Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders willen ineens massaal naar Turkije

  •  
29-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
4710498353_544280df70_o

© cc-foto: Andrey

Turkije mag dan onder vuur liggen vanwege mensenrechtenschendingen, met name die van columniste Ebru Umar , persbreidel en zuchten onder het gevaar van terreur, voor de Nederlandse vakantiegangers maakt dat allemaal niets uit. Het AD meldt dat er de afgelopen dagen een run is op vakanties naar de omstreden bestemming.
"Touroperator Corendon heeft het over een boekingstoename van 20 procent de afgelopen 10 dagen. De organisatie, de grootste aanbieder van reizen naar de Turkse Rivièra, heeft vanwege de toegenomen vraag zelfs extra vluchten georganiseerd. Corendon vliegt morgen en overmorgen maar liefst tien keer per dag. "
Als verklaring voor de toegenomen interesse worden de lage prijzen genoemd. Vanwege de terreurdreiging nam de belangstelling de afgelopen maanden af waardoor de prijzen daalden.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers voor terroristische aanslagen in een reisadvies :
"Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden op drukke plaatsen. Zoals toeristische attracties, metrostations en bushaltes. Maar ook overheidsgebouwen, politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, partijkantoren en politieke bijeenkomsten kunnen doelwitten zijn."
Minister Koenders van Buitenlandse Zaken voegde daar nog aan toe dat Nederlanders die in Turkije verblijven moeten oppassen met wat zij over Erdogan zeggen : “Garanties zijn niet te geven.” Ook goedkope meningen kunnen je in het vakantieland duur komen te staan.
cc-foto: Andrey

Meer over:

turkije, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.