Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders kunnen wintersport in Oostenrijk vergeten

  •  
21-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
wintersportoostenrijk
Nederlanders die naar Oostenrijk reizen, moeten daar vanaf vrijdag eerst tien dagen in quarantaine. Hoewel de quarantainetijd met een PCR-test kan worden ingekort tot vijf dagen, lijkt het uitgesloten dat wintersporters dat erover zullen hebben om op vakantie te gaan. Het AD schrijft :
" Om verspreiding van de omikronvariant te vertragen heeft het Alpenland zijn inreisbeleid aangescherpt. De Oostenrijkse regering beschouwt Groot-Brittannië, Noorwegen, Denemarken en Nederland vanaf vrijdag als hoogrisicogebied."
Voor toeristen uit andere landen hanteert Oostenrijk de 2G+-regel. Wie niet gevaccineerd of genezen is, komt er niet in. Toeristen moeten zich bovendien maximaal 72 uur voor aankomst hebben laten testen.
In Oostenrijk geldt een lockdown voor ongevaccineerden. Die heeft ervoor gezorgd dat het aantal besmettingen in het land flink is afgenomen. Volgend jaar gaat Oostenrijk ongevaccineerden elk kwartaal een boete van 600 euro opleggen. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de zorg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (59)

The Apple
The Apple23 dec. 2021 - 14:31

Binnenkort hangt er bij elke deur van een kroeg of een dancing in Europa een bordje: Nederlanders niet welkom.

The Apple
The Apple23 dec. 2021 - 5:16

In ieder geval wordt nu wel duidelkijk waarom sommigen een vaccinatieplicht willen invoeren.

Thuiszitter
Thuiszitter22 dec. 2021 - 16:38

Wintersport een keer geprobeerd, het kon mij persoonlijk niet bekoren, sneeuw bleek ook in de bergen koud te zijn , doe mij de zon maar. Door en tijdens de pandemie netjes thuis gebleven . Natuurlijk is op vakantie gaan leuk maar niet echt nodig .

Backtobasics
Backtobasics22 dec. 2021 - 15:17

Elk jaar dat zelfde gezeur weer over Wintersport. Als of er geen belangrijkere dingen zijn op dit moment.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr322 dec. 2021 - 17:10

Dat komt omdat dit nou net de periode is dat veel mensen op wintersport gaan. Als dit zich in april had afgespeeld, dan was het over wat anders gegaan. Is toch niet zo onlogisch?

korheiden2
korheiden222 dec. 2021 - 14:27

Je kunt ook skiën in Frankrijk, Zwitserland en Italië.

4 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗22 dec. 2021 - 15:09

« Je kunt ook skiën in Frankrijk, Zwitserland en Italië. »……Ja, maar Oostenrijk doe dit niet om die mensen naar Frankrijk te pesten. Ze doen dat omdat het daar te veel besmetting oplevert. Dat zal hier in Frankrijk niet zoveel anders zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 dec. 2021 - 17:35

Skiën kan in Noorwegen, maar nu liever even niet. Het voorjaar is ook een betere periode.

Juppé🎗
Juppé🎗22 dec. 2021 - 20:37

« Het voorjaar is ook een betere periode.«.. dat zelfs hier Danielle. Het wordt hier voor zes uur donker en dat is in Oostenrijk ruim een uur eerder. In de ochtend ijskoud en in de dalen geen zon. Heel veel ander vermaak gelukkig en dat vind ik normaal ook prima, maar de Oosten rijkers begrijpen dat dat nu met mensen die niet optimaal zijn beschermd niet niet zo handig is. Ik hoop niet dat ze hier gaan komen, want wintersport is hier anders gezellig en inderdaad beter in maart, als je lekker lang buiten kunt zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 dec. 2021 - 23:01

Begon de ellende hier niet met terugkerende vakantiegangers uit Oostenrijk & Italië? Noorwegen had het geluk dat wintersporters vnl in eigen land bleven.

