Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Nederlands media-offensief tegen PVV stickerschade

  •  
28-05-2014
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
sakrant.jpg
Saoedische pr-bureau's halen grote opdrachten binnen ... Miljarden voor bouwprojecten dreigen nu naar Britse bedrijven te gaan
Het Nederlands bedrijfsleven probeert met een media-offensief in Saoedi-Arabië de miljardenschade te beperken die de stickeractie van Geert Wilders aanricht in hun opdrachtenportefeuille. Er staat veel op het spel. Het olierijkdom maakte deze week bekend 400 miljard dollar aan grootschalige projecten te besteden. Britse bedrijven gaan nu met een fors deel daarvan aan de haal.
Terwijl dominee Geert Wilders met zijn vingertje wappert naar het Saoedische olierijkdom, proberen de Nederlandse koopmannen, onder meer via VNO-NCW, angstvallig te redden wat er te redden valt. De werkgeversorganisatie adverteerde deze week in diverse Saoedische dagbladen met een tekst waarin de Nederlandse bedrijven afstand nemen van de stickeractie van Wilders. Op die PVV-stickers staat de Saoedische vlag afgebeeld met een tekst die bedoeld is om moslims te beledigen. De campagne is onderdeel van de media-guerrilla die Wilders voert tegen het islamitisch geloof.
RTEmagicC_wilders_04.jpg
‘In de advertentie nemen we afstand van Wilders. Het is een ‘open letter’, met als kern dat wij de ontstane situatie als gevolg van de provocatieve acties van een parlementslid van de oppositie ernstig betreuren. VNO-NCW veroordeelt deze beledigende en provocerende acties, zoals we al bij meerdere gelegenheden in de Nederlandse media duidelijk hebben gemaakt, evenals tegenover de Saoedische autoriteiten.’ 
Ondertussen wordt koortsachtig getracht het desastreuze tij te keren met behulp van Saoedische mediabedrijven. “We monitoren het nieuws over het onderwerp en analyseren de resultaten”, verklaart Ahmed Abdullah, een Saoedische PR account manager tegenover Arab News. “We zetten pr-plannen in werking en lanceren een mediacampagne om de negatieve publieke opinie ten opzichte van Nederlandse klanten te bestrijden.” Saoedische pr-bedrijven doen goede zaken als gevolg van de Nederlandse reddingspoging. “Zo’n opdracht is meer dan 20.000 dollar waard,” zegt de pr-manager. “Er is grote vraag van Nederlandse bedrijven naar crisismanagement door buitenlandse pr-bureau’s om hun belangen op de Saoedische markt te beschermen.”
De Saoedische Kamer van Koophandel heeft naar verluidt van hoger hand opdracht gekregen Nederlandse bedrijven niet meer te betrekken in opdrachten. Ook het aantal visa voor Nederlandse zakenlieden en investeerders wordt gereduceerd, evenals de duur van het toegestane verblijf. Verschillende bedrijven zouden al direct hun betrekkingen met Nederlandse bedrijven stopgezet hebben.
Terwijl Nederland zich verbaast over het feit dat de Saoedische reactie op de schadelijke stickeractie maanden op zich liet wachten, wordt in buitenlandse media duidelijk dat de Saoedische overheid juist nu voor honderden miljarden aan opdrachten verstrekt aan buitenlandse bedrijven. Vooral de Nederlandse bouwsector, die toch al in zwaar weer verkeert, dreigt lucratieve opdrachten mis te lopen door de stickeractie van Wilders. 
Zo worden er miljarden uitgetrokken voor de bouw van maar liefst 140 ziekenhuizen. In vijf jaar tijd besteden de Saoedi’s 100 miljard dollar aan de verbetering van de gezondheidszorg. Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in medische apparatuur, zoals Philips, grijpen daar door stickeractie van de PVV waarschijnlijk naast. Ook worden er gigantische spoorlijnverbindingen aangelegd, dwars door de woestijnstaat.
De conservatieve Britse krant The Telegraph, beschrijft euforisch hoe deze week een Saoedische zakendelegatie London bezocht en voor miljarden aan opdrachten uitdeelde. De Britten, die in 2009 nog stelden dat Wilders vanwege zijn extremistische opvattingen niet welkom was, zijn nu de favoriete zakenpartner van de Saoedi’s. Minister Timmermans zal naar Saoedi-Arabië reizen in een poging de beschadigde relaties met het land te herstellen.
foto: @GeertWildersPVV

