Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse cameraploeg vervolgd voor spionage Duitsland

  •  
23-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Nederlandse tv-zender zou in Duitsland wonend echtpaar hebben bespioneerd en gestalkt 
De Duitse justitie vervolgt Nederlandse verslaggevers voor spionage. De cameraploeg zou een in Duitsland woonachtig Nederlands echtpaar hebben bespioneerd en gestalkt, door onder meer een zendertje in de auto te plaatsen. Dat meldt De Volkskrant op basis van een statement van de politie van Aken.
Voor welke zender de verslaggevers werken is nog onbekend. De cameraploeg zou een item maken over vermeende oplichters. Het Nederlandse echtpaar zou naar Duitsland zijn gevlucht om schadeclaims in Nederland te ontkomen.
Het echtpaar heeft naar eigen zeggen geprobeerd te ontsnappen aan het televisieteam, maar ondanks afleidingsmanoeuvres zou dit niet gelukt zijn. Toen de cameraploeg zich uiteindelijk bij hen op het erf had opgesteld en weigerde te vertrekken, deed het echtpaar aangifte.
In Duitsland staat 3 jaar celstraf op achtervolging.
Wat vind jij? Hoe ver mogen journalisten gaan?
Discussieer ook mee op Facebook en Twitter: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Theen Moy

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

ErnsTT2
ErnsTT223 sep. 2011 - 16:24

Tsja, zolang het vermeend is, vind ik het niet kunnen, maar als het vaststaat zoals bij die gevluchte oorlogsmidadigers, is het het enige middel dat de slachtoffers nog rest, "hinderlijk volgen" kan dan een probaat middel zijn om andere slachtoffers te waarschuwen. Echter zoals laatst in P&W Pauw vooraan wilde lopen bij het mogelijk lynchen van Hooligans, vind ik veel te ver gaan, het moet wel bewezen zijn dat het misdadigers zijn, en niet alleen verdachte...

dino_radja
dino_radja23 sep. 2011 - 16:24

de privacy van mensen is een groot goed, zeker als die mensen niet zelf de publiciteit zoeken. of het een misdadiger is of niet maakt niets uit, stalking gaat te ver.

msj_meijerink
msj_meijerink23 sep. 2011 - 16:24

Dat kan toch helemaal niet, de teams krijgen niet eens oorlogmisdadigers opgespoord en berecht!

[verwijderd]
[verwijderd]23 sep. 2011 - 16:24

Alleen opsporingsdiensten mogen wat mij betreft verdachten in het geheim volgen. Media die zoiets doen kunnen zich meten met de oude veiligheidsdiensten uit het Oostblok. Iemand bespioneren is smeerlapperij.

1 Reactie
caquerlaque
caquerlaque23 sep. 2011 - 16:24

Ook wanneer de staat dat doet zoals onze staat jouw bespioneerd aert