Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse extreemrechtse wappies vallen viroloog Marc van Ranst thuis lastig

  •  
06-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
543 keer bekeken
  •  
vanranst
Een aantal Nederlandse coronaontkenners is naar België afgereisd om de bekende viroloog Marc van Ranst thuis lastig te vallen. Dat meldt Van Ranst op Twitter. De groep zou hem de ‘Anton Mussertprijs’ willen overhandigen. Die zogenaamde prijs is vernoemd naar de leider van de Nederlandse NSB in de Tweede Wereldoorlog. De prijs, een initiatief van de groep rond agitator Michel Reijinga die eerder massademonstraties organiseerde, is bedoeld als belediging voor mensen die zich sterk maken voor het beschermen van de volksgezondheid.
"Een groepje antivaxers kwam met een cameraploeg uit Nederland op een zondag aan mijn woning aanbellen. Ze wilden de Anton Mussertprijs overhandigen (Anton Mussert was een Nederlandse nazi). Ik heb de deur in hun gezicht toegesmeten en eens goed gevloekt. Wat een abjecte idioten!"
De ‘abjecte idioten’ en hun al even onaangename sympathisanten verzamelden zich zondag op het Malieveld om zogenaamd te demonstreren voor ‘menselijke verbinding’. In werkelijkheid werden, naast hun gebruikelijke demonstraties van stuitende domheid, op grote schaal polariserende verzinsels rondgestrooid en aangezet tot haat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.