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

FransLenaen
FransLenaen28 mei 2014 - 7:54

Ach, het zal allemaal wel loslopen. Saudi Arabie heeft altijd boter op haar hoofd gehad als het om handelen ging. Maar het blijft bizar: een mallotige politicus uit Nederland maakt gebruik van zijn vrijheid van meninsguiting en maanden later komt er opeens een reactie van een land een van de grootste schurkenstaten ter wereld is waar alle mensenrechten met de voeten worden getreden. Destijds met die cartoon, heeft de Deense regering dat netjes opgelost. Zij stelden dat ze weliswaar niet achter de cartoons stonden, maar wél achter het feit dat deze cartoon gepubliceerd mochten worden. Moslims moeten ook niet zo´n lange tenen hebben. Wat interesseert het hen nou wat een een politicus van een flutpartijtje in een klein land nou van de islam denkt.

phoosterhuis
phoosterhuis28 mei 2014 - 7:54

Gekke Geert is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook staatsgevaarlijk geworden. Hij komt duidelijk in aanmerking voor TBS.

KnarroBult
KnarroBult28 mei 2014 - 7:54

Als goede ondernemers hadden de heren en dames van het VNO-NCW deze bui echter al lang moeten hebben zien hangen. Men had al veel eerder aan het mediaoffensief moeten/kunnen beginnen.

Jensbos
Jensbos28 mei 2014 - 7:54

Ja, hier is in feite sprake van landverraad (...proces?....) Maar natuurlijk is ook een wijziging in het algemene macro economisch denken naar het leggen van het zwaartepunt op de sociale economie van het allergrootste belang, door de ontkenning van deze problematiek is alle ellende uiteindelijk ontstaan. ...De Britten zullen Wilders nu -terecht- overigens wel heel dankbaar zijn, kan Cameron weer wat scoren...

Dehnus
Dehnus28 mei 2014 - 7:54

Tja, ben geen WIlders fan, verre van omdat de man heel selectief te werk gaat in zijn verontwaardiging (Over Rusland en China hoor je hem niet met zijn Gazprom centjes).... maar toch moet ik Iran, Saudi Arabië en dat soort landen niet. Als ze ons boycotten, dan gewoon niet smeken en terug boycotten. Gewoon investeren in Palestijnse, Israëlische en Jordaanse producten dan. Ook veel mis maar niet zo'n "Wij houden alle heiligdommen in gijzeling voor alle Moslims en forceren zo het Wahabisme" dictatuur van SA. Als je Moslim bent ben je gewoon afhankelijk van die zakken. Maar goed net als Brunei en Rusland zullen er wel weer excuses komen van mensen die geld belangrijker vinden dan mensenrechten. HEt nare is dat Geert Wilders het ook weer hypocriet op de spits drijft en het alleen maar doet voor de eigen centjes... En als SA denkt dat UK dijken het beter houden dan Nederlandse? Dan moeten ze eens weten waar de UK haar "Dijkenspecialisten" vandaan haalt, zijn allemaal Nederlandse bedrijven, en het waren Nederlanders die dat in de gouden eeuw hebben aangelegd. Britten begrijpen er nog steeds geen snars van hoe dat werkt.

JandeBoer2
JandeBoer228 mei 2014 - 7:54

Kunnen we het niet net zo aanpakken als in Rusland tijdens de olympische spelen? Gewoon wat koninklijke feestvarkens en kabinetsleden ernaartoe sturen die híér zeggen dat ze stevige kritiek zullen gaan uiten op de mensenrechtensituatie daar, maar dáár zeggen dat ze het er zo naar hun zin hebben enz.

pieter49
pieter4928 mei 2014 - 7:54

bedankt Wilders voor deze bijzonder domme actie om het herstel van onze nog kwetsbare economie te blokkeren.De partijkas van de PVV past de tekorten die nu ontstaan even aan? De bedrijven zouden Wilders en zijn bende voor het gerecht moeten slepen om hen schadeloos te stellen.

