Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse klaagtoerist trekt stekker uit boeddhistische dienst

  •  
26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
14814983406_74e451c351_z
Een Nederlandse toerist zit sinds vrijdag vast in Myanmar nadat hij zich schuldig had gemaakt aan heiligschennis. De 30-jarige man zou zich hebben gestoord aan het geluid afkomstig van een heilig ritueel en besloot dat zijn vakantierust toch echt belangrijker was dan het lokale gebruik.
Buiten het hotel waar de klaagtoerist verbleef in Mandalay vond een boeddhistische ceremonie plaats, maar daar was de Nederlander niet van gediend. De Nederlander stormde het hotel uit, banjerde met schoenen aan de heilige plek op en trok de stekker uit de versterker die de monniken gebruikten om hun preken over te brengen aan de toehoorders.
De lokale bevolking kon de actie van de Nederlander niet waarderen. Volgens de Myanmar Times werden de mensen zo kwaad door de weigering van de Nederlander om zich aan te passen aan de lokale manier van leven, dat uiteindelijk soldaten ingezet moesten worden om hem te beschermen.
Maandag wordt de klaagtoerist voorgeleid, hem wordt ‘belediging van de godsdienst’ ten laste gelegd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met de toerist en hoopt snel duidelijk te krijgen welke gevolgen zijn actie kunnen hebben. Heiligschennis kan in Myanmar bestraft worden met twee jaar cel.
cc-beeld: Clay Gilliland

Meer over:

myanmar, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.