Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Nederlandse Sea Shepherd activist opgepakt in Japan

  •  
17-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sea-shepherd2.jpg
Nederlander probeerde foto's te maken van gevangen genomen dolfijnen
Een Nederlandse vrijwilliger van Sea Shepherd is vrijdag in het Japanse Tajii gearresteerd toen hij foto’s probeerde te maken van het transport van dolfijnen. De in het wild gevangen dieren werden vanuit drijvende kooien naar het Dolphin Resort Hotel vervoerd. Volgens een medewerker van het Hotel heeft vrijwilliger Erwin Vermeulen hem geduwd.
Vermeulen was op eigen kosten naar Japan gereisd uit medeleven met de dolfijnen die in Tajii worden afgeslacht. Hij sloot zich aan bij de SeaShepherd Cove Guardians. Volgens zijn zus Astrid hield hij vreedzaam toezicht op het transport en wilde hij alleen beeldmateriaal krijgen. Zijn familie heeft nog geen contact met hem kunnen krijgen.
Ieder jaar vindt in Tajii een dolfijnenjacht plaats. Japan geeft 23.000 vergunningen af aan kustplaatsen om dolfijnen van verschillende soort te slachten. Een aantal levende dieren wordt verkocht aan aquaria wereldwijd. De Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is een internationale organisatie die al het leven in zee beschermt. Haar missie is ,,de afslachting van het leven in zee en de vernietiging van de leefomgeving te stoppen om zo ecosystemen en soorten te beschermen en te behouden”.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

JoopSchouten
JoopSchouten17 dec. 2011 - 10:11

Ik vraag me ineens af wat Japanse Zen-Boeddhisten ervan vinden.

Hazmat Guy
Hazmat Guy17 dec. 2011 - 10:11

Foto's maken! kom eens naar Zeeland, nog wat bestuurders die weigeren naar Japan af te reizen. "Kernenergie is niet gevaarlijk" " vallen toch geen doden" "doe maar nog zo'n bolletje erbij " Kom 22 dec naar Middelburg en help de de duurzaam boodschap en de 105.000 handtekeningen van schoongenoegvankernenergie.nl door de brieven bus te stoppen van Delta. We zijn er nog niet, in juni worden nieuwe plannen gepresenteerd aan de aandeelhouders. Erg hardleers daar en weer een half verder achterop op de weg naar duurzaam. Kom ook bolussen zijn warm, welkom in ons mooi Zeeland. Zie kerst plannen op Borssele2nee.nl