minten
minten28 mei 2014 - 7:54

alsof wilders daar ook maar een moment zorgen over heeft,of een bedrijf daar winst of verlies door heeft,hij zit met een hoop stikkers in z'n maag die hij niet kan slijten,dat is de enigste econmische crisis die hij nog kan waarnemen,mischien kan hij er nog vrij kaarjes van maken van zijn clowntjes act,ergens in op de wereld,waar anders geen kip op afkomt,in Berlijn kost zijn preek aanhoren 100 euro,de rest zoek maar eens op

hjager
hjager28 mei 2014 - 7:54

"Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht." H.M. van Randwijk

SonnyBoliv
SonnyBoliv28 mei 2014 - 7:54

Indirect zullen de offertes prima binnenstromen bij een aantal grote spelers alhier, denk aan een NXP. Daarnaast zijn ze hypocriet genoeg om voor (momenteel dé speler op medisch gebied) Philips Healthcare te kiezen ipv de tweede keuze Siemens. Voor de rest hebben die lui echt veel te lange tenen, deze soap is eigenlijk te lachwekkend voor woorden.

Wilfred15
Wilfred1528 mei 2014 - 7:54

Waar ik echt verdrietig en vooral kwaad om ben, is dat er zo weinig wordt geprotesteerd over dat in dit soort Sharia landen de mensenrechten extreem worden geschonden. Er vrouwen worden opgehangen al dan vooraf gegaan door zweepslagen omdat ze van geloof zijn veranderd, nu in de media vrouw mag eerst bevallen daarna wordt ze gexecuteerd door ophanging, waarom, ze is Christen geworden, of dat meisje van 14 wat door stokslagen ter dood is gebracht, waarom, omdat ze is verkracht. En dan heb ik nog niet gehad over de andere barbaarse straffen die worden uitgevoerd... Zou minister Timmermans dat ook ter sprake brengen.... Nee die sticker dat is pas belangrijk.

Emery
Emery28 mei 2014 - 7:54

Hele verhaal heeft alleen maar te maken met gekwetste ego's en niets met islam. Met een onderbroek zwaaien mocht destijds ook al niet. http://www.beeldengeluid.nl/en/media/7339/diplomatieke-rel-rond-rudi-carrell-1987

meijerlahn
meijerlahn28 mei 2014 - 7:54

'Potverdrie, wat een land, dat Saoedi-Arabië! Fascinerend!' Wachtend op Saoedische regeringsfunctionarissen, waarmee hij zal spreken over Wilders' stickeractie, verdiept een topambtenaar van Buitenlandse Zaken zich nog eens in het land, stelt columnist Max Pam zich zo voor. Hij leest: 'Saoedi-Arabië zal binnenkort met onthoofdingen moeten stoppen. Niet uit principiële overwegingen, maar omdat er een tekort dreigt aan beulen die het zwaard kunnen hanteren.' De man aan het werk en de vrouw achter het islamitische aanrecht, dat is de krachtige boodschap die onze handelspartner in Riyad uitdraagt. Ineens zit de topambtenaar een bericht van Al Arabiya te lezen, waarin staat dat tweehonderd religieuze leiders gaan bidden om Adel Fakeih, de Saoedische minister van werkgelegenheid, de kanker te laten krijgen, aangezien die zo vermetel is geweest een werkgelegenheidsplan voor vrouwen te introduceren. Even terzijde: borstkanker bij vrouwen blijft in Saoedi-Arabië vaak onbehandeld, omdat mannelijke artsen geen onderzoek mogen doen aan vrouwenborsten. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6254/Max-Pam/article/detail/3663049/2014/05/28/Potverdrie-wat-een-land-dat-Saoedi-Arabie-Fascinerend.dhtml

