien dat je een vaccinatie hebt, maar er is verder geen controle op je identiteit. De skipistes zijn wel lekker rustig. Ik denk dat de nederlanders (met booster en pcr-test) hier nog het meest veilig zijn, zolang ze maar niet in de ski-hutten komen. De meeste mensen houden zich prima aan de regels in tegenstelling tot Nederland.

1 Reactie
adriek
adriek3 jan. 2022 - 11:38

"... zolang ze maar niet in de ski-hutten komen." Duh ... wat is het doel van wintersport nu eigenlijk? We zullen weer een interessante piek in besmettingen gaan zien en de thuis-kerst-vierders zullen de schuld weer krijgen. Want wintersporters zijn lekker in de buitenlucht en komen helemaal niet samen in illegale apres-ski-feesten.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 jan. 2022 - 12:42

Laat ze daar dan lekker blijven allemaal want ze wilden perse die kant op

Gerry Jöris
Gerry Jöris2 jan. 2022 - 10:57

Ben heel benieuwd wat er gebeurt als die meute die vervroegd op vakantie is "gevlucht" terugkomt van hun "welverdiende" wintersportvakantie. Verplichte quarantaine in ponypark Slagharen?

7 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗2 jan. 2022 - 12:13

Arme pony’s.

Hernandez
Hernandez2 jan. 2022 - 12:13

'terugkomt van hun “welverdiende” wintersportvakantie. ' Je bedoelt die vakantie waar mensen het hele jaar voor hebben gewerkt? Neem nog een glaasje azijn beste Gerry.

Wieowie
Wieowie2 jan. 2022 - 12:25

Ben net terug. Heerlijk in de buitenlucht gesport. Er waren gratis pcr tests beschikbaar.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 jan. 2022 - 12:44

Automobilisten opsporen? hoe wilt u dat doen?

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 jan. 2022 - 14:42

Juppé???? Hopelijk laten ze die beestjes met rust.

Peter Stans
Peter Stans2 jan. 2022 - 16:28

@Hernandez, of men er had voor gewerkt heeft, weet je helemaal niet. Verder ontslaat het je niet van verantwoordelijkheden. Maar daar heeft een bepaald soort volk in dit land compleet schijt aan.

Peterrr3
Peterrr32 jan. 2022 - 22:34

Wat een negativisme weer. Vooral Peter Stans maakt het bont met zijn 'dat soort volk' Wat is er mis met jongeren die als vakantiebaantje ski leraar willen zijn? Zonder vaccinaties kun je in Oostenrijk niet werken/skiën... dus 'dat soort volk' heeft zich gewoon aan de regels gehouden. Op de school waar ik werk deden we sat ook. Toch kwam er een corona uitbraak. Was zeker ook de schuld van 'dat soort volk' ????

Pieter15
Pieter152 jan. 2022 - 10:30

Dubbel geprikt, geboosterd en getest. In ander nieuws; 100 miljoen besmettingen in Europa. Erg he. Misschien is het tijd voor maatregelen? Of een vaccinatiecampagne? Of acceptatie.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt2 jan. 2022 - 16:26

Voor dat laatste moet nog wel even de zorg (capaciteit) goed ingericht worden. Maar Rutte wil nu al 5 miljard minder uitgeven, dus tja........

Peter Stans
Peter Stans2 jan. 2022 - 16:28

Of lui als jij houden eens je stompzinnige ***.