Phantom3
Phantom322 dec. 2021 - 11:50

Het blijft toch een luxe. Een luxe die wij hardwerkende linkse arbeiders ons niet kunnen veroorloven.

2 Reacties
LHTJ
LHTJ22 dec. 2021 - 14:45

ja dus? Mogen hardwerkende mensen die een centje meer verdienen dat niet aan wintersport spenderen omdat jij het niet kan betalen? Ik kan geen jaguar betalen..moeten die dingen dan uit productie genomen worden omdat ik het niet kan betalen?

Peterrr3
Peterrr322 dec. 2021 - 17:11

@LHTJ, ik denk dat Phantom dat laatste een prima idee vindt.

pahan
pahan22 dec. 2021 - 11:20

Ik kan me voorstellen dat je ondertussen doodmoe bent van het structureel negeren van de aanbevelingen, en dan wil je wel graag een weekje skiën natuurlijk. Ik vind het eigenlijk gewoon leuk dat nu uitgesproken wordt dat Nederlanders niet welkom zijn. We staan er internationaal slecht op als vakantiegangers, dit is een gouden kans om ze buiten de deur te houden.

5 Reacties
Peterrr3
Peterrr322 dec. 2021 - 17:12

Het gaat in dit geval om corona, niet om gedrag. Het verhaal dat Nederlanders er slecht op staan als vakantiegangers is iets wat hier wordt verteld, als ik in het buitenland ben, dan hoor ik heel andere verhalen.

pahan
pahan23 dec. 2021 - 7:53

@Peterr, Als het je niet bekend voorkomt ben je er een. Iedereen pakt gerust je geld aan hoor, maak je geen zorgen.

Peterrr3
Peterrr323 dec. 2021 - 23:41

@pahan, ik woon en werk ruim 4 maanden per jaar in Oostenrijk en denk dat ik een beter beeld heb van hoe ze daar over Nederlanders denken dan jij. Oftewel, je slaat volledig de plank mis met je sneer.

korheiden2
korheiden224 dec. 2021 - 11:59

@Peterrr : Het lijkt me dat je weet waarover je het hebt. Zelf kom ik jaarlijks enkele weken in Italië en altijd worden we zeer gastvrij ontvangen. Er zijn m.i. overal wel cultuurverschillen. Het zal er ook wel van afhangen welke vakantiebestemming je kiest.

Peterrr3
Peterrr324 dec. 2021 - 21:22

@korheiden, voor bepaalde mensen is het gewoon 'cool' om denigrerend te doen over hun landgenoten. Waarschijnlijk met als doel om te laten denken dat hij/zij zich onderscheidt van de rest.

Robert Follon
Robert Follon22 dec. 2021 - 10:57

Duidelijk weinig skiërs onder de reaguurders hier....

1 Reactie
Rechtvznraap
Rechtvznraap22 dec. 2021 - 15:19

Wat denk je. Skieen is leuk en genieten.

EenMening
EenMening22 dec. 2021 - 10:56

Proef ik hier enige jaloezie richting mensen die het zich kunnen permitteren om ieder jaar een weekje te gaan skiën? Ter info: er zijn zelfs mensen die op vrijdagavond met de leaseauto naar Tirol scheuren, twee dagen op de lange latten staan, en zondagavond weer naar huis rijden. Er wordt wel eens gezegd dat socialisme een vorm van jaloezie is. Wat corona betreft: we kunnen niet eindeloos doorgaan met lockdowns etc. Vermoedelijk is dit de laatste lockdown en zal Covid-19 in het najaar van 2022 waarschijnlijk de status "endemisch" krijgen. Vaccineren en boosteren gaan gewoon door. Ieder jaar komt er een aangepast vaccin vergelijkbaar met de griepprik. Mogelijk blijven de basismaatregelen nog een periode van kracht.

