Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Nederlander hackt Twitter-account Trump weer, wachtwoord: maga2020!

  •  
22-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US - POLITICS - TRUMP

© US President Donald Trump uses his cellphone as he holds a roundtable discussion with Governors about the economic reopening of closures due to COVID-19, known as coronavirus, in the State Di

De Nederlandse hacker Victor Gevers is er vorige week in geslaagd om het Twitter-account van Donald Trump te hacken. De Amerikaanse president had geen extra beveiliging ingeschakeld, waardoor het raden van het wachtwoord voldoende was. Dat bleek ‘maga2020!’ te zijn, meldt Vrij Nederland.
Vier jaar geleden slaagde Gevers er met enkele anderen ook al in om Trump te hacken. Destijds had hij het wachtwoord ‘yourefired’ – een zin die de toenmalige presidentskandidaat veelvuldig gebruikte in zijn tv-programma The Apprentice.
Enkele dagen geleden verklaarde het stabiele genie Trump nog dat niemand wordt gehackt. “Om te worden gehackt, heb je iemand nodig met een IQ van 197. En hij heeft 15 procent van je wachtwoord nodig.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Sailor2
Sailor223 okt. 2020 - 23:55

Het nieuwe wachtwoord is: https://trumpcovidplan.com

MaxMax2
MaxMax223 okt. 2020 - 12:17

Twitter zelft ontkent de hack, raar.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 okt. 2020 - 9:51

Het volgende wachtwoord is al bekend: covfefe

Ewout Pool
Ewout Pool22 okt. 2020 - 20:42

En waarom zijn we een soort van trots? Deze man heeft computervredebreuk gepleegd, ook in Nederland een strafbaar feit. De eerste keer had hij al aangetoond dat het wachtwoord van Trump niet sterk was, zie geen zwaarwegende reden dit te herhalen. Ik ben ook geen fan van Trump, maar heb zo het vermoeden dat het wachtwoord van Joe Biden niet veel moeilijker te achterhalen is. Hadden we dan ook Schadenfreude gehad of waren we een stuk meer verontwaardigd geweest?

Brass749
Brass74922 okt. 2020 - 19:29

Twitter zegt #fake. Of was het nu #fuik? https://twitter.com/lachlan/status/1319311556954460162

Karingin
Karingin22 okt. 2020 - 16:08

Zijn IQ is waarschijnlijk niet veel hoger dan 19,7

2 Reacties
Remulust
Remulust22 okt. 2020 - 16:35

Die man heeft geen IQ , alles wat hij doet wordt aangestuurde van uit zijn limbisch systeem.

NoahAmber
NoahAmber22 okt. 2020 - 16:36

Zeker weten van niet. Iemand met een IQ van 19,7 weet al dat zo'n wachtwoord makkelijk te hacken is en gebruikt het dan ook niet

PVDB2
PVDB222 okt. 2020 - 16:05

What a suprise! Het mentaal stabiele genie. 20 duizend leugens maar je maar er niets van zeggen. Want dat ben je een slechte verliezer. And so on. Veel mensen spreken kwaad van hackers maar hebben geen idee dat niet iedere hacker hetzelfde is. Natuurlijk hoor je niet in te breken in iemands account. Rond te snuffelen of documenten te kopiëren. Maar is het is best wel als iemand kijk hoe goed/sterk de beveiliging is. Sommige personen zonder schaamte maar des te meer brutaliteit die er er de mening "had hij maar zijn account beter moeten beschermen" op na houden. En daar graag laten weten in besloten kringen. Dan heb je "white hat" hackers, ook wel ethische hackers genoemd die een systeem testen van bedrijven en kijken waar de "problemen" zitten. Of het verbeterd word is een andere vraag want dat kost geld natuurlijk. De ergste zijn de "black hat hackers" die het voor financiële doeleinden doen (zoals Chantage: pay up, or else) of politieke doeleinden. De staathackers die geopolitiek een probleem vormen en veel schade kunnen berokkenen. met de nodig consequenties. Want dat komt iets vaker voor dan je denkt en word nog steeds zwaar onderschat. De documentaire Zero Days is wat dat betref een aanrader om te bekijken.

Thuiszitter
Thuiszitter22 okt. 2020 - 16:03

Lekker moeilijk wachtwoord ook , het volgende wordt greatagain2

tempest
tempest22 okt. 2020 - 16:00

Aan de ene kant geloof ik zo dat Trump zo stom kan zijn, maar aan de andere kant kan Ik me niet voorstellen dat het waar is en dat de veiligheidsdiensten en Twitter dit soort dingen niet weten tegen te houden. Verkiezingspropaganda om Trump voor gek te zetten? Of een van de zoveelste krankzinnigheden van deze vent?

1 Reactie
PVDB2
PVDB222 okt. 2020 - 20:38

Ik denk niet dat Twitter het als zijn taak om wachtwoorden te verzinnen of dat misschien wel eens te makkelijk zou zijn. Men kan een voorstel dat er een hoofdletter en leesteken in moeten en een aantal tekens lang moet zijn maar voor de rest is het Trump om een wachtwoord te kiezen. Ook zou Twitter dit is de kans groot dat Trump dit negeert. Ik zelf ken ook mensen die het allemaal maar flauwekul vinden en zeer voorspelbaar een wachtwoord instellen en pas veranderen als echt niet anders kan. Als men dat dan is de kans groot dat er iemand een keer gebruik van maakt. Als men thuis internet natuurlijk. ik niet dat het verkiezingspropaganda is. Anders was het wel al lang door een Amerikaan gedaan. Maar het is mooi dat een journalist of een white hat hacker dit. Dit is geen "ordinary Joe" zoals hier boven beschreven maar de president van Amerika, de machtigste man van de wereld. Misschien dat zijn volgende wachtwoorden Chlorine! of China!!! zullen zijn....