martinvanderlinden
martinvanderlinden28 mei 2014 - 7:54

Toch is het goed dat duidelijk wordt dat het roepen van onzin gevolgen kan hebben. Hoe hoog je de vrijheid van meningsuiting ook in je vaandel hebt staan, hoe verkeerd een land als SA ook is, feitelijk doet dat er allemaal niet toe. Het gaat om de gevolgen van uitspraken zoals Wilders die doet. Die onzin van wat ik denk moet ik mogen zeggen. Moet je eens in een straat met zwarten doen in Amerika, opkomen voor je recht om te zeggen wat je denkt. Wel eens Die Hard 3 gezien met Samuel Jackson? Als je zoiets in de VS doet ben je strafbaar vanwege uitlokking van geweld. Maar nee, hier moet dat kunnen. Of het nu om SA of België gaat, je houdt je kop of je accepteert de gevolgen. Maar dat doet Wilders niet, die zit nu uit te huilen bij zijn Moeke, omdat iedereen weer zo lelijk tegen hem doet. Die man deed me vroeger altijd denken aan Draco Malfidius, en tegenwoordig aan King Joffrey uit Game of Thrones. Een akeliger ventje zul je niet snel tegenkomen. En hij krijgt zijn verdiende loon. Nu Wilders nog.

Nico de Mus
Nico de Mus28 mei 2014 - 7:54

Eigenlijk moest de hele wereld S.A. boycotten want dit is een van de landen waar de mensenrechten op de meest gruwelijke manier worden geschonden omwille van het geloof. Maar ja olie he.

msj_meijerink
msj_meijerink28 mei 2014 - 7:54

Geert: bedankt, je bent weer goed bezig! Crepule!

Dewik2011
Dewik201128 mei 2014 - 7:54

Voor mij staat SA hoog op het lijstje van foute landen, alleen Pakistan is nog erger. Toevallig heeft SA wat geld en dat gebruiken ze dan ook om allerlei foute groeperingen te financieren, zoals Al Qaida. Wilders aktie, of je die nu leuk of niet leuk vindt, is ons democratisch recht en dat SA niet begrijpt wat democratie is tonen ze aan met hun aangekondigde aktie. De Nederlandse reactie, bang om wat minder geld te verdienen - is daarom beschamend; de prostituees van het grootkapitaal.

eeweew
eeweew28 mei 2014 - 7:54

Heeft Grote Geert zelf al gereageerd?

1 Reactie
PeterDraman
PeterDraman28 mei 2014 - 7:54

Waarom zou hij zelf nog reageren? Hij heeft gratis publiciteit op basis van een actie die relatief tot de politieke nieuws molen al dood was.

MichelReiziger
MichelReiziger28 mei 2014 - 7:54

Hypocriete VOC mentaliteit tegen een (politieke) rel trol. Bah! Weer zo'n schaam moment om Nederlander te zijn.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos28 mei 2014 - 7:54

"een (politieke) rel trol" Daar zit 'm het probleem ook, het streven naar een betere wereld (bij voorbeeld zonder religieuze terreur en sociale onderdrukking) is m.i. alleen vreedzaam via politiek correct , elkaar als mens respecterend, gedrag op de langere termijn te verzilveren. Met deze losse flodder bereik je alleen maar het tegenovergestelde, met uiteindelijk ook nog de nodige praktische problemen voor nou juist zijn kiezervolk, de mensen die door zijn "acties" hun werk mogelijk verliezen.

ziekin2013
ziekin201328 mei 2014 - 7:54

Schadeclaim?

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat28 mei 2014 - 7:54

Lijkt me op z'n plaats ! Factuurtje sturen naar: pvv tav g. wilders en/of g. wilders Den Haag

RonVa
RonVa28 mei 2014 - 7:54

Inderdaad, laat SA maar boeten voor dit soort idioterie.

[verwijderd]
[verwijderd]28 mei 2014 - 7:54

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Lopez
Lopez28 mei 2014 - 7:54

