Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders moeten Oekraïne zo snel mogelijk verlaten

  •  
12-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
706 keer bekeken
  •  
Ukrainian National Guard exercise

© epa09746523 A handout photo made available by the National Guard press service shows the servicemen of the National Guard of Ukraine take part in tactical and special exercises within the com

Het kabinet roept Nederlanders in Oekraïne op het land zo snel mogelijk te verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt in een nieuw reisadvies :
"De kleurcode voor Oekraïne verandert voor het hele land van ‘oranje’ naar ‘rood’. Reis niet naar Oekraïne. Als u in Oekraïne bent verlaat het land dan zo snel mogelijk. De veiligheidssituatie in het land is onzeker en de situatie kan heel snel slechter worden. Er zijn op dit moment nog voldoende commerciële vluchten beschikbaar. Houd er rekening mee dat de ambassade u in rood gebied minder goed of helemaal niet kan helpen."
De veiligheidssituatie in #Oekraïne is verder verslechterd, twittert minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. Het meeste ambassadepersoneel gaat weg Oekraïne verlaten. Er blijft een minimale bezetting aanwezig. In Lviv, tegen de grens met Polen, is een post voor noodhulp ingericht waar onder meer noodvisa en laissez-passers verstrekt kunnen worden.
Andere landen zijn ook overgegaan tot het evacueren van personeel en oproepen aan hun staatsburgers om uit Oekraïne te vertrekken. De Amerikaanse regering maakte zaterdagavond bekend te verwachten dat het Russische leger op korte termijn Oekraïne zal binnenvallen. De Amerikaanse president Biden heeft zaterdag een gesprek met de Russische leider Poetin.
Ook Duitsland zegt dat een militair conflict niet langer uitgesloten is.
Update:
KLM staakt per direct alle vluchten op Oekraïne en door het luchtruim van het bedreigde land. De KLM haalt ook geen Nederlandse evacués op.
Foto: een oefening van leden van de Oekraïense Nationale Reserve
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.