8 Reacties
Ivan61
Ivan6122 dec. 2021 - 11:30

EenMening, Ik ben helemaal niet jaloers op mensen die zo brutaal zijn om nu te klagen als zij ergens niet mogen eigen geld uitgeven. Ik heb medelijden met zulke simpele zielen. Wij zitten nu bijna 2 jaar in deze ellende mededankzij rondtrekkende reizigers. De Nederlanders hebben geld en Covid 19 aan Curacao gegeven vorige jaar en nu doen zij dat weer. Voor de rest hoop ik van harte dat jij gelijk krijgt dat deze lockdown de laatste is.

Bastet2
Bastet222 dec. 2021 - 12:02

"Wat corona betreft: we kunnen niet eindeloos doorgaan met lockdowns etc." Wat we vooral niet kunnen is voor andere landen bepalen hoe zij de verdere verspreiding tegen Corona tegen willen gaan. Als Oostenrijk er verstandig aan denkt te doen het land voor Nederlanders af te sluiten, dan heeft ook EenMening zich daar gewoon maar bij neer te leggen. Ik hoop met je mee dat dit de laatste lockdown is, maar ik weet niet waar je je vermoeden op baseert. Waar kan ik zo'n glazen bol kopen? (Als de winkels weer open zijn natuurlijk!) (Je kortzichtige opmerkingen over jaloezie negeer ik verder maar even. Je proeft maar een eind weg, zou ik zeggen.)

EenMening
EenMening22 dec. 2021 - 13:52

@Bastet "Ik hoop met je mee dat dit de laatste lockdown is, maar ik weet niet waar je je vermoeden op baseert. Waar kan ik zo’n glazen bol kopen? (Als de winkels weer open zijn natuurlijk!)" Het is slechts een vermoeden, ik kan ook niet in de toekomst kijken. De tijd zal het leren. Corona gaat niet meer weg, deze ziekte is inmiddels endemisch gworden. Het is daarom zinvol om zo veel mogelijk mensen te vaccineren/te boosteren, het is ook zinvol om vaccins aan te passen aan nieuwe virusvarianten, zoals dat ook geberurt met nieuwe griepvirusvarianten. Het is NIET zinvol om elk najaar een lockdown in te stellen en de maatschappij te ontwrichten voor iets dat toch niet meer weggaat.

EenMening
EenMening22 dec. 2021 - 13:53

geworden

Mark Huysman
Mark Huysman22 dec. 2021 - 14:12

[Er wordt wel eens gezegd dat socialisme een vorm van jaloezie is.] Door heel domme mensen. Dezelfde mensen die linkse mensen met geld huichelachtigheid verwijten. Je bent jaloers als je arm en socialist bent en je bent huichelachtig als je welvarend en socialist bent.

Bastet2
Bastet222 dec. 2021 - 14:44

Eenmening: "Het is NIET zinvol om elk najaar een lockdown in te stellen en de maatschappij te ontwrichten voor iets dat toch niet meer weggaat." Op dit moment lijkt dat helaas weldegelijk zinvol te zijn. Om te voorkomen dat de IC's nog verder overlopen, de zorg overbelast raakt en noodzakelijke ingrepen niet uitgevoerd kunnen worden omdat er geen plaats is. En we hopen het niet, maar dat kan volgend jaar ook gewoon opnieuw zinvol zijn. Maar uiteraard zeker niet wenselijk. Over de wenselijkheid van vaccinatie en boosteren zijn we het helemaal eens! Zodra het kan meld ik me ook weer aan... (En de beelden in het NOS journaal van de Oostenrijkse ski-hellingen waren gisteren zondermeer aantrekkelijk, maar ik ga deze winter gewoon niet.)

Rechtvznraap
Rechtvznraap22 dec. 2021 - 15:23

Nou Mark. Gooi dat links maar door het raam naar buiten dan. Wie wil er dan nog socialist zijn dan als dit resulteert in arm of huichelachtig.

