Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland zet 17 Russische diplomaten het land uit omdat ze bedreiging vormen voor veiligheid

  •  
29-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
488 keer bekeken
  •  
42838792532_5d0ceac536_o

© cc-foto: Roel Wijnants

Nederland zet 17 Russische diplomaten uit, omdat ze volgens de inlichtingendiensten AIVD en MIVD in werkelijkheid spionnen waren en een bedreiging vormen voor de de veiligheid van Nederland. De Russische ambassadeur in ons land is op het matje geroepen om hem de beslissing mee te delen. Volgens minister Hoekstra is de maatregel genomen in overleg met andere landen.

België zet 21 Russische diplomaten het land uit wegens spionage. De Standaard schrijft

‘Deze personen werden geïdentificeerd omwille van hun betrokkenheid bij spionage- en beïnvloedingsactiviteiten’, verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) zopas in de Kamer. (...) ‘Het gaat niet om een sanctie wegens de oorlog in Oekraïne’, zegt Wilmès nog. ‘De diplomatieke capaciteit van de Russische ambassade in België blijft intact en de diplomatieke kanalen met Rusland blijven open.’ De uitgewezen personen hebben twee weken om het land te verlaten. 

cc-foto: Roel Wijnants

Ook Ierland zet vier Russen over de grens.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Ben  Liberaal
Ben Liberaal29 mrt. 2022 - 15:40

Het uitzetten van diplomaten zonder reden heeft geen enkele rechtsgeldigheid; hopelijk zal de Russische ambassadeur hier mr Knoops opzetten zodat eea snel teruggedraaid wordt. Zeer laag bij de grondse aktie waar geen enkel signaal van uitgaat. Pravda pobezhdayet!

1 Reactie
Zandb
Zandb30 mrt. 2022 - 6:49

Ben Als dat - "Het uitzetten van diplomaten zonder reden heeft geen enkele rechtsgeldigheid" zo is, dan is dat toch zo. Ik ben wel heel benieuwd hoe u nou wilt aantonen, dat er geen enkele reden is om bepaalde diplomaten uit te zetten. Natuurlijk wint de waarheid (pravda pobezhdayet) maar dan moet wel aangetoond worden, wat dan de waarheid is. U laat dat na.