Joop

Nederlandse jager doodt Duitse wolf

  •  
21-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
32238099732_301e1e7b57_k

© cc-foto: Ralf Κλενγελ https://flic.kr/p/R7LFTJ

In de Duitse deelstaat Brandenburg heeft een Nederlandse jager vanaf een hoogzit een wolf doodgeschoten. Volgens het jachtgezelschap waarvan de jager deel uit maakte, viel de wolf jachthonden aan. Het dier zou doodgeschoten zijn nadat het zich niet liet verjagen door geschreeuw en een waarschuwingsschot.
De Duitse justitie onderzoekt het doodschieten van het bij wet beschermde dier. De jager heeft het voorval dat vrijdag plaatsvond zelf gemeld bij de politie. De dode wolf is voor onderzoek overgebracht naar het Institut für Zoologie und Wildtierforschung in Berlijn.
In de herfst van 2017 werd in Duitsland een wolf doodgeschoten door een Deense jager.
Video: een Duitse jager filmde een dag later, op zaterdag 19 januari, vanaf een hoogzit een wolf die op de vlucht is
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Bluesboy
Bluesboy22 jan. 2019 - 15:54

'' Nederlandse jager doodt Duitse wolf'' Het zal wel geen geldwolf geweest zijn????,want dan hadden we de poppen aan het dansen!

Dausenberg
Dausenberg22 jan. 2019 - 10:52

De wolven in Nederland worden "gewoon" doodgereden.

2 Reacties
Purper Floyd
Purper Floyd22 jan. 2019 - 13:18

"De wolven in Nederland" ? Succes met het vinden ervan, als je hem/haar dan ook nog dood weet te rijden had je je geluk beter in de Staatsloterij kunnen beproeven.

Trostomaat
Trostomaat27 jan. 2019 - 11:59

Ja, er zijn wolven in Nederland https://nos.nl/artikel/2264896-tien-wolven-dit-jaar-in-nederland-een-bijna-gevestigd.html

Wilma3
Wilma322 jan. 2019 - 8:54

De wolf viel jachthonden aan! dan hadden de jagers en jachthonden daar maar niet moeten zijn! Wel netjes dat ze het zelf gemeld hebben. Waarom moet een mens gaan jagen in de natuur? het zou nu toch mogelijk moeten zijn met alle technische mogelijkheden dat dit soort mensen dan kunnen jagen in een hal met een virtuele bril op?

5 Reacties
JJS2
JJS222 jan. 2019 - 10:04

Jagen in een hal met een virtuele bril lost problemen niet op die in de natuur ontstaan waardoor regulering nodig is. Verder is uw opmerking wel heel erg kort door de bocht. Loop je lekker rond in de natuur met je kinderen en worden je kinderen aangevallen door een wolf. Tja, dan hadden je kinderen daar maar niet moeten zijn. Zo iets? Het is overduidelijk dat deze jager niets te verbergen had, anders was hij niet naar de politie gestapt. Verder heft hij de plicht naar zijn honden toe om goed voor deze dieren te zorgen en ze te beschermen en dat heft hij eerst proberen te doen door de wolf weg te jagen. Dat is niet gelukt, dus moest hij wel. Het is dat ik geen vuurwapens heb of wil hebben, maar als mijn honden aangevallen zouden worden zou ik er ook alles aan doen om hen te redden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 jan. 2019 - 10:50

Roodkapje werd verkracht en vermoord door de boswachter die vervolgens een wolf de schuld gaf. Dat weet toch iedereen?

Klaas Punt
Klaas Punt22 jan. 2019 - 12:50

@JJS - ik denk dat die wolf juist wilde gaan reguleren en die jager en z'n honden daar bezwaar tegen maakten. Het was geen boswachter maar een hobbyjager maak ik op uit het verhaal en dus verwerp ik uw verweer. En ja ik zou ook mijn kinderen verdedigen maar zou mij wel driemaal bedenken om ze aan een situatie bloot te stellen waarin dat in dit geval nodig zou zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 jan. 2019 - 21:36

Klaas Punt 22 januari 2019 at 13:50 Achja, niks te verbergen. Die jager heeft vanuit zijn veilige hoogzit een concurrent omgebracht.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 jan. 2019 - 6:38

'lost problemen niet op die in de natuur ontstaan waardoor regulering nodig is.' Zo kan ik ook nog wel een paar problemen verzinnen die erom vragen gereguleerd te worden. Bijvoorbeeld domheid. Krijg alleen niet de neiging om te gaan schieten..

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jan. 2019 - 6:58

Het blijkt dat door een fout in de Nederlandse wetgeving, ze hier ondanks dat het een beschermde diersoort is, gewoon afgeschoten mogen en gaan worden. Bijvoorbeeld op de Veluwe. Kijk eens naar de foto wat een prachtig dier de wolf is!

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe22 jan. 2019 - 10:47

Nederland neemt het beschermen van bedreigde dieren niet serieus maar daar is Nedeland niet uniek in. Zelfs in een natuurrijk land als Noorwegen is de boerenlobby zo sterk dat er steeds opnieuw vergunningen worden afgegeven voor het doodschieten van wolven en beren.