Mark Huysman
Mark Huysman23 dec. 2021 - 16:28

Rechtvznraap [Wie wil er dan nog socialist zijn dan als dit resulteert in arm of huichelachtig.] Volgens dommeriken.

rvb2
rvb222 dec. 2021 - 9:55

Dan gaan ze toch gewoon op wintersport in eigen land? Ik zie het probleem niet.

Cave Canem
Cave Canem22 dec. 2021 - 8:29

Gisteren zo’n skineus zijn teleurstelling op tv horen uitspreken. We hebben 20.000 doden en nog steeds dikke ellende in de ziekenhuizen bij patiënten en zorgpersoneel. En dan gaan we ons een beetje lopen opwinden over een gemiste skivakantie en wel op een wijze alsof dit het treurige dieptepunt is van de pandemie.

2 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg22 dec. 2021 - 14:17

Voor mijn zwager is het de vakantie waarop hij zich 11,75 maanden per jaar verheugt...

LHTJ
LHTJ22 dec. 2021 - 14:58

We hebben grote droogte in delen van de wereld en toch klagen we hier als het regent. We hebben grote hongersnood in delen van de wereld en toch klagen we hier als we een keer oud brood voor het ontbijt hebben. Omdat andere mensen verdriet hebben is het niet verboden om zelf plezier te hebben. Mensen die het hele jaar hard gewerkt hebben mogen toch best balen als hun jaarlijkse welverdiende trip niet doorgaat. los daarvan; die skineus kan opgelucht ademhalen, boostertje en testje en hij is good to go. Niks quarantaine.

Flix
Flix22 dec. 2021 - 6:05

Ach ja , Oostenrijk het land waar het allemaal begon in Europa. Niet zeiken wanneer je bij terugkomst van je skivakantie in quarantaine moet he.

1 Reactie
Wieowie
Wieowie22 dec. 2021 - 19:58

Iedereen zit in Nederland nagenoeg in quarantaine?

The Apple
The Apple22 dec. 2021 - 3:44

Die harde maatregelen zijn niet het echte probleem, dat komt pas daarna. Ab Osterhaus noemde "versoepelen" vorig jaar al als "woord van het jaar". Ik ben benieuwd welke politicus deze keer als eerste komt met het argument dat je zo'n lockdown natuurlijk niet langer moet volhouden dan strikt noodzakelijk. Goede kans dat dat er eentje van de VVD is.

JanB2
JanB222 dec. 2021 - 1:09

De crisisdienst bij de GGZ draait overuren.

2 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg22 dec. 2021 - 14:18

LOL

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 dec. 2021 - 13:43

:)

PGS
PGS21 dec. 2021 - 22:31

Dan voelt je je toch flink bedondert als je speciaal naar Duitsland of Belgie gegaan voor je boosterprik. Moet je nog eerst 10 dagen binnen zitten.

3 Reacties
Me, myself and I2
Me, myself and I222 dec. 2021 - 8:49

Je wordt ook bedonderd, ten gunste van de prikverkoop. Politici en media lopen als domme idioten aan de hand van Pfizer cs. Nog nooit was de winst zo hoog in de farmaceutische industrie. En het volk juicht en klapt, van links tot rechts.

PGS
PGS22 dec. 2021 - 12:28

@ Me, myself and I Ik snap er ook niets van dat Europa het toelaat om dat patentrecht op zo'n corona-vaccin in stand te houden. Als elk land in staat zou zijn om zo'n vaccin te kunnen produceren tegen kostprijs, dan kan een ieder, die dat wilt, een vaccin toegedient krijgen. En dan hebben wij echt zicht op het einde van deze tunnel. Maar zolang Europa het prima vindt dat een kleine selecte groep producenten megawinsten mogen maken over de rug van de wereldbevolking, zal dit nog lang door blijven gaan.