[‘De stickeractie van Wilders is natuurlijk een provocatie, maar het is typerend voor de islamitische wereld om vervolgens met totaal disproportionele acties te komen… Deze gevaarlijke overgevoeligheid van moslims levert de islam begrijpelijk veel kritiek op… Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen de islam als een gevaarlijke sekte zien’] Ik vind de actie van de Saudi’s in die zin disproportioneel, dat er een complete bevolking mee wordt geraakt, inclusief de talloze Nederlanders die Wilders’ eindeloze provocaties even hard veroordelen als zij. Het punt is alleen dat wij niet bepalen wat disproportioneel is. Dat een regime als dat in Riyad (of Moskou, of waar dan ook) handelsmaatregelen kan treffen als het lang genoeg wordt geprovoceerd, is uit en te na bekend, en Wilders is daar in de loop van de jaren van alle kanten op gewezen. Helaas is dat voor hem eerder reden er in zijn kruistocht nog een schepje bovenop te doen dan om zich enigszins zindelijk te gaan gedragen. Het is, zachtgezegd, niet erg vruchtbaar om disproportionele acties ‘typerend voor de islamitische wereld’ te noemen en ‘de islam’ als ‘een gevaarlijke sekte’ te betitelen. Het miskent de veelzijdigheid van de islamitische wereld en bovenal het feit dat de overgrote meerderheid van de pakweg 1,3 miljard moslims niets van de door u beschreven acties moet weten. Kennelijk is het, ondanks de vrijheid die we daartoe hebben en de rationaliteit en rede waarop we ons graag beroemen, voor velen erg moeilijk om de meest basale feiten onder ogen te zien, laat staan tot een volwassen analyse te komen van de veelzijdige opvattingen en dynamiek in de islamitische wereld. En dat geeft wat mij betreft meer te denken dan de maatregel van het Saudische regime.

.3
.328 mei 2014 - 7:54

Denk aan de boycot tegen Zuid Afrika. Toen stond de Makro in de brand omdat het handelde met een fout bewind. Maar de handel met SA moet beschermd worden. Hypocriet.

2 Reacties
RosaLange
RosaLange28 mei 2014 - 7:54

Ik denk dat men vooral de Nederlandse economie wil beschermen, vooral nu het toch allemaal niet lekker loopt.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman28 mei 2014 - 7:54

Je maakt niet goed duidelijk wat je precies hypocriet vindt. Vind je het met terugwerkende kracht hypocriet dat sommigen geen handel met een land met Apartheid wilden, terwijl we nu zelf als fout land worden gezien omdat er met subsidie van de Tweede Kamer stickers zij gedrukt die Moslimhaat prediken?

[verwijderd]
[verwijderd]28 mei 2014 - 7:54

Ik geef Wilders niet graag gelijk, maar S-A is echt een land waard om te boycotten. Ik begrijp werkelijk niet waarom een PvdA(!) minister voor het grootkapitaal (Shell, BAM, etc) om op z'n knietjes naar de Saoedische sjeiks gaat. Bah! Met landen als Saudi Arabie, Qatar, de Emiraten moet je niks te maken willen hebben. Daar worden zuidoost aziaten als slaven behandeld, vrouwen hebben geen enkel recht, en homo's in het gevang gegooid, zo niet erger. Laat ze lekker in hun boycot stikken!

2 Reacties
edgarmat
edgarmat28 mei 2014 - 7:54

@Ben: "Ik geef Wilders niet graag gelijk... Laat ze lekker in hun boycot stikken!" Ik neem aan dat u anders piept mocht u hierdoor uw baan verliezen.

Lopez
Lopez28 mei 2014 - 7:54

[‘Ik geef Wilders niet graag gelijk, maar S-A is echt een land waard om te boycotten.’] Er is ook geen enkele reden om Wilders gelijk te geven. De boodschap die hij uitdraagt (niet alleen met zijn sticker, maar al vele jaren) is weerzinwekkend, de manier waarop hij dat doet ronduit kwaadaardig. En het beroep dat hij doet op de vrijheid van meningsuiting is, zachtgezegd, misplaatst. Ik heb geen enkele behoefte de vrijheid te verdedigen die Wilders claimt om iedereen (mijzelf inbegrepen) te bruskeren en het bloed onder de nagels vandaan te halen, en om verhoudingen op scherp te zetten en conflicten uit te lokken. Vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief om iedereen te pas en te onpas ongehoord grof te beledigen en provoceren. Vrijheid gedijt alleen als er op een verantwoorde manier mee wordt omgegaan. Of we Saudi (en andere landen) zouden moeten boycotten is een heel andere discussie. Binnen de instellingen en instituties die we voor zulke discussies in het leven hebben geroepen (parlement, publieke opinie), kan het debat over mensenrechtenschendingen en welke consequenties we daaraan zouden moeten verbinden wat mij betreft niet intensief genoeg worden gevoerd. Met de ‘hoofdstad van het internationaal recht’ binnen de grenzen en als zo’n beetje enige land ter wereld dat het belang van dat recht in de Grondwet heeft verankerd, treft Nederland zelfs een specifieke verantwoordelijkheid daartoe. Maar om deze discussie hals over kop te voeren omdat een islamofobe spookrijder weer eens heibel heeft geschopt, is de wereld op z’n kop.

