Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse corona-ontkenners spekken Russische criminelen

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2087 keer bekeken
  •  
dehondeverts

Russische criminelen hebben flink geprofiteerd van de goedgelovigheid van Nederlandse corona-ontkenners. Complotgelovigen sloegen onder meer ivermectine in bij Russische webwinkels. Ze werden daartoe aangezet door opiniepeiler Maurice de Hond en trendwatcher Vincent Everts, onthult Pointer.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat ivermectine niet helpt bij een coronabesmetting. Desondanks kreeg het anti-schurftmiddel een welhaast mythische status onder corona-ontkenners, die het veelal bij dubieuze websites inkochten. Bij een te hoge dosering kunnen de bijwerkingen van ivermectine gevaarlijk zijn.

In een video raadde Everts een online apotheek aan. Via de website, die in handen is van Russische criminelen, is het mogelijk ivermectine te bestellen. “Die levert het uit zonder recept”, aldus de trendwatcher. De Hond waarschuwde dat de douane dergelijke bestellingen wel kan confisqueren. “Bij mij is één van de drie zendingen geconfisqueerd.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.