LHTJ
LHTJ22 dec. 2021 - 14:59

update: nee dat hoeft niet. Boostertje en testje en lekker de berg afsuisen zonder quarantaine

JasDon
JasDon21 dec. 2021 - 19:46

Oostenrijk gidsland op het gebied van Coronabestrijding. Wie had het verwacht? Ondertussen hebben wij een groot aantal partijen dat puur uit electorale overwegingen harde maatregelen schuwt.

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 dec. 2021 - 20:44

hele strenge maatregelen opleggen en het niet zo ruim nemen met rechten van de burgers - ja dat is niet echt typisch Oostenrijks

Peter Stans
Peter Stans21 dec. 2021 - 21:23

Oostenrijk moet ook nog wat inhalen he..... vrij grote groep conservatieve antivaxxers. Net als hier (maar dan nog meer).

Peter Stans
Peter Stans21 dec. 2021 - 21:23

@Griezel, als jij en je maten eens iets meer aan plichten gaan doen.... komt er wat meer evenwicht. Tot die tijd _________

PGS
PGS21 dec. 2021 - 22:33

Ach, Oosterrijk heeft in het verleden bewezen het niet zo ruim te nemen met mensenrechten.

The Apple
The Apple22 dec. 2021 - 3:45

Die harde maatregelen zijn niet het echte probleem, dat komt pas daarna. Ab Osterhaus noemde “versoepelen” vorig jaar al als “woord van het jaar”. Ik ben benieuwd welke politicus deze keer als eerste komt met het argument dat je zo’n lockdown natuurlijk niet langer moet volhouden dan strikt noodzakelijk. Goede kans dat dat er eentje van de VVD is.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland21 dec. 2021 - 18:48

Heeft Rutte toch weer mooi die wintersport door jullie neus geboord - kan verkeren . Volgende keer niet meer op stemmen hoor - als u van vakantie, feest en autorijden houdt :D

8 Reacties
Wieowie
Wieowie21 dec. 2021 - 20:21

Ik ga morgenochtend. Basisscholen zijn toch al dicht. Lekker hoor.

Peter Stans
Peter Stans21 dec. 2021 - 21:24

@Wieowie, gewoon doen. Grote mond kost niks. In de praktijk kan het aldaar nog weleens gaan tegenvallen. In de zomer zag ik allemaal van die grootbekken die beweerden overal en nergens ongevaccineerd binnen te komen. Viel ook wel tegen in de praktijk. Maar anoniem kun je altijd de held uithangen.

The Apple
The Apple22 dec. 2021 - 3:31

Wieowie - Van de Hollandse regen vakantie vieren in de Oostenrijkse drup, -nou, jij liever dan ik. Houdt ons op de hoogte hoe is om helemáál opgesloten te zitten op een hotelkamer. -

Mark Huysman
Mark Huysman22 dec. 2021 - 14:51

Mocht je toch tot skieën komen, wel goed opletten he? Voor je het weet breek je je benen.

LHTJ
LHTJ22 dec. 2021 - 15:55

@wieowie geniet ervan @peter wie zegt dat wieowie niet gevaccineerd is @apple opgesloten zitten? nee gevaccineerd en met booster of test kun je gaan en staan waar je wilt @mark. Mocht je nog de straat opgaan. Wel goed opletten he? Voor je het weet loop je tegen een lantaarnpaal.

Peterrr3
Peterrr322 dec. 2021 - 17:18

@Peter Stans, sinds wanneer heeft iemand die op wintersport gaat en zich gewoon aan alle verplichtingen houdt een grote mond? Baal je een beetje dat hij wel en jij niet op vakantie kan gaan?

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 dec. 2021 - 13:44

Mark Huysman En stel je voor dat je met die gebroken benen ook nog in quarantaine moet daar!

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 dec. 2021 - 13:46

LHTJ Dat is ook wel het ergste wat je kan overkomen. Eerst even rondkijken of niemand het gezien heeft en dan stoïcijns doorlopen, neus in de wind!