[verwijderd]
[verwijderd]28 mei 2014 - 7:54

De naamgever van Joop, Den Uyl, wist in 1973 wel zijn rug recht te houden toen de Saudi's Nederland olie weigerden vanwege onze vriendschap met Israel. Principes, mensen! Principes!

1 Reactie
Paul22
Paul2228 mei 2014 - 7:54

Exact, en kijk hoe ons de les gelezen wordt door een van de kranten van de dictatuiur...: ´Tolerance and forgiveness are good traits except when it comes to attacking Islam or Muslims. When this happens, apologies will not be enough. A price for such deplorable actions should be paid. The price should be proportional to the harm the Dutch and other extremists have inflicted on Islam and Saudi Arabia. ´ http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentid=20140529206689 ´The Dutch and other extremists´ Dus alle Dutch zijn volgens de dictatuur extreem. ´Tolerance and forgiveness are good traits except when it comes to attacking Islam or Muslims.´ Let op het woordje exept. En weer zijn in Afrika gisteren volgens TV5Afrique weer vele mensen vermoord in diverse landen door terreurbewegingen die gesponsord worden door SA.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa28 mei 2014 - 7:54

Crisis en armoede dat zijn de goude tijden voor de racisten, hierdoor kunnen de racisten hun kans pakken en meer angst zaaien om meer stemmen en aanhangers te krijgen. Bij een goede economie zijn de racisten kansloos. Ik ga vanuit dat wilders eerst onze economie opzetelijk wilt kapot en plat maken, alles voor zijn eigen belang en het belang van zijn buitenlandse financiers. Een goede economie is de enige wijand van wildsers en zegmaar voor alle racisten op aard.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos28 mei 2014 - 7:54

"Ik ga vanuit dat wilders eerst onze economie opzetelijk wilt kapot en plat maken" Wie weet welke agenda zijn Amerikaanse -neo-con- supporters/geldschieters volgen. Het zou inderdaad weleens de ondermijning van die sterke Europese (nog enigszins Rijnlandse) economie kunnen zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]28 mei 2014 - 7:54

Het verbaast me zoveel liefhebbers van Balkenende's VOC-mentaliteit te lezen. Althans, uit zeer onverdachte hoek.

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop28 mei 2014 - 7:54

Ach ja, voor een prachtig land offeren we graag prachtige dingen op (als het ons zo uitkomt).

[verwijderd]
[verwijderd]28 mei 2014 - 7:54

De Britten...hoog tijd dat Nederland actief campagne gaat voeren binnen de EU om die lui er uit te werken. Samenwerking betekent in de ogen van de Britten 'proberen een deal te krijgen die in je eigen voordeel is ten koste van de ander en als dat niet lukt dwarsliggen en alles saboteren', je hebt echt niets aan dat volk. Dus eerst de EU uitwerken en daarna een handelsoorlog van de EU tegen de Engelsen.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos28 mei 2014 - 7:54

"Samenwerking betekent in de ogen van de Britten 'proberen een deal te krijgen die in je eigen voordeel is ten koste van de ander en als dat niet lukt dwarsliggen en alles saboteren'" Dat klopt, zeker met het huidige, conservatieve clubje. Het -werkende- bedrijfsleven daar ziet de dingen overigens vaak anders, die weten wel waar Abraham de mosterd (de omzet) haalt. Onder Cameron, net als destijds onder Thatcher geldt (neo-liberaal correct) in hoge mate individualisering (naar UK toerekenen) van de lusten en socialisering (de rest ervoor laten opdraaien) van de lasten. Je kan er bij voorbeeld lijn optreken dat, nu wij ons strenger gaan opstellen naar belasting ontvluchters, zij de teugels nog wat verder laten vieren, alles ten bate van "the City" (Zie Starbucks)